Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה עברתי טסט לרכב כמו כל שנה, וכל פעם אני תוהה האם המטרה של הטסט היא לבדוק את תקינות הרכב או לשבור את הרכב... סתם לדוגמה מבקשים ממך ללחוץ ברקס עד הסוף או להרים אמברקס תמיד עדיין צועקים "יותר חזק יותר חזק" אפילו שרואים שהכל כבר תקין ואין יותר חזק ממה שאתה כבר עושה. העניין של להזיז את ההגה ימינה שמאלה בכזאת מהירות וחוזקה לא הגיונית שגם אף פעם לא מספיקה להם. מעניין אותי מה אחרים חושבים בנושא. אני לא מזכיר פה כרגע גם את הבעיות הרבות הנוספות של מה שקשור לעניין.

פורסם

נער הייתי וגם זקנתי ולא ראיתי פרארי אחת נכנסת לטסט.

האם ראית אתה?

מעניין מאוד.

לדעתי הטסטים בארת שלא שווים כלום.

חייבים לשנות את השיטה

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
Just now, eladns כתב:

נער הייתי וגם זקנתי ולא ראיתי פרארי אחת נכנסת לטסט.

לאט לאט, אולי עוד תזכה להכניס את השיתופית לטסט.

• אהבתי 2
  • מצחיק 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מניין אתה מניח שזה שובר את הרכב?  תחושותך אינן מדד, הרכב בנוי ומסוגל להתמודד עם בלימה חזקה וללא חופשים במערכת ההיגוי.

יש היגיון בבקשות של הבוחן, ובמצבי חירום לחיצה בעוצמה דומה על דוושת הבלם אף נדרשת.

מטרתו לבדוק את עוצמת הבלימה, איזונה ויעילות בלם היד.

אם את חש שזה מזיק לאוטו, בפעם הבאה תרים את הבלם לרמה שאתה מרגיש נוח ותגלה שזה לא מספיק כדי לעבור טסט. 

אולי יש אפשרות לכוון את הבלם יד כך שלא ירגיש כאילו שברת את האוטו. 

• אהבתי 1

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם
לפני 34 דקות, yairba כתב:

מניין אתה מניח שזה שובר את הרכב?  תחושותך אינן מדד, הרכב בנוי ומסוגל להתמודד עם בלימה חזקה וללא חופשים במערכת ההיגוי.

יש היגיון בבקשות של הבוחן, ובמצבי חירום לחיצה בעוצמה דומה על דוושת הבלם אף נדרשת.

מטרתו לבדוק את עוצמת הבלימה, איזונה ויעילות בלם היד.

אם את חש שזה מזיק לאוטו, בפעם הבאה תרים את הבלם לרמה שאתה מרגיש נוח ותגלה שזה לא מספיק כדי לעבור טסט. 

אולי יש אפשרות לכוון את הבלם יד כך שלא ירגיש כאילו שברת את האוטו. 

שמע, הייתי בטסט עם האוטוביאנקי 1979 שלי לפני 3-4 שנים, במכשיר שבודק ברקסים, אני שם לב שהוא ממש מהיר! אני אומר לך יא חביבי! זה מהיר מדיי. אמר לי שתוק ותן ברקס. נתתי ברקס ,אמר לא טוב! נעשה שוב, עוד פעם אני מרגיש שזה ממש מהר  אני אומר לו בחיאת זה לא נורמאלי זה יהרוס לי את הרכב! אמר לי תן חזק בכל הכוח! ואני כמו טמבל הקשבתי לו. בום התפוצץ הצינור שמן ברקס. כל המכון בלאגן ואני צעקות עד קטמון ח' עליו עם קללות! לא הזזתי את הרכב. אמרתי לו אין לי ברקסים בגללך! חכה עכשיו לגרר לא מזיז את הרכב מטר!!! מטר!!!

לא מבין בכלל את המכון הזה שלא דרכתי שם ולפני שנה שמעתי שפיטרו את כולם שם וקנו את המקום מישהו אחר.

• מבאס 1

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

האוטו אצלי 10 שנים ופעם אחת לא הייתה בלימת חירום אני נוסע בו כמו צב.

כל הטסטים שעשיתי במקומות אחרים הכל היה סבבה. הטסט הזה הרגשתי שלא הגיוני מה שהם עושים לרכב. 

אבל לך תוכיחח שאין לך אחות

מזל שהוא נסגר

• רעיון גרוע 1

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם (נערך)
לפני שעה, eladns כתב:

ופעם אחת לא הייתה בלימת חירום

לא יודע מה היה בטסט השנתי, אבל כאמור, מה אם כן היתה לך בלימת חירום?

קשה לדעת אם ברגע האמת היית לוחץ בעדינות וברוגע.

