Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי CARSFORUM 👋
התרשמתי לחיוב מהפורום שלכם.

הקדמה: 
רווק, עובד מהבית, מחפש לקנות אוטו יד שנייה לנסיעות בסופ"שים ואולי מדי פעם במהלך השבוע.
נסיעות בעיקר בגוש דן, אולי כמה פעמים בשנה נסיעות ארוכות צפון/דרום. 
יתכן שבעקבות מעבר דירה עתידי אצטרך את האוטו בשביל לנסוע כל סופ"ש חיפה>ת"א וחזור. 

הכי חשוב לי: 
- אמינות (פחות רואה מוסך ותיקונים זולים יותר)
- חסכנות (חסכון בדלק)
* בגדול, להוציא כמה שפחות כסף על האוטו במסגרת הסביר (כמובן טיפולים בזמן ובטיחות)
- בטיחות הרכב, דווקא יתרון 
- נוחות פחות ISSUE
- כוח - לא מעניין אותי
* מבחינתי משהו משעמם, אבל אמין ולא יקר, זה מעולה

ברירת מחדל תהיה לקנות אוטומט/רובוטי, אבל יכול לעשות כמה שיעורי נהיגה על ידני כדי לרענן. 
לא נהגתי על ידני כבר מעל לעשור. 
אם לדעתכם קניית ידני תוזיל משמעותית במחיר הקנייה ו/או מחיר טיפולים כמובן שאשקול זאת. 

מתלבט בין כמה מכוניות כרגע, אבל אולי אני צריך להתכוונן על משהו יותר טוב כי נראה לי שהתקציב מאפשר.
כרגע מתלבט בין: 
יאריס 2007-11
סוויפט 2006-10 
אייגו (2012-14) -פ'ג'ו 107/108 (2007-14) - סיטרואן סי-1 (2011-13)
סיאט מי (2012-18) -פולקסווגן אפ (2014-17)
באופן ספציפי שמעתי שהדגמים הנ"ל הם אמינים וחסכוניים, אבל אם יש שנתון מאוחר יותר לאחד הדגמים הנ"ל שהוא גם אמין וחסכוני אשמח לשמוע. 

שמעתי שגם דיאטסו סיריון ומאזדה-2 אמינות וחסכוניות, אבל אני לא יודע על איזה שנתון להתכוונן, והאם המאזדה-2 בתקציב שלי?  

תודה על העזרה 🙏
סרגיי 😉

סיטרואן סי-1, ידנית, 2011.

פורסם

מיצובישי סםייס סטאר / אטרז' אתה יכול לקנות 2016 או 2017 בתקציב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אתה צריך לעשות סדר, כי יש לך קצת התירות פנימיות:

1. ידני - יאפשר לך לרכוש רכב יותר חדיש. החסרון - מבחר מצומצם מאוד ופחו נוח לנהיגה עירונית. אתה לא צריך לדאוג מהנהיגה, תתרגל תוך דקות. מכסימם קח שיעור יענון אצל מורה.

2. תקציב - התקציב שלך מאפשר לקנות סופרמיני מאמצע העשור הקודם, אין מה להשוות את האמינות של רכב בן 8 לזה של בן 15.

3. נוחות - אם קו חיפה תל אביב על הפרק הנוחות חשובה, וגם הבעיחות. לכן העדף סופרמיני.

מכל הדגמים שהזכרת אני מכיר אישית רק את הסויפט. היתה לי מדגם 2013 שנמכרה לפני מספר חודשים תמורת כ-33,000 ₪ (נותן מושג על מחירים). שלי, ספציפית, סבלה מתקלה בממיר הקטליטי, אבל עד כמה שידוע לי זו תקלה חריגה וטופלה בהחלפת הממיר. מחלה של הדגם היא ניקוי בית מצעאת פעם ב... שנים.

מרשימת הדגמים שהזכרת הייתי מסיר את משפחת הסיטיגו/מי/אפ ואת משפחת ה-108/C1/אייגו, הן מתאימות לעיר, לבינעירוני עדיף רכב קצת יותר מאסיבי(משמעותי לבטיחות) ונוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ZVIT: 
המיצובישי ספייסטאר / אטראג' 16-17, עונה לדרישות בעיקר בדגש על אמינות וחסכון בדלק? איך היא עם בטיחות? 
תודה.

MOSHE C:
סוזוקי בלנו קצת גדולה לי מדי, 
שכחתי לציין (או אולי להדגיש) שחשוב לי מיני / סופר-מיני לא רק כקטגוריה אלא ממש כגודל של המכונית. 
בתכלס מעדיף כמה שיותר קטנה - נסיעות בתוך עיר וחניות בעיקר. 
מאזדה 2: אתה ממליץ על תת-דגם מסוים? ומה דעתך על מאזדה-2 בהקשרי אמינות, חסכון בדלק ובטיחות?

