Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Hod135 כתב:

ומיצובישי ספורטבק אני לא ממש מכיר, איך היא?

מנוע 1.8 וגיר רציף.

רכב אמין מאוד, בתנאי שהוחלף נוזל תיבה רציפה כל 90 אלף קילומטרים או 6 שנים, ורק לנוזל המקורי.

לא חזק כמו שמצפים מהנתונים של המנוע,  במיוחד בתחילת הנסיעה, אבל אחרי זה כן מרגישים את הכוח.

צבעים מטליים לא שורדים טוב את האקלים שלנו ומתקלפים/ דוהים, עדיף צבע לבן.

מחירי קניה נוחים מאוד, ביטוחים לא יקרים .

צריכת דלק כ 1:11 קילומטרים לליטר.

השנתונים האחרונים של מיצובישי לנסר בצורת סדן היה מנוע 1.6 וגיר אוטומטי פלנטרי. גם בגאז' גדול יותר מאשר בספורטבק

לדעתי, אם תמצא לנסר 1.6 מודל 2015, זה יכול להיות דיל טוב. אבל בקושי יש כאלה למכירה.

לבחור שהציע סיטרואן/ פיג'ו עם מנוע 1.2 ורצועה סוררת - איך תדע שהרצועה הוחלפה לפני שהתחילה להתפורר ? ואולי המנוע בכל זאת ניזוק והרכב נמכר בגלל הרצון להיפטר ממנו לפני החלפת המנוע?

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לגבי המיצובישי לאנסר, מנוע ה-1.6 נחשב ליותר אמין מאשר מנוע 1.8?

או שזה תלוי רק אם החליפו את נוזל התיבה הרציפה?

עריכה אחרונה ברגע זה על ידי Hod135

פורסם

פחות המנוע שהוא אמין בפני עצמו, ב 1.6 יש גיר פלנטרי 4 הילוכים, שמצריך פחות תחזוקה כמו הרציף. ברציף החלפת הנוזל תיבה זו פעולה יקרה שעושים בדרך כלל במורשה.

רק ש ה 1.6 הוא סדאן, אין הצבק, ויותר נדיר למצוא.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)

לא צריך שום מוסך מורשה להחלפת שמן גיר רציף.

כל מוסך מכונאות מקצועי יכול.לבצע החלפה כזאת. רק צריך להקפיד להשתמש בשמן שנקרא  CVT-F J4/J1.  צריך סביב 7 ליטרים להחלפה. לכן קונים שני גלונים. 

https://www.autostore.co.il/product/שמן-mitsubishi-cvt-fluid-eco-j4-4l/

אם אתה קונה רכב מ 2014-2015, כבר היו צריכים להחליף את הנוזל.  אם אין קבלות מההחלפה, אל תקנה את הרכב.

מנוע 1.8 אמין ביותר.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, vladclar כתב:

לבחור שהציע סיטרואן/ פיג'ו עם מנוע 1.2 ורצועה סוררת - איך תדע שהרצועה הוחלפה לפני שהתחילה להתפורר ? ואולי המנוע בכל זאת ניזוק והרכב נמכר בגלל הרצון להיפטר ממנו לפני החלפת המנוע?

קודם כל במקרה הזה הייתי קונה רק אקזמפלר שטופל במורשה, שיש ספר טיפולים מלא, שהרצועה הוחלפה סמוך לריקול ובקילומטראז' נמוך וכמובן שאין שום אינדיקציה בהיסטוריית טיפולים לבעיה כלשהי שעלולה להגרם מהתפוררות הרצועה.

בנוסף לזה כמובן שהייתי לוקח למכון בדיקה כדי לבדוק דחיסה וכו' וגם למוסך שמתמחה בצרפתיות (כמו גבע או אורן) שיודע לחפש את הנזקים של זה.

זאת כמובן מעבר להתרשמות מהאדם עצמו כאדם אמין, נסיעה ברכב שלא תעלה שום חשד וכו'.

אני מעריך שזה מכסה את זה במידה מספקת.

הסיכון מגולם במחירים המגוחכים (40 אלף, למשל, לרכב 2016 יד ראשונה שטופל במורשה עם קילומטראז' נמוך ביחס לאלטרנטיבות, שנמכרות במחירים כפולים)

עריכה אחרונה על ידי ...
פורסם

עם כל מה שרשמת, הייתי יותר שקט לגבי מיצובישי לנסר 1.6 או ספורטבק 1.8. 

אותם ניתן לרכוש בתקציב הזה מ 2015.

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, Hod135 כתב:

אני לא שמעתי דברים טובים על פיאט.
ומיצובישי ספורטבק אני לא ממש מכיר, איך היא?

שתיין דלק יותר ממאזדה /הונדה, רכב שמגיע עם מנוע 1.8 עם גיר רציף,שמסרס את המנוע שלא מרגיש כמו 1.8.. 

