Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאבא שלי פיזו 308 שנת 2015 שעברה בערך 80k ק"מ. לפני שנה וחודשיים הוחלף טיימינג במסגרת הריקול. לפני כמה ימים נדלקה נורת מנוע, ובמוסך הרשת של חיפה נאמר שיש לנקות פיח בראש מנוע, תהליך שעלותו 4000 ש"ח. האם מישהו נתקל בזה, והאם זה משהו שיכול להיות קשור לרצועה שהוחלפה? האם העלות הגיונית? כדאי לנסוע למוסך אחר לבדיקה? מה הייתם עושים? 

תודה

פורסם
לפני שעה, oleg_kra כתב:

שלום,

לאבא שלי פיזו 308 שנת 2015 שעברה בערך 80k ק"מ. לפני שנה וחודשיים הוחלף טיימינג במסגרת הריקול. לפני כמה ימים נדלקה נורת מנוע, ובמוסך הרשת של חיפה נאמר שיש לנקות פיח בראש מנוע, תהליך שעלותו 4000 ש"ח. האם מישהו נתקל בזה, והאם זה משהו שיכול להיות קשור לרצועה שהוחלפה? האם העלות הגיונית? כדאי לנסוע למוסך אחר לבדיקה? מה הייתם עושים? 

תודה

4 אלף נשמע מחיר מעט יקר ולמה הם מאבחנים שיש לנקות פיח ?

מה הקוד תקלה שהיה? +איזו תופעות הורגשו בזמן שעלתה התקלה?

פורסם
לפני 2 דקות, online כתב:

4 אלף נשמע מחיר מעט יקר ולמה הם מאבחנים שיש לנקות פיח ?

מה הקוד תקלה שהיה? +איזו תופעות הורגשו בזמן שעלתה התקלה?

לא יודע קוד תקלה.... לא מורגשות תופעות מיוחדות כרגע. 

למה זה אמור לעלות כ"כ יקר? אם נלך לדוגמא לגבע זה יעחה משמעותית פחות? 

פורסם

ניקוי פיח טיפול יקר. ייתכן שיעלה פחות אצל גבע. כדאי להבין בדיוק מה התקלה שחושבים שיש ולמה טיפול כזה אמור לפתור אותה. אף אחד לא יחזיר לך 4000 ש״ח אם זה לא יפתור את התקלה.

פורסם

מה גורם לפיח להצטבר, נסיעות קצרות? 

ומה יכול לקרות במידה והתיקון לא יתבצע? 

האם הפעולה דורשת מוסך מומחה או שאפשר ללכת לכל מוסך כללי? 

פורסם

אין קשר לטיימינג.היה גם לאבי.ממליץ לך מניסיון לבדוק באחד המוסכים המומלצים פה אורן/גבע.המחיר שהציעו לנו שם הרבה יותר נמוך מהמוסכים המורשים.אבי דרך אגב מטפל בגבע ומרוצה מאוד.

פורסם
לפני 37 דקות, AutoCad כתב:

אין קשר לטיימינג.היה גם לאבי.ממליץ לך מניסיון לבדוק באחד המוסכים המומלצים פה אורן/גבע.המחיר שהציעו לנו שם הרבה יותר נמוך מהמוסכים המורשים.אבי דרך אגב מטפל בגבע ומרוצה מאוד.

וכמה זמן נמשך הטיפול? אנחנו מאזור חיפה אז לנסוע לגבע/אורן מסבך קצת את העניין... במיוחד אם הטיפול נמשך יותר מכמה שעות

פורסם
לפני 3 שעות, oleg_kra כתב:

וכמה זמן נמשך הטיפול? אנחנו מאזור חיפה אז לנסוע לגבע/אורן מסבך קצת את העניין... במיוחד אם הטיפול נמשך יותר מכמה שעות

אין לי מושג כמה זמן לוקחת העבודה עצמה, אבל זה פחות רלוונטי כי מהרגע שהרכב נכנס למוסך עובר זמן עד שמתחילים לעבוד עליו, הייתי מציע לך פשוט להסביר למוסך את המצב שלך וככה אולי תוכלו למצוא פתרון.

לדעתי, הרבה יותר חשוב לך לדאוג שכל הטיפולים שמציעים לך (שעולים לא מעט כסף) יבוצעו על סמך אבחנה מקצועית ולא בשיטת "בוא נחליף ואם לא יהיה טוב נתקדם הלאה" שזאת שיטה מאוד כדאית למוסכניק אבל לא תמיד לצד שלך.

אני במקומך פונה לאחד המוסכים המומלצים שכתבת פה ומנסה לדבר איתם שיתחשבו בעובדה שאני מגיע מרחוק. (כמובן לפני הביקור)

• אהבתי 1
פורסם

ניקוי פיח אחרי 80 אלף קמ נשמע לא הגיוני ולא תקין..

תוודא באמת מה הבעיה ומה הפתרון לה אני הייתי מרים חתיכת גבה על מוסך שממליץ לי על ניקוי פיח אחרי 80 אלף קמ כפתרון לבעיה מסויימת..

• רעיון גרוע 1
פורסם

לדעתי מחסור המוסכים מקצועיים לא מורשי יבואן בצפון זה עוד סיבה להתרחק כמה שאפשר מהמכוניות של psa. כל תקלה חייבת להיות מטופלת ביוקר במוסך מורשה יבואן כי אין אלטרנטיבה. 

אני לא רואה דרך להמנע מקבלת האלמנט במקרה הזה. 

פורסם
לפני שעתיים, online כתב:

תוודא באמת מה הבעיה ומה הפתרון לה אני הייתי מרים חתיכת גבה על מוסך שממליץ לי על ניקוי פיח אחרי 80 אלף קמ כפתרון לבעיה מסויימת..

זה מוסך מורשה של psa בחיפה... מנסה לברר מאבי מה בדיוק הציעו לו.. 

פורסם
לפני שעתיים, online כתב:

ניקוי פיח, במנועי הזרקה ישירה, בטווח של 80K ק"מ עד 120K ק"מ הוא עניין שכיח (לא רק בPureTech 1.2T).

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, online כתב:

עשיתי ניקוי פיח ב-208 1.2T בערך ב 80 אלף ק״מ לא זוכר בדיוק כמה. זה היה אצל גבע וראו את הפיח עם מצלמה שהוכנסה לסעפת יניקה.

לפני 10 שעות, oleg_kra כתב:

הטיפול לקח כמה שעות טובות. אני גם מחיפה ועברתי לטפל אצל גבע. זה מסכם את דעתי על מוסכי הרשת באיזור.

לפני 14 שעות, oleg_kra כתב:

מה גורם לפיח להצטבר, נסיעות קצרות? 

במנועי הזרקה ישירה הדלק לא שוטף את השסתומים. פיח מצטבר מהבעירה. נסיעות קצרות בתוך העיר מגבירות את התופעה שכאמור קיימת בכל מנועי ההזרקה הישירה. זה לא אומר שזאת הבעיה ברכב שלכם ושזה הטיפול שצריך לעשות לו.

עריכה אחרונה על ידי galbh
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...