Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 4.12.2022 בשעה 23:19, Mike808 כתב:

לגבי התמורה למחיר אני חולק עלייך. סיאט ארונה למשל מעניק תמורה עדיפה, מאזדה CX-3 גם עסקה מעניינת כמעט באותו המחיר וגם פורד פומה ורנו קפצ'ור מאובזרים היטב בגרסאות הכניסה.

לגבי סחירות ואמינות, אתה מתנבא כאן בנוגע לדברים שאין שום דרך לדעת מראש ורק ימים יגידו. מנועי הליטר של יונדאי עדיין צעירים למדי, הגיר שלהם עד היום לא הפגין רמת אמינות בולטת לעומת גירים רובוטיים אחרים.

באזה אופן סיאט ארונה עדיפה על הבאיון?

פורסם

קבל מבחן השוואתי ביניהן מ- YNET

https://www.ynet.co.il/wheels/article/hyybwh8wo

בסיכום, הארונה מנצחת. ציטוט מהמבחן שלהם

מי עדיף? לבאיון אבזור עשיר יותר, בעיקר בכל הנוגע לבטיחות. הוא גם שקט יותר, מציע מרווח ברכיים עדיף מאחור ולפחות לטעמנו - גם בעל מראה ייחודי יותר. אבל אלו לא מספיקים לו כדי לנצח את הארונה. הג'יפון הוותיק של סיאט נהנה מיתרונות ברורים בנוחות הנסיעה, בביצועים ובהתנהגות הכביש, ולא פחות חשוב מכך - יחסוך לא מעט בסעיף ההוצאות - במחיר הרכישה הזול יותר וגם בצריכת הדלק.

פורסם
לפני 9 שעות, פיזו שלישית כתב:

באזה אופן סיאט ארונה עדיפה על הבאיון?

הסיאט נוחה יותר, איכות החומרים בתא הנוסעים עדיפה, פעולת תיבת ההילוכים נעימה יותר וגם המנוע בסיאט נעים יותר מזה המעט מחוספס של היונדאי. בנוסף לאלה מערכת המולטימדיה ביונדאי לא דוברת עברית ותא המטען קטן מזה של הארונה. בתוספת קטנה למחיר של יונדאי באיון MHEV מאובזר אפשר לרכוש סיאט ארונה עם מנוע 1.5 ליטר שמשפר עוד יותר את הביצועים ונעים יותר בזכות 4 צילינדרים לעומת 3.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 21 שעות, ntd כתב:

מי עדיף? לבאיון אבזור עשיר יותר, בעיקר בכל הנוגע לבטיחות. הוא גם שקט יותר, מציע מרווח ברכיים עדיף מאחור ולפחות לטעמנו - גם בעל מראה ייחודי יותר. אבל אלו לא מספיקים לו כדי לנצח את הארונה. הג'יפון הוותיק של סיאט נהנה מיתרונות ברורים בנוחות הנסיעה, בביצועים ובהתנהגות הכביש, ולא פחות חשוב מכך - יחסוך לא מעט בסעיף ההוצאות - במחיר הרכישה הזול יותר וגם בצריכת הדלק.

מענין. תודה.

יש לי 2 ילדים גדולים אז דווקא הבאיון מרווחת יותר מאחור. מצד שני חסכון בדלק זו נקודה מאד חשובה עבורי (לא רק כלכלית).

פורסם

במקרה הזה, תוכל להתרשם משתיהן באולם תצוגה, ואם אפשרי - לקחת את הילדים ולראות עד כמה ההבדל משמעותי בישיבה מאחור. להערכתי לא צריכה להיות בעיה עם הארונה ,אלא אם הילדים מעל 1.80. גם אז אפשר לתת להם לשבת מאחור ולראות איך מסתדרים. מציע גם שתזמין נסיעת מבחן בשתיהן, וככה תוכל להכריע.

בהצלחה

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 4.12.2022 בשעה 23:19, Mike808 כתב:

לגבי התמורה למחיר אני חולק עלייך. סיאט ארונה למשל מעניק תמורה עדיפה, מאזדה CX-3 גם עסקה מעניינת כמעט באותו המחיר וגם פורד פומה ורנו קפצ'ור מאובזרים היטב בגרסאות הכניסה.

לגבי סחירות ואמינות, אתה מתנבא כאן בנוגע לדברים שאין שום דרך לדעת מראש ורק ימים יגידו. מנועי הליטר של יונדאי עדיין צעירים למדי, הגיר שלהם עד היום לא הפגין רמת אמינות בולטת לעומת גירים רובוטיים אחרים.

סיאט ארונה יקרה לעומת הבאיון.

מאזדה cx-3 קופסת גפרורים בספסל האחורי ובתא המטען לעומת הבאיון.

רנו, לא רואה מוסך, ועל כך עדיף לא להרחיב.

הפומה חדשה בשוק וקטנה במרחב הפנימי מול הבאיון.

על האמינות של יונדאי לא צריך לספר.

