Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות, 

אודה להמלצה לגבי חומר ניקוי שלא יפגע בלהבי משור שולחן. 

אני חושב להשתמש בדיגריזר, אבל לא בטוח שזה החומר הרצוי לעבודה. לא רוצה לפגוע בטעות בלוחיות מתק"ש של הלהב. 

אלכוהול מרוכז לא עושה עבודה מספיק טובה לדעתי...

תודה לעונים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בחיים לא שמעתי על ניקוי להב משור שולחן...

במה הוא כבר מלוכלך? שרף של עץ אורן?

אם כן, פשוט תעביר בו כמה חיתוכים עם עץ נטול שרף, ע"ע אלון, בוק וכיו"ב.

אם אתה ממש מתעקש - חומרי ניקוי לרכב ("שמפו") נהנים לרוב מאיזון טוב בין יכולת ניקוי לבין הימנעות מפגיעה בצבע/מתכת.

• מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הוא מהסרטון למעלה מדבר על חומר ייעודי אבל גם דיבר על נוזל כביסה בעירבוב של 50/50 עם מים אז הנה עוד סרטון

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 51 דקות, Night Driver כתב:

למה לנקות אותו בכלל?

יש ז'אנר שלם ודי פופולרי ביוטיוב שאפשר לסכם בכמה מילים: חובבי התעסקויות מיותרות עם כלים.

לרוב מדובר בחובבי נגרות ברמות שונות שמקדישים להתעסקות עם הכלים זמן שווה לשימוש בכלים עצמם - השחזה באלף דרכים שונות, זוויות, עזרים, גדג'טים,  ומה לא.

זה מעגל שקשה לצאת ממנו והוא בנוסף מונע על ידי חברות שמיצרות כלי עבודה מיותרים לגמרי עבור חובבים. מספיק ביקור אחד מעמיק בנגרייה אמיתית של בנאדם שצריך להתפרנס כדי לגלות מה באמת נדרש ומה לא...

• מצחיק 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

השחזות אני מבין. גם אני לוקח מקדח חדש (לפלדות) ומשחיז אותו כדי שלא ייתפס אבל ניקיון למסור שממילא מתנקה תוך כדי חיתוך?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא כלכך מבין את הצורך בניקוי המסור. אבל אם הבעיה היא שרף שנדבק למסור, אפשר לנקות עם טרמפנטין (ממיס מצוין לשרף עצים). אין חשש לפגיעה בלהב, למעט אולי הסרת צבע, מה שכנראה כבר קרה אם המסור משומש.

פורסם
לפני 14 שעות, hans כתב:

אם כן, פשוט תעביר בו כמה חיתוכים עם עץ נטול שרף, ע"ע אלון, בוק וכיו"ב.

אם אתה ממש מתעקש - חומרי ניקוי לרכב ("שמפו") נהנים לרוב מאיזון טוב בין יכולת ניקוי לבין הימנעות מפגיעה בצבע/מתכת.

תכשירים לרכב זה רעיון מעניין, מאחר ובארה"ק לא ניתן להשיג תכשירים יעודיים (ולייבא זו עשוייה להיות בעייה קשה) התחלתי לפזול לכיוון הזה בעצמי היום- רק איששת את קו המחשבה שלי. תודה!

ודווקא הבוק שחתכתי לא מזמן עשה לי את הבעייה... ראה הסבר למטה.

לפני 13 שעות, DareDevil כתב:

הוא מהסרטון למעלה מדבר על חומר ייעודי אבל גם דיבר על נוזל כביסה בעירבוב של 50/50 עם מים אז הנה עוד סרטון

נתקלתי כבר בהסברים לגבי נוזל כביסה. אשכרה לקח בדין או משהו כזה :lol:

לפני 5 שעות, Night Driver כתב:

למה לנקות אותו בכלל?

לפני 3 שעות, ALX כתב:

לא כלכך מבין את הצורך בניקוי המסור. אבל אם הבעיה היא שרף שנדבק למסור, אפשר לנקות עם טרמפנטין (ממיס מצוין לשרף עצים). אין חשש לפגיעה בלהב, למעט אולי הסרת צבע, מה שכנראה כבר קרה אם המסור משומש.

נענה לכולם יחד:

המשור שלי יחסית חלש. אני משתמש בו גם לדברים שהוא לא בדיוק נועד אליהם. להבנתי, זה מיצר חום גבוה, והאבק העדין של הנסורת נדבק לשיניים (זו התוצאה, אם כי אני לא משוכנע ב-100% לגבי הגורם שציינתי) וגורם לחיתוך מאד לא נקי בסנדוויץ' (למשל) ובמקרים נוספים. הלהב עצמו יחסית חדש ועדיין חד, אבל כבר צריך ניקוי קל. אני מבצע את זה בתדירות גבוהה יותר ממה שחשבתי שאצטרך, אבל התוצאות שאני מקבל מאלכוהול הן לא הכי טובות בעולם ולכן התדירות עולה.

