Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם הרצועה בCitroen C1 (שנת 2018) טבולה בשמן?

מעבר לפיתרון נפתר ע"י yulianx,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי

בהמשך חיפושים אחר שמן מתאים לסיטרואן C1 שנת 2018, התקשרתי גם לחנות חלפים והמוכר בהתחלה אמר:

אתה צריך 5W30 C2 

אחר כך שאלתי אותם אם הם יודעים מה זה B71 2297 (כמו בשרשור הקודם שלי) ואז לאחר חיפוש הוא אמר "כן, יש לנו של TOTAL אבל ממש יקר, 280 ש"ח"

ואז הוא גם עשה בדיקה ואמר "אה נכון, הרכב שלך עם רצועת טיימינג טבולה בשמן אז אתה חייב B71 2297"

אבל זה נכון? הרצועת טיימינג שלו טבולה בשמן? הייתי בטוח שאין לו רצועה ויש לו שרשרת (אפשר לראות את זה איפשהו מבלי לפתוח את המנוע לגמרי?)

השאלה אם באמת יש לו רצועה טבולה בשמן ואז אולי באמת כדאי להשקיע או שזה לא נכון והוא התבלבל עם רכב אחר?

זה אמור להיות אותו רכב כמו טויוטה אייגו או פג'ו 107 אם זה משנה ואולי אתם מכירים ספציפית לגבי אלו.

בנוסף כמו שBuki אמר בשרשור הקודם אמור להיות במקור 0W20 על פי טויוטה אז אני לא מבין למה סיטרואן ממליצים על 5W30

תודה

עריכה אחרונה על ידי verytired
  • פיתרון
פורסם

לא, בסיטרואן זה מנוע 1.0 של טיוטה, בפיגו 108 יש גם מנוע 1.2 פיורטק והוא טבול בשמן.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

משיטוט קצר ברשת נראה שהמנוע מדגם 1KR-FE אוכל שמן בצמיגויות 0w-20 עד 20W-50 כל עוד הם עומדים בתקן API-SL, כנראה כתלות ברכב שבו המנוע מותקן והטמפרטורה במדינה שהוא נוסע בה.

זה מה שאומרים ספציפית על הסיטרואן

בקיצור, אם זה אכן המנוע של טויוטה אין רצועה טבולה בשמן. קח 5w30 סינטטי מלא מחברה מוכרת שעומד לפחות בתקן API-SL, כנראה שהמנוע הזה לא חייב את התקן של פיג'ו (למרות שהתקן של פיג'ו בהחלט עומד בו וכנראה מחמיר יותר).

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

תודה!!!

דרך אגב לפני שאני בוחר שמן בחנות, האם זה נכון שהסטנדרטים הבאים של API הם תואמים אחורנית? כלומר:

SL<SM<SN<SP

ואז אם נגיד בחנות יש לו רק SP זה אמור להיות תקין גם? או רק SN למשל?

והאם אמור להתייחס בכלל לתקן שכתוב בו "C2".. או שבעצם הSL מכסה את זה גם? (כי אחד זה תקן אמריקאי ואחד אירופאי אם הבנתי נכון)
או שיותר קריטי שיהיה לו תאימות לתקן API ואז ACEA

עריכה: מצאתי את זה למשל: 

פורסם (נערך)

יכולת גם לשלוח וואצאפ לשירות הלקוחות של לובינסקיבמספר 052-564-5555 ולקבל תשובה מקצועית יותר ומדויקת יותר מאשר חנות החלפים.

אגב, לשמן בתקן B712297 יש עכשיו חלופות זולות מהטוטאל. אגב מציע לא להתקבע על חנות אחת ולבדוק בכמה חנויות שעושות משלוחים עד בית הלקוח כמו למשל אבי חלקי חילוף ברחובות, משה חלפים, אוטופויינט ועוד. 

עריכה אחרונה על ידי itamarg
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

תודה! כן אני דיברתי עם לובינסקי והם כתבו 5W30 B71 2297

לגבי חלופות אני לא בטוח שמצאתי פשוט השמן כבר די שחור ואני רוצה להחליף

דרך אגב, האם VALVOLINE מייצרים שמנים באיכות טובה?

פורסם (נערך)

אצל אבי חלפים יש עוד 2 חברות עם התקן הזה ובפחות כסף. אני משתמש בו ב 208 שלי מעל שנה וחצי ואני נוסע לא מעט.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 20 דקות, itamarg כתב:

אצל אבי חלפים יש עוד 2 חברות עם התקן הזה ובפחות כסף. אני משתמש בו ב 208 שלי מעל שנה וחצי ואני נוסע לא מעט.

אתה מתכוון לprotec?

פורסם

תודה!! אבא שלי התעקש להחליף כמה שיותר מהר (הוא הבעלים הקודם ואמר שעבר הזמן מהפעם הקודמת) אז בסוף קניתי את השמן הזה של מוטול:

https://new.motul.com/en-DE/products/17204?product=MOTUL+8100+ECO-LITE+5W-30

האם לדעתך הוא בסדר עד הפעם הבאה ואז כבר בוודאות אקנה משהו תואם יותר?

פורסם

תקן API SP זה תקן חדש שיצא לפני כ 3 שנים, מיועד (אבל לא רק) למנוע טורבו מודרניים, כולל דרישות נוספות למניעת LSPI (לא רלוונטי למנוע שלך) ולשמירה על שרשרת טיימניג שזה כן רלוונטי. 

הוא תואם אחורה ל API SN SM SL ככה שאמור לעבוד בסדר ואפילו מצויין.

• אהבתי 2

פורסם (נערך)

עדכון: מצאתי מוסכניק מאוד נחמד שהחליף את השמן ב-50 שקל בלבד :O במחיר הזה אני אחליף שמן פעמיים בשנה 😂

השמן סוף סוף נקי 👍

• תוכן חדש...