Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי אפלאוז 92

כל בוקר אני מודד שמן

היום בבוקר שכחתי ונסעתי איזה 500 מטר עם הרכב ואז נעצרתי ואחרי כמה דקות בדקתי שמן וראית שהיו בועות קטנות בשמן! מה זה אומר? זה טוב או רע או שזה נורמלי? איך מטפלים בזה?

פורסם
יש לי אפלאוז 92

כל בוקר אני מודד שמן

היום בבוקר שכחתי ונסעתי איזה 500 מטר עם הרכב ואז נעצרתי ואחרי כמה דקות בדקתי שמן וראית שהיו בועות קטנות בשמן! מה זה אומר? זה טוב או רע או שזה נורמלי? איך מטפלים בזה?

אני לא רוצה להדאיג אותך אבל זה ממש לא נורמלי ומראה על כך שמי קירור חודרים לשמן. כדי לתקן את התקלה יש לשפץ ראש מנוע. בדוק אם יוצא לך עשן לבן מהאגזוז בלחיצה על הגז בניוטרל.

פורסם
אני לא רוצה להדאיג אותך אבל זה ממש לא נורמלי ומראה על כך שמי קירור חודרים לשמן. כדי לתקן את התקלה יש לשפץ ראש מנוע. בדוק אם יוצא לך עשן לבן מהאגזוז בלחיצה על הגז בניוטרל.
רק רגע.

למה להבהיל את הבחור ולקפוץ ישר לראש מנוע?

לפי התאור, מדובר בבועות בשמן.

בועות אלו נוצרות כתוצאה מהקצפת השמן ע"י תנועת מכלולי המנוע הפנימיים.

התופעה עלולה להיגרם בין היתר מהגורמים הבאים:

1. שמן מנוע ישן / לא איכותי: אחד מהתוספים החיוניים הקיימים בשמנים כיום נקראים נוגדי הקצפה (Anti foam).

2. מפלס שמן גבוה מדיי / נמוך מדיי.

לכן, כפעולה ראשונה, אני ממליץ לך להחליף את השמן הקיים בשמן איכותי חדש, וכמובן שמומלץ להחליף במקביל את מסנן השמן, אפילו אם הוא חדש יחסית (כמות השמן הספוגה במסן גדולה יחסית, ולא מומלץ לערבב שמנים).

שים לב, תופעה של הקצפת השמן עלולה לגרום לנזק בטווח הארוך.

בדוק אם התופעה נעלמה וחזור אלינו.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

מים חודרים לשמן? אני חושב שצריך להיות טחינה במקום בועות.

חוץ מזה שמן בודקים לפני שמניעים ולא אחרי

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
רק רגע.

למה להבהיל את הבחור ולקפוץ ישר לראש מנוע?

לפי התאור, מדובר בבועות בשמן.

בועות אלו נוצרות כתוצאה מהקצפת השמן ע"י תנועת מכלולי המנוע הפנימיים.

התופעה עלולה להיגרם בין היתר מהגורמים הבאים:

1. שמן מנוע ישן / לא איכותי: אחד מהתוספים החיוניים הקיימים בשמנים כיום נקראים נוגדי הקצפה (Anti foam).

2. מפלס שמן גבוה מדיי / נמוך מדיי.

לכן, כפעולה ראשונה, אני ממליץ לך להחליף את השמן הקיים בשמן איכותי חדש, וכמובן שמומלץ להחליף במקביל את מסנן השמן, אפילו אם הוא חדש יחסית (כמות השמן הספוגה במסן גדולה יחסית, ולא מומלץ לערבב שמנים).

שים לב, תופעה של הקצפת השמן עלולה לגרום לנזק בטווח הארוך.

בדוק אם התופעה נעלמה וחזור אלינו.

אני מקווה שאתה צודק בשביל פותח השרשור.

פורסם

לא טוב לערבב שמנים בלי שום קשר , לא יודע איזה בועות ראית ומה ראית - ולא בודקים שמן שהאוטו חם .

wtf ???

איך הגעת לראש מנוע ?

ועשן לבן זה בכלל חדירת מים לצילינדר בלי שום קשר לחדירה למעברי שמן .

ואם הוא שכח לבדוק שמן זה לא אומר שהלך ראש מנוע :)

JDM :twisted:

פורסם
לא טוב לערבב שמנים בלי שום קשר , לא יודע איזה בועות ראית ומה ראית - ולא בודקים שמן שהאוטו חם .wtf ???

איך הגעת לראש מנוע ?

ועשן לבן זה בכלל חדירת מים לצילינדר בלי שום קשר לחדירה למעברי שמן .

