Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלומות 🖖

מכרה שלי עומדת לרכוש ניסאן מיקרה מחברת השכרה מוכרת.

לרכב היסטוריה של יד פרטית אחת אך עשה נסועה מכובדת (105k~ ק"מ בשלוש שנים).

ברשיון הרכב מופיע שם של סוחר שככל הנראה ואין לו כל קשר לאותה חברת השכרה מעבר למכירת הרכב. כצפוי, בקרסו לא מוכנים לספק לי היסטוריית טיפולים ללא צירוף צילום ת.ז של אותו הסוחר. בחברת ההשכרה כמובן מפארים את הרכב ומבטיחים ראש שקט. מעבר לבדיקה הרגילה שהרכב יילקח אליה מטעמי ושאר הבדיקות המקדימות שכבר בוצעו, חשוב לי לדעת שהוא אכן טופל במשך פרק הזמן הנ"ל.

יש workaround לדבר הזה? שאלתי את קרסו מה יקרה אם אגיע עם נציג מטעם חברת ההשכרה והרכב למפתן אחד מהמוסכים המורשים שלהם ולזה לא היתה להם תשובה חד משמעית. אני מן הסתם לא רוצה להיות מטורטר לשווא.

אודה לתשובותיכם.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

לא הבנתי את הפתיח - הרכב כרגע אצל סוחר שמוכר מיד פרטית לאחר השכרה? אם כן היד הפרטית יכול למשוך היסטוריה.

לא מכיר רכב שהיה יד פרטית ואז הפך לרכב השכרה. 

אבל כמו שנאמר מעלי, פרסס וחפש משהו ביד 2 עם נסועה סבירה יותר. 

https://www.yad2.co.il/vehicles/cars?manufacturer=32&model=998&year=2018-2020

מבחר גדול, ידים פרטיות וקילומטרז' נמוך. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, zaf כתב:

לא הבנתי את הפתיח - הרכב כרגע אצל סוחר שמוכר מיד פרטית לאחר השכרה? אם כן היד הפרטית יכול למשוך היסטוריה.

לא מכיר רכב שהיה יד פרטית ואז הפך לרכב השכרה. 

אבל כמו שנאמר מעלי, פרסס וחפש משהו ביד 2 עם נסועה סבירה יותר. 

https://www.yad2.co.il/vehicles/cars?manufacturer=32&model=998&year=2018-2020

מבחר גדול, ידים פרטיות וקילומטרז' נמוך. 

לא חסרים אנשים שמחליטים שלא מתאים להם להתעסק עם תהליך מכירה של רכב, אז הם מוצאים מתווכים (סוחרים) שגם להם כנראה אין עצבים למכור את הרכב ביד"ש אז מגלגלים את הרכב למגרשים/חברות ועדיין גוזרים קופון מסויים, יתכן שיש לכך גם הסבר אחר.

באשר ללמה לקנות דרך חברת השכרה ולא דרך הלוחות - המכרה החליטה ללכת לסוכן שמכר רכב לחברה שלה שיצאה מרוצה והוא הגריל את הרכב הנ"ל ; נו שויין.

פורסם

נשים, לך תבין. 😉 לחברה יש רכב סביר אז הכל טוב 😂

עדין לא מבין את הסטורית הבעלות. השכרה ופרטית או משהו אחר?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

היסטוריית הבעלות משונה - אם בודקים את הרכב במשומשתדוטקום, חודש לאחר העליה על הכביש יד ראשונה שהוגדרה כסוחר (הימור שלי - הרכב נמכר בעסקת אפ"ק דרך מגרש עלום כלשהו), לאחר-מכן יד פרטית 3 שנים, צבר 105K ק"מ (עד כאן הכל סביר), מפברואר השנה חזר לסטטוס סוחר אך לא נרשמה יד שלישית (01 בעלים ברשיון הרכב).  הסוכן מתעקש שמדובר בשתי ידיים פרטיות, בשקלול המחירון יש הבדל של 5,000 ש"ח (שתי ידיים פרטיות VS. יד ראשונה אפ"ק + יד שניה פרטית), אך הסוכנות מציעה מחיר נמוך יותר בהשוואה לשני התרחישים הנ"ל ומכאן ה"פיתוי" של המכרה כן ללכת על הרכב.

