Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, 

מחפש המלצות לשני הדברים האלו. קראתי את השרשור הארוך של כיסאות הבטיחות. מצאתי גם אחד על מוניטורים. קצת ישנים. 

אז בגדול אשמח להמלצות מניסיון. 

תקציב לא פקטור עבור מוצר מוצלח וטוב. אני לא מתכוון לכיסא של לואי ויטון ב-23 אלף שקל, אלא פשוט מוצא טוב ואיכותי. 

כיסא בטיחות - אז כמובן שהכי חשוב זה הבטיחות. כיסא שעמד במבחנים ותקנים וכו. 

שנית, לא קריטי שיהיה מאוד קל משקל, אבל שיהיה עם חיבור נוח. אני אישית לא חובב איזופיקס, אבל אם זה הכי נוח שיש נסתדר. הכיסא יעבור בין ספורטאז', מאזדה 3, סיוויק וברז בשלב מסוים. הכיסא כן יעבור בין מכוניות אחרות שלא הכי מודרניות מדי פעם ורצוי שזה יהיה קל ואינטואיטיבי לחבר גם לאנשים קצת קלולסים. 

אחרי כל זה אם יש עוד פיצ'רים שאני לא מכיר ואתם חושבים שיכולים לתרום לאיכות החיים שלי או של הטפיל אשמח לשמוע. למשל, הבנתי שיש כיסאות שגם מסתובבים עם הפנים קדימה לתינוקות קצת יותר גדולים או כאלו שלא מתבכיינים? כמה זה עובד מניסיונכם? האם זה לא פוגם בבטיחות? 

מעדיף לקנות שני כיסאות לגיל מתאים ולשלם כפול מאשר לחסוך על כיסא אחד. 

לגבי מוניטור - אז שוב, העיקר האמינות שלו והאיכות שלו. כל השאר לא קריטי. ראיתי כל מיני מוצרים במבצע נגיד 500 שקלים במקום 1000 אבל בגוגל זה מוצרי מדבקה כאלו שאין עליהם ביקורות. אשמח לשמוע מכם באיזה מוניטור השתמשתם. יש איזה פונקציות שאתם מעריכים? 

המלצות לדגם מסוים? 

שיואמי רנדומלי עושה את העבודה? 

אבקש המלצות ספציפיות ממי שיש גם בתחום זה. 

אם בכללי השרשור יהפוך להיות גיבוב דברים מומלצים לילדים, אז מה טוב, אבל אשמח רגע שניתן לזה 2-3 עמודים של ספציפיות לנושא השרשור :)

תודה!

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני לא הכי מעודכן - אבל לגבי כיסאות בטיחות - תגדיר כל כמה זמן הכסא עובר מכונית? מי מעביר אותו?

למה לעשות את זה? יש מצב שבמקום לקנות את הכסא הכי יקר עדיף לקנות 2.

כסא מסתובב - לדעתי לא לא לא. אלא אם כן דגם שנמכר והוא ותיק בשוק. יש סיפורים לא טובים על הדברים האלה. כולל כאלה שהחברה החזירה אותם ונתנה צק חזרה ללקוחות. מסייג שוב שאני לא מעודכן אבל כל הבעיות האלה נובעות מכך שהמבנה של כסא כזה הוא מאתגר.

מעבר לזה - תגדיר כמה ילדים ומבוגרים אתה רוצה לאחסן במושב האחורי.

תזכור שכסא ילדים נגד כיוון הנסיעה - הגדולים או במכוניות קטנות - כמעט בלתי אפשרי / מסוכן לשבת במושב הנוסע. סלקל בדרך תופס פחות מקום והוא יושב יותר צמוד למושב האחורי.

פורסם (נערך)
לפני שעה, ניקו פ. כתב:

לא קריטי שיהיה מאוד קל משקל, אבל שיהיה עם חיבור נוח. אני אישית לא חובב איזופיקס, אבל אם זה הכי נוח שיש נסתדר. הכיסא יעבור בין ספורטאז', מאזדה 3, סיוויק וברז בשלב מסוים. הכיסא כן יעבור בין מכוניות אחרות שלא הכי מודרניות מדי פעם ורצוי שזה יהיה קל ואינטואיטיבי לחבר גם לאנשים קצת קלולסים.

הדרישה הזו לדעתי די מכתיבה לקחת ברייטקס עם מנגנון קליקטייט. פשוט אין שיטת חיבור נוחה, קלה, ואיכותית יותר. הכיסא ממש יצוק לתוך מושב הרכב כשמחברים איתו, בשניות , ולא משנה מי חיבר. מניח שיש להם פטנט, אחרת כבר היו מעתיקים את השיטה.

יש להם כמה דגמים עם המנגנון הזה.

