Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, arturkopit כתב:

אבל אתה כן קורא להם פרייארים, רק משתמש במילה אחרת.

אני גם לא נותן ציונים לאנשים, רק מציין עובדות.

זה שהמדינה מנקנקת את בעלי רכבי הבנזין זה עובדה, לא נראה לי שאתה חולק על זה, במיוחד אחרי העלייה החדה במחירי הבנזין שתגיע בתחילת חודש מרץ בעקבות עליית מחירי הנפט. מחיר הבנזין הופך לנושא שיחה מרכזי בהרבה בתים בארץ.

לחלק מהאנשים לפחות יש אפשרות לא לשלם את המס המציק הזה שמטילה עלינו המדינה.

ציטוטים לדוגמה מקבוצות שאני חבר בהן רק מהיום:

"שלום לכולם אישתי החליטה שצריכים לעבור לחשמלי עקב מחירי הדלק שעולים מחפש המלצות לרכב גבוהה !"

"בוקר טוב, חושב לעבור לרכב חשמלי בקרוב בגלל עליות מחיר של הסולר/דלק השאלה היא איך התמחור של החשמל בהשוואה לסולר/דלק וכמה חיסכון בחודש?"

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הם לא מבינים שבמוקדם או מאוחר המס הזה יהפוך למס נסועה. יראו שהכנסות מדלק יורדות, יבואו עם המצאה חדשה. מי שעובר לרכב חשמלי כדי שלא ינקנקו אותו חי על זמן שאול. למדינה יש אינטרס להקטין את זיהום האויר אבל ממש לא מתחשק לה להקטין הכנסות ממיסים.

אתה רוצה לדפוק את המערכת? תגור במרחק הליכה מהעבודה ותקנה רכב אספנות עם מנוע ליטר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

הם לא מבינים שבמוקדם או מאוחר המס הזה יהפוך למס נסועה. יראו שהכנסות מדלק יורדות, יבואו עם המצאה חדשה. מי שעובר לרכב חשמלי כדי שלא ינקנקו אותו חי על זמן שאול. למדינה יש אינטרס להקטין את זיהום האויר אבל ממש לא מתחשק לה להקטין הכנסות ממיסים.

אתה רוצה לדפוק את המערכת? תגור במרחק הליכה מהעבודה ותקנה רכב אספנות עם מנוע ליטר.

אני שומע כבר שנים על מס נסועה עתידי, בינתיים אין מס כזה וגם לא מתוכנן בעתיד הנראה לעין. מי שמשלם על הדלק חש על בשרו באופן מיידי את העליות החדות במחיר, זה לא משהו חזוי שאולי יתרחש ואולי לא.

פורסם
לפני שעה, Gopher כתב:

"שלום לכולם אישתי החליטה שצריכים לעבור לחשמלי עקב מחירי הדלק שעולים מחפש המלצות לרכב גבוהה !"

"בוקר טוב, חושב לעבור לרכב חשמלי בקרוב בגלל עליות מ

הטענה שלך מגוכחת, כיוון שאין לכולם יכולות או את האמצעי לקנות רכב חשמלי.

הרי בעצמך הבאת את הדוגמא המושלמת לכך שאם אין לך חניה פרטית, אז אוטו חשמלי זה יותר יקר ובסופו של יום יכולים לדפוק אותך טוב טוב.

פורסם
לפני 7 דקות, arturkopit כתב:

הטענה שלך מגוכחת, כיוון שאין לכולם יכולות או את האמצעי לקנות רכב חשמלי.

הרי בעצמך הבאת את הדוגמא המושלמת לכך שאם אין לך חניה פרטית, אז אוטו חשמלי זה יותר יקר ובסופו של יום יכולים לדפוק אותך טוב טוב.

ממש לא אמרתי שהוא יותר יקר, למשל אם אתה רק טוען בעמדות הציבוריות של ג'ינרג'י (75 אגורות לקוט"ש לעמדות המהירות והאיטיות, יקר במעט מהמחיר הביתי של החשמל) עדין אתה מרוויח המון כסף.

