Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חנות אינטרנטית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

להתחיל מFBA זה לא סיפור קטן.

אמאזון לא יקבלו ממך 2-3 פריטים אתה צריך לשלוח להם ארגז כדי לשלוח ארגז אתה צריך למצוא ספק, לבדוק את הסחורה, לייצר כמות ואז לשלוח לאמזון.

גם כן לא משנה אם מכרת או לא גם האחסנה והטיפול עולה לך כסף.

FBA זה עסק למקצוענים שטובים בניתוח שוק ויודעים לנתח מה יהיה המוצר החם הבא, אחרת אתה תתקע עם ארגזים של סחורה שאף אחד לא קונה ועוד תצתרך לשלם עמלות אחסנה לאמזון על כל יום אחסנה נוסף.

זה ממש לא העיסוק הצדדי שמתאים לפות"ש 

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

@Gavrik

שאלה לגבי נגישות האתר- זה תקף רק לאתרים בארץ? או שזה חוק כלל עולמי? לא מצאתי מידע באינטרנט.

ועוד שאלה שמעסיקה אותי די הרבה -כשבונים חנות דרופ לדוגמא מאליאקספרס איך אני יודע שעל המוצר הזה אין זכויות יוצרים ואפשר להשתמש בו ובתמונות של המוצר שיש באליאקספרס ?

כמובן אני לא מדבר על מותגים כמו נייק או אדידס וכו'

אני מתכנן כנראה לפתוח חנות שופיפיי אבל לא למכור בישראל- בגלל עניין המעמ בעיקר.

אשמח גם לטיפים ממה להזהר ולשים דגש ולא לקבל תביעה על שטויות

פורסם

יש לי תשובה גנרית לשאלות מהסוג הזה: אם אתה לא יודע למצוא את התשובה לבד או לפחות לדעת לחפש את מי לשאול - זה לא בשבילך. 

חלק ענק מלהיות עצמאי בתחום זה לדעת להסתדר בעצמך. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בתאריך 19.7.2022 בשעה 21:10, Gavrik כתב:

על פי חוק אתה חייב להנגיש אתר רק אם המחזור שלך הוא מעל לסכום מסוים, לזכרוני מעל ל50K

אתרים חדשים עם מחזור מכירות מתחת ל 100K ש"ח פטורים מהנגשה:

image.thumb.png.c4d219af92b446ed22bd432a1320d764.png

אתר קיים עם מחזור שנתי מתחת למליון ש"ח גם הוא פטור מהנגשה:

image.thumb.png.e25b6f9a46e5cdde9f452d35cc911f17.png

יחד עם זאת, אם אפשר להנגיש, אפילו חלקית, זה תמיד עדיף - זה גם נכון חברתית וגם תורם למכירות כי האתר זמין גם לאנשים עם מוגבלויות.

עד כאן 60 שניות חברתיות :-)

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 שעות, ANUTKK כתב:

@Gavrik

שאלה לגבי נגישות האתר- זה תקף רק לאתרים בארץ? או שזה חוק כלל עולמי? לא מצאתי מידע באינטרנט.

ועוד שאלה שמעסיקה אותי די הרבה -כשבונים חנות דרופ לדוגמא מאליאקספרס איך אני יודע שעל המוצר הזה אין זכויות יוצרים ואפשר להשתמש בו ובתמונות של המוצר שיש באליאקספרס ?

אני מתכנן כנראה לפתוח חנות שופיפיי אבל לא למכור בישראל- בגלל עניין המעמ בעיקר.

אשמח גם לטיפים ממה להזהר ולשים דגש ולא לקבל תביעה על שטויות

לגבי הנגישות ענו מעלי, אם אתה צריך עוד מידע פשוט תרשום בגוגל "נגישות אתרי אינטרנט".

לגבי זכויות יוצרים, ברוב הפעמים אתה לא, כל התעשיה הזאת בנויה על זה שכולם מעתיקים אחד מהשני וזה לא ממש מעניין מישהו.

פורסם
בתאריך 17.7.2022 בשעה 11:47, ברווז כתב:

וואדים, התשובה היא פשוטה: תן ללקוח לבחור. 

לא כולם רצים לקנות ב-KSP כי זול, יש כאלו שיקפצו להום סנטר כי זה נוח ויש כאלו שיפנו לאתר בחו"ל ויזמינו משם כי זה יותר זול מKSP ויש כאלו שיראו מחיר סביר באתר שעושה דרופשיפינג ויקנו משם כי הוא בעברית ולא באנגלית. 

