Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קודם כל, כן, כבר ביצעתי חיפוש בפורום ומצאתי לא שרשור אחד ולא שניים של היוועצות צמיגים. הנקודה היא שמרוב שרשורים ועצות כבר איבדתי שוב את הראש. אנסה להתמקד פה בלבטים שלי ותודה מראש לעוזרים.

אז ככה: האוטו בן שנתיים פחות שלושה חודשים, ועבר 45,000 ק"מ על הצמיגים המקוריים - מישלן פרימסי 4. הקדמיים ככל הנראה כבר עשו את שלהם (בעיקר סימני יובש באזור החיבור בין הדופן לסוליה ותחושת חוסר אחיזה כולל חריקות בפניות מהירות מדי), והאחוריים במצב יותר טוב אם כי לא בפער עצום. מודה גם שבלבל אותי מאד לראות טענות בחלק מהשרשורים הנ"ל שהם אמורים להחזיק הרבה יותר. אולי כי אני חונה לצערי תמיד רק בשמש? לא יודע, זה מבאס. 

תכל'ס, חוסר האחיזה מפחיד אותי ואני רוצה להחליף, אם לא את כל הארבעה אז לפחות את הקדמיים - בטח כשהחורף מתקרב.

עכשיו, סט צמיגים חדש כזה יקר לאללה ומתקרב ל-1000 ש"ח לצמיג. אולי יש מבצעים פה ושם בפנצ'ריות שמיקומן בעפולה עילית או משהו אבל באזור ירושלים לא מצאתי משהו במחיר סביר.

סיניים אני לא רוצה, למרות שבלפחות ארבע פנצ'ריות בהן ביקרתי נשבעו לי העובדים בכל הקדוש והיקר להם ש"אין שום בעיה בסיניים, יש תקן על הצמיג עצמו ולא במדבקה" וכהנה וכהנה. הם היו ממש משכנעים אז ברחתי משם לפני שאסכים בטעות.

אז מה כן לעשות? חשבתי בהתחלה מיד על חברה אירופית מוכרת, אבל פה בדיוק איבדתי ראש. העובד באוטו דיפו ליד הבית רצה להתקין לי "רייקן", חברת בת של מישלן. כמובן שאת הדגם הספציפי שהוא מכר מצאתי ברשת במחירים זולים יותר, אפילו 500 לצמיג - שזה פער מצחיק של 50 ש"ח לצמיג מהמחיר בו ניסו לדחוף לי את הסיניים; וזאת חברה אירופית, אבל כאן בפורום מצאתי הסתייגויות ממנה ונבהלתי.

מצאתי מבצעים על צמיג במידות האלו של "דנלופ". לכאורה סבבה, חברה מוכרת אירופית, לא? פה ספציפית לא הצלחתי להבין מהאתר המסויים שבו ראיתי את ההצעה איפה לעזאזל להתקין את הצמיגים הללו, וגם התחלתי להבין שחוץ מהמידות הבסיסיות (במקרה שלי: 225/55/R18) יש גם קוד מהירות וקוד עומס שאם הוא לא תואם האוטו לא יעבור טסט או משהו כזה.

מה שיותר בלבל אותי הוא הגילוי האגבי באיזה שרשור שיש שיש צמיגי נוחות וצמיגי ספורט וצריך לבדוק מה מתאים לאוטו הספציפי למרות שיש לי את המידות.

אז מה לקנות, תכל'ס? כן להשקיע במישלן (שאם אכזבו אחרי 45 אלף ק"מ אולי הם לא כאלו מהממים)? לרדת טיפה ברמה לאירופיים אחרים - קונטיננטל? פאלקן? עוד מותגים שחלפו מול עיניי ונראו אירופיים? ואולי אולי בכל זאת סיני כי אולי יש מותג משם שכן שווה משהו?

הושיעו נא.

עריכה: למען ההתמקדות, הנה לינק לצמיג של דנלופ שנמצא במבצע לכאורה באוטו דיפו ואמור להתאים, במחיר סביר לכאורה. ללכת על זה?
ACE - LM705W 98 דנלופH 225/55/18 צמיג

עריכה אחרונה על ידי el-chanan
הוספת התמקדות לשאלה

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

פורסם

פאלקן ZE310.

משהו כמו 600 שקל לצמיג פלוס מינוס, במידה שלך.

זה לא מניסיון אישי, אני עם הפרימסי 4, אבל בזמנו כשחיפשתי הם היו בין המומלצים בטווח מחיר היותר נמוך.

פורסם
לפני 2 דקות, stx כתב:

.

משהו כמו 600 שקל לצמיג פלוס מינוס, במידה שלך.

זה לא מניסיון אישי, אני עם הפרימסי 4, אבל בזמנו כשחיפשתי הם היו בין המומלצים בטווח מחיר היותר נמוך.

תודה! 

אתה זוכר אולי מדוע המליצו על הצמיג הזה? או רק זיכרון כללי כזה. למשל, מדוע הפאלקן עדיף על הדנלופ (שאולי אני טועה אבל דנלופ לא יותר מוכרת?... או שאני בור ועם הארץ וגם פאלקן מוכרת מאד).

כמו כן, מסקרנות - כמה זמן החזיקו/מחזיקים לך המישלן?

פורסם

אחיזה טובה, עמידות טובה ומחיר נמוך ביחס לאחרים עם אותם פרמטרים.

