Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל אנשי ה"רק רכב חשמלי עחי" מתעלמים מהמצב/רצונות של מרבית אזרחי המדינה.
רכב חשמלי היום לא באמת מאיים על מנועי בנזין, ואם תקנה רכב מהסגנון האהוב על אזרחי המדינה (קרי משפחתומטית או ג'יפ כלשהו) אתה תעיף אותו עוד 5 שנים בלי להתאמץ יותר מדי. תהיה רגוע.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, sperial כתב:

לא רחוק? עוד 13 שנה, מה שאומר לפחות עוד 2 החלפות רכב, וגם שלאיחוד האירופי יש מספיק זמן לשנות את ההחלטות. 

חוץ מזה, כנראה שבזמן הזה יהיה צורך להחליף סוללה ברכב, הוצאה לא קטנה (אם הוא בכלל ישאר על הכביש).

האיחוד האירופי זה לא ממשלת ישראל - ברגע שהם מקבלים החלטה אסטרטגית באופן כל כך ברור והחלטי, אתה יכול להיות בטוח שזה יתממש.

יש לנו את הניסיון של מכוניות טסלה שנסעו יותר מעשר שנים ואבדן רק כ-10% מקיבולת הסוללה וכמובן שלא הוחלפה שום סוללה, אז מציע לא לכתוב כאלה משפטים בצורה כל כך נחרצת.

לפני 8 שעות, guya72 כתב:

האיחוד האירופי כבר הודיע שלא תהיה הפסקת שיווק של רכבי בנזין ב-2035 (אינני זוכר נוסח מדוייק של ההודעה).

אני מאמין כי עד אז, יהיו עוד שינויים והקלות בהגבלות שהטילו מאחר ובינתיים אין אפשרות לעמוד בדרישות במלואן

אתה בטוח???

EU nations approve end to combustion engine sales by 2035

לפני 8 שעות, Alif2 כתב:

@Gopher תן דוגמא לרכב 7 מקומות חשמלי *בטיחותי* בתקציב המדובר

כרגע הרכב החשמלי 7 מקומות היחידי שנמכר בישראל הוא Maxus Euniq 5 - המחיר שלו זה 214,000 ש"ח.

לפני 42 דקות, יובל .מ. כתב:

כל אנשי ה"רק רכב חשמלי עחי" מתעלמים מהמצב/רצונות של מרבית אזרחי המדינה.

הרצון של מרבית אזרחי המדינה זה לא להשתעבד למחירי הדלק שעולים מידי חודש ולמצוא אלטרנטיבה משתלמת יותר. אף אחד לא מתדלק בגלל שהוא התמכר לריח של הדלק  (אני מקווה לפחות 😁).

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם
לפני כשעה, discoTD5 כתב:

לא מוצא שום היגיון לרכוש היום רכב בנזין חדש. 

השרשור הזה די גולש מהשאלה המקורית שלו...
אם אתה צודק ואין הגיון מכירות רכבי בנזין היו אמורים להיפסק.

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני 12 דקות, mcshmupi כתב:

אם אתה צודק ואין הגיון מכירות רכבי בנזין היו אמורים להיפסק.

בסופו של דבר ברור שהמכירות יפסקו וזה לא יפתיע אף אחד, אך מדובר בתהליך הדרגתי שימשך עוד כ-10 שנים.

אני חושב שזאת תהיה טעות לרכוש כיום רכב בטכנולוגיה מיושנת שימיה קצובים וסופה וודאי.

באיזשהו שלב יהיה קשה מאוד למכור רכבי בנזין משומשים ששילמת עליהם את מיטב כספך, והשלב הזה הולך ומתקרב.

פורסם

אם כל האהדה שלי לרכב חשמלי, אין היום פתרון כלכלי ל 7 מקומות. הסורנטו  מאוד יקר. לסקייוול אמורה להיות גרסת 7 מושבים מתי שהוא. אבל נכון להיום,  ברמה הכלכלית אין פתרון אחר מרכב בנזין (למרות שאני לא בטוח שהאקסטרייל זה הפתרון הבנזיני המוביל). אפשר כמובן להתפנק בסורנטו, אבל תהיה לזה עלות כלכלית גבוהה.

לגבי רכבי בנזין והעתיד ומחירון וכל השאר,  אין מה לדאוג, תהיה דרישה לרכבי בנזין גם ב 5 ו 10 ו 15 שנים הבאות. המעבר לחשמל יהיה הרבה יותר איטי ממה שחושבים, יש עוד הרבה תשתיות וביקוש עולמי לרכבי חשמל, כך שיקח עוד זמן עד שיהיה מעבר מסיבי אמיתי. לא חושב שיש בעיה לקנות רכב בנזין, גם אם לא מומלץ במידה וניתן לעבור לחשמלי.

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, Gopher כתב:

בסופו של דבר ברור שהמכירות יפסקו וזה לא יפתיע אף אחד, אך מדובר בתהליך הדרגתי שימשך עוד כ-10 שנים.

אני חושב שזאת תהיה טעות לרכוש כיום רכב בטכנולוגיה מיושנת שימיה קצובים וסופה וודאי.

באיזשהו שלב יהיה קשה מאוד למכור רכבי בנזין משומשים ששילמת עליהם את מיטב כספך, והשלב הזה הולך ומתקרב.