תן ללקוח להחליט מה טוב לו. 

מפה, שיווק נכון רק עוזר. 

א) לעליאקספרס יש גם ממשק בעברית.

ב) האם אותו הdropshipper יספק אחריות למוצרים? אני בספק.

ג) אנשים הולכים להום סנטר בגלל נוחות וזמינות. האם דרופשיפינג פותר את הבעיות האלה עבור הלקוח? לא ממש.

ד) האם זה יהיה יותר זול בשביל הלקוח? לא באמת, הרי dropshipper צריך בעצמו להתפרנס ממשהו.

ה) האם המוכר מעליאקספרס יהיה מוכן לתת הנחה לdropshipper? על מה ולמה? הוא כבר עשה את כל העבודה בעצמו, נשאר רק שייכנסו לדף ויזמינו.

אתה מבלבל בין דרופשיפינג לשיווק מסורתי. בשיווק מסורתי, היצרן/יבואן מוכר למוכר הקמעונאי מוצרים בהנחה מהסיבה שהמוכר הקמעונאי לוקח על עצמו את כל ההתעסקות עם end users, שיווק, פרסום, הובלה וכו', אז עבור היצרן/יבואן עדיף לתת הנחה למישהו שיתחייב לקנות ממנו סטוקים, ויעשה את כל העבודה הקשה והמעצבנת. גם הלקוח הסופי לא יכול לקנות את המוצר ישירות מהיצרן/יבואן, כי אלה פשוט יחסמו אותו מראש.

בדרופשיפינג המוכר המקורי כבר מוכר את המוצרים ללקוחות ישירות, אתה קונה ממנו בתור לקוח רגיל, ורק אומר לו לשלוח את המוצר לכתובת אחרת כל פעם. בשביל הלקוח הסופי אין שום הבדל, בגלל זה המודל הזה נראה לי תמוה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, ANUTKK כתב:

@Gavrik

הא, כמובן שגם מזה שכחתי.

אמנם בכל המקרים זה נגמר במכתב אזהרה 'תמחקו את המוצר הזה לאלתר'. לא יודע אם באחד מהם זה הלך רחוק יותר.

אתה לא יכול לדעת מאיפה זה 'יתקוף אותך'. 2 דוגמאות בשלוף (היו 4):

1. צלם מקצועי שנונות באליאקספרס השתמשה בתמונה שלו לשיווק מוצר. קיבלנו מכתב תביעה על סך 30k ש''ח. לא יודע איך זה הסתיים.

2. מכשיר לייזר שקר כלשהו - יש לו פטנט בארץ אבל כמובן שלאליאקספרס זה לא מפריע. פה אני יודע שהעורכת דין הצליחה להרגיע אותם ופשוט מחקנו את המוצרים.

בתאכלס, לא בטוח בכלל שיש דרך לדעת האם יש זכויות יוצרים או לא. קח בחשבון שזה ג'ונגל.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם
לפני שעתיים, yaniv572 כתב:

הא, כמובן שגם מזה שכחתי.

אמנם בכל המקרים זה נגמר במכתב אזהרה 'תמחקו את המוצר הזה לאלתר'. לא יודע אם באחד מהם זה הלך רחוק יותר.

אתה לא יכול לדעת מאיפה זה 'יתקוף אותך'. 2 דוגמאות בשלוף (היו 4):

1. צלם מקצועי שנונות באליאקספרס השתמשה בתמונה שלו לשיווק מוצר. קיבלנו מכתב תביעה על סך 30k ש''ח. לא יודע איך זה הסתיים.

2. מכשיר לייזר שקר כלשהו - יש לו פטנט בארץ אבל כמובן שלאליאקספרס זה לא מפריע. פה אני יודע שהעורכת דין הצליחה להרגיע אותם ופשוט מחקנו את המוצרים.

בתאכלס, לא בטוח בכלל שיש דרך לדעת האם יש זכויות יוצרים או לא. קח בחשבון שזה ג'ונגל.

במילים אחרות עדיף לחשוב על פרייבט לייבל במקום כל הלחץ הזה של הזכויות יוצרים ואתה לא יודע איפה זה יתפוס אותך.

פורסם

סינים תובעים על זכויות יוצרים זה חדש 🤣

חשבתי שאין מילה לזה במנדרינית

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

סינים תובעים על זכויות יוצרים זה חדש 🤣

חשבתי שאין מילה לזה במנדרינית

זה לא הסינים.