יש לי את הadvocate כבר לא בשימוש ועם תוקף לעוד חצי שנה, אז אם בא לך לבוא לקחת, אתה מוזמן.

החסרונות זה שהכיסא הזה כבד וגדול. בגלל הגודל, בהתקנה נגד כיוון הנסיעה ברכב קומקטי, לא יכול לשבת לפניו מישהו גבוה.

לגבי מוניטור לא יכול לייעץ. בדירה סטנדרטית לדעתי מיותר לחלוטין. בבית קומות יכול להיות שימושי. כשהיינו אצל ההורים (בית קומות) פשוט שמתי מצלמה של שיומי שהייתה לי והתחברתי מטאבלט כדי לראות ולשמוע.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם

להעביר כסא זה לא תענוג גדול.

וגם בסופו של יום רוב האנשים קונים כסא סופר דופר בטיחותי ולא מתקינים כמו שצריך וכל הבטיחות שווה לת*ת. 

אם יש שני רכבים עיקריים שתשתמש בהם אז אני ממליץ לשקול בחיוב לקנות 2 כסאות.

שיש כסאות בטיחות הרבה פעמים יותר קל להחליף רכב עם הבן זוג/מי שמסיע מאשר להתחיל לעשות משחק הכסאות.

לגבי הדגם - לך תראה לבד בחנות. אני לא חושב שכדאי לקנות בלי. יש הרבה כסאות בטיחותיים עם ציונים גבוהים, אבל לכל אחד יש את השטיקים שלו. אז לך תראה מה אתה אוהב. 

לגבי מוניטור - עלי אקספרס. 

תראה מה נמכר הרבה עם הרבה ביקורות ותקנה.

עד לפני המלחמה היה כל הזמן דילים ברעות תקני לי וכו׳.

לי יש ניסיון טוב עם boavision

פורסם

לפני 4 שעות, A_lex כתב:

הדרישה הזו לדעתי די מכתיבה לקחת ברייטקס עם מנגנון קליקטייט. פשוט אין שיטת חיבור נוחה, קלה, ואיכותית יותר. הכיסא ממש יצוק לתוך מושב הרכב כשמחברים איתו, בשניות , ולא משנה מי חיבר.

מחזק לגבי זה, זו לחלוטין השיטה הכי נוחה, אבל בכל מקרה, העברה תכופה בין רכבים זה לא פרקטי ולזה כבר עדיף שני כיסאות.

לנו יש את הברייטקס מרתון והוא אחלה.

לגבי מוניטור, אמור להסתובב פה אחד שכבר לא בשימוש, אני יכול לחפש לך אותו אם תרצה.

מה שכן, היינו פעם בצימר בלי המוניטור ואז מצאנו אפליקציות שנותנות את אותה פונקציה. גם זה יכולה להיות אופציה.

פורסם

כסא בטיחות - כשרכשתי את הכסא הראשון תעדפתי את זה שהוא יוכל להפוך לכל מיני כסאות (אחורה, קדימה, ילד בוגר, בוסטר) ובדיעבד זה קשקוש, אפשר להחליף אם/כש רלוונטי. 

מנגנון החיבור לרכב הוא ממש (ממש!) חשוב, כסא בטיחות מפונפן שרוקד על הרכב כי מישהי או מישהו עשו עבודה מאעפנה בהתקנה - לא טוב. כנ״ל אם לוקח לך רבע שעה מיוזעת ושריטות בכף היד.

לנו יש 2 כסאות של גראקו (הראשון שרכשתי) ו2 כסאות של evenflow המסתובבים על הציר, שרכשנו כשהקטנצ׳יק הצטרף. וואו כמה שהם יותר נוחים. גם אפשר להעמיס את הילדים בקלות (מסובבים 90 מעלות לכיוון הכניסה, מעמיסים, מסובבים לכיוון הרלוונטי), גם הבסיס מותקן בנפרד מהכסא מה שגורם לכל אדם להתקין אותו בלי בעיה, גם אפשר לסובב את הילד קדימה אם צריך לקבל גישה, תכלס אחלה כסא ואני ממליץ בחום. כמו כן בגלל שהם מסתובבים אפשר להשתמש באותו כסא ל2 ילדים (בנפרד), כי להגביה את החגורה זה קל, מה שגורם לזה להיות עוד יותר שימושי.

אחלה דבר.

שיהיה בהצלחה!

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

כנראה שיש סיבה מסוימת שהכיסאות הטובים לא ממש קלילים/קטנים.

להעביר זה משימה מרגיזה למדי.

לתינוק ממש קטן הלהיט הכי נוח ובפער עצום זה הסלקל/עגלה דונה.

אין דבר יותר נוח מזה בעולם (כמובן עם בסיס איזופיקס)

סידורים עם התינוק הופכים לקלילים אין צורך לטלטל אותו לפלטפורמות שונות (ולהעיר אותו בזמן הכי לא מתאים).