מעניין אותי מאיפה הוודאות הזאת
שום דבר ממה שברור לך לא ברור לי
1. לא מדובר בטכנולוגיה חדשה שמחליפה טכנולוגיה מיושנת. שתי הטכנולוגיות קיימות זמן רב ושתיהן משתפרות עם הזמן.
2. לי זה לא ברור שימי מנועי הבעירה קצובים וסופם וודאי. למכונית חשמלית יש יתרונות וחסרונות ושתי הטכנולוגיות יכולות להתקיים במקביל עוד הרבה שנים.
3. יש גבול למה שביורוקטים באיחוד האירופי יכולים לעשות. אי אפשר לחוקק מציאות אחרת. 

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi
  • אהבתי 4

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני שעה, Gopher כתב:

הרצון של מרבית אזרחי המדינה זה לא להשתעבד למחירי הדלק שעולים מידי חודש ולמצוא אלטרנטיבה משתלמת יותר. אף אחד לא מתדלק בגלל שהוא התמכר לריח של הדלק  (אני מקווה לפחות 😁).

זה שאתה חוזר על זה בכול שרשור לא אומר שזה נכון. אתה מנסה לשכנע את עצמך? 

זה יכול לקחת שנה, וזה יכול לקחת גם 5 שנים, אף אחד לא נביא. אבל בוודאות של 100%(אפילו לא 99.9%) המדינה תתחיל להוציא את המיסים שלה גם מהרכבים החשמליים. ככה שעל נסועה ברכב חשמלי אתה תשלם לא הרבה שונה ממה שעל דלק

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, Gopher כתב:

דווקא מאוד הגיוני לקנות טכנולוגיה בשלה שפותחה במשך יותר מ100 שנה.

תדמיין למשל את התסריט הבא: בעוד כ7 שנים תהיה פריצת דרך משמעותית בטכנולוגיית סוללות או הנעה חשמלית, וכל המכוניות החשמליות הישנות יותר יהפכו למיושנות שאין חפץ בהן.

לא בדיוק אותו עולם, אבל תסתכל על המצלמות הדיגיטליות הראשונות שעלו אלפי דולרים והיום הן חסרות ערך. באותו זמן גם היו קולות שאמרו "אין טעם לקנות מצלמת פילם" אבל זה היה נכון רק למי שיכל להחזיר את ההוצאה על המצלמה במכירה של צילומים תוך תקופה קצרה יחסית.

המציאות בישראל של היום היא שאין טעם לקנות רכב חשמלי אם אין לך חניה פרטית עם אפשרות להתקין בה עמדת הטענה. 

קשה לעשות חישובים תוך כמה זמן תחזיר את הוצאות ההפרש בעלויות האנרגיה לעומת מחיר הרכישה, כי מדיניות המיסים העתידית לחלוטין לא ברורה. 

לפות"ש: כמו כל מי ששואל על ירידת ערך עתידית של רכב, אני ממליץ להימנע מהשיקול הזה לחלוטין. תרכוש רכב שבמציאות של היום מתאים לצרכים שלך ונוח לך וזמין לרכישה.

לנסוע במשך שנים ברכב שפחות מתאים לך בגלל ש(רק אולי) יהיה יותר קל למכור? בעיני זה הזוי.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 13 שעות, Gopher כתב:

עוד חמש שנים מחיר היונדאי טוסון/קיה ספורטאז' יגיע למחיר רצפה ואם אתה לא רואה את זה אז זה לא הבעיה שלי.

הרבה זמן חיפשתי מישהו שיודע לנבא עתידות.... 

תכלס אי אפשר לדעת לאן השוק צועד, אולי עוד 5 שנים רכב חשמלי עם טווח של 350 400 ק"מ יהיה שווה גרושים כי הסטנדרט יקפוץ לאזור ה 800?

ומנגד בשוק הבנזין רכב כמו האקסטרייל יהיה סטנדרטי לשוק? 

פורסם (נערך)

צריך גם לנבא את מדיניות המיסוי, מחיר הדלק והחשמליות : זה קשה. 

בגדול ישראל מדינה שאוהבת זיהום (ע"ע מפעלי ים המלח וקצ"אא) בנושא ירוק פיגור אדיר מול אירופה. 

ירידה עולמית בביקוש לבזין תביא להוזלה משמעותית לרכבים כאלו לנקודה ששוב יהיו כדאיים לרכישה מול החשמלי. מלכוד 22. 

לא מתייחס בכלל להצהרות פוליטקאיים מעבר ל 4 שנים. 

תראה לי איך פוטין עובר מגז לחשמלי ? כל העולם ה 3 שם פס גדול על חשמלי. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

לא יודע מאיפה הבטחון הזה של אנשי הרכב החשמלי.

בתחושה שלי - עוד 5 שנים טווח של 300 קמ כמו שיש היום במגוון מכוניות יהיה מיושן ולא רלוונטי. 

שלא נדבר על זה שלא לעולם זה יישאר לא ממוסה. המדינה תמצא את הדרך להכניס את היד לכיס שלנו.

אני העדפתי לקנות רכב היברידי ולא רכב עם טווח מוגבל ובגאז קטן בשביל להגיד שקניתי רכב חשמלי(שלא נדבר על 5 כוכבי בטיחות).

הפרקטיקה חשובה יותר מלהיות דג בזרם.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
  • אהבתי 1
פורסם

אין לדעת מה יהיה, בכל אופן, 10 אחוז מקיבולת הסוללה זה נשמע קצת אבל.... מצבר 12 וולט סטנדרטי של רכב, אם תוריד ממנו 5 אחוז קיבולת, משמע, במקום 12.6V תקין הוא יראה בעצם 12.0V שזה מצבר ריק שצריך להחליף. חומר למחשבה !

פורסם (נערך)

אני חושב שערבבת בין קיבולת לזרם.

מצבר עם קיבולת 60ah אחרי 10% הורדה נשארים 54ah ( הזרם לא משתנה אם הוא תקין ).

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...