Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם לקנות היום רכב חדש עם מנוע בנזין בלבד בכוונה להחזיקו 5 שנים

דודו אוליאל
שימו לב! השרשור הזה בן 887 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אני מתכוון עכשיו לקנות רכב 7 מקומות ומלבט בין שני רכבים, ניסן אקס טרייל בנזין 1.3 ל׳ (עושה לפי מבחנים 11 ק״מ לליטר)מ וקיא סורנטו PHEV. 

השאלה היא האם היום כדאי לקנות רכב בנזין בהנחה שאני מתכוון להזיק אותו 5 שנים, האם אני אצליח בעוד 5 שנים למכור רכב בנזין (ואז אלך על האקס טרייל) או שעד אז כולם כבר רצו לקנות רק רכבים היברידיים או היברידים נטענים (ואז עדיף לקנות את הסורנטו אף שיותר יקר)

תודה לעונים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

עוד חמש שנים אף אחד כמעט כבר לא ירצה לקנות רכב בנזין, אולי תצליח למכור אם תתפשר מאוד על המחיר.

צריך לזכור שב-2035, שזה לא כל כך רחוק, תאסר מכירה של רכבים מזהמים באירופה.

אם אתה רוצה לחשוב נכון כלכלית אז רכב חשמלי הוא ההשקעה הנבונה ביותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי גם צריך לענות פה על סעיף נוסף: מדוע דווקא בנזין בלבד ולא פלאג אין? (הרי אתה שוקל אחד כזה)

בסוף כל התשובות שתקבל יהיו בגדר ספקולציות כי אי אפשר לנבא את העתיד אבל לדעתי הטכנולוגיה החשמלית תשתפר כך שלכל הפחות יהיה עדיף לקנות רכב פלאג אין על פני בנזין רגיל.

אני אישית הייתי קונה פלאג אין או לוקח בחשבון ירידת ערך ופשוט קונה מה שבא לי

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@Gopher גם היום, קרוסאוברים מזהמים כמו יונדאי טוסון/קיה ספורטאז' מככבים ברשימת רבי המכר *החדשים* בישראל, אז התשובה שלך לא קשורה למציאות. 

בעבר המלצת למישהו לקנות רנו זואי (0 כוכבי בטיחות) במקום טויוטה יאריס היברידית (5 כוכבי בטיחות) באותו מחיר. היום יאריס 2020 נמכרות במחיר של חדשות... 

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 דקות, Alif2 כתב:

@Gopher גם היום, קרוסאוברים מזהמים כמו יונדאי טוסון/קיה ספורטאז' מככבים ברשימת רבי המכר *החדשים* בישראל, אז התשובה שלך לא קשורה למציאות. 

בעבר המלצת למישהו לקנות רנו זואי (0 כוכבי בטיחות) במקום טויוטה יאריס היברידית (5 כוכבי בטיחות) באותו מחיר. היום יאריס 2020 נמכרות במחיר של חדשות... 

במחצית הראשונה של 2020 אחוז המכוניות החשמלית הכפיל את עצמו לעומת השנה שעברה והגיע כבר ל-6% נתח שוק והמגמה הזאת רק מתחזקת בכל העולם ולא רק בארץ.

יש היום מגוון רחב של רכבים חשמליים מעולים עם טווח של 400+ כך שכבר אין מה לדאוג לגבי טווח הנסיעה עבור רוב הנהגים.

עוד חמש שנים מחיר היונדאי טוסון/קיה ספורטאז' יגיע למחיר רצפה ואם אתה לא רואה את זה אז זה לא הבעיה שלי.

• רעיון גרוע 2
  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Gopher כתב:

לא רחוק? עוד 13 שנה, מה שאומר לפחות עוד 2 החלפות רכב, וגם שלאיחוד האירופי יש מספיק זמן לשנות את ההחלטות. 

חוץ מזה, כנראה שבזמן הזה יהיה צורך להחליף סוללה ברכב, הוצאה לא קטנה (אם הוא בכלל ישאר על הכביש).

כיוון שהרכב החשמלי תפס תאוצה בארץ רק בשנה וחצי האחרונות לא הייתי מנסה בכלל להעריך את ערך הרכב בעוד 5-7 שנים. זה קשה גם לרכב מסורתי, קל וחומר לחזית הטכנולוגיה.

פות"ש - לדעתי עליך לבחור ברכב שנראה לך המתאים ביותר לצרכיך ולמאווייך כרגע, ביולי 2022. את הנבואות תשאיר לשוטים.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Gopher כתב:

האיחוד האירופי כבר הודיע שלא תהיה הפסקת שיווק של רכבי בנזין ב-2035 (אינני זוכר נוסח מדוייק של ההודעה).

אני מאמין כי עד אז, יהיו עוד שינויים והקלות בהגבלות שהטילו מאחר ובינתיים אין אפשרות לעמוד בדרישות במלואן

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, Gopher כתב:

עוד חמש שנים אף אחד כמעט כבר לא ירצה לקנות רכב בנזין,

נכוו ל 2021 80% מהמכוניות החדשות שנמכרות בארץ הן עם מנוע בנזין או דיזל רגיל, לא חשמלי ולא הבירידי.

