Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מתכנן מטבח חדש לא גדול ומנסה לחסוך מקום, חשבתי במקום לרכוש תנור בילט אין ומיקרוגל רגיל שנכנס לתוך קלאפה מעל התנור, לרכוש מכשיר משולב שיחליף את שני המוצרים באחד, (לדוגמא: תנור משולב מיקרו דגם H7640 BM מילה Miele | קרייזמן (kreizman.co.il)), האם יש לכם נסיון עם מכשיר שכזה?

האם זה sustainable? הוא עובד טוב כתנור כמו תנור רגיל?

תודה

עריכה אחרונה על ידי adi89
פורסם

בתוך קלאפה, ובגובה של קלאפה? בשום אופן לא.

תנור אפיה צריך להיות נמוך ונגיש עם משקלות ומומנטים לא קטנים (חשוב על תבנית עם בשר או לחם). לא נוח לגישה כשהגובה מעל הראש, בודאי לא לאישה קטנה. שאינה עוסקת בפיתוח שרירים.

המיקרוגל צריך להיות נפרד משתי סיבות - האחת הוא שעליו להיות נגיש מאד (הגובה האופטימלי הוא על השיש - בעבר ניסית להציב אותו בארון בגובה הראש, והוצאתי אותו משם לשיש אחרי 3 ימים בגלל חוסר נוחיות), והשני הוא שסביר מאוד שתרצה להשתמש בו במקביל לתנור האפיה, שנתפס לשעתיים על ידי אפיה או בישול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ערכתי את ההסבר שלי, אני מתכנן מטבח חדש ומנסה לחסוך במקום ותוהה האם במקום לעשות תנור בילט-אין קלאסי בגובה 60 ס"מ לפי הסטנדרט ומעליו כמו שעושים לרוב קלאפה עם מקום למיקרוגל, פשוט לרכוש מכשיר משולב בגובה 45 שיהווה את שניהם, לדוגמא: תנור משולב מיקרו דגם H7640 BM מילה Miele | קרייזמן (kreizman.co.il)

פורסם

אם תקרא את הסעיף השני שלי תבין למה לדעתי הרעיון לא טוב. כאמור, בדירה הקודמת תכננו תא למיקרוגל, אבל הוא שכן שם לא יותר מ-3 ימים, כי הנגישות לא טובה, והדבר הזה בשימוש לפחות 10 פעמים ביום. גם בדירה הנוכחית, עם מטבח יחסית קטן, תנור האפיה מתחת לשיש (מתחת לכיריים) והמיקרוגל על השיש, כי חוץ מברז המים זה המכשיר שנמצא בשימוש הרב ביותר וחייב להיות נגיש בנוחות - גם בזמן שתנור האפיה פועל את פעולתו. מכשיר משולב יגביל אותך מאוד. חוץ מזה,  תנור כל כך נמוך יגביל אותך לתבנית בודדת, מה שיציק מאוד כאשר יש יום אפיה מרוכז, וכמובן שהמיקרו לא יהיה נגיש זמן כפול. 

עניין נוסף שמטריד אותי הוא אורך החיים של המתקן המשולב הזה, אני לא יודע האם המגנטרון והברים של המיקרוגל יאהבו להחשף לטמפרטורות גבוהות של אפיה זמן ממושך, וכשהמכשיר יל לעולמו תשאר עם נישה לא סטנדרטית ואתה עלול להזקק לנגרות כדי להחליפו מכשיר בגודל רגיל. 