לעניין- לצרכים שלך,לא הייתי קונה משפחתית בתקציב הזה כי זה יוביל אותך לרכב בן 8-9 לפחות   בעוד מיני  תהיה צעירה יותר כמו ספארק (מ 2016,גבולי) או ספייסטאר או מאזדה 2 שהיא סופר מיני יכולות להספיק .

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

מאזדה 2 עולה יותר מאשר מיצובישי המשפחתית מאותו השנתון. 

אבל אני זה שהצעתי את מאזדה עוד מקודם.

בהחלט מתאימה מאוד לדרישות.

פורסם

אני אגיד לכם את האמת, אני ניהיה מאוד מתוסכל מהחיפושים :(
יכול להיות שאני בררן מידי, אבל אני פשוט לא רוצה לעשות עסקת נפל.

אני הייתי הולך על גרמניות, אבל מנסיון עבר שהיה לי עם פולקסווגן ג׳טה עלות הבלאי היא יותר גבוהה, וגם איכשהו יותר תדירה.
אני גם מאוד מפחד מהרעיון של תיבת ההילוכים dsg7, כי גם העלות של זה היא גבוהה.

תגידו לי שאני לא משתגע.. 😕 

פורסם

אתה לא משתגע.

הרכבים האלה של TSI+ DSG מזדקנים פחות טוב מאשר רכבים יפניים מקבילים עם מנועים אטמוספריים וגירים פלנטריים.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

אני רואה פה שרשמת שלא שמעת דברים טובים על פיאט.

כאחד שנוסע על טיפו, מבחינת אמינות, אמינוץ מופתית.

הרכב כיכב בציי רכב, וגם אם תשאל את קצין הרכב במקום העבודה שלי יעיד על עשרות שגמעו מאות אלפי קילומטרים ועדיין נוסעים.

המזגן מעולה.

המושבים לא רעים.

צריכת הדלק בסביבות 11 קילומטר לליטר משולב.

אבל להשוות טיפו שנת 2017 עם 70 אלף שעוד לא בת 5...למאזדה 3 עם 190 אלף קמ בת 12. הייתי קופץ על הפיאט 100 פעם.

חבר שלי קנה עכשיו מסוכנות ליסינג טיפו 2017 עם 100 אלף קמ ב35 אלף שח ואחריות על המכלולים לשנה.

כשהיו חדשות אין ספק שהמאזדה טובה יותר, אבל עם רזומה של 6 שנים ו100 אלף קמ פחות.

הייתי "מתפשר" בכיף על הפיאט

עריכה אחרונה על ידי OranKimhi
פורסם

טוב אז חקרתי קצת את פיאט טיפו, ואני התחלתי להתרשם לטובה.
כנראה שאני לא אדע איך היא באמת עד שלא אנסה אותה.
אגב יש כללי אצבע כאשר באים לקנות רכב מסוכנות ליסינג?

פורסם

לא שונים מהותית מכל חיפוש רכב אחר, כפי שמומלץ בנעוצים כאן.

להיות נחוש ולא להתפתות להצעות לקנות רכב שהמגרש מתקשה למכור.

לדעת מראש שרכבי ליסינג יהיו עם נסועה גבוהה וירידת ערך מעצם הליסינג ושלא תקבל על כך הנחה מהמחירון. עלול לכאוב במקרה ביטוח או במכירה, אבל להבין שזה חלק ממאפייני השוק בימים אלה.

אפשר להתמקח על צ'ופרים קטנים כמו החלפת שמנים וצמיגים על חשבון המגרש. לגבי צמיגים עדיף זיכוי קטן ורכישת צמיגים המועדפים עליך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מקפיץ לצורך התייעצות:

-------------------------

פיאט טיפו 2017

יד שניה (בעלות מקורית פרטית, בעלות נוכחית פרטית)

עשתה 76,000

ביקש עליה 45 אלף.

הרכב בבעלותו הנוכחית מאפריל 2020, סיפר לי שהוא קנה אותה עם 60 ומשהו אלף קילומטר.

שאלתי אותו על טיפולים לאוטו, והוא אמר לי שהוא לא עשה לו טיפולים בשנתיים האלה, רק לפני חודש עשה לו טיפול.
בנוסף לזה, הוא החליף פלאגים, סיפר לי שהוא קונה את החלקים לרכב בעצמו, והולך למוסך כדי שיחליף לו אותם.
עוד לא נסעתי להיפגש איתו ולראות את האוטו, כי הרתיע אותי שהוא לא טיפל באוטו למשך שנתיים כמעט.
הוא גם אמר לי בעצמו שהוא לא הלך לטפל באוטו כי הוא לא הגיע לקילומטרז׳ הממוצע 😕 (facepalm).

אני לא יודע עד כמה החוסר בטיפול קריטי במקרה הזה, כי זה שנתון יותר גבוהה.

מה אתם אומרים? 

עריכה אחרונה על ידי Hod135

• תוכן חדש...