Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 22 שעות, Nakamichi כתב:

אני עדיין בתיאורית הקונספירציה שלי שבבית דין לתעבורה רגיל היא הייתה מורשעת.

אכן קשה להאמין שהיה נפסק לטובתה ככה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 22 שעות, Nakamichi כתב:

תמוהה.

אגב, אני גם לא מבין למה צריך לשפוט אנשי צבא בסיטואציה אזרחית לחלוטין בעבירה אזרחית לחלוטין בבית דין צבאי. פריוילגיה מוזרה.

גם לי זה מרגיש מאוד מוזר.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בבית דין לתעבורה היו מאשימים הנהגת ב3-4 סעיפים לפחות. עפ"י פסק דין ברי כי השופטת חסרת בקיאות בסיסית בדיני תעבורה

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

בלי קשר לאשמה של שני הצדדים אף אחד לא שם לב לשורש הבעיה כשבמדינה כביכול מודרנית אין היכן לעסוק בפעילות ספורטיבית בטוחה ואותם הרצים רצים על הכבישים כמו מפגרים, וכשאין מערכת אחת שמתפקדת כראוי וזו התוצאה. 

פורסם
לפני 10 שעות, fatboy1340 כתב:

בבית דין לתעבורה היו מאשימים הנהגת ב3-4 סעיפים לפחות. עפ"י פסק דין ברי כי השופטת חסרת בקיאות בסיסית בדיני תעבורה

לי זה נשמע כמו משפט צבאי שהיה מוטה לטובת הנהגת.

עצם העובדה שתיק שהיה אמור להיות נטו אזרחי, והיה מעורב בו אזרח, מסיבה לא ברורה הגיע לבית דין צבאי, נשמע מסריח.

עוד מקרה פרטי של מערכת צבאית מושחתת שמחזיקה את המדינה בביצים, יחד עם הרבנות.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קיבלתי ב 2019 דוח על אי מתן זכות קדימה להולך רגל במעבר חצייה. 

לפני הדוח, ואני מבטיח לכם שזה היה ממשיך לקרות אילולא הייתי מקבל את הדוח, יצא שפשוט התעלמתי מהולכי רגל. 

כל עוד לא *עמד* הולך רגל לפני מעבר חצייה וחיכה לי, פשוט לא הייתי רואה אותו. 

אחרי הדוח קצת נפתחו לי העיניים. להאט בעיר. להאט לפני מעברי חציה ללא שדה ראייה. 

אבל הדבר הכי חשוב שלמדתי היה שכל עוד יש לי שדה ראייה ואני יכול להרשות לעצמי לנסוע ״מהר״ (יחסית לתנאי הכביש), תמיד להסתכל גם מעבר לכביש. לראות אם מישהו מתקרב בטווח ה 10-20 מטר. לעיתים מאוד מאוד רחוקות אני רואה נהגים שמתנהגים זהה. רוב הנהגים שאני נתקל בהם הם מסוג ״שיעצור לפני המעבר ואז אתן לו לעבור״ או אפילו מתחמקים מאותם הולכי רגל כשהם באמצע המעבר. 

אם זו הייתה קו החשיבה של נהגי ישראל, הרבה תאונות כמו אלו היו נמנעות. אבל כל אחד עסוק בתחת של עצמו. להגיע כמה שיותר מהר לרמזור, לכיכר. 

כמות האנשים שצפרו לי על זה שעצרתי להולך רגל שהתכוון לחצות היא לא נורמלית. אנשים לא מסוגלים לחכות 1-3 שניות לראות אם הולך הרגל מתכוון לחצות או לא. מה כבר יקרה? לאן הם יאחרו? 

• רעיון טוב! 3

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

לא מזמן נסעתי בשעת ערב ברחוב די חשוך, עם כביש רחב יחסית, אחרי שעברתי את מעבר החציה שמתי לב להולך רגל שהמתין בצד השמאלי (הנגדי) והמשכתי לעקוב אחרי התנועה שנסעה מאחוריי, כל ארבעת הרכבים שראיתי (ולהבנתי גם אלו שהיו מלפניי) לא שמו לב אליו ולא עצרו.

ואני עוד משתדל להיות עירני כמו שתיארת, לפעמים לא תמיד מצליח. 