החסרונות-

דירוג הבטיחות לא זכור לי כגבוה במיוחד/נבדק בכלל.

מתאים רק לגיל צעיר. 

יקר למדי (אבל מייתר את השימוש בעגלה ב90% מהזמן)

שהילדון קצת גדל העברתי אותו לצ'יקו נקספיט, וכל פעם שאני רואה את הקטנטנן מתפנפנן לו בפנים אני מפנטז שצ'יקו ייצרו בדיוק כזו כורסא בשבילי. מה שאני אוהב בכסאות כאלו שהם מתאימים ונוחים מגיל לידה ממש ועד לגילאי +4. יש 9 מצבי הטיה לכל גיל עם פלס ושות'

נוח מאוד לילד ובטיחותי.(כיסא ה- NextFit Zip קיבל את הציון הגבוה ביותר בקטגוריית הכיסאות הרב תכליתיים במבחני הריסוק של ה Consumer Report ומדורג נכון לשנת 2023 במקום הראשון)

ננעל עם איזופיקס למושב הרכב כמו פלדה.

החסרונות-

יקר, כבד וגדול.

לגבי האיזופיקס- לי קל מאוד לעשות את זה נכון (וזה חשוב!) לאשתי למשל הרבה פחות.

מניח שהשיטה של ברייטקס מהירה יותר.

NextFit_Zip_Carbon_Hi.jpg

פורסם

אתה מבין? 

בגלל זה אני אומר לך תראה, כי לדעתי הציקו הזה כסא סופר לא נוח. הוא מאסיבי, לא נוח, הצדדים שלו בולטים יותר מכל כסא אחר.

יש לי גם גראקו שלדעתי עדיף הרבה יותר.

לגבי המבחני ריסוק - יש כל מיני חברות שעושות. 

נגיד הם:

https://www.babygearlab.com/topics/vehicle-safety/best-convertible-car-seat

יש להם תוצאות אחרות וגררקו קיבלו ציון גבוה מזה של הציקו.

לדעתי כל עוד הכסא נבחן וקיבל ציון טוב - זה בסדר.

פורסם

לנו יש מוניטור של boavision עולה גרושים ועושה את העבודה מעולה...

מבחינת כסאות יש לנו שניים,

ברייטקס בולווארד וגראקו סייז פור מי.

את הברייטקס יותר קל להתקין בפער

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 שעות, Nakamichi כתב:

להעביר כסא זה לא תענוג גדול

תלוי בכסא.

כשקנינו כיסא לנכדים, קנינו ברייטקס בולווארד.  הכיסא לרוב נמצא ב c4 פיקאסו מרווחת אבל כבר יצא לי מספר פעמים להעבירו לפיג'ו 208 ובחזרה.  ממש אין בעייה.  לדעתי אחת הסיבות שהתהליך הולך בקלות זה מערכת הנעילה לחגורות שלהם, ה Click Tight.

פורסם

מודה שאני לא מכיר קליק טייט.

אבל בעקבות הביקורות פה, נשמע שזאת מערכת טובה למי שרוצה להעביר כסא.

שלא תבינו לא נכון. גם האיזופיקס זה לא אסון, אבל באופן אישי הייתי מעדיף להחליף רכבים במקום להזיז כסא.

פורסם
לפני 3 שעות, dani666 כתב:

תלוי בכסא.

כשקנינו כיסא לנכדים, קנינו ברייטקס בולווארד.  הכיסא לרוב נמצא ב c4 פיקאסו מרווחת אבל כבר יצא לי מספר פעמים להעבירו לפיג'ו 208 ובחזרה.  ממש אין בעייה.  לדעתי אחת הסיבות שהתהליך הולך בקלות זה מערכת הנעילה לחגורות שלהם, ה Click Tight.

יש לי חבר שהעביר ברייקטס עם טייט קליק כזה כל הזמן בין כלי רכב. זה יחסית כסא נוח להתקנה, אבל כבד אאלט.

אני גם קצת בספק שברייטקס בולווארד נכנס נגד הכיוון מאחורי מושב הנוסע בפזו 208, ויכול לשבת במושב הנוסע מישהו בגובה 1.80.

רק אומר שאם מישהו יושב לא נכון במושב הנוסע (כלומר צריך להזיז אותו קדימה משמעותית וגם את הגב - כלומר יושב בתוך החלון) כי יש כסא מאחוריו, זה גם לא בטיחותי אבל את זה אף מבחן לא משקלל.

ממה שאני יודע, הרבה יותר חשוב שילד יהיה רתום כמו שצריך באופן כללי, מאשר שיהיה רתום עם מותג כלשהוא.

אפשר לחשוב שחגורת בטיחות 3 נקודות עבור מבוגרים עושה עבודה טובה. לא היא לא.

