Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה המחשב סובל מהנעת בוקר קשה.

סוללה תקינה. נפתח כבר פעמיים, הכל נקי ומחובר טוב.

טו מייק א לונג סטורי שורט, עכשיו בדיוק סיימת לסגור אותו, עם החיבור לחשמל הוא נדלק (סוללה תקינה, ברגע שאני משחרר אותו מהמטען הסוללה מלאה ומחזיק מעמד עד הסוף שלה) - אבל מצאתי שהכפתור הדלקה לא מגיב בכלל.

---->>> בתוך המחשב מצאתי בחלק האחורי של המקלדת סימן של נוזל שנשפך והתייבש, בדיוק בפינה של הכפתור הדלקה. לדעתי זה שייך לאיזה מקרה לפני שנתיים (באשמת אישתי :-P;-) ).

בהנחה ואני פותח אותו שוב ושופך אלכוהול 99% על הפינה הבעייתי בחלק האחורי  (שהוא סגור עם ניטים\הידוק ולא ניתן לפתיחה וניקוי ידניים) ובמקביל למזיגת האלכוהול משחק מעט עם המקש, יש סיכוי להציל את המצב ?
(במקרה הזה אני פחות מתפתה להשתמש בחומרי לניקוי מגעים, חלקם מכילים חומרים שפוגעים בפלסטיק).

תודה מראש לעונים

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אלכוהול למיטב ידיעתי לא פוגע בפלסטיק (משתמש בזה בעצמי לא מעט, גם על מקלדות וחלקי פלסטיק אחרים). 

לא יזיק לנסות, לא יודע אם יעבוד. אני חושב שיהיה צורך בכל זאת לשפשף את מה שהתייבש שם כדי להסיר אותו מספיק כדי לשחרר את הדביקות. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני הייתי ממש טובל את המקש באלכוהול, מעיף את אלכוהול עם אקדח אוויר וחוזר על זה כמה פעמים.
האלכוהול כשלעצמו לא יעלים את הלכלוך, רק ימיס אותו ואז יתייבש חזרה.
אבל הכי טוב לקנות כפתור חדש.

פורסם

הכפתור מולחם על לוח אם, או מגיע על כרטיס נפרד?

אם זה כרטיס נפרד, חבל על המאמץ, לך לאיביי/עלי ותזמין חדש.

באיזה מחשב מדובר?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 6 שעות, איציק נ. כתב:

עם החיבור לחשמל הוא נדלק (סוללה תקינה, ברגע שאני משחרר אותו מהמטען הסוללה מלאה ומחזיק מעמד עד הסוף שלה) - אבל מצאתי שהכפתור הדלקה לא מגיב בכלל.

לא ברור באם המחשב נדלק עם החיבור לחשמל כתוצאה מההגדרות בביוס, מבלי שכפתור ההדלקה נלחץ.

בכל מקרה ולמרות הסיכוי הקלוש לאור התאור, נסה את הנ״ל.

- כבה מחשב ונתק מחשמל

- הוצא סוללה

- החזק כפתור הפעלה לחוץ למשך כ-15 שניות מבלי להרפות

- הכנס סוללה ונסה להפעיל

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 4 שעות, vadim6385 כתב:

הכפתור מולחם על לוח אם, או מגיע על כרטיס נפרד?

אם זה כרטיס נפרד, חבל על המאמץ, לך לאיביי/עלי ותזמין חדש.

באיזה מחשב מדובר?

מדובר במקלדת של לפטופ והכפתור לא ניתן להחלפה, זה ONE PIECE.

מחשב של ASUS בן קרוב ל 6. עובד ונראה כמו חדש, גם הסוללה מחזיקה מצויין (כמעט כמו שהיה חדש) - היא המקורית של המכשיר.

לפני 4 שעות, waterman כתב:

לא ברור באם המחשב נדלק עם החיבור לחשמל כתוצאה מההגדרות בביוס, מבלי שכפתור ההדלקה נלחץ.

בכל מקרה ולמרות הסיכוי הקלוש לאור התאור, נסה את הנ״ל.

- כבה מחשב ונתק מחשמל

- הוצא סוללה

- החזק כפתור הפעלה לחוץ למשך כ-15 שניות מבלי להרפות

- הכנס סוללה ונסה להפעיל

להערכתי - כן, נדלק עם החיבור לחשמל בגלל הגדרה פנימית של הביוס.

כבר ניסיתי את עניין הכיבוי, ניתוק, סוללה, החזקת הכפתור הפעלה וכו' -  והוא לא מניע... ככל הנראה בגלל שהכפתור לא מגיב ללחיצה בכלל כאשר התקלה מתרחשת.
לאחר כל מה שתיארת מעלה (פירוק הסוללה, לחיצה וכו') אני מחבר את המטען - והוא נדלק ברגע שהמטען מחובר. שניה אחרי אני מנתק את המטען והוא ממשיך לעבוד פרפקט על הסוללה. אולי בכלל יש פגם ב FLAT CABLE או במגעים בין הכפתור ללוח, לך תדע.

נראה שהכפתור עובד לפי מצב רוח. אולי זה מגע ? אולי פגם במקלדת ? איבדתי כיוון.

בבוקר הוא לא הגיב בכלל, עכשיו הוא מגיב.
כשפירקתי את המחשב בבוקר הקפדתי לנקות היטב את האבק ולוודא שהמחבר של המקלדת, מסך ועכבר מחוברים היטב ומהודקים למקום.
חיפשתי עכשיו ברשת קצת נתונים, נראה שמדובר בבעיה יחסית לא נדירה של כפתור הפעלה שמתקלקל. נראה לי שאזמין מקלדת...

לפני 8 שעות, Boltik כתב:

אני הייתי ממש טובל את המקש באלכוהול, מעיף את אלכוהול עם אקדח אוויר וחוזר על זה כמה פעמים.
האלכוהול כשלעצמו לא יעלים את הלכלוך, רק ימיס אותו ואז יתייבש חזרה.
אבל הכי טוב לקנות כפתור חדש.

אי אפשר להחליף את הכפתור, זה כל המקלדת.

מדובר במקלדת כזו רק בצבע לבן:
https://pc2.co.il/product/מקלדת-מקורית-למחשב-נייד-asus-x540-x540l-x540la-x540lj-x540s-x540sa-x540sc/?gclid=CjwKCAjwyryUBhBSEiwAGN5OCLjoQT0FKFLc0DDsmNscVNmHrja4ZOa7F5q7DVkbb6DBwkQCw-6H5RoCYZ8QAvD_BwE

https://www.aliexpress.com/item/1005003121523628.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.7a2f50d2I6lyY7&algo_pvid=fd932e43-f861-4298-b05b-200ab99ea62d&algo_exp_id=fd932e43-f861-4298-b05b-200ab99ea62d-30&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000024214177543"}&pdp_npi=2%40dis!ILS!!100.06!!!8.26!!%402100bdd816535858615113695e6c19!12000024214177543!sea

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...