בבדיקת עבר ביטוחי יש "נזק חלקי" כנפגע צד ג' של 7,000~ ש"ח (אולי טמבון), לא מלחיץ יתר על המידה כל עוד הרכב נקי מבחינת שילדה ; מבחינתי עד שהם לא מנפיקים לנו את היסטוריית הטיפולים של הרכב אין אפילו טעם להתקדם לבדיקה מטעמנו ואפשר להתחזלש. מקווה שתשכיל להקשיב לי.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

מה פתאום חברת השכרה מתעסקת בלמכור רכבים שלא היו רכבי השכרה שלה? זה לא טרייד אין של יבואן ולא מגרש משומשות.
כל העסק זה ראש בריא למיטה חולה. אולי יש הסבר משכנע להיסטוריה המוזרה, אבל למה לבזבז זמן על זה? אם זה מה שהסוכן מצא לה ומציע אותו בתור רכב טוב, שהוא יעשה במחילה את העבודה שלו (הוא הרי מרוויח עמלה על העיסקה, נכון?) , ירדוף אחרי הסוחר שעל שמו הרכב רשום ויציג היסטוריית טיפולים ובעלות מלאה, שתסביר את המוזרויות.
אם הוא לא עושה את זה, הוא בהגדרה לא סוכן מוצלח.
לא שונה ממתווכי נדל״ן -- אם הם לא מוכנים לעבוד בשביל העמלה בהשגת מסמכים רלוונטים, מפטרים אותם.
תסביר למכרה שזה בדיוק למה לא קונים מסוכן.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
בתאריך 21.7.2022 בשעה 18:05, אור מלך ההונדה כתב:

איזה ראש שקט חחחחחח 40+- אלף קמ בעיות ותקלות ונתחיל מהCVT המעפן של ניסאן

ה cvt ה'מעפן' של מיקרה נימצא בספייסטאר,ספארק,סוויפט,איגניס,אלמרה ועוד רכבים ומיוצר כבר למעלה מ 10 שנים עם מיליוני גירים.

בינתיים הונדה יש להם מנוע 1500 טורבו מעפן שהדלק דולף לשמן והמנוע נהרס בגלל זה,וסוכנויות משנה סוגרות את סניפי הונדה ועוברות למותגים אחרים כי לא מוכרים הונדות,תיקרא קצת.

הונדה זה מותג בישראל שהולך ונעלם.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם (נערך)
לפני שעה, levy כתב:

ה cvt ה'מעפן' של מיקרה נימצא בספייסטאר,ספארק,סוויפט,איגניס,אלמרה ועוד רכבים ומיוצר כבר למעלה מ 10 שנים עם מיליוני גירים.

בינתיים הונדה יש להם מנוע 1500 טורבו מעפן שהדלק דולף לשמן והמנוע נהרס בגלל זה,וסוכנויות משנה סוגרות את סניפי הונדה ועוברות למותגים אחרים כי לא מוכרים הונדות,תיקרא קצת.

הונדה זה מותג בישראל שהולך ונעלם.

אלו רכבים מה שרשמת פה? אולי פחיות קולה...

איפה ראית שמנוע 1500 טורבו נהרס? בדגמים הראשונים 2016-2018 באמת הייתה את הבעיה אבל היא נפתרה מדגמי 2019+ וגם לא הלכו מנועים כמו שרשמת פה רק טיפול כל חצי מהזמן הרגיל.

המנוע הזה כל כך מוצלח שהוא עבר גם לדור 11 של הסיביק בגרסת בנזין לא היביריד.

המותג הונדה נעלם ולא נמכר בארץ נתחיל מהמחיר הגבוהה והישראלים אוהבים יותר את הקורולה ההיברדית העגלה מה לעשות ופחות מתחברים לרכבי ספורט

עריכה אחרונה על ידי אור מלך ההונדה
  • מצחיק 1
  • ספונסר פורום
פורסם

לגבי קבלת היסטוריית הטיפולים - 

כל יבואן מחוייב למסור היסטוריית טיפולים לבעל הרכב. את זה כולם יודעים.

מכאן נובע שחברת ההשכרה צריכה להתאמץ ולדרוש מהסוחר שיבקש היסטוריה. זה לא מדע-טילים.

ואם אחד משני הגורמים הנ"ל לא מוכן להתאמץ - ממשיכים לחפש.

גם כך לרכב הנ"ל יש סיפור חיים שאיננו בדיוק מתכון לחיים ללא תקלות. 