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבנתי, תודה, מבחינת הגובה בכל מקרה זה יהיה ממוקם בגובה השיש, בערך גובה המותן גם אם זה תנור וגם אם זה מכשיר משולב, להניח מיקרוגל על השיש אי אפשר כי אין מספיק מקום עבורו לכן הוא יצטרך להיות מעל התנור, בערך גובה החזה שזה פחות נוח כמו שאמרת,

אני יכול לבצע תנור בילט אין ומעליו מיקרוגל בילט אין אך זה יתפוס יותר מקום, השאלה הטכנית שהעלת היא זאת שאכן מטרידה אותי

פורסם

מאוד נפוץ בהולנד ויש לי נסיון עם כמה כאלה. כשזה לא זמן (וmiele זה כנראה לא זבל) זה עובד טוב. כמובן שזה מצריך להבין שחלק ממה שספריאל אמר נכון: בזמן אפיה ארוכה אין מיקרו להשתמש בו וגם המיקום נוח לדבר אחד ולא לדבר אחר בהכרח. לי אישית זה מעולם לא הפריע גם בבית שבו היו המון בישולים (או אפיות, או חימומים במיקרו… הבנת את כוונתי)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

תודה, מצרף להמחשה את התוכנית ומסומן באדום הארון שבו יושב התנור המשולב, אני כמובן יכול לשים באותו ארון שני מכשירים אך מעדיף שלא אם אין חשש באמינות המכשיר המשולב

image.png.a32853bb43534b9e81c36bc1ab1a8f0c.png

פורסם

ואני חשבתי שהמטבח שלי קטן...

נראה לי שיש לך בעיה קשה של שטח עבודה. האם יש לך עוד שטח עבודה בצד או מול המתקן הזה?  אני מבין למה אתה רוצה את המכשיר המשולב, אבל אם אין לך שטח נוסף נראה לי שצריך לחשוב מחדש על המבנה הזה כדי לשחרר שטח לעבודה. מה אומרת על זה המעצבת?

פורסם

יש לי אי ממול, אבל הוא לא ענק והמשטח שלו זה לא משהוא שהייתי רוצה להניח עליו מכשיר חשמלי ורוב האחסון נמצא בצד של הכיור

פורסם

גם בלי מכשיר על השיש אני רואה קושי בעודה - להסתובב בשביל כל שטיפה או מילוי מים, נראה לי מאוד לא נוח. אבל מן הסתם אלה מגבלות של תכנון כל הבית. 

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

כלל אצבע: כשזה תנור משולב עם מיקרוגל - סבבה. כשזה מיקרוגל משולב עם תנור - חבל על הכסף.

אני מכיר את המכשירים האלה מאירופה ולא רואה בהם בעיה כל עוד זה מגיע מיצרן איכותי (לא Beko וכאלה). שים לב בתכנון המטבח שלא יהיה מדף לאחסון גלידה ליד (או משהו אחר רגיש לחום) וסע לשלום. אם תחליט שלא מתאים, תמיד אפשר להשתיל שם תנור רגיל ולשים מיקרוגל קטן בצד. במטבח הפרטי שלי ויתרתי על התנור בכלל לטובת מיקרוגל קומפקטי ונינג'ה גריל XL על השיש.

נ.ב. לפעמים בגלל שספריאל הוא היחידי שמגיב לשרשורים, נשמע כאילו הנסיון האישי שלו הוא תורה מסיני. לי למשל לא הייתה שום בעיה עם מיקרוגל בגובה הראש במשך שנים, הפריע לי הרבה יותר כשהוא היה בגובה הברכיים באיזה abnb ששהיתי בו... עניין של העדפה אישית, לא תנסה - לא תדע.

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • רעיון טוב! 2
פורסם

תמיד היו לי גם וגם ולא זוכר מתי פעם אחרונה הפעלתי מיקרו ותנור במקביל. אולי פעם בחצי שנה כשאני אופה משהו ומתעצל להמיס את השוקולד מעל מים רותחים. 

לגבי מיקרו, אצלי בגובה חזה ראש וזה הרבה יותר נוח לי מאשר מותן. 

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 7 שעות, ניקו פ. כתב:

ולא זוכר מתי פעם אחרונה הפעלתי מיקרו ותנור במקביל

אצל הורי זה קורה המון בארוחות משפחתיות. התנור מבשל מנה עיקרית ובמיקרו מחממים איזו תוספת, או משהו לילדים.

כל אחד והשגרה שלו.

• תוכן חדש...