Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פורטה 2014: הגה נעול לאחר החלפת קופלונג הגה.


דור--
מעבר לפיתרון נפתר ע"י דור--,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

היי חברים,

 

לאחר החלפה של קונפלונג הגה והרכבת הכל חזרה - ההגה נשאר נעול לאחר ההנעה, נעילה דומה לזו שהכרב כבוי ולא ניתן להזיז כלל את ההגה.
יש לציין שהרכב מניע כרגיל וכל הפקדים פועלים (פקדי שמע על ההגה, מנופי איתות ומגבים וכו').

מה יכולה להיות הסיבה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההגה לא נעול,  משהו בהרכבה התפקשש לך והמנוע הגה תפוס.

זאת הסיבה שלא מתעסקים עם דברים כאלה בטיחותיים מבלי ידע וניסיון.

עכשיו תקווה שלא נגרם נזק למנוע הגה ותצטרך להחליף אותו.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. קח נשימה ותרגע מהלחץ, אני מטפל ברכבים לא מעט זמן, עשיתי דברים מסובכים יותר ובהצלחה.

 

2. אם אין לך משהו מועיל לשאלה שנשאלה, אז לא חייבים להגיב בכוח.

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה אמור לדעת היכן הבעיה אם אתה מבין בזה.

ונתתי לך כיוון שההרכבה לא טובה, מה אתה מצפה שדרך המקלדת אני יגיד לך בדיוק מה לא הרכבת בסדר? נקווה שנגיע לעידן הזה.

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טענתי ואני טוען, שזה לא מסובך. לא טענתי שאני מבין הכל, בשביל זה אני מתייעץ פה.

 

עברתי שוב ופירקתי הכל, חיברתי מחדש בדקדקנות, והבעיה קיימת.

מקריאה ברשת אני רואה שתקלות EPS הן מחלה מוכרת ללא קשר לקופלונג, יתכן והבעיה כלל לא קשורה לקופלונג ההרוס, ראיתי שמתח חשמלי נמוך יכול להוות גורם ועוד מגוון גורמים.

 

אנסה להוציא קוד תקלה עם סורק מקצועי ולהתקדם משם.

 

 

MC-10167301-0001.pdf

עריכה אחרונה על ידי דור--
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חוברו.  עברתי באיטיות שלב שלב ווידאתי שהכל מחובר.
היות שלא הצלחתי לשלוף קוד תקלה עם הסורק, אז הרכב היה בבוקר אצל איש מקצוע עם מחשב ייעודי, וגם הוא לא הצליח להתחבר למחשב לקרוא קוד תקלה.
בנוסף גם הוא עבר שוב על כל התהליך לוודא שהכל חובר כראוי, וכנראה יש תקלת תקשורת.
ההשערה שלו כרגע זה שהמנוע תקול מסיבה כלשהיא, הרכב נשאר אצלו לבחינה מעמיקה יותר.
 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המכונאי טוען שהשיניים במנוע נאכלו ובגלל זה אין תגבור כוח. 
לי זה לא נשמע הגיוני כי:
כשאני ביצעתי את החלפת הקופלונג השיניים במנוע שעליהם יושב הקופלונג אכן היו מעט שחוקות (ככל הנראה תוצאה של לא מעט קילומטרים עם קופלונג הרוס ומפורר), יחד עם זאת, המנוע עבד ותגבר את ההגה (כמובן עם חופש וקליקים בהיגוי). מיד אחרי ההרכבה של הקופלונג המנוע הפסיק לעבוד, כלומר השיניים השחוקות היו כבר קודם והן אינן מקור הבעיה (לענ"ד).
לא שולל שנגרם נזק למנוע, אבל לא נראה לי שהשיניים הם המקור, לי זה מרגיש כמו ניסיון לתלות בזה את האשם ולוותר על דיאגנוסטיקה מקיפה.
אני טועה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • פיתרון

חוזר לעדכן.
הבעיה הייתה בסה"כ בפינים במחבר של מחשב ההגה למנוע, כנראה אחד הפינים זז ולא נכנס בדיוק למקום (קשה לשים לב לזה בעין במבט חטוף), מה שנדרש זה בסה"כ ליישר ולוודא שכל הפינים נכנסים למחבר בצורה מדוייקת.
זה גם פתר את הבעיה של קריאת קוד תקלה, והכל חזר על מקומו בשלום.

בקיצור, הבעיה לא בשיני המנוע, ולא נגרם כל נזק בהרכבת הקופלונג, בניגוד למה שטען בהתחלה המכונאי (רצה להחליף מנוע הגה ב 2,800...)

ותודה ליוסי מהכנופצונים ששלח בפרטי את הדיאגנוסטיקה שלו שהתבררה כנכונה.

עריכה אחרונה על ידי דור--
  • אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...