Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוטי, מה בנוגע לנוחות ?

האם לצמיג במידה X שיושב על ג'אנט בקוטר גדול יותר אין השפעה לטובה על הנוחות ? (זכור לי שכן, אנא האר את עיני בנושא).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 321
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מוטי ,

הבעייה אצלך.

אתה שוכח שכל המשפרים כאן למיניהם מבלים כל סוף שבוע וכל אמצע שבוע שלישי במסלול המירוצים הקרוב לביתם.

מכיוון שהמסלולים הנ"ל מתאפיינים באספלט משובח ובפיתולים אימתניים , כולל שיקיינים באמצע הישורות של 300 קמ"ש פלוס , אין מה לעשות ונדרשת עוצמת בלימה היסטרית.

מעבר לזה - מכיוון שכל המשפרים הדגולים התרכזו בחמש השנים האחרונות בארץ הקודש ,הרי שרוב מכוניותיהם של חברי הפורום - חופרות הן בראשון-שני-שלישי , וברטוב גם ברביעי.

אין ברירה אלא להרכיב אך ורק צמיגי SUPER STICKY , עדיף חצי סליקס , גם אם זה בא על חשבון השחיקה - ובלבד שלא נאבד שמץ של אחיזה במירוצי הדראג הנערכים מדי ערב.

אין לך מושג על מה אתה מדבר ,מר מוטי מי-אתה. לפניך שמנה וסלתה של קהילת המירוצים העולמית...:?

פורסם
מוטי, מה בנוגע לנוחות ?

האם לצמיג במידה X שיושב על ג'אנט בקוטר גדול יותר אין השפעה לטובה על הנוחות ? (זכור לי שכן, אנא האר את עיני בנושא).

איציק

אודה על האמת - אני לא כ"כ מבין את השאלה שלך, אשמח עם תתן תגובה שתכיל מספרים (למרות שגם הדיבורים על נוחות לא ממש קשורים לנושא הביצועים :-P...)

שמר - צודק, שכחתי! :twisted:

מוטי.

פורסם
אודה על האמת - אני לא כ"כ מבין את השאלה שלך, אשמח עם תתן תגובה שתכיל מספרים (למרות שגם הדיבורים על נוחות לא ממש קשורים לנושא הביצועים :-P...)

שמר - צודק, שכחתי! :twisted:

מוטי.

לא זוכר איפה קראתי את זה אבל התאוריה של הנושא היתה כזו:

נאמר שצמיג במידה (נניח) 175/70 על ג'אנט 13 יהיה פחות נוח מצמיג במידה דומה על ג'אנט 14 או 15 בטענה שהקוטר הגדול יותר של הג'אנט מונע מהלך גדול יותר של המתלה בזמן כניסה לבור עמוק מאחר ושטח הצמיג (האורכי) שבה במגע עם הכביש גדול יותר.

תאורטית יש בזה קצת הגיון...

הייתכן ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלילי.

חוק האצבע הוא שכשאתה מגדיל קוטר חישוק אתה אמור להקטין את חתך הצמיג בהתאם כדי להגיע לקוטר כללי קרוב למקורי ככל האפשר במטרה לשמור על יחסי העברה זהים של הגיר, למנוע בעיות פגיעה בגוף הרכב וגם לשמור על קריאה תקינה של הספידומטר.

מה שבעצם אומר שאם הגדלת את הגלגל המקורי שלך מ-195/60R14 ל-195/40R17 (תיאורטית כמובן, אני לא חושב שקיימת מידה כזו) שהם בקוטר כולל כמעט זהה לחלוטין, לא שינית את אורכו של משטח המגע בכלל.

מה שכן, השינוי בגובה הדופן בהחלט ייפגע בנוחות הנסיעה לרעה (בגדול ובכוונה הקצנתי את הדוגמא המספרית ל+3 מידות).

מוטי.

פורסם

בדיוק.

אפשר להקביל את כתף הצמיג לבולם זעזועים.

חתך גבוה = כתף גבוהה = בולם עם מהלך גדול.

חתך נמוך = כתף נמוכה = בולם עם מהלך קצר .

מה גם שצמיגי החתך הנמוך הספורטיביים נוטים להיות בעלי כתף מחוזקת - כלומר קשיחה יותר.

פורסם
שלילי.

חוק האצבע הוא שכשאתה מגדיל קוטר חישוק אתה אמור להקטין את חתך הצמיג בהתאם כדי להגיע לקוטר כללי קרוב למקורי ככל האפשר במטרה לשמור על יחסי העברה זהים של הגיר, למנוע בעיות פגיעה בגוף הרכב וגם לשמור על קריאה תקינה של הספידומטר.

