Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, wildlands2019 כתב:

יכולים לציין בנוסף מה אופי הנסיעות שלכם?

מעניין לדעת אם יותר נסיעות עירוניות או בינעירוניות מאריכות את חיי הסוללה, ואולי גם לא קשור

הנסיעות שלי זה משולב גם וגם, כך שקשה לדעת מה גורם לה אריכות ימים.

מה שאני שומע זה בעיקר מזג אויר קר ולא חום כמו בארץ.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 14 שעות, טיוטה אווריס כתב:

לי יש אווריס 2017 175,000 ק''מ 

והיום נדלקה לי אזהרה על סוללת ההיבריד (מצורף תמונה) אשמח לחוות דעת על העניין ואיך אפשר לטפל בזה חוץ ממוסך של טיוטה,

יצוין שאין לי אחריות על הבטרייה

IMG_20230611_232730_352.jpg

לפני 13 שעות, Buki כתב:

זה ניקוי פילטר לסוללה.

https://youtu.be/zoGxgjRdUMU

כמובן שבוקי צודק אבל ואבל גדול מנסיון אישי ההתראה הזאת קופצת הרבה פעמים בגלל משהו שחסם מבחוץ את פתח האיוורור וכשווידאנו שאין חסימה המשכנו ליסוע ואחרי כמה נסיעות ההתראה נעלמה כלעומת שבאה. (וגם בהארכת אחריות אחר כך בבדיקה לא היה שום חיווי תקלה) אז אחרי שראית את הסרטון שבוקי הביא ואתה יודע באיזה פתח מדובר ממליץ לוודא שאין שום דבר שחוסם את הפילטר ולחכות אולי זה כל הסיפור וההתראה תיעלם מעצמה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 14 שעות, אוריס 2015 כתב:

מה שאני שומע זה בעיקר מזג אויר קר ולא חום כמו בארץ.

בוקי טען בזמנו שבגרוזיה יש הרבה פריוס מהשנתון הראשון - מה המזג אוויר שם? יותר קר מהארץ?

פורסם
לפני 3 דקות, נקודה טובה כתב:

בוקי טען בזמנו שבגרוזיה יש הרבה פריוס מהשנתון הראשון - מה המזג אוויר שם? יותר קר מהארץ?

זה לא קשור לאריכות ימים בגיאורגיה אלא כפי שהסביר לי גיאורגי אחד שהם מייבאים רכבים מכל אירופה כי זה יותר משתלם להם מאשר לקנות שם כך שכל הרכבים שם הם שאריות הפליטה משאר אירופה.

• אהבתי 1
פורסם

מעניין אותי על ההטענה.

אתם דואגים שתמיד יהיה 100 אחוז בבטריה או קרוב לזה? 

ביום-יום לא לפני שנוסעים לאילת או טיול משפחתי אחר

פורסם
לפני 23 שעות, נקודה טובה כתב:

מזג אוויר מאוד נוח יחסית, פחות חם מבארץ אבל גם בלי חורף קר ומושלג חוץ מבאיזורים הרריים. 

בקיץ באיזור 25 מעלות, בחורף באיזור 5 עד 10 מעלות.

אבל כן כמעט כל המכוניות שם זה יבוא משומש מכל העולם. ראיתי פריוס אירופאית כמו בארץ, פריוס אמריקאית עם ספידומטר במיילים ופריוס יפנית עם הגה בצד ימין. 

לדעתי הם יודעים לשפץ סוללות או מייבאים חדשות תחליפיות במחיר סביר. 

• מעניין 1

פורסם
בתאריך 12.6.2023 בשעה 17:51, FoxLight כתב:

מה זה אומר שסוללה הולכת ברכב היברידי? היא נגמרת מהר? חייבים להחליף? אפשר לנסוע בלי?

מצטרף לשאלה.

הרי הסוללות ההיברידיות האלה בעלות קיבולת מאוד קטנה, 1-1.5kWh (בערך פי 2-3 מסוללת אופניים חשמליים), ועוברות המון מחזורי טעינה.

יצא לי לנסוע ברכבים היברידיים שעברו קילומטראז' מכובד (100K ומעלה) והסוללות שלהם איבדו כל כך הרבה מהקיבולת שהן לא מספיקות כדי להחזיק מזגן דולק ברמזור ובעצם המנוע כמעט ולא נכבה. 

פורסם
לפני שעה, Michaelr כתב:

יצא לי לנסוע ברכבים היברידיים שעברו קילומטראז' מכובד (100K ומעלה) והסוללות שלהם איבדו כל כך הרבה מהקיבולת שהן לא מספיקות כדי להחזיק מזגן דולק ברמזור ובעצם המנוע כמעט ולא נכבה.

זה רק בהונדה אינסייט המזגן נכבה ברמזור וכדו', אבל ברכבי טיוטה ועוד הבטריה מאוד חזקה המזגן לא כבה בשום 

צורה אפילו בעומס חום קיצוני,

אצלי הסוללה עברה 213000 ועדיין כמו חדשה, לא מראה שום סימני עיייפות,

ושוב, זה דבר מאוד מעניין לדעת מה הגורם העיקרי למות סוללה?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חזרתי מוורשה ורוב המוניות היו פריוס ישנות. לא רק שיש להם סוללה הן גם מונעות בגז ולא בדלק.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• תוכן חדש...