Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 58 דקות, ArikB כתב:

זה סוג של ענתיקה והיא בהחלט בדרכים (ברמזור הנהג האיץ יותר מהר ממני) אז חשבתי שיתאים לכאן.

בתאריך 26.11.2023 בשעה 21:12, Buki כתב:

* נא לציין רכבים שאינם בשימוש / מוצעים למכירה. אין לפרסם רכבי אספנות משופצים ומסודרים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תגובות 564
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני שמתי לוחיות אספנות על שלי כשהייתה בת 29.5

בתכלס אין מניעה לעשות את זה גם על צעירה יותר.

את האגרה של המיושן תמשיך לשלם כרגיל.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

היא שנתי ייצור 1995. 

מה שקובע לאספנות זה שנת ייצור ולא עליה לכביש. 

הבעלים שם לוחית אספנות (קצת לפני הזמן)  אבל זה לא רכב אספנות עדיין, יוכל להרשם אספנות בעוד 4 חודשים ב 1.1.2025. 

פורסם

מי זה "לוקחים"?

הם זרוקות איפשהו במחסן.

וזה גם שימושי, אם אתה רוצה לצלם סרט שמתרחש בשנות ה90 ואתה מביא מכוניות אספנות לתפאורה, לא הגיוני שיהיה כיתוב "רכב אספנות".

שיגע אותי החוסר דיוק הזה שראיתי בסט של סרט שמתרחש בשנות ה70 והמכוניות היו עם כיתוב אספנות.

בכלל עד וכולל שנות ה80 הלוחיות היו מסוג אחר, שאינו מחזיר אור ועם ספרות דקות יותר. מתישהו הביאו הנה את הלוחיות מחזירות האור מהולנד וחייבו את כולם להחליף. אבל אני לא יודע איפה אפשר להשיג את הלוחיות האותנטיות לתקופה.

בגרמניה יש קטע של עקשנים, שמשמרים רכבי אספנות עם הלוחית המקורית בתקן DIN מלפני התקן של האיחוד האירופי.

• אהבתי 1

עמוס

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, SlowRide כתב:

לא לוקחים לך את הלוחית הישנה?

לפי החוק אמורים לקחת ולהשמיד, וגם לא אמורים להנפיק לך לוחית אספנות מבלי הצגת רישיון רכב אספנות מעודכן, אבל כנראה שבשביל כסף יש שמוכנים לעשות הכל כולל עבירה על החוק.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא לוקחים לך את הלוחית הישנה?

אמורים לקחת, בפועל יש לי בבית לוחיות רישוי "לפני אספנות" של שתי מכוניות. ושל אחת לקחו. 

לפני 37 דקות, amosbmw כתב:

שיגע אותי החוסר דיוק הזה שראיתי בסט של סרט שמתרחש בשנות ה70 והמכוניות היו עם כיתוב אספנות

זו נישה שלמה, אנשים משוגעים כמונו ולפעמים משוגעים הרבה יותר, צופים בסרטים היסטוריים ומחפשים "טעויות".

למשל סרט שמתאר משהו בשנת 1986 ואז מופיע שם פייסליפט של רכב מסויים שיצא ב 1987, או לוחית לא תואמת לשנה וכדומה. 

לפני 37 דקות, amosbmw כתב:

בגרמניה יש קטע של עקשנים, שמשמרים רכבי אספנות עם הלוחית המקורית בתקן DIN מלפני התקן של האיחוד האירופי.

לא רק בגרמניה, מסתובבות באירופה מכוניות אספנות עם לוחיות שחורות שהיו בשנות ה 70, הרבה אנשים מעדיפים לשמור על לוחית רישוי תואמת תקופה במקומות שהחוק מאפשר את זה. 

• אחראי פורום
פורסם
לפני 11 דקות, Buki כתב:

למשל סרט שמתאר משהו בשנת 1986 ואז מופיע שם פייסליפט של רכב מסויים שיצא ב 1987, או לוחית לא תואמת לשנה וכדומה

בוא נתחיל בקטנות כמו להקפיד לשים על דרייב בזמן שמצלמים רכב "בתנועה", אח"כ נרד לפרטים כמו שנת ייצור.

אוכל לי את הנשמה הדבר הזה.

• אהבתי 2
  • מצחיק 5

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 10 דקות, itaysamurai כתב:

כן גם לי. 

למשל בסדרת צ'רנוביל של HBO חיפשו אי התאמות של מכוניות, אבל הכל שם מושלם, כל המכוניות נכונות. הבמאי עשה עבודה יפה.  עדיין פישלו עם כמה מלוחיות הרישוי שלא קשורת לכלום...

מי אמר שיושבים כאן בפורום אנשים נורמליים? 😁

• אהבתי 2

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, itaysamurai כתב:

בוא נתחיל בקטנות כמו להקפיד לשים על דרייב בזמן שמצלמים רכב "בתנועה", אח"כ נרד לפרטים כמו שנת ייצור.

וחגירת חגורות

ולמה לעזאזל מוציאים את משענות הראש הקדמיות בחלק גדול מהמקרים? (במכוניות שיש בהן).

זהו, פרקתי

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • אהבתי 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

משענות ראש זה כדי שיראו יותר טוב את חלל הרכב.

יצא לי כמה פעמים לראות סדרות וסרטים שאמורים להתרחש בעבר וברקע התפלקו להם כמה מכוניות מודרניות בנסיעה. זה מעצבן. שלא לדבר על זה שמחליפים מדי פעם דגם של רכב חושבים שאנשים סתומים ולא ישימו לב. אפילו צחקו על זה בסרט מצ'אטה עם דני טריחו

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כשרואים סרט במסך ענק בקולנוע זה הרבה יותר צורם.

זכור לי סרט אחד מסרטי משימה בלתי אפשרית שטום קרוז נמלט על אופנוע כביש ויורד לשטח חולי ומקפץ מעל תלולית, ואז יש שוט מרהיב של האופנוע באויר מלמטה  ו... הגלגל בברור של אופנוע שטח, ובהמשך כמה פריימים, אכן זה אופנוע אנדורו או דומה. 

הצמיג האחורי ב 1:40 לעומת התמונה בנסיעה בכביש. 

image.png.325e9c0efdc8998a53fa4293399ca4dc.png

image.png.850899054fc245a683ec4150d98acf4f.png 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

גם סאונד מנוע/הילוכים שמדביקים לאופנועים ומכוניות לרוב לא קשור למציאות,

וגם סאונד של חריקות צמיגים שמוסיפים בעריכה, על כביש רטוב למשל...

אבל אלה דברים שרק פריקים מוטוריים בכלל ישימו לב ויתייחסו אליהם.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...