מה שבעצם אומר שאם הגדלת את הגלגל המקורי שלך מ-195/60R14 ל-195/40R17 (תיאורטית כמובן, אני לא חושב שקיימת מידה כזו) שהם בקוטר כולל כמעט זהה לחלוטין, לא שינית את אורכו של משטח המגע בכלל.

מה שכן, השינוי בגובה הדופן בהחלט ייפגע בנוחות הנסיעה לרעה (בגדול ובכוונה הקצנתי את הדוגמא המספרית ל+3 מידות).

מוטי.

אוקיי - ברור שמה שתארת לא יתן מענה לתאוריה מאחר ואתה שומר על הקוטר הכללי של הצמיג וההיקף...

א-ב-ל...

אם תיקח רכב שתוכנן וכוייל ל 175/70 R13 ותשווה אותו מול רכב שהספידומטר שלו והגיר כויילו לפי קוטר והיקף גדולים יותר (נניח 205/50 R16), לא יהיה כאן שום הבדל לטובת האחרון ?

את הפואנטה של שידרוג רכב עם ג'אנט 13/14 ל 15/16 אינץ' ושמירה על ההיקף - בהחלט עברנו והבנו (ועל זה דיברת) - אבל לא בכל הרכבים אתה חייב לשמור על מידת היקף קבועה... ולכן שאלתי - האם ייתכן שבמכוניות החדשות הג'אנט הגדול יותר תורם גם להגדלת היקף הצמיג ובכך משיג גם נוחות עדיפה ביחס למידה אחרת עם מידת היקף נמוכה יותר ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אוקיי - ברור שמה שתארת לא יתן מענה לתאוריה מאחר ואתה שומר על הקוטר הכללי של הצמיג וההיקף...

א-ב-ל...

אם תיקח רכב שתוכנן וכוייל ל 175/70 R13 ותשווה אותו מול רכב שהספידומטר שלו והגיר כויילו לפי קוטר והיקף גדולים יותר (נניח 205/50 R16), לא יהיה כאן שום הבדל לטובת האחרון ?

את הפואנטה של שידרוג רכב עם ג'אנט 13/14 ל 15/16 אינץ' ושמירה על ההיקף - בהחלט עברנו והבנו (ועל זה דיברת) - אבל לא בכל הרכבים אתה חייב לשמור על מידת היקף קבועה... ולכן שאלתי - האם ייתכן שבמכוניות החדשות הג'אנט הגדול יותר תורם גם להגדלת היקף הצמיג ובכך משיג גם נוחות עדיפה ביחס למידה אחרת עם מידת היקף נמוכה יותר ?

איציק

בגדול צמיג בעל קוטר גדול יותר נוח יותר, משתי סיבות:

1) כמות גדולה יותר של אויר בתוכו.

2) הקוטר הגדול גורם להקטנת מהלך השקיעה לבורות והופך את ה "קפיצות" מעל מהמורות לחלקות יותר. עניין של גאומטריה.

יכול להיות שבמכוניות חדשות גם זה מהווה תמריץ להגדלת הצמיגים, אבל זו עדיין לא סיבה לחתך 55 וג'נט 17 על יפנומטית 1.6. נוחות טובה יותר היתה מתקבלת על צמיג באותו קוטר חיצוני וחתך גבוה יותר.

מצחיק לחשוב שמכוניתי הפרטית (וולקן) שנחשבה מופת להנהגות כביש, מצויידת בג'נטים 14" בלבד וחתך 60 חנוני...

פורסם
בגדול צמיג בעל קוטר גדול יותר נוח יותר, משתי סיבות:

1) כמות גדולה יותר של אויר בתוכו.

2) הקוטר הגדול גורם להקטנת מהלך השקיעה לבורות והופך את ה "קפיצות" מעל מהמורות לחלקות יותר. עניין של גאומטריה.

יכול להיות שבמכוניות חדשות גם זה מהווה תמריץ להגדלת הצמיגים, אבל זו עדיין לא סיבה לחתך 55 וג'נט 17 על יפנומטית 1.6. נוחות טובה יותר היתה מתקבלת על צמיג באותו קוטר חיצוני וחתך גבוה יותר.

מצחיק לחשוב שמכוניתי הפרטית (וולקן) שנחשבה מופת להנהגות כביש, מצויידת בג'נטים 14" בלבד וחתך 60 חנוני...

או !

על זה דיברתי !!

אגב, נכון שעל צמיג בחתך גבוה יותר היית מקבל נוחות טובה יותר - אך מה לגבי ביצועים דינאמיים ודיוק של חתך גבוה ביחס לחתך נמוך ?

