Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר נאמר לך.סע למוסך אחר.גם לאבי נתנו הצעות הזויות.וסגר את זה באחד המוסכים המומלצים פה בפורום.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 21.3.2022 בשעה 21:54, online כתב:

4 אלף נשמע מחיר מעט יקר ולמה הם מאבחנים שיש לנקות פיח ?

מה הקוד תקלה שהיה? +איזו תופעות הורגשו בזמן שעלתה התקלה?

מחיר "מעט יקר"? זה מחיר שערורייתי, אפשר לעשות ראש מנוע במחיר הזה...כל כך עלוב שיש כבר פיח במנוע שנסע רק 80 אלף ק"מ. אני יודע שיקפצו עלי עכשיו המוני חובבי צרפתיות, שיגנו בעיקשות ובנחישות על המותג שהם מטפחים אבל בואו, זו דוגמא קלאסית לסטיגמה שהונצחה בקרב הצרפתיות (ולא, יפניות וקוריאניות אינן אלמותיות, אבל הרבה יותר הגיוניות מבחינת אחזקה ואמינות).

לפני 16 שעות, איציק נ. כתב:

ניקוי פיח, במנועי הזרקה ישירה, בטווח של 80K ק"מ עד 120K ק"מ הוא עניין שכיח (לא רק בPureTech 1.2T).

עניין שכיח? אז אתה אומר שלמנועי הזרקה ישירה צריך לבצע ניקוי פיח כבר בק"מ כל כך נמוך? פעם ראשונה שאני שומע על כך, ולדעתי זה נשמע הזוי ... אם זה נכון, זה הופך את כל עניין ההזרקה הישירה ליקר מאד לאחזקה, וגם לא אמין (בנוסף למערכות מודרניות נוספות שכבר התגלו כבעייתיות כגון טורבו וגיר רובוטי, והתועלת/היתרון בהן נמוכה מהנזקים הפוטנציאליים או החסרונות)

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

במידה ולא מטפלים בתקלה מיידי, על מה זה משפיע והאם יכול לגרום לנזק? 

אבא שלי רוצה לדחות את  התיקון אז שואל... 

פורסם
לפני 7 שעות, oleg_kra כתב:

מצרף את ההצעה מהמוסך. מה דעתכם? 

(אבא שלי לא יודע את קוד התקלה) 

IMG-20220323-WA0003~2.jpg

אין סיכוי שהם ישתמשו ב4 בקבוקים של גרגירים לניקוי אולי במקסימום 2 תנסה לקבל הצעה ממוסך אחר

פורסם
לפני 13 שעות, oleg_kra כתב:

במידה ולא מטפלים בתקלה מיידי, על מה זה משפיע והאם יכול לגרום לנזק? 

אבא שלי רוצה לדחות את  התיקון אז שואל... 

בגלל שאנחנו לא יכולים להיות בטוחים מה בדיוק תקול אצלך ברכב אני לא חושב שאפשר לייעץ לך עד כמה זה דחוף. 

אני בכל אופן לא הייתי מזניח נורה שדולקת, במקומך הייתי ממהר לבדוק היטב את מקור התקלה ולא לחכות או לבצע טיפולים ללא סיבה מוצדקת.

פורסם
לפני 16 דקות, Roy142 כתב:

בגלל שאנחנו לא יכולים להיות בטוחים מה בדיוק תקול אצלך ברכב אני לא חושב שאפשר לייעץ לך עד כמה זה דחוף. 

אני בכל אופן לא הייתי מזניח נורה שדולקת, במקומך הייתי ממהר לבדוק היטב את מקור התקלה ולא לחכות או לבצע טיפולים ללא סיבה מוצדקת.

ברור, השאלה שלי היא בהנחה והפתרון הוא באמת ניקוי פיח

לפני 16 דקות, Roy142 כתב:

ברור, השאלה שלי היא בהנחה והפתרון הוא באמת ניקוי פיח

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בהמשך לשרשור, קיבלתי כמה הצעות לניקוי פיח במוסכים מורשי יבואן, בנוסף הייתי במוסך מתמחה שאמר גם שדרוש ניקוי פיח, אך הוא לא עושה דברים כאלה. עוד מוסך אמר שלא מאמין בניקוי פיח לבד ונתן הצעה גם לפירוק ראש מנוע, ניקוי והחלפת רינגים. האוטו צורך אולי ליטר עד שני ליטר שמן בין הטיפולים. האם יש טעם לעשות ניקוי בלבד? האם בכלל כדאי לעשות ניקוי פיח? 

כמו שאמרתי, לפי קוד התקלה כמה מוסכים אבחנו שצריך לעשות ניקוי פיח. ההצעות במורשה יבואן סביב 4000 ש"ח. 

תודה

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מעדכן שאבא שלי היה אצל גבע לפני חודשיים ועשו ניקוי פיח. אמרו שהיה הרבה פיח וניקו הכל. לפני מספר ימים נדלקה שוב נורת מנוע, מוסך בחיפה שהתחבר לרכב לא זוכר קוד תקלה אך אמר לי שהתקלה אומרת "בערה פנימית" שזה פיח במנוע לדבריו... 

מה הייתם עושים עכשיו? 

פורסם

פיח זה כנראה לא, הרי לא מזמן ניקו פיח במוסך מומלץ ומוכר, בטוח שעשו ניקוי יסודי. עזרה בפורום תהיה יותר ממוקדת ומועילה אם תשיג את קוד התקלה ותעלה אותו כאן .

פורסם
לפני שעה, ד ו ד כתב:

פיח זה כנראה לא, הרי לא מזמן ניקו פיח במוסך מומלץ ומוכר, בטוח שעשו ניקוי יסודי. עזרה בפורום תהיה יותר ממוקדת ומועילה אם תשיג את קוד התקלה ותעלה אותו כאן .

לצערי המוסך שבדק לא זוכר את הקוד

• תוכן חדש...