Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1482 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהרים טובים חברים

אני עוזר לחבר לרכוש רכב עבורו, כשהתקציב הוא עד 25 והכיוון זה איביזה/פולו 1.4 ידני או גולף 1.6 ידני.

ראינו שני איביזות עם קמ גבוה(סביב ה200) מידיים פרטיות ומהרושם מהבעלים נראה שמרובר באנשים שקולים ששומרים על הרכב.

יש היסטוריית טיפולים מסודרת אך מתום האחריות הרכב טופל במוסך כללי ויותר מזה שזה שמן 5-30 אין שום אזכור בפירוט.

יצרנו קשר עם המוסך ונאמר לנו שזה ״שמן איטלקי טוב״.

מה שקצת מחשיד, למרות שזה לא רכב טורבו עדיין הייתי רואה לנכון למצוא רכב שלפחות טופל עם שמן שעומד בתקן של ואג.

השאלה היא האם זה אכן דיל ברייקר? האם עדיף לרדת מהדגמים הנל?

האם צריך לחשוש מרכב אירופאי בן 10 שחצה את רף ה200к ק״מ? הרכב צפוי לסוע כ7 אלף קמ בשנה לכן עניין הקמ פחות עקרוני לו..

נ.ב

הגולף שראינו טופלה אצל רון, כך ששם אין ממש טענות לגבי טיב הטיפולים

פורסם

מערכות ההנעה (מנועים וגירים) ברכבים האלו מאוד אמינות לכן הייתי פחות חושש מהעניין הזה המקסימום שקורה להן זה בעיות עם שסטום PCV או מערכת הצטה.
עם זאת 200 אלף קילומטר ו10 שנים זה לא מעט ממה שראיתי ופגשתי גרמניות מזדקנות מאזור 2010 נוטות לתקלות יקרות במערכת מיזוג (בגולף 6 למשל יש נטיה לבעיות ביחידת השליטה של המאוורר או נטיה של המדחס ללכת, בפולו יש  בעיות דומות ואליהן מתווספת נטיה לנזילות ברדיאטור חימום).

באותו תקציב הוא יכול למצוא מיני מאזור 2016-2017 עם +-100 אלף קילומטר כמו שברולט ספארק או סיאט מיי או פולקסוואגן-אפ אמנם מנועי 1.0 , או סופרמיני אמינה אחרת אזור ה2015-16 כמו פיאסטה עם מנוע 1.2 82 כ"ס או קליאו 0.9 (טורבו) או אפילו I20 2014\קיה ריו שיש עכשיו ביד 2.

פורסם
לפני 4 שעות, Gavrik כתב:

מערכות ההנעה (מנועים וגירים) ברכבים האלו מאוד אמינות לכן הייתי פחות חושש מהעניין הזה המקסימום שקורה להן זה בעיות עם שסטום PCV או מערכת הצטה.
עם זאת 200 אלף קילומטר ו10 שנים זה לא מעט ממה שראיתי ופגשתי גרמניות מזדקנות מאזור 2010 נוטות לתקלות יקרות במערכת מיזוג (בגולף 6 למשל יש נטיה לבעיות ביחידת השליטה של המאוורר או נטיה של המדחס ללכת, בפולו יש  בעיות דומות ואליהן מתווספת נטיה לנזילות ברדיאטור חימום).

באותו תקציב הוא יכול למצוא מיני מאזור 2016-2017 עם +-100 אלף קילומטר כמו שברולט ספארק או סיאט מיי או פולקסוואגן-אפ אמנם מנועי 1.0 , או סופרמיני אמינה אחרת אזור ה2015-16 כמו פיאסטה עם מנוע 1.2 82 כ"ס או קליאו 0.9 (טורבו) או אפילו I20 2014\קיה ריו שיש עכשיו ביד 2.

האמת חידשת לי לגבי הגולף, מעניין מאוד.

בנוגע למיני/סופר מיני אחרות זה רעיון.

נסעתי מס פעמים במי ומאוד התרשמתי לטובה.

פיאסטה רכב מעולה אבל חלשה להחריד קליאו אני חושש בגלל אמינות.

I20/ריו אמינות זה נכון, אבל נוחות של טיולית צבאית

פורסם

לפיאסטה 82 כ"ס כמעט בדיוק כמו לאיביזה 1.4 (85 כ"ס) ונתון התאוצה שלה אותו הדבר כמו לסיאט מיי (13.2 שניות).

לגבי הריו והI20 אני חושב שכדאי שתנסה אותן, נסעתי על i20 ידנית מסםר פעמים וזה רכב לא רע בכלל, גם כן בחנתי ריו כאשר רכשתי את הרכב הראשון שלי הנוחות שלה דווקא הפתיעה לטובה אבל בסוף החלטתי לקנות 208.

מהקליאו אין מה לחשוש מלבד המזגן שעושה בעיות (שסטום פריקה) וחוץ מזה שהוא נורא חלש אבל גם באיביזה הוא חלש.

פורסם

הפולו 1.4 והפיאסטה 1.2 בערך בכוח זהה, היתרון היחיד שאני ורואה אצל הפולו בהקשר הזה זה האפשרות ל3 דלתות(נחמד בעיני מי שאוהב את זה) מעבר לזה לא שווה לרדת בשנה בשביל "גרמני" בעיניי

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

עשינו נסיעת מבחן בדיוק באותו הציר(הרבה עליות) בירושלים.

הפיאסטה הרגישה משמעותית יותר חלשה ובעליה האיביזה הרגישה יותר ״גמישה״ ויותר מומנט.

היה לי נסיון מר מאוד עם רכבים צרפתים בשנים אחרונות.

לא מוכן לגעת בהם

פורסם

מוזמן להסתכל על האיביזה שלי.

היא מפורסמת פה , היא 1.4 ידנית 2012, עם 145,000 קמ , מטופלת כנדרש.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
לפני 3 שעות, Gavrik כתב:

לפיאסטה 82 כ"ס כמעט בדיוק כמו לאיביזה 1.4 (85 כ"ס) ונתון התאוצה שלה אותו הדבר כמו לסיאט מיי (13.2 שניות).

לגבי הריו והI20 אני חושב שכדאי שתנסה אותן, נסעתי על i20 ידנית מסםר פעמים וזה רכב לא רע בכלל, גם כן בחנתי ריו כאשר רכשתי את הרכב הראשון שלי הנוחות שלה דווקא הפתיעה לטובה אבל בסוף החלטתי לקנות 208.

מהקליאו אין מה לחשוש מלבד המזגן שעושה בעיות (שסטום פריקה) וחוץ מזה שהוא נורא חלש אבל גם באיביזה הוא חלש.

לי הייתה איביזה 1.4 ופיאסטה 1.2 והאיביזה הרגישה חזקה יותר בצורה די משמעותית
מצד שני הפיאסטה לא הרגישה עגלה, היא די בסדר וחוץ מהמנוע היא יותר דינמית. 

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם (נערך)

לפי דעתי לא לגעת בגרמניות 10 שנים 200 אלף על השעון גולף\פולו יקרעו לך את הכיס, כל האירופאיות המזדקנות זה בור בלי תחתית ולא ממש משנה איזה שמן שמו לפני 5 שנים, תחפש משהו יפני.

בהצלחה לך.

עריכה אחרונה על ידי m&t
  • תוכן חדש...