ואם הוא שכח לבדוק שמן זה לא אומר שהלך ראש מנוע :)

א. עשן לבן מעיד על שריפה של משהו. שמן או מים. איך מי ומה זה כבר משהו אחר. לא בהכרח חדירה של מים לצילנדר.

ב. אם אתה לא יודע, אחד מהסימנים של ראש מנוע שזקוק לשיפוץ הוא בועות/ קצף על מדיד השמן. פותח השרשור התלונן על בועות בשמן! עוד סימן של ראש מנוע דפוק הוא טחינה במיכל העיבוי של הרדיאטור.

ג. לא בודקים שמן שהמנוע חם בגלל שהשמן נמצא במנוע ולא באגן ואז הקריאה לא מדוייקת. אין קשר לחום האוטו כמו שרשמת.. כמה שעות בשמש הישראלית והאוטו רותח זה לא אומר שאי אפשר לבדוק שמן....:-)

פורסם
א. עשן לבן מעיד על שריפה של משהו. שמן או מים. איך מי ומה זה כבר משהו אחר. לא בהכרח חדירה של מים לצילנדר.

ב. אם אתה לא יודע, אחד מהסימנים של ראש מנוע שזקוק לשיפוץ הוא בועות/ קצף על מדיד השמן. פותח השרשור התלונן על בועות בשמן! עוד סימן של ראש מנוע דפוק הוא טחינה במיכל העיבוי של הרדיאטור.

ג. לא בודקים שמן שהמנוע חם בגלל שהשמן נמצא במנוע ולא באגן ואז הקריאה לא מדוייקת. אין קשר לחום האוטו כמו שרשמת.. כמה שעות בשמש הישראלית והאוטו רותח זה לא אומר שאי אפשר לבדוק שמן....:-)

ממתי עשן לבן מעיד על שריפת שמן ??

ולמה אתה מנסה להסביר דברים מובנים מראש ?

זה שאמרתי שהאוטו חם כולם יודעים למה התכוונתי .

בקיצור - די לבלבל את המוח בכל מיני בילבולים .

JDM :twisted:

פורסם
ממתי עשן לבן מעיד על שריפת שמן ??

ולמה אתה מנסה להסביר דברים מובנים מראש ?

זה שאמרתי שהאוטו חם כולם יודעים למה התכוונתי .

בקיצור - די לבלבל את המוח בכל מיני בילבולים .

טוב בסדר התבלבלתי קצת! עשן כחלחל מעיד על שריפת שמן!

בכל מקרה עדיף שפותח השרשור יסתכל ויראה אם יוצא לו עשן לבן או כחלחל מהאגזוז שהמנוע חם בעת לחיצה על הגז.

כמו כן מהו הצבע של השמן?

צבע זהוב= שמן זול ולא איכותי

צבע שחור= שמן איכותי

אם החלפת שמן מנוע לפני זמן קצר הבדיקה הנ"ל לא רלוונטית עבורך.

פורסם

השמן שחור

אין עשן

הרבבתי בין 2 חברות של שמנים אבל אותו שמן אותה צמיגות בדיוק

אף פעם לא ראיתי בועות במצב הזה

רק בפעם הספציפית הזאת כשנסעתי עם האוטו רק 500 מטר ואחרי זה עוד חיכיתי כמה דקות לפני שבדקתי כדי שהשמן ירד רק אז ראיתי בועות קטנות בשמן ואחרי זה אחרי כמה שעות מישהו בדק בשבילי ואמר שהכל בסדר ולא היו בועות ( לפי הוראות יצרן הרכב ממליץ לחכות 3 לפני בדיקת שמן גם אם המנוע חם..זה סתם לידע כללי אז בבקשה אל תתחילו עם ויכוח על זה)

פורסם
השמן שחור

אין עשן

הרבבתי בין 2 חברות של שמנים אבל אותו שמן אותה צמיגות בדיוק

אף פעם לא ראיתי בועות במצב הזה

רק בפעם הספציפית הזאת כשנסעתי עם האוטו רק 500 מטר ואחרי זה עוד חיכיתי כמה דקות לפני שבדקתי כדי שהשמן ירד רק אז ראיתי בועות קטנות בשמן ואחרי זה אחרי כמה שעות מישהו בדק בשבילי ואמר שהכל בסדר ולא היו בועות ( לפי הוראות יצרן הרכב ממליץ לחכות 3 לפני בדיקת שמן גם אם המנוע חם..זה סתם לידע כללי אז בבקשה אל תתחילו עם ויכוח על זה)

לפי תאורך זה לא ראש מנוע. אולי בגלל שעירבבת 2 סוגי שמנים נוצרו הבועות. תרוקן את כל השמן ותמלא חדש מאותה חברה וכמו שיעצו לך כאן החלף גם מסנן שמן וסיכוי גדול שלא יהיו יותר בועות.
פורסם

שלום.