מכך הבאיון זה תמורה מעולה למה שמקבלים אפילו כבר בגרסת הבסיס שלה.

• אהבתי 1
פורסם

סיאט ארונה 1 ליטר סטייל עולה היום 120K, יונדאי באיון 1 ליטר פרימיום מתחיל ב-127K.

ארונה 1 ליטר FR עולה 129K, יונדאי באיון 1 ליטר פריים פלוס עולה 135K.

ארונה 1.5 FR עולה 137,900, יונדאי באיון 1 ליטר MHEV גם הוא 137,900.

אני אשמח לדעת איך הגעת למסקנה שהארונה יקר יותר. פעם הבאה כדאי לעשות קצת שיעורי בית, בוודאי לגבי פרטים כל כך טריוויאליים.

מאזדה CX3 אכן צפוף אבל יש לו יתרונות אחרים כמו איכות תא הנוסעים, הנדסת אנוש ייחודית, התנהגות כביש ואמנם זה עניין של טעם אבל גם עיצוב.

לרנו קפצ'ור יש מנוע שתוכנן יחד עם מרצדס ומשמש גם את המכוניות הקומפקטיות שלה. אני לא שמעתי על בעיות מיוחדות איתו. אם אתה שמעת אתה מוזמן לחלוק איתנו, עד אז שימוש בססמאות לא מסייע לאף אחד. מציע לך בהזדמנות להתרשם מרנו קפצ'ור מקרוב ולעשות נסיעת מבחן. הוא ג'יפון קטן מאוד מרשים.

הפומה לא חדשה בשוק, היא הגיעה לישראל בפברואר 2021, שנה וחצי לפני הבאיון. הפומה אולי מרגיש קצת פחות מרווח אבל בפועל הוא גדול מהבאיון בכל המדדים כולל בבסיס הגלגלים והתחושה נוצרת בגלל שטח חלונות קטן מבבאיון וסף חלונות גבוה.

על אמינות היונדאי דווקא צריך לספר, מדובר בדגם צעיר יחסית בשוק העולמי ובוודאי בישראל וגם יחידות ההנעה לא וותיקות במיוחד, אם אתה יודע משהו אחר אשמח מאוד אם תשתף כאן, אני בטוח שזה יוכל לעזור למתלבטים עתידיים. עד אז הימנע בבקשה מייעוץ לא מבוסס ופיזור ססמאות.

פורסם
לפני 34 דקות, Mike808 כתב:

סיאט ארונה 1 ליטר סטייל עולה היום 120K, יונדאי באיון 1 ליטר פרימיום מתחיל ב-127K.

ארונה 1 ליטר FR עולה 129K, יונדאי באיון 1 ליטר פריים פלוס עולה 135K.

ארונה 1.5 FR עולה 137,900, יונדאי באיון 1 ליטר MHEV גם הוא 137,900.

אני אשמח לדעת איך הגעת למסקנה שהארונה יקר יותר. פעם הבאה כדאי לעשות קצת שיעורי בית, בוודאי לגבי פרטים כל כך טריוויאליים.

מאזדה CX3 אכן צפוף אבל יש לו יתרונות אחרים כמו איכות תא הנוסעים, הנדסת אנוש ייחודית, התנהגות כביש ואמנם זה עניין של טעם אבל גם עיצוב.

לרנו קפצ'ור יש מנוע שתוכנן יחד עם מרצדס ומשמש גם את המכוניות הקומפקטיות שלה. אני לא שמעתי על בעיות מיוחדות איתו. אם אתה שמעת אתה מוזמן לחלוק איתנו, עד אז שימוש בססמאות לא מסייע לאף אחד. מציע לך בהזדמנות להתרשם מרנו קפצ'ור מקרוב ולעשות נסיעת מבחן. הוא ג'יפון קטן מאוד מרשים.

הפומה לא חדשה בשוק, היא הגיעה לישראל בפברואר 2021, שנה וחצי לפני הבאיון. הפומה אולי מרגיש קצת פחות מרווח אבל בפועל הוא גדול מהבאיון בכל המדדים כולל בבסיס הגלגלים והתחושה נוצרת בגלל שטח חלונות קטן מבבאיון וסף חלונות גבוה.

על אמינות היונדאי דווקא צריך לספר, מדובר בדגם צעיר יחסית בשוק העולמי ובוודאי בישראל וגם יחידות ההנעה לא וותיקות במיוחד, אם אתה יודע משהו אחר אשמח מאוד אם תשתף כאן, אני בטוח שזה יוכל לעזור למתלבטים עתידיים. עד אז הימנע בבקשה מייעוץ לא מבוסס ופיזור ססמאות.

https://www.icar.co.il/compare/?compare-version[]=24755&compare-version[]=16705&compare-version[]=16706

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 6.12.2022 בשעה 12:13, ntd כתב:

הגירסא של הבאיון שנבחנה היא ה 1.0 ליטר, בשעה שפות"ש מתעניין בגירסה ההיברית הקלה ( 120 כ"ס לעומת 100, צריכת דלק קצת עדיפה, עוד אבזור..).