אמנם יש פחות דגים בים היום, אמנם המצב מורכב בשוק - אבל כל אלו לא סיבות לקיצור תהליכים

שיעלו אח"כ הרבה כסף בתיקונים.

• אהבתי 3

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

ואגב, היסטוריית טיפולים וחברות השכרה/ליסינג. אם מביאים לך היסטורית טיפולים, שתהיה בתור תדפיס כולל שמראה טיפולים ביחס לקילומטראז'. שלא יראו לך קבלות. 

יש לי חבר שקנה רכב מחברת טרייד, וכשהציגו לו קבלות על טיפולים, "שכחו" להציג לו שהרכב עבר החלפת מנוע. מה שהרבה יותר קשה לעשות בתדפיס שלם מהיבואן. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

היסטוריה של הרכב מחברת ליסינג חסרת אינפורמציה

אני קיבלתי דוח מחברת ליסינג שלא מראה שהרכב עבר תאונה יש לי חבר שיש לו גישה לבסיס נתונים ושם רשום שהרכב עבר תאונה.

לא להאמין.

לפני 3 שעות, אור מלך ההונדה כתב:

אלו רכבים מה שרשמת פה? אולי פחיות קולה...

איפה ראית שמנוע 1500 טורבו נהרס? בדגמים הראשונים 2016-2018 באמת הייתה את הבעיה אבל היא נפתרה מדגמי 2019+ וגם לא הלכו מנועים כמו שרשמת פה רק טיפול כל חצי מהזמן הרגיל.

המנוע הזה כל כך מוצלח שהוא עבר גם לדור 11 של הסיביק בגרסת בנזין לא היביריד.

המותג הונדה נעלם ולא נמכר בארץ נתחיל מהמחיר הגבוהה והישראלים אוהבים יותר את הקורולה ההיברדית העגלה מה לעשות ופחות מתחברים לרכבי ספורט

היו לי כמה קורולות ופעם אחת סיויק,הספיק לי מהסיויק כל פעם שניכנסתי לרכב לא הבנתי את ההנדסת אנוש שאני יושב נמוך ולא נהנתי מהרכב כמו הקורולה.

גם סיויק בנויה דומה לקורולה, זה לא איזה רכב יוקרה ובטח לא שווה את המחיר, הישראלים רוצים תמורה למחיר ואין את זה בהונדה.

הבעיה העולמית בהונדה זה לא רק תימחור אלא ירידה באמינות,הונדה איבדה את ההובלה הטכנולוגית לא יכולה להתחרות עם מיגוון הרכבים ההיברידים כמו שיש לטויוטה ולא יכולה להתמודד עם הקוריאניות שמוציאות דגמים חדשים בקצב מסחרר.

הרכבים החשמליים רק יחמירו את הבעיה,יותר מתחרים ניכנסים לשוק והרבה סינים,רכב חשמלי הוא פשוט יותר הנדסית,מנוע סוללה ואלקטרוניקה ולכן לדעתי מה שיקרה שהיא תירכש לאחת החברות.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם
לפני 2 דקות, levy כתב:

היסטוריה של הרכב מחברת ליסינג חסרת אינפורמציה

אני קיבלתי דוח מחברת ליסינג שלא מראה שהרכב עבר תאונה יש לי חבר שיש לו גישה לבסיס נתונים ושם רשום שהרכב עבר תאונה.

לא להאמין.

מן הסתם, כי החברות האלה נוטות לטפל בעצמן (לגדולות יש מוסכים שלהן, לא?)
זה לא שונה מאדם שעושה את כל הטיפולים בעצמו לבד, ומנהל יומן בכתב יד. כמה זה מקיף וממצה תלוי באדם.
אגב, זו עוד סיבה למה אני כללית נרתע מאד מלקנות רכב מליסינג או מהשכרה.
החברות יודעות מראש שתמכורנה את הרכב הלאה אחרי 3-4 שנים (נדמה לי שנתיים לרכב השכרה?), ולכן אין להן אינטרס לעשות תחזוקה לפי הספר, רק להגיע לנקודת הזמן של המכירה עם כמה שפחות הוצאות. כיון שהן מתחילות עם רכבים חדשים, הם יעמדו במידה לא קטנה של הזנחה שלא תהיה ניכרת עדיין בגיל הזה, אבל יכולה לבוא לידי ביטוי אח״כ.

• אהבתי 1
  • מבאס 1
  • תוכן חדש...