אז נכון שג'אנט 17 וחתך 55 הם דיי מגוכחים למשפחתית 1600 - אבל במכוניות חזקות מעט יותר אפשר להשיג דיוק טוב יותר מבלי לפגוע הרבה בנוחות.

הבעסה בצמיגים גדולי חתך הוא העיוות שנוצר בהפניית הגה חדה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם כבר הזכרתם מכוניות דראג עם שבעת-אלפים-כוח-סוס,

ראיתי איפשהו באינטרנט מאמר ענק שמנסה להבין איך הם מצליחים להוריד לכביש מספיק כוח כדי להאיץ בקצב של 4g מהמקום (140 קמ"ש בשניה).

שהרי בזמן הזינוק הכנף הגדולה לא מספקת כוח הצמדה, וגם צמיג עם הגומי הכי דביק, לא עובר בהרבה את ה 1g.

חשבו אולי זה בגלל מריחת הגומי על הכביש בפרפור-חימום או אולי שינוי תנע זויתי בגלל הצמיג הענק (ביחס לגאנט) שמאפשר לשכבות הגומי עיוותים גדולים מאוד תחת עומס.

בכל מקרה, זה עדיין לא ברור מדעית.

פורסם

טוב, חרשתי את האינטרנט ולא מצאתי את התמונה שראיתי פעם במדע פופולארי.

הדופן של הצמיגים הללו בנויה כך שהיא מתקפלת תחת העומס הראשוני של ההאצה, ובעצם מה שקורה זה שהסוליה (ההיקף החיצוני) של הצמיג לא מסתובבת, אבל הג'אנט והחלק הפנימי של הצמיג כן. זה מביא למעין קיפולים בדופן, אשר בתחילה אוגרים אנרגיה, ואז משחררים אותה כמו קפיץ.

הנה ההסבר מHow Staff Works

9) Rear wheel

The rear tires of a Top Fuel-dragster are approximately 18 inches wide and close to 118 inches (three meters) peripheral. The tires are of slicks-type, having no tread and without the carrying cord regular radial tires have. Instead the side of the tire is soft to make it possible for it to twist in the starting moment.

The height of the tire increases by the centrifugal force and that decreases the surface area and the rolling resistance at the same time that it increases the top speed by changing the gear ratio. The pressure in the slicks is fairly low and the tire is squeezed to the rim by a ring, a so-called beadlock, to prevent it from revolving on the rim.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
מוטי ,

הבעייה אצלך.

אתה שוכח שכל המשפרים כאן למיניהם מבלים כל סוף שבוע וכל אמצע שבוע שלישי במסלול המירוצים הקרוב לביתם.

מכיוון שהמסלולים הנ"ל מתאפיינים באספלט משובח ובפיתולים אימתניים , כולל שיקיינים באמצע הישורות של 300 קמ"ש פלוס , אין מה לעשות ונדרשת עוצמת בלימה היסטרית.

מעבר לזה - מכיוון שכל המשפרים הדגולים התרכזו בחמש השנים האחרונות בארץ הקודש ,הרי שרוב מכוניותיהם של חברי הפורום - חופרות הן בראשון-שני-שלישי , וברטוב גם ברביעי.

אין ברירה אלא להרכיב אך ורק צמיגי SUPER STICKY , עדיף חצי סליקס , גם אם זה בא על חשבון השחיקה - ובלבד שלא נאבד שמץ של אחיזה במירוצי הדראג הנערכים מדי ערב.

אין לך מושג על מה אתה מדבר ,מר מוטי מי-אתה. לפניך שמנה וסלתה של קהילת המירוצים העולמית...:?

ציניות זה דבר יפה מאוד באמת

אם אתה רוצה אתה מוזמן לבוא איתי אני יכיר לך כמו אנשים שחופרים ראשון שני שלישי ורביעי בלי גשם (זה לא בציניות)

עכשיו אדון שמר אמר נקודה נכונה

אם בעצם המשפרים לא עולים למסלולי מירוצים ולא מתחרים ולא כלום

אז מה אכפת להם שיהיה להם גנט יותר גדול

יפגע במהירות לא יפגע מה זה משנה למשפר עלוב מהארץ במילא הוא לא יגיע לכלום (כן נאמר בציניות)

