Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 24.11.2022 בשעה 19:30, ד ו ד כתב:

פיח זה כנראה לא, הרי לא מזמן ניקו פיח במוסך מומלץ ומוכר, בטוח שעשו ניקוי יסודי. עזרה בפורום תהיה יותר ממוקדת ומועילה אם תשיג את קוד התקלה ותעלה אותו כאן .

אז הקוד הוא p3060:66

פורסם
בתאריך 23.3.2022 בשעה 12:41, thebaron כתב:

מחיר "מעט יקר"? זה מחיר שערורייתי, אפשר לעשות ראש מנוע במחיר הזה...כל כך עלוב שיש כבר פיח במנוע שנסע רק 80 אלף ק"מ. אני יודע שיקפצו עלי עכשיו המוני חובבי צרפתיות, שיגנו בעיקשות ובנחישות על המותג שהם מטפחים אבל בואו, זו דוגמא קלאסית לסטיגמה שהונצחה בקרב הצרפתיות (ולא, יפניות וקוריאניות אינן אלמותיות, אבל הרבה יותר הגיוניות מבחינת אחזקה ואמינות).

עניין שכיח? אז אתה אומר שלמנועי הזרקה ישירה צריך לבצע ניקוי פיח כבר בק"מ כל כך נמוך? פעם ראשונה שאני שומע על כך, ולדעתי זה נשמע הזוי ... אם זה נכון, זה הופך את כל עניין ההזרקה הישירה ליקר מאד לאחזקה, וגם לא אמין (בנוסף למערכות מודרניות נוספות שכבר התגלו כבעייתיות כגון טורבו וגיר רובוטי, והתועלת/היתרון בהן נמוכה מהנזקים הפוטנציאליים או החסרונות)

לא קשור לצרפתיות, שכל מנוע הזרקה ישירה יש הצטברות פיח על שסטומי היניקה. גם GDI של קיה ויונדאי וTSI של VAG סובלים מהבעיה הזאת.
כן זה לא משתלם אבל זה מה שהיצרנים נאלצים לעשות כדי לעמוד בתקנות זיהום האוויר.

והקילומטראז שבו זה מופיע תלוי בסגנון ותוואי הנהיגה, רכב שנוסע בעיקר בין-עירוני ונסיעות ארוכות יכול להיות ולעולם לא יצתרך ניקוי פיקח, רכב שנוסע בעיקר נסיעות עירוניות קצרות ומאומצות יכול להגיע לצורך ניקוי פיח עוד לפני שהגיע ל100 אלף קילומטר.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מעדכן בהמשך לנרות התקלה שאבא שלי נכשל בטסט היום על זיהום אוויר. מוסך מתמחה אמר שזה המנוע ויש צורך לשפץ/להחליף בעלות של 12000 בערך... 

מניסיונכם, האם השיפוץ פותר את הבעיה ונותן עוד שנים של שקט? האם העלות הגיונית? 

פורסם

זה המחיר שאני שמעתי מאחד המורשים בחיפה כשהלך לי מנוע. 10 פלוס מע״מ. חדש עולה כפול. 

אני לא בטוח, אבל אולי המנוסים פה יעזרו לענות… אם היית מנקה פיח במורשה והתקלה היתה חוזרת, האם יש מצב שהיו מקזזים מהמחיר של השיפוץ עם חזרת התקלה? אולי גבע יעשו את זה אם תחזרו אליו?

פורסם

פיח שיושב על השסתום ימנע אטימה מלאה כאשר הוא סגור ולא יתן לבנות קומפרסיה.

רינגים שחוקים (נניח) יביאו גם הם לקומפרסיה נמוכה.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

גם אם פיח יושב על השסתום עדיין זה לא יכול להגיע למצב של שיפוץ מנוע בכל מקרה.

ורינגים שחוקים זה דיי ברור,כי הקומפרסיה בורחת לעוקת השמן.

כנראה שהמנוע הזה היה גמור עוד מלפני.

• תוכן חדש...