זה שלא קרה בעבר לא אומר שלא יקרה. רוב האנשים רוב הזמן לא מעורבים במקרי חירום.

מה עשו בסוף עם הצינור שהתפוצץ?

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

לי היה משהו דומה עם אבל שונה עם הפונטו, בדרך למכון טסטים היה צריך בלימת חירום מההכי חזקות שאפשר, וזה עצר מושלם וחזק מאוד, גם בלי להחליק בכלל למרות החוסר בabs כי הצמיגים טובים, בלי למשוך לצדדים.. מושלם. ואני מכיר מה זה בלימה חזקה כי אני לא מתבייש להשתמש ביכולות של מכוניות. 

ואז בטסט כמובן אומרים לי שהבלמים לא עובדים בכלל. טוב.

ולשאלה שלשמה השרשור נפתח - אני גם מסכים שזה מיותר. מיותר מאוד. זה טרטור מציק שמניח שכולם עבריינים עד שהוכך אחרת. 

בדיקה צריכה להיות על ליפט לראות שאין חופשים והמערכת בלימה שלמה ובמקום, ובשביל זיהום אוויר שרק יראו שהנורת תקלה לא פועלת. ואת כל זה צריך לעשות כל מוסך שאתה עובר אצלו לטיפול, ולא בדיקה בזמנים קבועים עם תורים ויחס קומוניסטי. בשביל אנשים שלא מטפלים (במוסך) אפשר לקבוע שזמן מקסימום בלי לעבור במוסך לבדיקה כזאת הוא שנתיים.

• אהבתי 1

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם (נערך)

עשיתי קו חדש מצינור מתכת

כלום כסף 250 שקל

לגבי מכון הטסטים? מה יגידו? קח 200 שקל לך?

צעקנו אחד על השני,והשארתי להם את האוטו שעתיים באמצע המסלול עד שהגיע גרר בחינם מחברת הביטוח לקחת אותו לצנרן שהיה אולי 1500 מטר מהמכון. אבל! הם לא הקשיבו לי, הם שמו עליי X, סבבה, לא מזיז את הרכב, אתם רשמתם באדום על הטופס שאסור להזיז בלי גרר. עכשיו תפסידו כסף. שכל העובדים של מסלול 1 לא יעבדו וישתו קפה שעתיים.

עריכה אחרונה על ידי eladns

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

לא שובר ולא כלום, מאמץ אפסי לעומת כל נסיעה הכי ממוצעת שיש וכן, מרבית האנשים לא באמת יודעים לבלום בלימת חירום ושאתה חושב שאתה לוחץ חזק אתה לא באמת וכנראה גם לא יושב טוב כדי לייצר לחיצה עד סוף המהלך. 

eladns - היה לך מזל גדול מאוד שבפעם הראשונה כנראה שמערכת הבלימה שלך נדרשה למשהו שדומה לבלימת חירום היא קרסה בסביבה מבוקרת. 

• אהבתי 1
פורסם

6 שנים

6 טסטים 

ובכל מכון טסטים המתקן של הבלימה סבבה, אתה רואה שהוא בסדר

כאן היה משהו פסיכי! פסיכי! אני אומר לך הרגשתי התעללות ברכב

ומה גם הרכב הזה הוא הבייבי של המוסכים בתלפיות בירושלים. כולם אוהבים אותו כי הוא מזכיר להם נשכחות. אף אחד מהם {וזה אנשים של 40-50 שנה ניסיון} לא ראה כשל במערכת הברקסים כל הזמן שהרכב היה אצלהם?

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם
לפני 49 דקות, liorwohl כתב:

זה טרטור מציק שמניח שכולם עבריינים עד שהוכך אחרת. 

בדיקה צריכה להיות על ליפט לראות שאין חופשים והמערכת בלימה שלמה ובמקום, ובשביל זיהום אוויר שרק יראו שהנורת תקלה לא פועלת.

אני לא חושב שזה קשור לעבריינים. רוב מטרת הטסט היא בטיחות. אנשים לא יודעים מה מצב המכונית שלהם.

לא הגיוני להסתמך על בדיקות תאורטיות כשאפשר וקל לבדוק בפועל.

פורסם

הבדיקת בלמים בפועל היא בדיחה, כי אתה יכול לבוא עם צינורות רגע לפי פיצוץ, רפידות שכבר ממזמן בברזל ולא ברפידה, נוזל בלמים שחור ועם אחוז מים גבוה. סיכוי טוב שזה עדיין יעבור את הרף שצריך כדי לעבור בבדיקה בפועל. בבדיקה וויזואלית של הבלמים רואים הרבה יותר מוקדם אם צריך לטפל.

• אהבתי 1

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תוכן חדש...