Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, Liviur כתב:

אתה טועה

כמו כן , לספק לעובדים מקבוק אייר במקום פרו 🤷‍♂️

לא הבנתי את הקטע עם האייר.

בכל מקרה אצלי זה קורס, אני יכול לשחזר את זה בשניה. אולי זה כי המסך אצלי מטעין, אולי זה שילוב של זה וה 16 gb ram בשילוב ה bloatware של העבודה, לא יודע. מאז העדכון הגדול האחרון גם בלי קריסה, זה פשוט לא זז ונתקע בלי הפסקה.

דגם פרו i9..

גם הקטע של הקושי בהתחברות ל apple id מחרפן, חיפשתי על זה מידע ברשת ואין תשובה חוץ מתעשה עדכון ותקווה לטוב..

סהכ כנראה אחלה מוצרים ואחלה תוכנה, עד שאתה נתקע בבעיה כלשהי - ואם אין בערך עוד מיליון איש עם הבעיה הזאת, דבר ללמפה.

עריכה אחרונה על ידי MZN
  • תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, פינדר כתב:

מעבר עברית\אנגלית. לא עובד לי חלק

נסה את זה, לי זה מאוד שימוש (אבל יש פספוסים בכל זאת, אם כי גם בוינדוס יש לי)

image.thumb.png.6ba8f6040a392428ad2260bc58cbed89.png

לפני 5 שעות, elibaba כתב:

אי אפשר לעשות שני חלונות שונים של כרום למשל, שבכל אחד מהם פרופיל כרום שונה, ולעבור ביניהם בקלות בלחיצת עכבר אחת. הוורקאראונד הוא לעשות שני דקסטופים ולעבור ביניהם.

או שלא הבנתי אותך או שאתה טועה.

יש לי 4 פרופילים שונים פתוחים כמעט בכל רגע נתון.

אחר פרטי יושב על דסקטופ נפרד שמוצג במסך של המק
ועוד 3 שיושבים בדסקטופ אחר שמוצג במסך חיצוני, חלק עם יותר מחלון אחד פתוח, ומעבר בין החלונות בסווייפ עם שתי אצבעות.

לגבי מסכים חיצוניים, עבדתי עם שניים, וכרגע עם אחד. בשני המקרים יש בעיות של ״ערבוב״ דסקטופים כשהוא חוזר ממצב שינה וצריך שוב לגרור כל חלון למסך שלו. לא תמיד אבל מספיק בשביל להציק, אם כי לא מעבר. (עם מסך אחד קורה פחות).

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

בלת״ק,

לפני 6 שעות, פינדר כתב:

- החברה לא מממנת עכבר ומקלדת של אפל (מודה שהם גם לא נראים לי ארגונומיים במיוחד שזה משהו שחשוב לי מאוד). אז עובד עם עכבר לוג׳יטק mx3 פרטי שלי ומקלדת של דל, עם מקשי וינדוס. קשה לי כל פעם לזכור מה עושים מקש עם הקונטרול ומה עם הקומנד (מקש הוינדוס במקלדת).

האק מס׳ 1: להחליף במקלדת שלך את המקשים (אפשר גם להחליף פיזית לפעמים), ולשנות את הפונקציונליות בהתאם. המקלדות יהיו אותו דבר לאחר ההחלפה ולא תצטרך לחשוב על זה.

לפני 6 שעות, פינדר כתב:

- מעבר עברית\אנגלית. לא עובד לי חלק. במקום קונטרול+שיפט צריך קונטרול+רווח. אבל גם אחרי שהתרגלתי לזה לפעמים צריך ללחוץ פעמיים על קונ׳+רווח. לחיצה אחת לא מחליפה ואני מוצא את עצמי יותר מדי פעמים מקליד בשפה לא נכונה ונאלץ למחוק ולהקליד שוב. וינדוס גם היתה שומרת את מצב השפה לכל אפליקציה בנפרד, כך שהייתי יכול לכתוב פה בעברית, לדלג למייל באנגלית ולחזור לפה לעברית. במאק יש אופציה לזהוי השפה אוטומטית, אבל זה מפספס יותר מדי פעמים.

האק מס׳ 2: קאפסלוק זה אחד המקשים הכי מיותרים בלאו הכי, תשנה את הפונקציונליות שלו להחלפת שפה, נגמר.

האק מס׳ 3: תוריד bettertouchtool, תשלם להם (מגיע להם), האפליקציה תסייע לך במליון דברים - רשימה חלקית: סנאפינג של חלונות לצדדים של המסך, ביינדינג למקשים שיבצעו מה שבא לך, ציורים על המסך שמבצעים פעולות, קיצורי דרך מקוסטמים ועוד. אפליקציה חובה.

