Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי מכונה קפה טוחנת ישנה - איך אתם מציעים לנקות אותה עם מלח לימון ו/או חומץ סינטטי? האם פשוט למלא את המיכל ביחס של 2 מים ל 1 חומץ?

יש לי גם מכונת קפסולות וגם אותה אני רוצה לנקות עם אותם חומרים. איך אתם מציעים?

פורסם

חשבת להשתמש במסיר אבנית?

מסירי אבנית נוזליים - בד"כ חומצה זרחתית ו/או חומצה ציטרית. זול ויעיל הרבה יותר מחומץ.

:turn-l:
פורסם
לפני 14 דקות, yuvk כתב:

מסירי אבנית נוזליים - בד"כ חומצה זרחתית ו/או חומצה ציטרית. זול ויעיל הרבה יותר מחומץ.

אני לא כימאי אבל בדקתי עכשיו מה זה חומצה ציטרית והבנתי שזה מלח לימון ויש לי את החומר הזה. איך להשתמש בו? לערבב עם מים במיכל ולרוקן 2-3 כוסות וזהו?

חוץ מזה יש לי ג'ריקנים של חומץ משתמש הרבה לניקוי שירותים/קומקומים וג'קוזי לרגליים.

פורסם (נערך)

כן, זה מלח לימון. אבל הנקודה שלי שכדאי להשתמש בחומצה נוזלית מוכנה, מרוכזת, בלי גושי אבקה.

ליטר חומצה זרחתית עולה פחות מ-10 ש"ח.

כשאני מנקה מכונת קפה אני מזרים בהתחלה מסיר אבנית נוזלי דרך המכונה, ואז מזרים הרבה מים - כמה וכמה מיכלי מים של המכונה.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
פורסם (נערך)

מנקה מכונות אספרסו מעל עשור עם מלח לימון, הנוכחית בת שש ובועטת כרגיל. 

ממיס מלח לימון במים רותחים, מוסיף מים מהברז להוריד טמפרטורה וממלא את המיכל של המכונה ומפעיל תוכנית ניקוי. אין תלונות. 

לא רוצה להחזיק בקבוק של חומצה זרחתית בבית, מלח לימון (חומצה ציטרית) הרבה יותר בטוח במצב גבישי. 

עריכה אחרונה על ידי nitch
הפועל זונה

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)

עריכה:
בזמן כתיבת ההודעה ענו מעליי. 

עריכה אחרונה על ידי XVSTI
אפשר ואף רצוי למחוק.
פורסם

חומצה זרחתית (לפחות בריכוזים נורמאליים) הוא לא חומר מסוכן ואני בטוח שיש לך אותו בבית - בקוקה קולה, "סנו אנטי קאלק" וכדומה.

פורסם
לפני שעה, nitch כתב:

ומפעיל תוכנית ניקוי

אין תוכנית ניקוי. מה היא עושה והאם מספיק לדעתך לנקות כך: להמיס מלח לימון כמו שהצעת... לתת 15 דקות להישאר במיכל מים. להזרים 2 כוסות מים חמים מהמכונה לכוס ולשפוך. להכין כוס קפה ולשפוך. עכשיו להשתמש רגיל

פורסם

ל-15 דקות במיכל המים אין משמעות. מיכל פלסטיק שהמים בו קרים. צריך להזרים את התמיסה דרך המכונה (אם יש פיית הקצפה, גם דרכה). אני מעביר בערך ליטר של תמיסה. אחרי זה אני מעביר הרבה ליטרים של מים נקיים כדי להוציא את כל השאריות. 2 כוסות ממש לא מספיק. קח בחשבון שמה שאתה מזרים פנימה מתערבב עם מה שבתוך המכונה ולא רק "מחליף" אותו.

פורסם
בתאריך 11.2.2024 בשעה 14:00, nitch כתב:

מנקה מכונות אספרסו מעל עשור עם מלח לימון, הנוכחית בת שש ובועטת כרגיל. 

ממיס מלח לימון במים רותחים, מוסיף מים מהברז להוריד טמפרטורה וממלא את המיכל של המכונה ומפעיל תוכנית ניקוי. אין תלונות. 

מה היחס של מים - מלח לימון לשיטתך?

פורסם

אני ממלא חצי חומץ וחצי מים, מעביר פעמיים הכל במכונה. אח"כ עוד פעמיים של מים נקיים לגמרי (משתמש תמיד בבריטה). וזה הכל. 

יש לכל מכונה תוכנית שמריצה את כל מיכל המים לטובת ניקוי, תחפש לפי הדגם שיש לך

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
בתאריך 11.2.2024 בשעה 13:47, yuvk כתב:

קח בחשבון שמה שאתה מזרים פנימה מתערבב עם מה שבתוך המכונה ולא רק "מחליף" אותו.

זה יותר רלוונטי למכונה עם דוד או שניים, מכונות של עמך עם מחליף חום מכילות מעט מאוד מים בתוכן, שטיפה עם מיכל אחד היא די והותר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...