Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגבי מצבר נוסף למערכת השמע

idan167
שימו לב! השרשור הזה בן 883 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אהלן חברה,

יש לי מערכת באוטו ואני רוצה להוסיף מצבר לעזור למערכת, שיהיה מתח יציב וישיר למגברים.

יש לי כרגע קבל שעושה עבודה די טובה אבל חושב על לשים מצבר במקום הקבל, אני לא כל-כך מבין במצברים האלה איך זה עובד, כמה זמן זה מחזיק מאיפה לקנות וכו'.. אשמח להסבר קטן על איך זה עובד ואיך אדע מה לבחור.

בעקרון יש לי סאב אחד של 750 רמס וזוג רמקולים של 100 רמס כל אחד. כל השאר מחוברים לרדיו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השאלות שצריכות להיות יותר רלוונטיות זה - 

מה הנצילות של הסאב שלך שמסוגל לספוג עד 750 RMS יציב בתדר שאף אחד מאתנו לא יודע מה הוא? 

איזו תיבה? פורטד? סילד? נפח? 

מה מוצא זרם האטלרנטור שיש לך ברכב? 

איזה מצבר ראשי יש לך ברכב? 

מה עובי החיווט כוח הראשי שהתקנת?

האם יש בעיות של נפילות מתח? - הבהובים וכיבוי מכשירים או מכשירים שמשתגעים לך? 

איזה מגברים התקנת לטובת הרמקולים שציינת?

איזו מוזיקה אתה בד"כ שומע? 

האם אתה עושה או מתכוון להשתתף בתחרויות DB DRAG? 

תתחיל משם. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקיי,

הסאב (10 אינץ') עובד ב 1 אוהם. לא יודע באיזה תדרים..

תיבה פתוחה, לא סגור על הנפח אבל לא תיבה קטנה וגם לא ענקית, בניה אישית.

לגבי האלטרנטור אין לי מושג..

מצבר ראשי ברכב רגיל של 60 אמפר.

חיווט 4 ג'ייג עם 100 אחוז נחושת.

יש לי מונו אחד של 2000 רמס ב 1 אוהם, ומגבר 4 ערוצים סטנדרטי.

קבל של 2.5 פאראד.

שומע את כל סוגי השירים, לרוב שירים עם באסים נמוכים.

הייתי פעם אחת בתחרות spl, אבל סתם לכיף זה לא היה מתוכנן.

בעקרון עד עכשיו היה לי מתח יציב, לא משנה באיזה ווליום הייתי שומע היה לי מתח של 14.4 מהקבל,

אבל לאחרונה התחלתי לחוות בעיות אני חושב שהמצבר צריך החלפה. נסעתי אתמול עם מוזיקה בווליום גבוה והאוטו פתאום נכבה לי, לא שמתי לב לזה בכלל עד שהרגשתי שההגה קשה, לא יודע למה הוא נכבה בכלל לא שמתי לב לזה אפילו. לגבי הקבל לא שמתי לב אם הוא יציב כמו שהיה אבל חושב שלא.

עריכה אחרונה על ידי idan167
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקיי 

נשמע שיש לך סאב שכנראה לא יהיה מסוגל להציג בפני המצבר את הדרישה המלאה למה שהוא כביכול מסוגל לספק - מה גם שככל שאתה יורד בהתנגדות גם היעילות של המגבר יורדת. 

אבל ממה שאתה מתאר - או שהמצבר שלך כבר לא מחזיק טעינה או שהאלטרנטור שלך לא מספק אותה - סביר להניח שאתה צריך להתחיל בלהחליף מצבר ולעשות בדיקה של טעינה בעומס למצבר ולאלטרנטור. 

מה שאתה צריך להבין זה שהקבל הוא לא מקור מתח - הוא עוד צרכן.

והוא נותן פתרון אגירה למקרים של מחסור ריגעי שאותו הוא יפרוק מאוד מהר כאשר מדובר בצריכה מתמשכת. 

אם עד עכשיו נסעת ולא היו לך בעיות - במקום להוסיף מצבר הייתי שוקל במקומך להחליף למצבר שהוא גם מצבר התנעה וגם מצבר פריקה - ולוודא שהקבל נטען והוא תקין עדיין. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המצבר נבדק היום ונמצא תקין.. אני בכל מקרה ארצה להוסיף עוד מצבר במקום הקבל למטרת שיפור בעתיד, שאם ארצה להוסיף רמקולים או עוד סאב, אני לא רוצה בעיות מתח למקרים כאלה כלומר שתמיד אוכל להשתדרג בלי לחשוש במתח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהנחה שהמצבר נבדק בצורה נכונה וגם האלטרנטור מטעין תקין. 

אם אתה בכל מקרה מעוניין פשוט להוסיף עוד מצבר - תיקח בחשבון ממסר פריקה\טעינה בין שני המצברים, שדרוג שלושת הגדולים (תריץ חיפוש). 

אפשר גם לבדוק על חיווט הכוח הראשי לכוון המגברים כמה זרם נצרך בזמן שאתה מנגן באס חזק קבוע ומה המתח מוצא של האלטרנטור - להבין כמה אתה באמת צורך, יכול להיות שיספיק לך מצבר אחד שמבצע את שתי הפעולות - משום מה, נראה לי שאתה ממש רוצה שני מצברים גם אם זה אובר קיל. 

בהצלחה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תראה בעקרון אני לא רוצה שיהיה פשוט עומס על מערכת החשמל ברכב.. פלוס אני רוצה זרם ומתח יציב..

אני כן רוצה בכל מקרה לשים מצבר נוסף גם אם לא חייב, לא חושב שזה יפגע במשהו ואם כן אשמח לדעת שאני לא יעשה טעות..

בגלל זה אני שואל איך הדבר הזה עובד כמה זמן זה מחזיק ומאיפה לקנות, אולי אם זה יהיה ממש יקר אז זה לא יהיה רלוונטי..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה צריך לדבר עם אנשים שמתעסקים בעיקר בתחום הSPL או לסירוגין אנשים שמתעסקים ברכבי שטח שנועדו לתחום של מחנאות. 

תריץ חיפוש על ישראל ג'וניור הוא נוגע בשני המקרים. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קראתי את השרשור וההמלצות שלי הם כאלו:

1.מצבר פריקה עמוקה איכותי כמו XS POWER או אופטימה צהוב שמתאים למערכת החשמל ברכב

2.שלושת הגדולים

3.חיווט הסאב ל 4 אום 

4.בדיקה כללית של מערכת החשמל ותקינותה

ישראל אכן מומלץ כאן בפורום

https://www.dibiz.com/natiohanaa

עריכה אחרונה על ידי AUDIO KING
  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 883 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...