זה ישראלים תובעים כי הסינים מפרים פטנטים/זכויות יוצרים וברגע שאתה עושה דרופשיפינג במדינת ישראל, והמוצרים נמכרים דררכך, אתה צריך לציית לחוק הישראלי...

פורסם
בתאריך 22.7.2022 בשעה 12:25, vadim6385 כתב:

א) לעליאקספרס יש גם ממשק בעברית.

ב) האם אותו הdropshipper יספק אחריות למוצרים? אני בספק.

ג) אנשים הולכים להום סנטר בגלל נוחות וזמינות. האם דרופשיפינג פותר את הבעיות האלה עבור הלקוח? לא ממש.

ד) האם זה יהיה יותר זול בשביל הלקוח? לא באמת, הרי dropshipper צריך בעצמו להתפרנס ממשהו.

ה) האם המוכר מעליאקספרס יהיה מוכן לתת הנחה לdropshipper? על מה ולמה? הוא כבר עשה את כל העבודה בעצמו, נשאר רק שייכנסו לדף ויזמינו.

אתה מבלבל בין דרופשיפינג לשיווק מסורתי.

ניסית פעם לקרוא את מה שכתוב בעליאקספרס בעברית?... :LOL:

ציטוט מעמוד של ביטים: 

"DEWALT פיליפס השפעה נהג Bits סט ציר מגנטי קצת מחזיק להאריך שרוול 1/4 "6.35mm Hex Shank PH2 חזק magnetizer".

וזה לא משובש במיוחד לעומת כמה כוכבים שראיתי כבר. 

אני לא מבלבל דבר וחצי דבר. 

לכל לקוח יש סט של סיבות לגבי למה הוא קונה דווקא מ-X. אתה לא יכול להגיד ללקוח מה הסיבות שלו...  

אנשים הולכים להום סנטר גם כי זה מה שהם מכירים, ולא רק נוחות או זמינות או גם וגם. אנשים ישלמו את המחיר של הום סנטר אם הם לא יודעים שבחנות מקצועית הם ישלמו חצי מחיר, או לא יעשו סקר שוק, יש פה הרבה "או" נוספים. 

לכל עסק יש את סוג הלקוח שמתאים אליו.

מניסיון יש עוד הרבה סוגים של שיקולים כאלו ואחרים, ולכולם יש לקוחות. 

נקודה נוספת שלא העליתי עדיין- אנשים עם כרטיס אשראי מקומי בלבד, שלא יכולים לרכוש מחו"ל. או, אנשים שאין להם פייפאל, או אנשים שלא רוצים לרשום פרטי אשראי ברשת ומעדיפים לסגור עסקה טלפונית. אמרנו, יש עוד הרבה "או" בסיפור הזה. 

תן ללקוח לבחור.

בשיווק מסורתי, היצרן/יבואן מוכר למוכר הקמעונאי מוצרים בהנחה מהסיבה שהמוכר הקמעונאי לוקח על עצמו את כל ההתעסקות עם end users, שיווק, פרסום, הובלה וכו', אז עבור היצרן/יבואן עדיף לתת הנחה למישהו שיתחייב לקנות ממנו סטוקים, ויעשה את כל העבודה הקשה והמעצבנת. גם הלקוח הסופי לא יכול לקנות את המוצר ישירות מהיצרן/יבואן, כי אלה פשוט יחסמו אותו מראש.

הגדלת כמות הרכישה מקנה מחיר נמוך יותר, ולרוב אין פה עניין של "העדפה". כש"העדפות" נכנסות לשיקולי עסק, מתחילות בעיות.

כן יהיה תיעדוף לאספקה ללקוחות גדולים יותר מבחינת זמינות המלאי בהרבה מהמקרים לדעתי, אבל לא תיעדוף במובן של "זילזול בלקוח קטן".

בדרופשיפינג המוכר המקורי כבר מוכר את המוצרים ללקוחות ישירות, אתה קונה ממנו בתור לקוח רגיל, ורק אומר לו לשלוח את המוצר לכתובת אחרת כל פעם. בשביל הלקוח הסופי אין שום הבדל, בגלל זה המודל הזה נראה לי תמוה.

העובדה היא שזה עובד. המודל לא הומצא בארץ. ואנשים קונים בפורמט הזה. 

זה שזה קצת תמוה, וש(גם אני וגם) אתה לא ממש מבינים למה זה עובד, לא משנה את העובדה שלכל עסק יש את הלקוחות שלו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...