Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם ומתי ה-I-STOP חוסך דלק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 שעות, ALÞћÃ כתב:

או יותר הגיוני, שהוא מותנע מחדש כשהדרייב כבר משולב עוד משלב הדימום).

בכל התיבות האוטומטיות עם Start&Stop, התיבה יוצאת לניוטרל לפני כיבוי המנוע ומשלבת חזרה לדרייב אחרי ההתנעה. 

אין דבר כזה התנעה עם הילוך משולב, זה צורך הרבה אנרגיה וכמו שאף רכב לא מאפשר להניע בהילוך, גם המערכת הזו לא מניעה עם הילוך משולב. 

פורסם
לפני 1 דקה, Buki כתב:

בכל התיבות האוטומטיות עם Star&Stop, התיבה יוצאת לניוטרל לפני כיבוי המנוע ומשלבת חזרה לדרייב אחרי ההתנעה.

זה לא דופק את הגיר?

כי זה נשמע כמו להעביר לניוטרל בכל עצירה, ואז דרייב בכל התחלת נסיעה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 1 דקה, vadim6385 כתב:

כי זה נשמע כמו להעביר לניוטרל בכל עצירה, ואז דרייב בכל התחלת נסיעה

גם בלי Stop&Start או כשהוא כבוי, תיבות אוטומטיות מודרניות כמו Aisin עם 6 ו 8 הילוכים ובטח גם של יצרנים אחרים עוברות לניוטרל בכל עצירה כי זה חוסך דלק, המנוע לא נדרש לסובב את הממיר מומנט

פורסם
לפני 47 דקות, רועי5 כתב:

ולי שאלה, האם מנגנון זחילה בפקקים של בקרת שיוט עובד בקורלציה עם הדבר הזה ?

אצלי ב-3008 כשבקרת השיוט עוצרת את הרכב בעצמה המנוע לא נכבה, גם אחרי 3 שניות שאז בקרת השיוט לא ממשיכה לנסוע ללא אינפוט מהנהג. צריך ללחוץ על הבלם על מנת שהמנוע ייכבה, ואני עושה את זה כשאני רואה שאעמוד זמן ממושך.

פורסם (נערך)
בתאריך 11.1.2023 בשעה 10:57, הייתי נהג חדש כתב:

אני מבין שעשו את הרעיון לחיסכון בדלק אבל האם ההתנעה כל רגע של המנוע שוב ושוב לא שורפת דלק?

ההתנעה מחדש בstart stop לא צורכת דלק. במיוחד במאזדה שיש להם שיטה יחודית שעוצרת את אחד הצילנדרים בנקודה מתה עליונה, וכל מה שצריך בשביל להניע את המנוע מחדש זה להצית באותו צילנדר.

עריכה אחרונה על ידי volcane
  • מעניין 1
פורסם
לפני 44 דקות, volcane כתב:

במיוחד במאזדה שיש להם שיטה יחודית שעוצרת את אחד הצילנדרים בנקודה מתה עליונה, וכל מה שצריך בשביל להניע את המנוע מחדש זה להצית באותו צילנדר.

זה נקראה Direct start. לא חושב שייחודי למאזדה אבל בהחלט בשימוש במאזדה.

כמו שהסברת זו עצירה מבוקרת של המנוע בנקודה מסויימת שהיא תחילת מחזור עבודה באחד הצילינדרים. נותנים הצתה באותו צילינדר, הבוכנה יורדת ומניעה את כל המנוע.

אם המנוע לא נעצר באותה נקודה ספציפית, יש סיוע של הסטרטר להביא אותו לאותה נקודה, ממש לפרק זמן קצרצר, קצר הרבה יותר מאשר התנעה רגיעה. 

• מעניין 1

פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

גם בלי Stop&Start או כשהוא כבוי, תיבות אוטומטיות מודרניות כמו Aisin עם 6 ו 8 הילוכים ובטח גם של יצרנים אחרים עוברות לניוטרל בכל עצירה כי זה חוסך דלק, המנוע לא נדרש לסובב את הממיר מומנט

אני פשוט הבנתי שלהעביר לניוטרל בעצירה זה לא בריא, כי אז הגיר צריך לבנות לחץ שמן מחדש או משהו כזה.

וגם מאותה סיבה שלהעלות טורים בניוטרל ואז לזרוק את הגיר לדרייב זה רע.

לא ידעתי שתיבות פלנטריות היום עושות את זה בעצמן. מעניין אם זה המצב בתיבה הפלנטרית של מאזדה (מאזדה בונים את התיבות הילוכים בעצמם).

בעצם הגיוני שהם לא יתנו לסטארטר לסובב גם את המנוע וגם את הממיר מומנט, אז כנראה שגם שם עוברים לניוטרל, במיוחד נוכח העובדה שמאזדה משווקים את זה בתור טכנולוגיית סקייאקטיב שאמורה לחסוך בדלק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 3 דקות, vadim6385 כתב:

אני פשוט הבנתי שלהעביר לניוטרל בעצירה זה לא בריא,

אתה לא זוכר שלפני 20 שנה אמרו לנו שגם לכבות את  המנוע בכל פעם לא בריא ואם נגיד ההמתנה עד 3 דקות עדיף להשאיר את המנוע פועל.

אחרי זה אמרו לנו שבמנוע טורבו לא בריא לכבות מיד אחרי העצירה אלא יש להמתין דקה בשביל שהטורבו יוריד מהירות.

אחרי זה הוכנסו למכוניות מערכות Stop&Start 😁

פורסם
בתאריך 11.1.2023 בשעה 19:16, ALÞћÃ כתב:

מה שהכי מעצבן עם המערכת הזו היא ההתנעה החוזרת שבחלק ניכר מהמקרים מלווה בזעזוע של כל החלק הקדמי של הרכב בגלל שהרכב מותנע וההילוך משתלב ת"כ (או יותר הגיוני, שהוא מותנע מחדש כשהדרייב כבר משולב עוד משלב הדימום). יש רכבים בהם המערכת מעודנת בהרבה (הונדה ג'אז לדוגמא), במאזדה כאמור (לפחות עם האקזמפלר שהיה לי) זה ממש לא המצב.

בכל מקרה, אם חשקה נפשך בנטרול המערכת בצורה שלא תפגע בשום דבר ואם יש לך ידיים טובות (אפשר גם סבירות), אני לא אשם זה היוטיוב -

עשיתי את זה לפני חצי שנה אצלי,עד עכשיו עובד מעולה

• מעניין 1
פורסם

@Bukiלא צריך ״לקרר״ טורבו (להסיע נוזל קירור\שמן חדש במערכת) אחרי נסיעה מאומצת? 

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
  • תוכן חדש...