Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, 

אני מכיר את האופציה לחידוש האחריות על סוללת המתח הגבוה במכוניות היברידיות של טויוטה ולקסוס ומכאן שאלתי:

אם לא קיימת לי עוד האופציה לחדש את האחריות (ברוב המקרים בשל גיל הרכב שמעל 10 שנים או עקב חיי סוללה קצרים שנשאר לסוללה הקיימת ולכן היבואנית לא תהיה מוכנה לחדש את האחריות), מה בעל המכונית ההיברידית עושה? 

מהיכן ניתן יהיה לרכוש סוללה? האם רכישת סוללה מגוף אחר תהיה עם אחריות? האם ניתן לשפץ ומהן העלויות?

אשמח לקבל כל פיסת מידע הנושא גם אם לא פספסתי משהו ספציפי. 

ערב נהדר.

שלומי.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 22 דקות, _DownLoaD_ כתב:

על איזה רכב מדובר?

כמו כל דבר בחיים - משפצים את התקול או מחליפים את כל החלק.

כרגע אני נוסע בלקסוס GS300h אך לשנתיים הקרובות אני אחדש אחריות וכנראה כבר עד אז אתחדש ברכב אחר אך אני מתעניין ברכישת יאריס היברידית בת 10, מה שגרם לי לתהות מה מה עושים בעלי המכוניות ההיברידיות הישנות שכן מדובר בחלק מאוד יקר.

שלומי.

פורסם

כבר לא כזה יקר, זה כמו תקלה משמעותית ברכב או אוסף של דברים שצריך לתקן ואתה יוצא עם חשבונית של 8000 שקל מהמוסך. 

פורסם

סוללה לדגמים "פשוטים" של טויוטה (אוריס, כנראה גם יאריס ופריוס ישנות) עולה היום במוסך מורשה 8300 ש"ח לפני מע"מ.

פורסם

קונים סוללה חדשה, מהיבואן, לא משפצים זה לא יחזיק, כשמחליפים בחדש מקבלים רק שנה אחת אחריות, העלות בין 8000 ל 10000 תלוי במיקום הסניף

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

פורסם

עדין רואים בכבישים פריוס בנות מעל לעשור.

מצד שני, את הונדה אינסייט כבר לא רואים בכבישים וזה דגם שהשיווק שלו פסק לפני 10 שנים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

האינסייט היה רכב לא מוצלח גם באמינות וגם בחיסכון בדלק ביחס לטויוטה ואני לא אתפלא אם מאיר רוצה מחיר משכנתא על הסוללה.

סוללה ברכב היברידי משפחתי ומעלה תחסוך כ 3000 שח בשנה בדלק (לא במכוניות סופר מיני, שם החסכון קטן בהרבה), כך שאם מצב הרכב טוב והוא ישרוד לפחות 3 שנים (ואין סיבה שלא, כי המנוע עובד פחות קשה ברכב היברידי), הסוללה תחזיר את ההוצאה. גם יש חיסכון  על החלפת בלמים ברכב היברידי , ששורדים הרבה יותר מרכב בנזין רגיל בגלל רגנרציה.

פורסם

קצת נסחפת עם ה 3000 שקלים בשנה.

הניסיון שלי מראה שדיזל לא פחות חסכוני.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם אנשים היו עובדים עם הראש ולא עם הרגש, כול הפריוסים בני 8 ומעלה שלא הוחלפה להם סוללה, היו צריכות למצוא את עצמם בפח הזבל הקרוב. אבל לפחות לפי יד 2, פריוסים כאלה עם 200 אלף ומעלה מבקשים עליהם מחירון. ועל אלו עם קילומטראז נמוך מבקשים גם 10 מעל המחירון. 

לא פחות ממדהים. 

והעיקר שרכבים מונעי גז, שההתקנה עולה פחות מסוללה וגם חוסכים בסופו של דבר הרבה יותר מכול פריוס, נחשבים למוקצה ואף אחד לא רוצה לגעת בהם. 

מעניין אותי איך ה"לוגיקה" הזאת תעבוד ברכבים חשמלים כשהם יתחילו להזדקן. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם

גם אני לא הייתי נוגע בגז, לא רוצה בלון בתא המטען והתקנות בארץ.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, davemustaine87 כתב:

והעיקר שרכבים מונעי גז, שההתקנה עולה פחות מסוללה וגם חוסכים בסופו של דבר הרבה יותר מכול פריוס, נחשבים למוקצה ואף אחד לא רוצה לגעת בהם

גז לא שימושי לרוב האוכלוסיה בגלל הגבלות חניה בחניונים סגורים, מעבר לעובדה שברכב משפחתי סטנדרטי אתה נשאר בלי תא מטען.

עריכה אחרונה על ידי utsur
פורסם
לפני כשעה, yulianx כתב:

גם אני לא הייתי נוגע בגז, לא רוצה בלון בתא המטען והתקנות בארץ.

הנה , דוגמא חיה לשיקול שנובע מ-רגש. 

לפני כשעה, utsur כתב:

גז לא שימושי לרוב האוכלוסיה בגלל הגבלות חניה בחניונים סגורים, מעבר לעובדה שברכב משפחתי סטנדרטי אתה נשאר בלי תא מטען.

הגבלה היא על חניונים ללא מערכת אוורור. בבניינים חדשים אם אני לא טועה, חייבת להיות מערכת אוורור. 

מיכל גז לוקח בין 50-100 ליטר, והוא מותקן הרבה פעמים במקום של הגלגל הרזרבי, או תופס מקום שאינו באמת רלוונטי מבחינת נגישות, ברכבי סדאן למשל. 

הסבת גז לטויוטה | עין המפרץ הסבת רכב לגז

עזוב, כבר הייתי בסרט הזה עם המון אנשים המלצתי להם על מערכת גז. השיקולים הם רגשיים מסיבות שלא באמת הגיוניות. 

• משעמם 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...