Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני תמיד מקפיד לרכוש שמני מנוע איכותיים בתקן הנדרש למכוניות שברשותי ומביא למוסכניק שיחליף. 

בפרט כעת,  לאור יוקר המחייה המאמיר ועליית הדולר מול השקל/אירו  , הופתעתי לגלות שברשת גדולה יש מבחר של שמני מנוע מיצרן מאוד מכובד ובמחירים ממש אטרקטיביים. 

לרכב הלנצ'יה שברשותי אני מקפיד תמיד להשתמש בשמן מנוע כזה המומלץ בספר הרכב של היצרן  - צמיגות 5W40 בתקן C3 והעומד בתקן פיאט מאוד ספציפי. (FIAT 9.55535-S2)

שמן כזה עולה במיכל של 5 ליטר בסביבות 150 ליצרנים עלומי שם וליצרנים ידועים מעל 200.

לאחר שניסיתי מספר יצרנים גיליתי ששמנים של מוטול ממש טובים אך לעיתים קשה להשיגם וגם מחיריהם גבוהים. קניתי בעבר את השמן הספציפי הזה שמתאים לי באוטוסטור ב- 170 אבל לאחרונה אזל שם  מהמלאי. בחנות מצויינת אחרת - אבי ברחובות זה מצוי -  ועולה 215 ש"ח במבצע במקום 299. 

https://www.justmotor.co.il/product/שמן-מנוע-motul-8100-x-clean-5w40-5l-0

לכן הופתעתי שמצאתי במקרה ברשת "הום סנטר" את השמן הזהה במדוייק במחיר מבצע של כ- 145 ש"ח. ניתן לראות בכרזת הפרסום של המבצע הזה שמדובר באיזשהו שיתוף עם חברת

"סולו". 

IMG-20231004-WA0029.thumb.jpg.09d4cb255fd4c184a6b72789361417bc.jpg

כל מבחר שמני המוטול שבהיצע ב"הום סנטר" במחירים משתלמים. (מחיר בסיס סביר יחד עם מבצע הוזלה "ללא מעמ" , גם לא לחברי מועדון20231015_114222.thumb.jpg.0dde4d6d8d3dc7c172b744b770107c0e.jpg. )

מה שמאוד מפתיע זה שבאתר הישיר של "סולו" מופיע אותו שמן בדיוק שעולה ב"הום בנטר"  145 ש"ח במחיר מבצע הזוי של 223.90 במקום 319.90....

https://www.solomycar.co.il/item/822/שמן-מנוע-ACEA-C3-10-API-SN-CF-5L-5W40-MOTUL-102051

20231004_093548.jpg

20231004_093537_HDR.jpg

עריכה אחרונה על ידי orankohn
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אל תתפלא אם תזמין מסולו שמן ספיציפי שראית באתר ותקבל משהו דומה אבל לא בדיוק מה שהזמנת. זה כבר קרה לי פעמיים איתם מאז אני לא מזמין שם יותר.

• אהבתי 2

פורסם

האם זה כולל את סדרת motul specific? שהם יקרים להחריד ולכן אני לא משתמש בהם.

image.png.eab4a0fe9eec2c54e63eb4646de50a8c.png

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

יצא לי לעבור בשני סניפי הום סנטר שונים. בכל אחד היה מגוון קצת שונה. בטוח שהיו  אחד או שניים  מסדרת SPECIFIC  באחד מהם אבל לא שמתי לב איזה בדיוק. 

פורסם
לפני שעתיים, amosbmw כתב:

האם זה כולל את סדרת motul specific? שהם יקרים להחריד ולכן אני לא משתמש בהם.

image.png.eab4a0fe9eec2c54e63eb4646de50a8c.png

אתה יכול להסביר לי על רגל אחת את ההבדלים בין הספסיפיק ל-8100 בבקשה?

תודה רבה.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 6 שעות, נתנאל מ כתב:

נכון גם אני נתקלתי בזה. למרות שזה אותה רשת - מה שמוכרים באינטרנט מגיע ממחסנים אחרים . 

קצת מצחיק שזה אותה החברה אבל המחירים שונים.

זה נכון להרבה מאוד מוצרים ולהרבה חברות. שיקולי שיווק / מלאי / חדירה לחברה / שוק מסויימים וכו'. 

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Shmelov כתב:

אתה יכול להסביר לי על רגל אחת את ההבדלים בין הספסיפיק ל-8100 בבקשה?

תודה רבה.

הspecific אלה שמנים שעומדים בתקן של יצרן רכב יחיד.

לעומת זאת, שמן כמו ה8100 מתאים לתקנים של כל היצרנים שכתובים על האריזה.
בעבר הייתי משתמש ב8100 אולם הוא כבר אינו תומך בתקן של BMW, ככה שאם אתה רוצה להשתמש בשמן של מוטול לBMW אתה חייב לקנות הspecific.
לכן אני משתמש כרגע בvalvoline שמאושר על ידי BMW והוא יותר זול מהמוטול specific.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 21 שעות, orankohn כתב:

20231004_093548.jpg

20231004_093537_HDR.jpg

על המיכל כתוב  made in italy

על המדבקה  תוצרת צרפת.

באתר של  MOTUL  אין מיכל 5L  של השמן הספציפי הזה  אלא רק  1L.

מה קורה פה ?

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 21 שעות, amosbmw כתב:

הspecific אלה שמנים שעומדים בתקן של יצרן רכב יחיד.

לעומת זאת, שמן כמו ה8100 מתאים לתקנים של כל היצרנים שכתובים על האריזה.
בעבר הייתי משתמש ב8100 אולם הוא כבר אינו תומך בתקן של BMW, ככה שאם אתה רוצה להשתמש בשמן של מוטול לBMW אתה חייב לקנות הspecific.
לכן אני משתמש כרגע בvalvoline שמאושר על ידי BMW והוא יותר זול מהמוטול specific.

אז יש מלא ספסיפיק? כל אחד מיועד ליצרן אחר?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
  • רעיון טוב! 1

עמוס

• תוכן חדש...