לדעתי יש רכבים שנועדו לספורט ואצלן גודל הג'נט מוקפד בקפידה

ויש רכבים שהם משפחתיות שאמרו בוא נעשה אותם יותר יפות

הייעוד של משפחתית הוא שהיא לא תיהיה ספוטיבית ומפלצת קו ישר

אילה שהאדם שקנה אותה יוכל לדחוף את האישה וה-2.7 ילדים שלו לאוטו ביום יום

ואחר כך להגיד שיש לו ג'נט 17

יש דברים שלא עושים רק בישביל שהאוטו יסע מהר אילה בישביל יופי

ועכשיו לאדון מוטי שבאמת ענה תשובה מאוד בוגרת ומשכילה

אתה צודק בכמה נקודות במיוחד בזאת שאמרת שאין הרבה מכוניות כאלה נכון

אבל כמו ההסבר שלי אילה שלא צריכות את זה זה לא גורע מהם כי במילא אין להם מה להפסיד

ובקשר לדיסקים שלי

לאבא שלי יש מוסך מורשה לצרפתיות

תאמין לי שלא רק את הדיסקים החלפתי אלה את כל מה שקשור לעניין (רפידות דיסק קליפר צינורות בלימה הכל) אני לא ילד סמוך עלי

אין לדיון הזה פיתרון אבל יש אנשים שמעדיפים יופי על מהירות ויש כאלה שמעדיפים מהירות על יופי (אנשים שנוסעים על הלוכד זבובים בחוץ והמבין יבין)

עידן

מפש איביזה טורבו 2001-2 ה"פ

פורסם

וואלה.

אני יכול לחפור לך אפילו עם רכב אוט' . בטח ובטח עם רכב גיר ידני וקצת יותר מ-120 כ"ס (ואני יודע שיש מכוניות שמחזיקות יותר סוסים באורווה).

השאלה למה ?

נהג שמתפרע בפתיחות יחפור . מה זה נותן (חוץ מ-35 מ"מ אורך נוספים באיזור המפשעה) ?

בשביל זה לבוא ולקלקל לאוטו דברים אחרים , לשלם יותר על צמיגים יותר יקרים ?

פורסם
ציניות זה דבר יפה מאוד באמת

אם אתה רוצה אתה מוזמן לבוא איתי אני יכיר לך כמו אנשים שחופרים ראשון שני שלישי ורביעי בלי גשם (זה לא בציניות)

שוב, אין שום קשר בין קוטר החישוק ליכולת המשיכה של רכב זה או אחר, הדבר תלוי אך ורק בצמיג.

קח רכב , שים עליו צמיגים מעולים ותראה שהוא כמעט ולא מאבד משיכה בכלל... עכשיו תיקח את אותו הרכב ותשים עליו צמיגים זבליים תוצרת הודו משנת ייצור 1983 ותראה שאתה יכול לפרפר איתו שבוע ברצף.. ככה זה, הכל נתון בידי הצמיגים.

עם צמיגים טובים מספיק ונהג שמבין טיפה באיך לפתוח אתה יכול להוציא כל אוטו מהמקום בלי לפרפר בכלל (או כמעט בכלל).

אתה צודק בכמה נקודות במיוחד בזאת שאמרת שאין הרבה מכוניות כאלה נכון

אבל כמו ההסבר שלי אילה שלא צריכות את זה זה לא גורע מהם כי במילא אין להם מה להפסיד

פה נמצאת הטעות שלך. יש להם מה להפסיד.

המשקל הבלתי מוקפץ משפיע על ההיגוי, התאוצה והבלימה, כמו גם על נוחות נסיעה ותצרוכת דלק.

תבין משהו - ההשפעות לא יהפכו אוטו מהיר לאוטו איטי להחריד, הן לא יהפכו מכונית שבולמת מעולה לכזו שפחד לסוע איתה כי הבלמים לא עובדים, אוטו עם הגה טוב לא יהפוך לאוטו עם הגה נוראי...

אבל אם אתה רוצה לשפר למכונית את הביצועים - למה לפגוע בהם?

אין לדיון הזה פיתרון אבל יש אנשים שמעדיפים יופי על מהירות ויש כאלה שמעדיפים מהירות על יופי (אנשים שנוסעים על הלוכד זבובים בחוץ והמבין יבין)

עידן

את הדיון הזה פתחתי תחת הכותרת - "בפעם הבאה שאתם חושבים על הגדלת החישוקים כדי לשפר את הביצועים", לא תחת הכותרות "איך לשפר נוחות נסיעה" או "איך לשפר לאוטו את המראה", מה שמעניין אותי זה הביצועים נטו ואת הדיון פתחתי בשביל אנשים עם עניין דומה.

למרות זאת, אני מקווה שגם מי שלא מעניין אותו אך ורק ביצועים לומד פה משהו.. :-)

מוטי.

• תוכן חדש...