פורסם

אני תמיד אדיב כלפי הולכי רגל (או נהגים אחרים) ותמיד עוצר לפני מעבר חצייה כאשר אני מבחין בהולכי רגל שמתכוונים לחצות. יחד עם זה, החוק בחור להטיל את מרבית האחריות אם לא את כולה על הרכב/נהג, גם כי לרכב ישנו ביטוח זאת למעות שלהולך הרגל יתרון מוחלט על הנהג בכל הקשור בשליטה בסיטואציה. 

פורסם

@ch2856 אל תשכח שהנהג נמצא מוגן בתוך מפלצת ברזל שלרוב שוקלת מעל טון, וכל פגיעה שלו בהולך רגל יכול להיות משמעותית וקטלנית למשתמשי הדרך. 

פורסם

הטיעון הזה נשמע גם בדיון על קורקינטים/אופניים חשמליים. בעיני זו טעות, משתמשי כביש צריכים לחלוק אחריות משותפת. הפרמטר הוא לא מה הנזק שיכול להגרם לך, אלא הפוטנציאל שלך לגרום לתאונה. אי אפשר להסיר אחריות ממישהו שמשתמש בכביש, ככה מגיעים למצב של היום.

פורסם
לפני שעתיים, shimta כתב:

@ch2856 אל תשכח שהנהג נמצא מוגן בתוך מפלצת ברזל שלרוב שוקלת מעל טון, וכל פגיעה שלו בהולך רגל יכול להיות משמעותית וקטלנית למשתמשי הדרך. 

נכון ובשל כך יש לנהג יותר אחריות, אבל יש גם את עניין החינוך וכאשר מספקים להולך הרגל את התחושה שהוא עליון והנהג הוא רק מטרד על הכביש נוצרים מצבים מסוכנים. לאחר החוק האחרון בנושא כבר רואים את הצורה בו לא מעט הולכי רגל לוקחים "בכוח" את זכות הקדימה שלהם, למרות שהם מתמודדים מול מתכת במשקל של מעל לטון. 

פורסם
בתאריך 2.6.2022 בשעה 18:40, gollu כתב:

לא מבין מה זה קשור העיסוק של הנהגת.

בית משפט צבאי בד"כ שופט רק אנשי צבא, או מחבלים.

בתאריך 2.6.2022 בשעה 19:00, evc כתב:

לנהגת היה שדה ראיה רחב ופתוח ואין מצב שהיא לא ראתה את הולכת הרגל.

פשוט במקום לעצור ולתת להולכת הרגל זכות קדימה היא עשתה בדיוק ההיפך, רואים בבירור שהיא האיצה, להבנתי מתוך ניסיון להספיק לעבור את מעבר החציה לפני הולכת הרגל. 

סרטון הוידאו מספיק כדי לראות מה קרה. 

אם זה היה כזה Slam Dunk כנראה שהמשטרה הייתה מצליחה להוכיח זאת בקלות, אבל היא לא.

בתאריך 2.6.2022 בשעה 21:26, Nakamichi כתב:

אני מנחש בזהירות שאילו זה היה בבית דין לתעבורה - העדים של התביעה היו מתנהגים אחרת, וגם מביאים יותר "בשר" בעדות שלהם.

בתאריך 2.6.2022 בשעה 21:26, Nakamichi כתב:

אגב, אני גם לא מבין למה צריך לשפוט אנשי צבא בסיטואציה אזרחית לחלוטין בעבירה אזרחית לחלוטין בבית דין צבאי. פריוילגיה מוזרה.

זה לא בהכרח פריווילגיה, מתחם העונשים שונה לחלוטין ובד"כ נרחב יותר מאשר בבית דין אזרחי.

למשל מחבוש, קנס כספי יחסי למשכורת, ריתוק וכו'.

בתאריך 3.6.2022 בשעה 22:08, fatboy1340 כתב:

אתה מניח שדיני התעבורה בשיפוט לפי חש"צ זהים לדיני התעבורה בשיפוט אזרחי.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תכלס גם טיעון ה"קצינה ביחידה מובחרת" די מטופש. אם היא בתפקיד לוחם, לא היית מצפה שהתגובות יהיו טיפה יותר חדות אם כבר😏? ואם היא "סתם" בתפקיד מנהלתי, אז מה זה שייך באיזו יחידה?

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

בבית דין צבאי - טיעון "קצין/ה" וטיעון "יחידה מובחרת" (בטח אם היא התנדבותית), וכמובן שניהם יחד, יכולים לשמש כטיעון מקל ויכולים לשמש כטיעון מחמיר.

במקרה הזה שניהם לא רלוונטיים כיוון שאין טיעון לעונש - היא יצאה זכאית.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...