אחרי ניקוי המצב משתפר, אני רק מחפש חומר ניקוי שיקל לי על החיים מחד ויעשה עבודה טובה מאידך.

לפני 4 שעות, hans כתב:

יש ז'אנר שלם ודי פופולרי ביוטיוב שאפשר לסכם בכמה מילים: חובבי התעסקויות מיותרות עם כלים.

לרוב מדובר בחובבי נגרות ברמות שונות שמקדישים להתעסקות עם הכלים זמן שווה לשימוש בכלים עצמם - השחזה באלף דרכים שונות, זוויות, עזרים, גדג'טים,  ומה לא.

זה מעגל שקשה לצאת ממנו והוא בנוסף מונע על ידי חברות שמיצרות כלי עבודה מיותרים לגמרי עבור חובבים. מספיק ביקור אחד מעמיק בנגרייה אמיתית של בנאדם שצריך להתפרנס כדי לגלות מה באמת נדרש ומה לא...

ממש לא מיותר. 

סטאמפי נאבס (הסרטון שהועלה פה), ג'ון הייז ועוד רבים וטובים עושים את זה. 

הכרתי אישית את בעל העסק "סופרסולד" (אלו של הבדיל), היו משתמשים במשור שולחן לחיתוך חומר הגלם** ומנקים את הלהבים שלהם גם כן בתדירות גבוהה. אותה תוצרת אגב כמו הלהב שלי- דימר, מיוצר כאן בארה"ק.

**אם זה הכלי הכי טוב או יעיל לביצוע אני לא יודע...:lol: אני הייתי הולך על משור סרט, אבל זה רק אני.

פורסם

מסור סרט "בורח" הרבה יותר ממסור שולחן, אלא אם כן אתה לוקח דגם מפלצתי כלשהו שאפילו לא נכנס לכל נגרייה. תאמין לי, מה שיש לך בסדר גמור.

לגבי מעגל החובבים ביוטיוב - אין לי טענות נגדם חלילה והם יוצרים אחלה תוכן להעביר את הזמן, אבל אלה שעוסקים בעניין לפרנסתם לא מבצעים עשירית מהטקסים של החובבים. במקרה אני מקליד את האמור לעיל מתוך חלל נגרייה של חבר...

מה שמגביל את הדיוק במסורים שולחניים פשוטים זה בד"כ מה שמסביב - המסילה והמגביל קצת גמישים וכיו"ב. 

פורסם
לפני 5 שעות, hans כתב:

מסור סרט "בורח" הרבה יותר ממסור שולחן, אלא אם כן אתה לוקח דגם מפלצתי כלשהו שאפילו לא נכנס לכל נגרייה. תאמין לי, מה שיש לך בסדר גמור.

המסור סרט היה ביחס ל:

לפני 8 שעות, ברווז כתב:

הכרתי אישית את בעל העסק "סופרסולד" (אלו של הבדיל), היו משתמשים במשור שולחן לחיתוך חומר הגלם** 

לא אתנגד לאחד, רק שאין לי לאן לדחוף אותו.

והבעייה היא לא הדיוק, אלא ה"פרימה" של הקצוות. מה שנקרא SPLINTERING או TEAROUT.

כשהלהב נקי הוא חותך נקי.

פורסם
בתאריך 6.2.2023 בשעה 16:23, ברווז כתב:

המשור שלי יחסית חלש. אני משתמש בו גם לדברים שהוא לא בדיוק נועד אליהם. להבנתי, זה מיצר חום גבוה, והאבק העדין של הנסורת נדבק לשיניים

הפתרון הוא יותר פשוט - להשתמש בנוזל קירור בזמן שימוש.

אם אני זוכר נכון, אתה לומד כרגע נושא של עיבוד שבבי. גם שם משתמשים בנוזל לקירור הכלים בזמן השימוש.

מונע התחממות וגם שומר על הכלי לאורך זמן (הכול יחסית)

פורסם
לפני 8 דקות, guya72 כתב:

גם שם משתמשים בנוזל לקירור הכלים בזמן השימוש

תלוי סכין וחומר גלם. לא תמיד שימוש בנוזל קירור מביא לתוצאות עדיפות.

פורסם (נערך)

תודה על הטיפ,

אבל נוזל קירור וחיתוך עץ:lol:

לא עובד טוב ביחד...

היכן שצריך להשתמש בנוזל חיתוך, אני משתמש. קרי- קידוח בפלדה. ותאכל'ס, אני משתמש בנוזל חיתוך עוד מלפני שהתחלתי ללמוד את הנושא במכללה.

נוזל קירור אני עוד לא צריך- אין לי את הכלים שמצריכים אותו או עבודות שמצריכים אותו.

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 16 דקות, ברווז כתב:

היכן שצריך להשתמש בנוזל חיתוך, אני משתמש. קרי- קידוח בפלדה

אחד הדברים המאוד יעילים בתום (במיוחד באלומיניום) זה זז קל. לתת שפריץ קטן כל כמה שניות.

• תוכן חדש...