אז בעוד 5 שנים שוק המכוניות המשומשת בנות 5 יהיה עדיין מורכב מ 80% רכבי בנזין ודיזל.

אז מה, מי שירצה לקנות רכב משומש 5 שנים על הכביש ב 2027, יסתכל על 20% מהמכוניות הקיימות בשוק ויתעלם מה 80%?

וואלה, לא מאמין. 

זה יקרה 5 שנים אחרי ש 80% ממכירת רכב חדש יהיה חשמלי והיברידי.

• אהבתי 7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רכבים היברידיים קיימים בשוק כבר מספיק זמן כדי שנדע שהם לא הורידו ביקוש לרכבי בנזין רגילים

הדבר נכון כנראה גם להיברידי נטען שמהווים אחוז קטן מאוד מהשוק.

אני מניח שחוקי היצע וביקוש תופסים גם כאן: אם היום רוב השוק הוא בנזין ובעוד חמש שנים כולם יחליטו שהם רוצים אך ורק היברידי מחיר ההיברידי יעלה בהתאם ורוב האנשים יקנו מכוניות שהם יכולים להרשות לעצמם. 

• אהבתי 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, SuperBamba כתב:

לדעתי גם צריך לענות פה על סעיף נוסף: מדוע דווקא בנזין בלבד ולא פלאג אין? (הרי אתה שוקל אחד כזה)

בסוף כל התשובות שתקבל יהיו בגדר ספקולציות כי אי אפשר לנבא את העתיד אבל לדעתי הטכנולוגיה החשמלית תשתפר כך שלכל הפחות יהיה עדיף לקנות רכב פלאג אין על פני בנזין רגיל.

אני אישית הייתי קונה פלאג אין או לוקח בחשבון ירידת ערך ופשוט קונה מה שבא לי

תודה על התשובה, כשרשמתי PHEV הכוונה לרכב plugin (ראשי התיבות של PHEV זה Plugin Hybrid Electric Vehicle) 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן הבנתי למה התכוונת.

לדעתי זה שהיקף המכירות היום הוא נמוך יחסית לא אומר כלום על העתיד. יש לזכור שרכבי פלאג אין (ואני אתעלם רגע מחשמלי מלא) לרוב יעלו החל מ160-180 אש״ח לרכב חדש ונעדרות מסוג ההנעה הזה קטגוריות רבות. מי שרוצה מיני פלאג אין, אין כזה דבר. סופר מיני? לא זכור לי שיש. משפחתית קומפקטית…?

צריך גם לזכור שבניגוד למנועי דיזל ובנזין לא מחושמלים, במנועי פלאג אין או חשמלי מלא אנחנו ״מתחרים על ההיצע״ עם אירופה, ומפסידים כמובן. לקבל הקצאה לקיה סלטוס מזהם עם מנוע שמתעלם לחלוטין ממשבר האקלים זה לא כמו לנסות לקבל הקצאה לפיג׳ו 3008 phev. על דיזל אני בכלל לא מדבר, יש מדינות באירופה שרק מהרעיון של רכישת דיזל שם נעלם לי כסף מחשבון הבנק, שכן עושים הכל כדי להרוג את העולם הזה שם במגזר הפרטי.

כל עניין ההקצאות עלול להשתנות מאוד. כמו שאנחנו מקבלים יחסית בקלות הקצאות לרכבי ice רגילים, ייתכן שבעוד 3-4 שנים מהיום נקבל בקלות הקצאות בעיקר לphev בעוד האירופאים ״יריבו״ על הקצאות החשמליות בלבד, שייקחו שם נתח גדול יותר מהשוק

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אי אפשר לדעת שום דבר על העתיד על סמך מה שקורה עכשיו:

משבר הקורונה 

משבר השבבים

מחירי הנפט בגלל המלחמה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 18 דקות, SuperBamba כתב:

צריך גם לזכור שבניגוד למנועי דיזל ובנזין לא מחושמלים, במנועי פלאג אין או חשמלי מלא אנחנו ״מתחרים על ההיצע״ עם אירופה, ומפסידים כמובן. לקבל הקצאה לקיה סלטוס מזהם עם מנוע שמתעלם לחלוטין ממשבר האקלים זה לא כמו לנסות לקבל הקצאה לפיג׳ו 3008 phev.

מנוע בנזין לא "מתעלם" ממשבר האקלים, הוא משתפר כל הזמן.  וגם מנוע היברידי \ פלאג אין\ חשמלי לא פותר את משבר האקלים.
אם אתה מקבל את את ההנחות: יש משבר ופילטות פחמן אנושי הן גורם משמעותי אז כל הרכבים תורמים למשבר כי גם רכב חשמלי פולט פחמן, רק בתחנת הכוח.

היתרון העיקרי של רכב חשמלי אמור להיות הוצאת פליטות מזהמים ממרכזי ערים וגם שם רכבי ICE משתפרים כל הזמן. 

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מוצא שום היגיון לרכוש היום רכב בנזין חדש. 

זה כמו ללכת ל SOS PETS ולבקש לאמץ דינוזאור. 

לגבי הסורנטו PHEV - קודם תמצא כזה. כולל חדש מהחברה. 

לגבי PHEV - אני מניח שיש לך יכולת להטעין את הרכב בבית, ואתה לא מסתמך על עמדות ציבוריות. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 887 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...