האק מס׳ 4: האייפאד שלך יכול להיות מסך נוסף למחשב (screen mirroring / extension), יכול להיות לך שימושי מדי פעם

האק מס׳ 5: המחשב שלך יכול לשלוט באייפאד (מקלדת + עכבר), שים את האייפאד סמוך למחשב וקח את העכבר אליו ואולי זה יעבוד לך נייטיב, אם לא - תריץ שניה גוגל יא חתיכת עצלן.

האק מס׳ 6: תרשם לערוץ היוטיוב שלי, זה בכלל לא קשור למאקים וליניקס ודארקווב אלא סתם נדלן בארה״ב - אבל אחרי כל ההשקעה שלי בהודעה הזו מגיע לי משהו בתמורה אני צריך להאכיל את הילדה איכשהו. 

תתחדש, אני שונא את אפל, אבל הם פשוט יותר טובים by far. יימח שמם, שיהיו בריאים. אול הייל דה קינג לונג מיי הי ריין.

• מצחיק 3

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 6 דקות, oryo כתב:

האק מס׳ 6: תרשם לערוץ היוטיוב שלי, זה בכלל לא קשור למאקים וליניקס ודארקווב אלא סתם נדלן בארה״ב - אבל אחרי כל ההשקעה שלי בהודעה הזו מגיע לי משהו בתמורה אני צריך להאכיל את הילדה איכשהו.

איזה תותח, סחתיין על הערוץ! 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 53 דקות, MZN כתב:

דגם פרו i9..

אוקיי , בא נתחיל מההתחלה

איזה דגם יש לך?

(במאמר מוסגר - במיוחד לעבודות פיתוח - הלפטופים החדשים יוצר עם שבבי arm אוכלים את כל מה שאינטל הוציאה בסיבוב … המחשב האחרון שהם הוציאו עם i9 הוא כבר בן 3 שנים, ואפילו הm1 הבסיסי ביותר מקמפל יותר מהר ממנו… מניסיון)

נשמע אבל בכלליות בעיה עם הmdm (ניהול והגבלות מחשבים מרחוק) והתוכנות של החברה בצד של הit. לא בעיה של אפל.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 49 דקות, oryo כתב:

אני צריך להאכיל את הילדה איכשהו. 

Smallest Violin GIFs | Tenor

----------------------------------------------------------------

(אני צוחק, סתם רציתי להשתמש ב-GIF)

• מצחיק 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעה, oryo כתב:

האק מס׳ 6: תרשם לערוץ היוטיוב שלי, זה בכלל לא קשור למאקים וליניקס ודארקווב אלא סתם נדלן בארה״ב - אבל אחרי כל ההשקעה שלי בהודעה הזו מגיע לי משהו בתמורה אני צריך להאכיל את הילדה 

שמע..

לפני כמה חודשים סיפרתי עליך לגיסי. אתמול פגשתי אותו והוא אמר לי שהוא סיפר לאח שלו, שגר באמריקה והוא השקיע דרכך..

אז נראה לי שהרווחתי ביושר את התגובה שלך...

• מצחיק 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

עניין הקריסות עם יותר ממסך אחד היה גם אצלי, נפתר כשעברתי עבודה ולא היה מק במלאי 😜 ביחס לחברה שמאד מתגאה ביציבות של החומרה שלה, זה מביך מאד שהמק פרו 16 שלי היה קורס פעמיים ביום אחרי חזרה ממצב שינה בגלל 2 מסכים שמחוברים. מזעזע, אני לא חוזר אחורה למק.

לגבי מקש הטילדה- אצלי זה מקש קריטי בעבודה אז אני זוכר מה צריך לעשות. בהגדרות התצורה של המקלדת המק תעבור ל English - US במקום International.

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, Shay_u כתב:

עניין הקריסות עם יותר ממסך אחד היה גם אצלי, נפתר כשעברתי עבודה ולא היה מק במלאי 😜 ביחס לחברה שמאד מתגאה ביציבות של החומרה שלה, זה מביך מאד שהמק פרו 16 שלי היה קורס פעמיים ביום אחרי חזרה ממצב שינה בגלל 2 מסכים שמחוברים. מזעזע, אני לא חוזר אחורה למק.

לגבי מקש הטילדה- אצלי זה מקש קריטי בעבודה אז אני זוכר מה צריך לעשות. בהגדרות התצורה של המקלדת המק תעבור ל English - US במקום International.

אוו תודה לאל, אני לא הוזה 😅

לפני 16 שעות, Liviur כתב:

אוקיי , בא נתחיל מההתחלה

איזה דגם יש לך?

