Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון. המכשיר תוכנן לאזניות גם 3 מגעים, רמקול ימין, רמקול שמאל ואדמה. כשחיברתי את ה JBL הוא חיבר את המיקרופון במקביל לרמקולים וגרם לעומס משונה על המוצא.

כשעברתי לאזניות עם 3 מגעים, ללא מיקרופון, הכל נשמע מצויין.

• רעיון טוב! 1
:turn-l:
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

שרשור מעניין, קראתי את רובו בלילה שעבר.

פעם מאוד רציתי נגן Creative ZEN כשעוד היה רלוונטי, הוא נראה לי נגן מטורף אבל לא היה לי כסף לקנות כזה והסתפקתי ב- Sandisk sansa clip דור ראשון שעדיין אצלי.

יש לי גם Sony Mavica עם חיישן של 1.3MP בבית, קניתי ממישהו סתם כי התחשק לי כזאת. בנוסף למחשבי הרטרו שלי שהרכבתי אותם כשעדיין לא נחשבו לרטרו.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני גם התחלתי עם הסנסה קליפ, אחלה נגן! הזכרת לי נשכחות...

פורסם

לדעתי יש לי אחד כזה במגירה. כרגע בחו"ל אבל כשאחזור אנסה להדליק אותו. זה היה אחלה vfm בזמנו 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 20 דקות, yuvk כתב:

ואוו!

מאיפה הידע?

סיפור ארוך...

פעם כשהייתי צעיר ויפה גם תיקנתי טלוויזיות CRT ווידאו. היום זה סתם תחביב.

לעניין נגן ה Sansa,  ניפח את עצמו למוות. לא נראה לי ששוה להשקיע בהחלפת הסוללה

IMG_5852.jpeg

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אני החלפתי את הסוללה של ה- Sansa שלי בשנת 2018, היא גם עלתה לא מעט יחסית.

זוכר שהיה לה מגע אחד יותר ושצריך לשים לזה לב.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, סולל הדרך כתב:

לפני כמה שבועות החבר @Step מסר לי מגבר CR600 של ימאהה. לא מדובר באיזו מפלצת אבל עדיין 30 וואט לערוץ של שנות ה 70 זה סבבה.

המגבר הגיע במצב לא נדלק. כשקיבלתי אותו גיליתי שהוא בכלל מיועד ל 110 וולט וזה די הוריד לי את החשק ממנו אבל ציק צאק גיליתי שיאמהה בשנות ה 70 יצרו שנאי אחד לכל הדגמים ככה שאפשר לחווט אותו מחדש ולהפעיל אותו תחת 240 וולט. אחרי החיווט והחלפת הפיוז שבוודאי נשרף כי הכניסו לו 220 על הסלילים של ה 110...

אין DC ביציאה, כבר סימן טוב. מחבר רמקולים והמכשיר עובד. לא טוב... אבל עובד. מפה עוד כמה שעות של החלפת קבלים, כיוון ביאס לפי הספר, החלפת הנורות בפנל הקדמי בלד ופירוק הפנל לניקיון יסודי של הפנל והפקדים. בסוף ניקוי מגעים ועובד!

סה"כ 7-8 שעות עבודה על המכשיר, לא מעט אבל הרבה סיפוק. הוא עתיד לעלות לחדר של הבת הקטנה חובבת התקליטים 

IMG_5851.jpeg

IMG_5850.jpeg

IMG_5849.jpeg

IMG_5848.jpeg

האייקון של המלך כבר עבר קצת זילות, אז קבל גם בטקסט- מלך!

• אהבתי 2
פורסם
לפני 12 שעות, flytomars כתב:

האייקון של המלך כבר עבר קצת זילות, אז קבל גם בטקסט- מלך!

תודה רבה על הפרגון

אני חושב שיש פה המון אחרים שעושים פלאים בתחום המכאניקה שאני מקנא בהם.

תכלס אכן נדרש ידע אבל היום בעידן האינטרנט והיוטוב גם חובבים בהשקעה לא גדולה בציוד בסיסי יכולים לעשות דברים כאלו.

כמו שהבטחתי, המגבר עלה מהמעבדה שלי (להלן ה Man cave) שבמרתף לחדר של הקטנה שלי לבדיקה מלאה עם רמקולים נורמליים והוא עובד נהדר, בלי קשר לכמה הוא יפה

• אהבתי 1
פורסם

בתור מהנדס אלקטרוניקה, אני מקנא במי שיש לו ידע בתחום. הידע שלי מוגבל להחלפת קבלים נפוחים, פיוזים שרופים ופוטנציומטרים בלויים. הבן שלי משתמש במצלמה תרמית כדי לאתר רכיבים תקולים.

פורסם
לפני 49 דקות, סולל הדרך כתב:

תכלס אכן נדרש ידע אבל היום בעידן האינטרנט והיוטוב גם חובבים בהשקעה לא גדולה בציוד בסיסי יכולים לעשות דברים כאלו.

אמת. כל התחום הזה של תיקוני אלקטרוניקה עבר בהדרגה משילוב של ניסיון משוגע עם כישוף-מוחלט להרבה יותר נגיש - גם בלימוד עצמי של אלקטרוניקה באינספור סרטונים, וגם בנגישות של הרכיבים בעלי. אה, והסברים של ג'מיני פרו :)

בחיים לא תמצא אותי בכיתת לימוד, מהאקדמיה נגמלתי לכל החיים, אבל עדיין לומד דברים חדשים :)

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 44 דקות, yuvk כתב:

בתור מהנדס אלקטרוניקה, אני מקנא במי שיש לו ידע בתחום. הידע שלי מוגבל להחלפת קבלים נפוחים, פיוזים שרופים ופוטנציומטרים בלויים. הבן שלי משתמש במצלמה תרמית כדי לאתר רכיבים תקולים.

תכלס לא צריך הרבה יותר מזה.
מצלמה זה נהדר, בעיקר בעידן ה SMT
לעידן האנלוגי, כול ESR בגרוש וחצי מאלי עושה את עבודת הזיהוי
כיולי AM לא עושה... חסר חשיבות
כיולי FM פשוטים עושה עם תחנת FM חזקה
בסוף צריך סיגנל, נגד 8 אוהם וסקופ גם לראות פחות או יותר את מה שיוצא
לא תורה גדולה ,בטח אם אתה מהנדס אלקטרוניקה

פורסם

יש לי סקופים (אנלוגיים של פעם) פלוק וכדומה. חסר לי ידע רלוונטי.

בלימודי הנדסה מקבלים ידע אפסי באנלוג (אלא אם אתה הולך למסלולים הנכונים) וגם בעבודה לא יצא לי.

אולי בפנסיה...

פורסם

יש לי מרנץ 2235B יד ראשונה, עובד אבל חלק מהנורות שרופות, והפוטנציומטרים מכניסים רעשים, מי מומלץ לעשות לו ריענון?
הוא עובד עם שנאי כבר 30 שנה, האם כדאי לעשות לו  המרה ל220?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...