Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מנסה לבטח מקיף רכב חדש ומסתבר שכל החברות דורשות מיגון נוסף "בגלל שהגניבות עלו מאד בשנה שעברה". 

באמת ראיתי סטטיסטיקה שיש עלייה של 160%. אבל מה זה אומר בעצם? גונבים מרצדסים או קיה פיקנטו? כמה טסלות נגנבו? כמה ג'ילי? כמה מזדה 3?

אשמח לקבל הכוונה איך מוצאים את המידע הזה

פורסם

אני מניח שהגניבות עולות בכזה פיק, אז כל הרכבים סובלים ולא רק הרכב שאתה מתכוון לקנות / קנית.

זה לא עד כדי כך מכוון דגם רכב.

מה גם שחברות הביטוח ישמחו להעלות פרמיות לכל הרכבים, כדי לכסות על הפסדים.

כמובן שהם ינסו לדרוש מיגונים כדי לאבטח את עצמן. ואם תסרב להתקין, הן ישמחו להעלות לך את הפרמיה.

אחותי פעם שכחה ליום שלם רכב מסויים (לא ישן גרוטאה) עם מפתח נעוץ בדלת הנהג, במגרש חניה גדול והומה של בית חולים.

שחזרה בסוף היום הרכב המתין לה.

האם ניתן ללמוד משהו מהסיפור הזה לגבי מידת גניבותו של הרכב ?

לא יודע.

כנראה שלא.

פורסם
לפני 9 דקות, IsraCar כתב:

אני מניח שהגניבות עולות בכזה פיק, אז כל הרכבים סובלים ולא רק הרכב שאתה מתכוון לקנות / קנית.

זה לא עד כדי כך מכוון דגם רכב.

זה בטוח לא נכון. יש רכבים שנגנבים כי מגזרים מסוימים מעדיפים אותם, אחרים בגלל ערך החלקים שלהם. 

חברות פרטיות לא יחלקו איתי מידע,איטוראן רוצים 12 ₪ מנוי חודשי לאפליקציה כדי שאוכל לראות את הנתונים של הרכב הפרטי שלי... לא רוצה לדמיין מה ירצו על הסטטיסטיקה הכללית.

פורסם (נערך)

יש במאגר משרד התחבורה רישום על רכב שנגנב (זמין באפליקציות למיניהם), הדאטה בייס זמין לכל מי שרוצה, עם קצת חיתוכים על המידע תוכל לראות על פי מס ל.ז 

כמה רשומים "גנוב" ולייצר לעצמך את הסטטיסטיקה 

עריכה אחרונה על ידי sjerby

עברתי לסקייטבורד

פורסם

אני חושב שהנתונים של איתוראן ופוינטר לא ילמדו הרבה כי מראש הם מותקנים בעיקר במכוניות יקרות או כאלה שמוגדרות כסיכון גבוה יותר לגניבה 

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

ממה שאני יודע, מאזדה 3 ו CX5 מאד מבוקשים ונגנבים בכמויות. 

לא יודע אם אלו הרכבים הכי גניבים אבל הם בהחלט בטופ (נחשפתי לעדויות כאלו בקבוצות פייסבוק/טלגרם שונות). 

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
לפני 45 דקות, gollu כתב:

שרשור ישן, אבל הכתבה שהתפרסמה היום בוואלה זה בדיוק מה שחיפשתי.

חבל שצריך צו משפטי כדי לפרסם מידע חיוני לציבור.

וכמובן אות קלון ענק ליונדאי

https://cars.walla.co.il/item/3644252

תודה רבה על השיתוף!

車なら、日本車に限ります 🇯🇵

פורסם

זה למה קניתי פיאט בזמנו 🤣.

עכשיו שאני רואה את הרשימה אני רגוע שהמחליפה של הפיאט תיהיה סיטרואן- לא רק שלא קונים את הרכב ביד2 -גם הגנבים לא מוכנים לגעת בה במקל 😁

• מצחיק 2

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
בתאריך 8.1.2023 בשעה 22:43, sjerby כתב:

יש במאגר משרד התחבורה רישום על רכב שנגנב (זמין באפליקציות למיניהם), הדאטה בייס זמין לכל מי שרוצה, עם קצת חיתוכים על המידע תוכל לראות על פי מס ל.ז 

כמה רשומים "גנוב" ולייצר לעצמך את הסטטיסטיקה 

תוכל להפנות אותי למאגר הזה?

ניסיתי למצוא אותו ב-DATA.GOV.IL אך ללא הצלחה. אשמח לקישור.

תודה

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
בתאריך 16.2.2024 בשעה 17:35, gollu כתב:

שרשור ישן, אבל הכתבה שהתפרסמה היום בוואלה זה בדיוק מה שחיפשתי.

חבל שצריך צו משפטי כדי לפרסם מידע חיוני לציבור.

וכמובן אות קלון ענק ליונדאי

https://cars.walla.co.il/item/3644252

החיבה של הגנבים ליונדאי היא סיבה לא לקנות יונדאי

זה אבל בודאי לא אות קלון ליצרן 

פורסם

לא מסכים איתך.

היצרן משווק היום רכב מתקדם כמו איוניק 5/6, שמדווחת בו פריצת אבטחה בשנה וחצי האחרונים.

הרכב הכי גניב בארץ!

נגנב בכל אירופה ובמיוחד באנגליה בכמויות בלתי סבירות, כולל כתבות בעיתונות ודיונים ברשתות החברתיות.

סרטונים של איך הרכב נגנב תוך 30 שניות!! בלי צורך לחבר OBD2, או שיהיה מפתח מקורי בסביבה.

ומה היצרן עושה כדי למגר את התופעה (מזכיר לך, שנה וחצי)? הצהרה של "הרכבים שלנו ממוגנים היטב".

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 16.2.2024 בשעה 19:13, hwgeek כתב:

זה למה קניתי פיאט בזמנו 🤣.

עכשיו שאני רואה את הרשימה אני רגוע שהמחליפה של הפיאט תיהיה סיטרואן- לא רק שלא קונים את הרכב ביד2 -גם הגנבים לא מוכנים לגעת בה במקל 😁

בצד השלילי הסיכוי לקבל עליה מחירון יורד 

פורסם
לפני 4 שעות, gollu כתב:

לא מסכים איתך.

היצרן משווק היום רכב מתקדם כמו איוניק 5/6, שמדווחת בו פריצת אבטחה בשנה וחצי האחרונים.

הרכב הכי גניב בארץ!

נגנב בכל אירופה ובמיוחד באנגליה בכמויות בלתי סבירות, כולל כתבות בעיתונות ודיונים ברשתות החברתיות.

סרטונים של איך הרכב נגנב תוך 30 שניות!! בלי צורך לחבר OBD2, או שיהיה מפתח מקורי בסביבה.

ומה היצרן עושה כדי למגר את התופעה (מזכיר לך, שנה וחצי)? הצהרה של "הרכבים שלנו ממוגנים היטב".

אני עדיין לא מצליח להבין איך אין פתרון פשוט כזה,

לתכנת את הרכב שמשעה 10 בלילה עד שש בבוקר כל התנעה\ תזוזה תחוייב באישור באפליקציה,

וכן אם אתה רוצה כל התנעה תזוזה תהיה מחוייבת באישור מהאפליקציה,

קצת מטריד אבל שווה,

• תוכן חדש...