Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באתר שבו עבדתי במשך שנים הביאו כלבה מסוג רועה בלגית שתמיד הייתה אגרסיבית כלפיי ועם אחרים היא איכשהו היא בסדר, בכל מקרה להתעסק עם כלב זה לא חלק מהתפקיד שלי, ניסיתי גם לתת חטיפים וכל מיני דברים, לא עזר...

למרות שהתרעתי בפני הבעלים שהכלבה מסוכנת וגם פעם נשכה אותי במכנס, לא עשו כלום (אמנם קשרו אותה מדי פעם, שמו לה זמזם על הצוואר עם שפעמים רבות לא פעל), לפני שבוע בערך הכלבה שוב הייתה אגרסיבית כלפיי ללא שום התגרות מצדי ונשכה אותי בברך למרות שהתעלמתי ממנה, הנשיכה השאירה שני נקבים בעור עם מעט דם ומסביבם עיגול שטף דם בקוטר 4-5 ס"מ. הבעלים(לקוח החברה שאני מועסק על ידה) הציע לי להסתובב עם מקל. ביקשתי שיקשור, בסופו של דבר קשר אבל יום למחרת הנשיכה היא השתחררה/שוחררה לאחר כמה שעות ושוב הראתה תוקפנות כלפיי עם נביחות וניסיון לנשוך. 

האחראי בעבודה אמר לי שאותו אדם(לקוח של החברה בא אני עובד) רוצה שאמשיך לעבוד שם, ואפילו מוכן לקנות לה רצועה חדשה שלא תשתחרר.

אני מצדי סירבתי ומסרב לחזור לעבוד באותו אתר וזה נראה לי מזלזל בכלל להגיד דבר כזה. 

ההיגיון שלי אומר שאם יש מישהו אלים ומסוכן, צריך לפעול להסרתו אך מרגיש לי שמגנים על חיות יותר מבני אדם ואפילו זכור לי מקרה שאדם תפס חתול בזנב והיו שאיימו לפגוע בו ואף חמור מכך. 

הייתי מצפה במינימום להוציא את הכלבה מהמקום, אבל נראה שמצפים ממני פשוט להבליג ולחזור לעבוד באותו מקום. 

מרגיש לי שלא סופרים אותי ממטר ובעינייהם אני חסר ערך לחלוטין, מרגיש כאילו אני מוקף בפסיכופטים. 

אני טועה בתגובה שלי? אפשר להיעצר אם רק נגעת בשוטר או אחזת לו בחולצה או סטרת למישהו, אבל  כשכלב עושה את זה זה  איכשהו מקובל ובסדר.

הפסדתי ימי עבודה, הייתי צריך לקנות תרופות שאמנם כנראה אוכל לקבל עליהם החזר אבל זרקתי את הקבלות כי נאמר לי על זה באיחור.  העבודה לא אמרה לי על טופס 250 זה הייתי צריך לגלות לבד, כשהתקדשרתי למשרד הבריאות באזור לדווח על הנשיכה לא ענו לטלפון, קיבלתי חיסון טטנוס ואני צריך אנטיביוטיקה.

פורסם

נתחיל בבסיס: במיון ובלשכת הבריאות ביקרת?

בסבירות גבוהה שהכלבה היתה מוכנסת להסגר.

למען בריאותך - גש כבר היןם לקבל טיפול.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש פה כמה מישורים נפרדים.

אחד זו התנהגות בעלי הכלבה, שלפי התיאור שלך פעל ברשלנות, כי הוא כבר ידע שהכלבה תוקפנית כלפיך, ולא עשה מספיק כדי למנוע ממנה לנשוך. 

השני זו התנהגות מקום העבודה, שלא סיפק לך מידע רלוונטי את התמיכה שמגיעה לעובד שנפגע במהלך עבודתו.

הבעיה היא שמדובר בלקוח, ואולי בגלל זה המעסיק מעדיף להקטין ראש מאשר לאבד אותו. 

אתה יכול להתעקש ולדרוש שהכלבה לא תהיה שם אבל אם הלקוח מסרב, אין למעסיק דרך לחייב אותו, הוא רק יכול לומר לו שאתה לא תגיע לשם יותר (או אם הוא ממש רוצה לוותר על הלקוח לגמרי למענך, מה שלא צפוי שיקרה).

קבלות אפשר לשחזר, פונים לעסק עם תאריך ושעה (אם שילמת באשראי זה בכלל קל) של העסקה.

אתה יכול לתבוע את המקרה כתאונת עבודה, וגם את בעל הכלבה באופן אישי.

לגבי פניה למשרד הבריאות, זו זכותך, אם כי הסיכוי שהכלבה חולה בכלבת הוא אפסי, ולכן הצורך בהסגר לא ממש קיים.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 16 שעות, Be roo כתב:

לגבי פניה למשרד הבריאות, זו זכותך, אם כי הסיכוי שהכלבה חולה בכלבת הוא אפסי, ולכן הצורך בהסגר לא ממש קיים.