אני לא מכיר את הדנלופ אבל יש אתרים שמשווים בין צמיגים, כולל רעש, חסכון בדלק וכו׳, נסה להשוות שם.

המישלן אצלי בני שנה, אז עוד יש להם זמן.

אגב, במקרה היום הייתי במרחק מטר מתאונה בה הייתי מתנגש בטור מכוניות עומד. לגמרי באשמתי.

אני לא יודע איך זה היה נגמר עם צמיגים מעפנים ואני שמח שלא יצא לי לבדוק.

פורסם

מנסיון לאחרונה, תשתדל לקחת את הצמיגים שעל התוית שלהם רמת הדציבל (רעש) כמה שיותר נמוכה (רצוי לא יותר מ 69db). פרמטר נוסף זה דירוג הצריכת דלק (רצוי שיהיה A שזה הכי גבוה), ודירוג האחיזה בכביש רטוב (רצוי לא פחות מ B). כל אלה - רשומים על תוית EU Label שמודבקת על הצמיגים.
קוד העומס והמהירות גם קריטיים. ניתן להרכיב בדירוג שווה או גבוה יותר ממה שרשום ברשיון. תשתדל להצמד לדירוג המקורי. למה? משום שצמיגים בגודל כזה שמוגדרים ל SUV, מגיעים לעיתים עם קוד עומס גבוה יותר, קוד מהירות גבוה יותר והגדרת "XL" שזה reinforced extra load. כל פרמטר כזה שעולים בו - גורם לצמיג להיות עמיד יותר לטובת נסיעה למשל בשטח כי הם מתוכננים ל SUV. מה שאומר צמיג מחוזק בשכבות נוספות, כבד יותר וקשה יותר, נוחות נסיעה מופחתת ורעש גבוהים יותר. גילוי נאות - ככל שמחוזקים יותר - צפויים להחזיק מעמד יותר קילומטרים עד שיתבלו.
שורה תחתונה - ההמלצה שלי להיצמג למישלין פרימסי 4 או פרימסי 4+ עם נתוני עומס מהירות ורעש הנמוכים ביותר. לא לקחת פיילוט ספורט, ולא כל צמיג ספורט אחר. פאלקן שהוצע - נותן שילוב מצוין של הפרמטרים שציינתי, והמחיר שלו נותן את ה value for money הטוב ביותר (לדעתי).
אל תתפתה לקריאת מבחנים - לא כל צמיג שנבחן באתרים זהה במידות שלו או בפרמטרים עומס/מהירות/רעש לצמיג שתרכוש בארץ. אני נפלתי בפח עם צמיגים שקיבלו ציונים מצוינים במבחנים והיו בלתי נסבלים מבחינת רעש, ונאלצתי לרכוש רביעיה חדשה במקום.
אם הפרימסי 4 היו טובים עבורך - קח שוב רביעיה טריה. ואם אתה רוצה לחסוך קח את הפאלקן. תדרוש לפני הרכבה - ואני ממליץ לכל אחד - לקבל צילום של מדבקת ה EU שמודבקת על הצמיגים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 13 דקות, TZR84 כתב:

ב3008 שלי במידה הזאת שמתי פלקן 310 אני מאוד מרוצה מהם כבר שנתיים פלוס

אתה זוכר כמה עלו לך? המחירים משתנים כל הזמן. לפני פחות מחודש רציתי לקנות ועכשיו המחיר קפץ באיזה -60-70 שקל לצמיג.

פורסם

דבר ראשון, תודה לכולם.

דבר שני, אז ככה: כאמור, פרימסי 4 יקרים ממש, קשה לי לעלות לסכום הזה. וכאמור, הם שחוקים אחרי 45,000 וזה נראה לי מעט מדי אז אני לא מתלהב.

ביררתי על הפאלקן 310 שהומלץ פה; ואז בפנצ'ריה שמצאתי אצלה מחירים טובים בגוגל שאלו אותי אם אני רוצה פאלקן שמיוצר בתאילנד - או פאלקן עם תקינה אירופאית. מה?

הם טענו שמלא מותגים מוכרים מיוצרים בתאילנד.

לברוח משם? לחפש הלאה? אני מתכנן להתקשר לעוד כמה פנצ'ריות ולשאול על הצמיג הספציפי הזה, אבל שוב הצליחו לבלבל אותי איזה בדיוק לקחת.

פורסם

לא הבנתי למה 45000 ק"מ מאכזב אותך, זה יותר מדי לכל צמיג.

וכן, במידות האלה צמיגים זה כבר הוצאה אבל זה המקום האחרון לחסוך בו בתחזוקת הרכב.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

תכף חורף, בצמיגים לא שווה לחסוך. גם אני עם המישלין שעלו הרבה יותר מדי ( run flat)  אבל 45000 קמ זה מצוין לצמיגים וכל מותג שהוא לא סיני יספק אותך לדעתי. פירלי דאנלופ קלבר וכמובן מישלין. 

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
בתאריך 3.10.2023 בשעה 22:05, el-chanan כתב:

סט צמיגים חדש כזה יקר לאללה ומתקרב ל-1000 ש"ח לצמיג

מאיפה המחירים האלו?

בחיפוש זריז מצאתי רביעיית פרימסי 4+ במידה שלך ב 3100 ש"ח - ממש לא בחינם, אבל מחיר סביר למידה הזו.

image.png.eeeb136603bb5958ba75de18f154857f.png

• תוכן חדש...