Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש רכב ראשון לזוג + תינוק. אוטומט.

הגענו להתלבטות בין 2 אופציות - 

אופל קורסה 2011 יד 4, קילומטראז׳ 150,000.

פורד פוקוס 2007 יד 2, קילומטראז׳ 113,000.

ממה שקראתי לשניהם תיקונים יקרים, הפוקוס זוללת דלק וכבדה והקורסה קלילה אבל יהיה קשה למכור.

על איזו מהן הייתם ממליצים?

מדובר על נסיעות בין עירוניות פעם בשבועיים בעיקר, וחשובה האמינות והבטיחות.

פורסם

הפוקוס מרווחת יותר ונוחה יותר מהאופל. היא אמנם פחות מוצלחת מהדור הראשון (גילוי נאות, הייתה לי פוקוס דור ראשון 2003 ונמכרה ב סוף 2008 עם 189K , ללא כל תקלות משביתות)

בעיקר בגלל הציפיות שדור השני יאפיל על הראשון, וזה לא קרה.

מנוע ה 1.6 והגיר "החקלאי" כמו שהיו מי שקראו ככה, כי הוא רק 4 הילוכים וממש לא זריז כמו בבת הדודה שלו באותן שנים המזדה 3. מאד אמינים. החלפים סבירים וכל מוסך יודע לטפל בו. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

שתיהן אמינות והתיקונים זולים מי שאמר לך שהתיקונים יקרים מדבר שטויות.
הפוקוס גדולה מרווחת וזוללת דלק
הקורסה קטנה יותר צפופה יותר ויותר חסכונית.

מבחינת סחירות אל תצפה למכור במחיר סביר לא את הפוקוס ולא את הקורסה, בדר"כ רכב שעולה 10 אלף שקל אחרי 4-5 שנים כבר קשה מאוד למכור לא משנה אם זה פוקוס או קורסה. לכן לא הייתי מתמקד בסעיף הזה.

תחשב מה חשוב לך יותר החסכון בדלק או המרווח ואז תדע מה לבחור.

פורסם

ידידה מחזיקה כבר 4 או 5 שנים פוקוס, אחזקה לא יקרה, ממוצע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 5 שעות, llaavvii כתב:

רק המלצה קטנה, חפש פוקוס מ2008 לאחר מתיחת הפנים הקטנה,

נכון, רק לחדד: 

מתיחת הפנים הייתה באמצע 2008, יש דגמי 2008 לפני מתיחת הפנים ויש אחרי.

אני לא יודע לאן הולך שוק הרכב המשומש, לפני שנתיים מחיר שוק של פוקוס 2007 היה 5000-6000 שקל. עכשיו רוצים עליהן 13000?

פורסם

לא נראה לי שסחירות עתידית היא פרמטר בשנתונים האלה…

והייתי הולך על הפוקוס. היתה לי 2007 האצ׳בק GHIA עם מנוע 2 ליטר שהיתה מדהימה בזמנו, מאובזרת מאוד וחזקה (הכל יחסי). נכון שהדור השני של הפוקוס איבד מהקסם אבל הוא רכב טוב יותר כמעט בכל קנה מידה מהדור הראשון, למעט ההיגוי (בדור השני הוא די אנמי) והמראה המאוד משמים. אם היו מייצרים פוקוס דור 1 האצ׳בק חדשה שתיראה כמו אז, הייתי הראשון בתור. בהצלחה. הפוקוס סדאן אגב, גם בדור הראשון וגם בשני, נראית פחות טוב מההאצ׳בק לדעתי. 

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...