בתאריך 9.12.2022 בשעה 21:31, Mike808 כתב:

על אמינות היונדאי דווקא צריך לספר, מדובר בדגם צעיר יחסית בשוק העולמי ובוודאי בישראל וגם יחידות ההנעה לא וותיקות במיוחד

אני לא משתגע דווקא על הגיר בארונה. המוניטין לא משהו והניסיון גם כן.

אכלתי מרורים מגירסה מוקדמת שלו ברכב אחר  (אוקטביה).

פה ושם אפשר לקרוא שתיקנו את הפאולים שלו והדור הנוכחי תקין. לא יודע מה להבין מזה.

לפחות היבואן לקח אחריות: החליפו לי מצמדים, "מכטרוניק", עדכנו תוכנה והאריכו אחריות.

בגירסת 1.2 של מנוע TSI:  אחרי 120,000 ק"מ הוחלפה שרשרת טיימינג (לא היתה אמורה להיות החלפה, המחיר היה בסדר "שמנו לך שרשרת משופרת, לא תלך יותר"), אח"כ הלך הטורבו (6000) ואח"כ ראש מנוע (חדש מקורי +- 5000).

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

וואלה גם לקונצרן יונדאי \ קיה יש רקורד לא מי יודע מה מבחינת אמינות.

יכול להעיד מניסיון שלי עם איוניק על רכב עם לא מעט בעיות מובנות ברכב שכולם כבר מכירים , ניתן למצוא שירשור שלי עם הרכב שהיה צמוד אלי כשנתים.

אצלי הוחלפה סוללה של המערכת ההיברידית, משהו פעוט עלות משוערת של 20K.

דווקא הגטה 1.2TSI שלי גילתה אמינות מרשימה , 3 שנים ו 120K ללא כל בעיה, אחד הרכבים הטובים שהיו לי.

ולדיון הספציפי, לבת הזוג יש ארונה מודל 2019 , הגיר אומנם לא הכי נעים בעיר , אבל כחבילה הרכב הוא תמורה מעולה לכסף , טיפולים יקרים בצמפיון אבל זו התלונה היחידה .

עדיף על היונדאי הכעורה ובמיוחד כאשר נכנסים לקבינה של הסיאט אשר עדיפה על זו של היונדאי.

אבל זה הרי שאלה של טעם והעדפה , רק נסיעת מבחן תתן תשובה למתלבט. 

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

מסכים. מנוע הליטר של קיה/יונדאי עדיין צעיר יחסית בישראל, אבל ה-1.6 בטוסון ובספורטאז' לא מפגין אמינות גבוהה ונזקק לתיקונים יקרים עם מגדשי טורבו שמחזירים את נשמתם לבורא וסעפת שנסדקת. גם הגיר הרובוטי שלהם לא להיט והוא לא זול לתיקון. עם ה-DSG כבר הצטבר ניסיון משמעותי ויש לא מעט מוסכים מתמחים שמטפלים בתקלות במחירים סבירים.

פורסם
לפני שעתיים, CX25GTI כתב:

עדיף על היונדאי הכעורה ובמיוחד כאשר נכנסים לקבינה של הסיאט אשר עדיפה על זו של היונדאי.

כן, זה עניין של טעם. מכל הרכבים שהוזכרו בשירשור, הכי מכוערת זו הארונה, אחריה הבאיון, הCX3 כבר נאה לדעתי, והפומה הכי יפה.

טוב לשמוע על הנסיון שלך עם האוקטביה. שלי היה לא משהו מבחינת תחזוקה ואמינות, אבל מעבר לזה האוטו היה מרווח, איכותי מהנה ופרקטי.

לעומתה הקודיאק (1.5) מגלה אמינות טובה. ידוע, הגיר והמנוע שונים.. לא הייתי מתקרב לגיר היבש.

לפני 24 דקות, Mike808 כתב:

גם הגיר הרובוטי שלהם לא להיט והוא לא זול לתיקון.

בבאיון מותקן אותו גיר כמו בקונה? זה שהיה מתחמם בשילוב עם ה 1.6 טורבו?

לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם
לפני 29 דקות, Mike808 כתב:

אני מעריך שכן אבל לא יודע בוודאות.

הקונא 2022 קיבלה גיר חדש (כנראה גירסה מתוקנת של הקודם), הבאיון כנראה קיבלה את אותו הגיר,

אבל באתר של יונדאי עדיין אין ספר רכב של הבאיון.

פורסם

קונה טורבו בנזין שנמכרת כרגע בישראל הגיעה בשנת 2021 ונמכרת ללא שינוי מאז. אני לא שמעתי על גיר חדש בדגמי 2022 ואם יש לך סימוכין לכך אני אשמח אם תעלה אותם לכאן.

• תוכן חדש...