SPERIAL:
1. אם קניית ידני משומש תאפשר לי לקנות רכב חדש יותר (כי יהיה יותר זול בקנייה אני מניח) אז נשמע כדאי. 
מבחר מצומצם יותר פחות מדאיג אותי. פחות נוח לנהיגה עירונית אולי גם לא סוף העולם כי נראה לי שבסוף אני אתרגל לידני. 

2. תסלח לי אם לא מבין עניין, אבל התכוונת שרכב בן 8 יהיה יותר אמין מרכב בן 15? 
לפי מה שיצא לי להתרשם זה לא תמיד המצב, כי גם מאוד תלוי ביצרן, ובדגם, כולל אם מנוע/רכיבים יותר פשוטים ברכב...

3. זה באמת השיקול של למה לא לקנות פיג'ו 107 / אייגו / C1... 
אחרת די נמשך לדגמים הללו.

פורסם

אם ידני בא בחשבון, אני חושב שאופציה טובה בתקציב היא רנו קליאו 4 עם מנוע 0.9T.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

מזדה 2 עשויה להיות בחירה מצויינת. מסמנת v על מרבית הנקודות למעט חיסכון בדלק. אבל בנסועה צנועה כמו שאתה מתאר זה לא יהיה קריטי.

יש כמה מעניינות ברשימה:

https://www.yad2.co.il/vehicles/cars?manufacturer=27&model=1197&year=2014--1&price=-1-35000&priceOnly=1

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

ככלל רכב בן 8 יהיה משמעותית פחות שחוק מרכב בן 15. זה כלל, כמובן שאתה עלול ליפול על רכב שננהג באגרסיביות או  שלא טופל כראוי או שנפגע בתאונה, לכן צריך להיות זהיר בבחירת הרכב ולבדוק היטב אותו ואת ההיסטוריה הכתובה שלו. וכמובן להזהר מדגמים המוכרים כבעייתיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, סרגיי הלוי כתב:

ZVIT: 
המיצובישי ספייסטאר / אטראג' 16-17, עונה לדרישות בעיקר בדגש על אמינות וחסכון בדלק? איך היא עם בטיחות? 
תודה.

קיבלה ארבעה כוכבים ב-euro ncap שזה סביר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שאלות כלליות שהיו ברקע: 

עדיין לא מרגיש שאני מבין עד הסוף עד כמה כדאי להתמקד בחיפוש רכב ידני ע"פ אוטומטי/רובוטי.  
אם לדעתכם הטיפולים, ואולי גם חסכון בדלק יותר טובים בידני מאשר באוטומטי, נראה לי שאמקד את החיפושים בידני (ואקח כמה שיעורי רענון).

שמעתי שכמעט תמיד עדיף לקנות מאדם פרטי מאשר ממגרש, כי לקנות במגרש זה קצת הימור ומאוד קשה לדעת מה עבר על האוטו. 
במידה מסוימת זה ככה גם מאדם פרטי, אבל אולי באחוז פחות מהמקרים. 
מה דעתכם? 

וגם, ברוב האתרים אני נתקל בנתון שעדיף לחפש ביד 2 עד 130K ק"מ, ואם מצליח למצוא עד 70-80K ק"מ, מה טוב. 
מסכימים עם הנתון הזה? 

שאלות המשך בעקבות ההמלצות שלכם:

מאזדה 2, בתקציב הנוכחי, כולל דגש על דגמים יותר טובים שיצאו בשנים מסוימות:
על איזה דגמים או שנות ייצור הייתם ממליצים? 
(עשיתי חיפוש ביד 2 ולא הצלחתי למצוא שנים חדשות מי יודע מה בתקציב)

עדיין שוקל ברצינות את הטריו של פיג'ו 107 - סיטרואן C1 - טויוטה אייגו. 
ראיתי שיש דגמים יותר חדשים ממה שציינתי בפוסט ה-1. 
פי'גו 108 2014-2021 | סיטרואן C1 2014-2021 |טויוטה אייגו 2018-21
רק שאני לא יודע בוודאות שהם אותה רמה מבחינת אמינות, תיקונים זולים, צריכת דלק כמו הדגמים הישנים. 
גם יכול להיות שלא בתקציב שלי 😆
--
אותה שאלה על דגמים חדשים של סוויפט ויאריס: האם לא פחות טובים מהדגמים הישנים?

למישהו יש דעה על דיאטסו סיריון

פורסם

סיריון , רכב נהדר, מנסיון.
חפש לך אחת שמורה מ 2010 2011 שאלה שנות הדגם האחרונות. יתכן ויש כאלו עם קילומטרז׳ סביר.

המנוע 1.3 של טויוטה נמצא גם ביאריס ונחשב למוצלח. המרחב הפנימי מפתיע ביחס לגודל. הכסא האחורי מתקפל ומציע משטח ישר לחלוטין מהפגוש עד לגב המושבים הקידמיים. 

ראה למשל את זו 

https://www.yad2.co.il/s/c/a4wwahn0

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...