הבעיה הגדולה ובארץ עוד יותר זה ילדים בני 4 ומעלה. לך תגיד להם שהם עדיין בכיסא או תשים אותם בבוסטרים כמו שצריך או בכסא אמריקאי שמחזיק עד איזה 30-40 קילו עם רצועות פנימיות.

פורסם
לפני 5 שעות, Nakamichi כתב:

אתה מבין? 

בגלל זה אני אומר לך תראה, כי לדעתי הציקו הזה כסא סופר לא נוח. הוא מאסיבי, לא נוח, הצדדים שלו בולטים יותר מכל כסא אחר.

יש לי גם גראקו שלדעתי עדיף הרבה יותר.

הצדדים בולטים כהגנה מוגברת בפגיעות צד. 

יש לי ברכב עוד כסא של גרקו כזה גם מוצלח עם מידות קטנות יותר+ יותר נוח קצת לחגור את הילד (בצ'יקו הוא כמו בתוך ביצה) 

אבל מבחינת נוחות לילד נראה לי הצ'יקו ברמה מעל.

גם אותו אני מחבר עם איזופיקס אבל כאן יותר קשה להגיע לחגירה הרמטית (קשה לי קצת להסביר למה, אבל בצ'יקו ב2  ההצדדים יש רצועת משיכה/הידוק כאן יש רק מצד אחד)

fbf6fb42d78d572255f57149c5c7a7c4.jpg

פורסם
לפני 59 דקות, KipodYam כתב:

אני גם קצת בספק שברייטקס בולווארד נכנס נגד הכיוון מאחורי מושב הנוסע בפזו 208, ויכול לשבת במושב הנוסע מישהו בגובה 1.80.

אין סיכוי כמובן. בראנקס הוא לא נכנס מאחוריי, אבל כן מאחורי אדם בגובה מטר שישים, כלומר הותקן מאחורי המושב של אישתי. מאמין שבספורטז' זה פחות בעיה.

לפני כשעה, KipodYam כתב:

הבעיה הגדולה ובארץ עוד יותר זה ילדים בני 4 ומעלה. לך תגיד להם שהם עדיין בכיסא או תשים אותם בבוסטרים כמו שצריך או בכסא אמריקאי שמחזיק עד איזה 30-40 קילו עם רצועות פנימיות.

מה זה לך תגיד להם? אתה ההורה!

הבנות שלי ישבו עד גיל 6 בברייטקס הנ"ל ובצ'יקו נקסטפיט. עד שחרגו ממגבלת הגובה של הכיסאות.

אחת יושבת עד היום, בגיל 8, בבוסטר עם רתמות פנימיות. השניה חרגה ממגבלת המשקל בערך בגיל 7.5 ועברה לחגור עם החגורה של הרכב בתוך הבוסטר.

פורסם
לפני 12 שעות, yd b-4 כתב:

לתינוק ממש קטן הלהיט הכי נוח ובפער עצום זה הסלקל/עגלה דונה.

אין דבר יותר נוח מזה בעולם (כמובן עם בסיס איזופיקס)

סידורים עם התינוק הופכים לקלילים אין צורך לטלטל אותו לפלטפורמות שונות (ולהעיר אותו בזמן הכי לא מתאים).

הבעיה שההמלצה היא לא לשים תינוק בסלקל ליותר מ-45 רצופות, אז זה לא כל כך מומלץ להשאיר אותו שם. תינוק צריך לשכב בצורה ישרה ככל הניתן:

המלצות לסביבת שינה בטוחה לתינוק, משרד הבריאות (health.gov.il)

"הימנעו משינה בסלקל, כסא בטיחות לרכב ומנשא

הסלקל וכסאות הבטיחות לרכב אינם מיועדים לשינה שגרתית בבית ובמיוחד לא לתינוקות בני פחות מ-4 חודשים. העבירו את התינוק הישן בהזדמנות הראשונה למיטתו. כאשר התינוק במנשא, הקפידו שפניו יישארו גלויים מעל הבד, ושדרכי הנשימה שלו לא ייחסמו."

מסכים שבהתחלה סלקל זה דבר מצוין בשביל להעלות מהרכב לבית למשל, אבל שלא ישאר שם.

פות"ש, אצלי ברכב יש כיסא של מקסי-קוזי, לאשתי קנינו עכשיו גרקו, שניהם מסתובבים. המסתובב זה אחד הדברים הנוחים, אל תוותר על הפיצ'ר הזה.

למקסי יש איזופיקס עם התקן קבוע, לגרקו יש איזופיקס עם חגורה (משחילים דרך הכיסא מחברים לרכב ומהדקים), החיבור של זה ממש נוח ולהעביר מרכב לרכב לוקח כמה דקות בודדות, זה לא סרט בכלל.

• תוכן חדש...