רק תגיד לי דבר אחד איך אתה היתה מגיב אים היו גם לך עושים את אותו הדבר ולמה אני מיתכון?

אתה כתבתה "אני לא רוצה להדאיג אותך אבל זה ממש לא נורמלי ומראה על כך שמי קירור חודרים לשמן. כדי לתקן את התקלה יש לשפץ ראש מנוע."

אתה לא חושב שאתה מגזים ?

חבוב כדי שתירגע ,תלמד את החומר, תחשוב, תקשיב לאחרים, ואחרי זה תגיב.

לבעל הרכב תן לרכב לעמוד מיספר דקות לא משנה אים הוא חם או קר ותבצע שוב בדיקת שמן ואז ספר לנו ונדע לאן נושבת הרוח.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

רק תגיד לי דבר אחד איך אתה היתה מגיב אים היו גם לך עושים את אותו הדבר ולמה אני מיתכון?

אתה כתבתה "אני לא רוצה להדאיג אותך אבל זה ממש לא נורמלי ומראה על כך שמי קירור חודרים לשמן. כדי לתקן את התקלה יש לשפץ ראש מנוע."

אתה לא חושב שאתה מגזים ?

חבוב כדי שתירגע ,תלמד את החומר, תחשוב, תקשיב לאחרים, ואחרי זה תגיב.

לבעל הרכב תן לרכב לעמוד מיספר דקות לא משנה אים הוא חם או קר ותבצע שוב בדיקת שמן ואז ספר לנו ונדע לאן נושבת הרוח.

בברכה בני ל.

בני, אם אני טועה בתגובתי הראשונה אז תספר לנו בבקשה האם זאת תופעה נורמלית שיהיו בועות במדיד השמן. לא פעם אחת ולא עשר פעמים קראתי כאן, בפורום הזה שאם יש בועות על מדיד השמן יש צורך בשיפוץ ראש מנוע. לא המצאתי את זה.

לצערי יש בפורום הנ"ל גולשים שמתקיפים ומעליבים סתם גולשים אחרים ללא סיבה. פשוט חבל.

ולמה אני מתכוון? אתה כתבת: "חבוב, כדאי שתירגע", "תלמד את החומר", "תחשוב", "תקשיב לאחרים ואחרי זה תגיב". לפי דעתי זה ממש לא היה במקום והיה מיותר לחלוטין.

פורסם
בני, אם אני טועה בתגובתי הראשונה אז תספר לנו בבקשה האם זאת תופעה נורמלית שיהיו בועות במדיד השמן. לא פעם אחת ולא עשר פעמים קראתי כאן, בפורום הזה שאם יש בועות על מדיד השמן יש צורך בשיפוץ ראש מנוע. לא המצאתי את זה.

לצערי יש בפורום הנ"ל גולשים שמתקיפים ומעליבים סתם גולשים אחרים ללא סיבה. פשוט חבל.

ולמה אני מתכוון? אתה כתבת: "חבוב, כדאי שתירגע", "תלמד את החומר", "תחשוב", "תקשיב לאחרים ואחרי זה תגיב". לפי דעתי זה ממש לא היה במקום והיה מיותר לחלוטין.

שלום.

לא צריך להעלב ולא היתכונתי להעליב.

אבל לדעתי אולי לא הבנתה למה הכונה. מה זה בועות? זה יכול לבו ממיליון סיבות לדוגמא:

עירבוב סוגי שמן,שמן מתוצרת "זבל",היצטברות מישקעים באגן השמן, ועוד הרבה סיבות.

אבל מה כתב הבחור "יש לי בועות על המדיד" הוא לא כתב יש בועות מים או טחינה או קצף לבן

אז איך הגעתה למסכנה שהלך לא ראש?

יותר מיזה תאר לך שהבחור הולך ביום ראשון למוסך ואומר אני רוצה שיפוץ ראש הרי הוא קיבל " הסבר מדויק בפורום" כי הוא הקשיב לך ואתה אמרתה הלך לך אטם ראש. בא המכונאי ומפרק ראש

מזיי---- לבחור את הצורה וסתם ,ואי אפשר לבוא למכונאי בטענות כי בעל הרכב ביקש וקיבל שיפוץ ראש.

את זה אתה מבין אז לא להעלב אבל כול מה שאמרתי זה מתוך נסיון וידע שלך לצערי איין עדין.

אני מקוה שתסכים איתי והכול אים חיוך.

בברכה בני ל.

ושיפוץ לכיס ביגלל תובה כמו שלך.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...