Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

מעוניין בקרוב להחליף את הרצועה אצלי.

במדריך  מבואר שיש למדוד את המתח של הרצועה עם מכשיר (שאין לי), וגם בסרטון אחד ביוטיוב ראיתי (גרמני...) שמדד.

האם במוסכים מורשים/מורשי יבואן מודדים ככה? או בישראל הכל לפי הרגש?

והאם אפשר פשוט להחזיר את הבורג שמותח למה שהיה פעם (השיטה הלא מקצועית)

תודה לכולם!

פורסם

כל המוסכים שראיתי מותחים לפי הרגש.

אבל בכנות פחות יצא לי להסתובב בין הליפטים של מורשי יבואן 

אבל מניח שגם שם זה כך

.

פורסם
לפני 39 דקות, Buki כתב:

איזה מכשיר יש לך? אפשר קישור?

כזה
https://www.amazon.com/Gates-91132-Belt-Tension-Tester/dp/B000CRDLZM/ref=sr_1_4?keywords=gates+belt+tool&qid=1671001833&sprefix=gates+belt+%2Caps%2C286&sr=8-4

מודה שאין לי מושג מאיפה קניתי אותו.

גם אתה מוזמן לקחת, לא יצא לי להשתמש בו עדיין אפילו פעם אחת

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם

באיזה מנוע מדובר? 

ברוב המנועים היום יש מותחן הידראולי או מכאני ואין צורך לכוון שום דבר.

רק ברכב אספנות שלי המתיחה היא ידנית, והכלל שלימדו אותי הוא למתוח עד כדי שאפשר ללחוץ על הרצועה המורכבת עם האצבע והיא תרד בלא יותר מסנטימטר. זה עובד מצוין.

אם הרצועה מתוחה עד רמה שהיא לא יורדת בכלל בלחיצה - אחרי שבוע היא תתפורר למיליון שערות (אל תשאל איך אני יודע..)

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 10 דקות, amosbmw כתב:

רק ברכב אספנות שלי המתיחה היא ידנית

זה קיה ריו 2017. רכב פשוט, לא אספנות אבל זה לא השתנה אצלם, המתיחה ידנית על ידי שינוי מיקום האלטרנטור. 

פורסם
לפני 14 שעות, FROGIE כתב:

שלום לכולם!

מעוניין בקרוב להחליף את הרצועה אצלי.

במדריך  מבואר שיש למדוד את המתח של הרצועה עם מכשיר (שאין לי), וגם בסרטון אחד ביוטיוב ראיתי (גרמני...) שמדד.

האם במוסכים מורשים/מורשי יבואן מודדים ככה? או בישראל הכל לפי הרגש?

והאם אפשר פשוט להחזיר את הבורג שמותח למה שהיה פעם (השיטה הלא מקצועית)

תודה לכולם!

רוב בעלי המקצוע מותחים לפי רגש.

הבעיה של מי שעושה את העבודה הזו בפעמים הראשונות, אין לו את הרגש הזה הזה. לכן אני כן ממליץ להשתמש ב Belt tension gauge למרות שאני אף פעם לא השתמשתי. 

פה תארתי את תהליך מתיחת הרצועה והתופעה שנגרמה כשהיא הייתה מתוחה יותר מידי בהונדה סיוויק דגם 2001-2005.

זה לא אותו דבר אבל העיקרון דומה.

https://carsforum.co.il/topic/582865-הונדה-סיוויק-2003-רעידות-בשילוב-מדחס-ומתיחת-רצועת-אביזרים/

פורסם (נערך)

מישהו יכול להסביר לי את זה:

Tension
[Without OAD]
New belt: 882.6 ~ 980.7N (90 ~ 100kg, 198.4 ~ 220.5lb)
Used belt: 637.4 ~ 735.5N (65 ~ 75kg, 143.3 ~ 165.3lb)
[With OAD]
New belt: 686.5 ~ 784.5N (70 ~ 80kg, 154.3 ~ 176.4lb)
Used belt: 490.3 ~ 588.4N (50 ~ 60kg, 110.2 ~ 132.3lb)

מה זה OAD?
והאם המכשיר הנ"ל מכסה את הטווחים האלה?

תודה

כנראה שגם בחול משתמשים ברגש: 
עריכה אחרונה על ידי FROGIE
פורסם

OAD זה פולי אלטרנטור עם קפיץ ומיסב חד כיווני, פיתוח של Overrun pulley. לא יודע אם יש כזה בריו.

https://www.counterman.com/watch-what-do-you-know-about-oad-pulleys/#:~:text=Unlike an overrunning alternator pulley,when the belt suddenly decelerates.

נתוני מתיחה אלו כנראה נתונים שמתאימים לשימוש במכשיר שמופיע במדריך שצריפת.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 17.12.2022 בשעה 20:19, FROGIE כתב:

האם מישהו יודע אם זה OAD?

אם הפולי שלך נראה ככה, עם אום באמצע - זה לא OAD.

IMG_20230129_081104.thumb.jpg.c4a0da9475ff47a58297872390c67ea5.jpg

אם הפולי נראה ככה, עם מכסה - זה OAD. 

1523850595_ust2.thumb.jpg.f61c3380711e5d18f8c5f6d4236ddfa9.jpg

יכול להיות שהמכסה חסר אז רואים פיטינג כזה.

IMG_20230129_082945.jpg.5489fb2f1e135649fa5da5c7e90e0f81.jpg

פירוש OAD:

Overrunning Alternator Decoupler, בשפת מכונאים - פולי קלאץ'.

פולי שמעביר תנועה רק בכיוון אחד ומאפשר חופש סיבוב בכיוון השני, בשביל לשחרר עומסים מהרצועה. למשל  כשהמנוע יורד בסל"ד אבל אלטרנטור עדיין מסתובב במהירות גבוהה, פולי כזה יאפשר לאלטרנטור להסתובב מהר יותר מהמנוע למשך כמה שניות, עד שגם הוא יוריד מהירות.

בגדול, הכלל הוא שאם יש מותחן רצועה "ידני" - יהיה שם פולי רגיל. אם יש מותחן רצועה אוטומטי או מערכת ללא מותחן עם רצועה מסוג Strech fit - יהיה שם פולי OAD.

המדריך שצירפת בהתחלה מצויין, בכל מקרה צילמתי כמה תמונות מהחלפה במנוע 1.2, אם תרצה אני אעלה. 

• אהבתי 2

פורסם

שלי כתמונה הראשונה.

א"כ המתח הוא:

New belt: 882.6 ~ 980.7N (90 ~ 100kg, 198.4 ~ 220.5lb)

Used belt: 637.4 ~ 735.5N (65 ~ 75kg, 143.3 ~ 165.3lb)

שהוא ממש גבוה, ככה נאמר לי בפורום בחו"ל וכן כשבאתי להחליף ומתחתי ומתחתי לאיזור הנ"ל זה היה ממש יותר מידי.

• תוכן חדש...