(במאמר מוסגר - במיוחד לעבודות פיתוח - הלפטופים החדשים יוצר עם שבבי arm אוכלים את כל מה שאינטל הוציאה בסיבוב … המחשב האחרון שהם הוציאו עם i9 הוא כבר בן 3 שנים, ואפילו הm1 הבסיסי ביותר מקמפל יותר מהר ממנו… מניסיון)

נשמע אבל בכלליות בעיה עם הmdm (ניהול והגבלות מחשבים מרחוק) והתוכנות של החברה בצד של הit. לא בעיה של אפל.

המודל הוא A2141, אני לא יכול לעבוד עם M1 (וכמה חבר׳ה בעבודה גילו את זה מאוחר מידי) כי אין תמיכה ב oracle db, אולי היום כבר יש אבל בזמנו לא הייתה. 
לגבי הmdm, יכול מאוד להיות שאתה צודק, רק שאני לא מבין למה זה לא קורה לשאר החבר׳ה אצלי שהם כן complaint והורידו את אותן תוכנות.. וגם אם זאת הבעיה, יש באג ב OS בכל זאת, לא ייתכן שאני מכניס שם משתמש וסיסמא נכונים ל apple id, הוא נרגע לכמה שניות, ואז מבקש ממני שוב פרטים..
בכל מקרה, תודה על העזרה 🙂

עריכה אחרונה על ידי MZN
פורסם

לא ממש השקעתי בקריאה של השרשור אז פספסתי את התקלה שציינת לגבי ה apple ID - גם לי זה היה קורה מלא. אתה מכניס סיסמה נכונה 3 פעמים (בודאות) ורק בפעם הרביעית הסיסמה מתקבלת והיוזר נכנס. משהו שקשור לאיך שהכוכבים מסתדרים בשמיים או משהו...

(צחוקים בצד, כנראה שבעבודה הקודמת שלי ובעבודה הנוכחית שלך התקינו את אותן תוכנות endpoint protection שגורמות לבעיות סנכרון/הצפנה/תקשורת בכללי).

פורסם

כל התופעות שציינתם (כולל העובדה שלא מקבלים Apple ID) זה תופעות של mdm ואקסטרה זבל על מקים של אינטל 🤦‍♂️

משתמשים בcrowdstrike במקרה ?

(תופעות שהיו קורות לי על פני כמה מקים אקסקלוסיבית במקום מסוים. ו״נעלמו״ במקומות עבודה אחרים)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 23 שעות, Shay_u כתב:

מעולה. עובד!!

כבר היה שווה לפתוח את השרשור הזה.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

משהו בשילוב של כרום עם אפל נראה בעייתי.

אחרי תקופה שהכרום עובד לאט באופן מייאש, עברתי לספארי. אותם הטאבים בדיוק, עובד מהר.

כנראה שאמשיך להשתמש בכרום רק בשביל גוגל דוקס או בשביל אתרים שיש להם תוסף שאני רגיל אליו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לגבי מאק, היה לנו מעצב גרפי בעבודה שרכשנו בשבילו, יום אחד הוא לא הגיע ונאלצנו להתקשר אליו כדי שהוא יסביר לנו איך עושים לוגין, לא שיגיד מה הלוגין, שיסביר איך מגיעים למסך לוגין.

אני מתכנת, לא בעל פערים טכנולוגיים כלל, או כך חשבתי.

בקורונה נאלצנו לפטר אותו, המאק עד עכשיו שוכב אצלי במחסן ולא הופעל מאז, עלה לנו משהו כמו 20 אלף אם אני זוכר נכון.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

משהו בשילוב של כרום עם אפל נראה בעייתי.

אחרי תקופה שהכרום עובד לאט באופן מייאש, עברתי לספארי. אותם הטאבים בדיוק, עובד מהר.

לא מדדתי אבל אני לא מוצא הבדלים על ה-M1 הבסיסי.

לפני 20 דקות, avizaz כתב:

אני מתכנת, לא בעל פערים טכנולוגיים כלל, או כך חשבתי.

רגישות ממשקית (או העדרה) שונה מתכנות. זה לא אותו רציונאל. זה כמו ההבדל בין נהג, שיכול להחליף ולהתרגל למכוניות שונות במהירות, ומוסכניק.

בינתיים פינקתי את עצמי מ-Joom במעבד של UGREEN למק, כי גיליתי שאני משתמש בו במשרד יותר משאני שם לב

אחרי שקניתי אותו הזוגה אומרת לי שיש כבר כזה חינם מהעבודה. אבל לשלי, הממותג, יש את המשענות הללו בקצה התחתון, שמונעות מהמחשב להחליק. מצד שני, הן גם מקשות על גישה להקלדה, כי המגרעת בה יושב המחשב יושבת נמוך מדי ומשאירה בליטה שמקשה לשים ידיים על המחשב. למזלי, המחשב יושב טוב גם ששמים אותו יותר גבוה. נראה לי שאני אחתוך לי מגרעת גבוהה יותר. אבל בסה״כ, יותר נוח לעבוד ככה...

image.png

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...