בהנחה שאינך יודע על איזה איזור מדובר ואינך מעודכן במצב הזואונטי באזור - אז ממש לא מדוייק.

מצטרף לספריאל - גם אם לשכת בריאות לא עונים (בסופו של דבר, הם אינם עובדים 24/7), יש לפנות לחדר מיון לקבלת טיפול ראשוני. הם כבר יצרו קשר עם תורן של לשכת בריאות לקבלת הנחיות (במידת הצורך, יפנו אותך ללשכת בריאות בשעות הקבלה שלהם).

לגבי הסגר - שיקול של וטרינר מחוזי (או יהיה כינוי תפקידו אשר יהיה) בשילוב עם לשכת בריאות.

אחת המחלות שלא לוקחים איתן סיכון  - זאת כלבת. תמותה בייסורים של כמעט 100% (למיטב ידיעתי, בעולם ידוע על אדם אחד או 2 שנשארו בחיים למרות שחלו בכלבת)

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, guya72 כתב:

בהנחה שאינך יודע על איזה איזור מדובר ואינך מעודכן במצב הזואונטי באזור - אז ממש לא מדוייק.

גם באיזורים בהם יש כלבת, הסיכוי שכלבה מחוסנת חולה במחלה הוא אפסי. (וכן, ההנחה שהיא מחוסנת).

גם אם היא לא מחוסנת, מספר מקרי הכלבת בכלבים בארץ הוא ברמה של עשרות בשנה לפעמים אפילו לא זה, פרומיל.

image.thumb.png.8af1fed0288edd89afc21ff54d3e84c8.png

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

BE ROO - זה ויכוח עקר ומיותר.

עם כלבת לא משחקים. נקודה.

גם כאשר מגיעים למיון, הם לא מחליטים אלא פונים ללשכת בריאות מחוזית בכדי לקבל הנחיות (גם אם עבור הפונה זה תהליך שקוף שמתרחש מאחורי הקלעים)

אני, בתור איש מקצוע מתחום הרפואה, לא מוכן להרגיע את פות"ש שזה שטויות וכו'' , אז בבקשה - אל תהיה (או אל תהיי ?) מי שלוקח אחריות.  במיוחד כאשר מדובר בנושא של חיים ומוות.

פורסם

לתחושת בטחון ולהרתעה אפקטיבית - מיכל קטן של גז פלפל. ניתן למצוא בסביבות 50 שח ב KSP. מאוד עוזר במקרה של כלב תוקפני.

לגבי כלבת - לא לוותר. פנה לחדר אחיות בקופת חולים, הראה את המקום הפגוע - הם כבר יפעילו דיווח מול משרד הבריאות

פורסם (נערך)

אני לא טענתי שזה שטויות, או המלצתי לו מה לעשות או לא. טענתי טענה סטטיסטית מבוססת מספרים שהסיכוי למחלה הוא אפסי.

משרד הבריאות ממליץ על טיפול לכ-30% מהפונים עקב חשיפה אפשרית, כלומר לא כל מי שנחשף מקבל טיפול. זה לא אומר לא לפנות למשרד הבריאות, לא כתבתי בשום מקום כזה דבר.

image.thumb.png.bc8bb9d8ff742e8b26bc38523d98e3ac.png

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

אולי נקודת המחלוקת היא הדיווח למשרד הבריאות, ופה צריך להבהיר שאין קשר בין פניה לקבלת טיפול בעקבות חשיפה אפשרית לכלבת לבין דיווח על הכלבה הספציפית בתור זו שנשכה.

היות ומדובר בלקוח של המעסיק, יתכן שפות״ש יעדיף לא לדווח מי נשך אותו. זה לא אומר שהוא לא צריך לפנות לקבל טיפול, כפי שכבר דיווח שעשה.

פורסם
לפני שעתיים, y360 כתב:

לתחושת בטחון ולהרתעה אפקטיבית - מיכל קטן של גז פלפל. ניתן למצוא בסביבות 50 שח ב KSP. מאוד עוזר במקרה של כלב תוקפני.

לגבי כלבת - לא לוותר. פנה לחדר אחיות בקופת חולים, הראה את המקום הפגוע - הם כבר יפעילו דיווח מול משרד הבריאות

בעבר ריססתי בקבוק שלם ללא הועיל כשהיא הייתה באמוק תוקפני, לא ממליץ לסמוך על זה ב100%.

הייתי אולי צריך לפנות למיון באותו יום, מסיבות שונות זה לא היה לי בראש.

התקשרתי למשרד הבריאות בשעות הפעילות, פשוט לא ענו. נסעתי  לשם אבל בגלל מצוקת חניה החלטתי לחזור.

אם הייתי ננשך על ידי חיית בר, הייתי מתייחס לזה אחרת.

• תוכן חדש...