פורסם
לפני 13 דקות, Gopher כתב:

אני שומע כבר שנים על מס נסועה עתידי, בינתיים אין מס כזה וגם לא מתוכנן בעתיד הנראה לעין. מי שמשלם על הדלק חש על בשרו באופן מיידי את העליות החדות במחיר, זה לא משהו חזוי שאולי יתרחש ואולי לא.

פעם זה היה ברלינגו לכל עורך דין כי זה היה רכב המוכר ב-100% במס, אחר כך זה היה טנדרים קלים, כל זה נפסק ביום בהיר אחד. מכיוון שברור לכל כי המדינה לא תוותר על הכנסות מבלו או מס על רכב, זה יקרה ביום אחד בהיר. הכל שאלה של הסכום שהקצה האוצר לנושא הזה. הערכה שלי היא שברגע שנגיע ל-50,000 רכבים חשמליים בשנה מס הקנייה יעלה וכאשר נגיע ל-150,000 רכבים חשמליים על הכביש גם יהיה תחליף "חשמלי" למס הבלו. 

פורסם
לפני 7 דקות, Gopher כתב:

ממש לא אמרתי שהוא יותר יקר, למשל אם אתה רק טוען בעמדות הציבוריות של ג'ינרג'י (75 אגורות לקוט"ש לעמדות המהירות והאיטיות, יקר במעט מהמחיר הביתי של החשמל) עדין אתה מרוויח המון כסף.

לא כתבתי בשום שאמרת את זה, אלא שהבאת דוגמא לכך שזה מראה שזאת השקעה יקרה. 

שמע, אתה יכול לטעון עד שנה הבאה שאוטו חשמלי יותר משתלם מאוטו בנזין לכל אדם, אבל זה פשוט לא נכון.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 52 דקות, Gopher כתב:

זה מתקדם יחד עם הגידול ברכב חשמלי.

לחשוב שלא יהיה מס כלשהו על נסועה זה תמים מאד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

יהיה מס נסועה כמו שיש מס במקומות אחרים בעולם. זאת לא סיבה לא לעבור לחשמלי. מי שעובר עכשיו מרוויח עד שיהיה מס כזה, כמו שמרוויח עד שיעלו את המס על הרכב מ-10% ל-20% ב-2025 אם אני לא טועה.

זה נכון גם לאגרת הרישוי המצחיקה של 540 ש״ח שבטח תעלה בעתיד. בנתיים זה זול.

אם הממשלה תרצה ימצאו עוד הרבה דרכים יצירתיות איך להוציא כסף מאזרחים. אולי בדיקות קרינה בטסט? מה עם בדיקה שנתית לעמדת טעינה?

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם (נערך)

צריך לזכור שמס הנסועה, אם יקרה, יופעל על כלל הנהגים בלי יוצאי דופן, ולכן עדין טעינה חשמלית תהיה זולה בהרבה.

אף אחד לא דיבר על מס רק לרכבים חשמליים ומי שטוען ככה ממשיך אם הספקולציות והניחושים שאין להן שום בסיס.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

-- ^ --

וכנראה שאז, במקביל, יוקטן הבלו על הדלקים לתחבורה כדי לא למסות כפול.

ואל תגיד (או אל תיתן לאגנדה שלך לסנוור אותך) - דברים כאלו לא קורים כאן.

כשהבלו על הסולר הוגדל, במקביל הוקטנה האגרה השנתית על רכבים מונעים בדיזל.  (אם כי עד היום אנשים בטוחים שרכבי דיזל משלמים אגרה גבוהה יותר).

פורסם (נערך)

מס נסועה הוא דבר קשה ליישום ומעורר טענות לאפליית הפריפריה. מיסוי החשמל לטעינה הוא עוד יותר מסובך, אם בכלל אפשרי, כי אין שעוני חשמל נפרדים ועמדות הטעינה אינן מנוהלות כמו בזמן בטר פלייס לפני עשור (אצלי למשל אפשר לטעון מאנרגיה סולארית כל עוד השמש זורחת). 

הדבר הכי פשוט ליישום, שיכול בקלות להעלות את המס לרכב חשמלי בלבד ובלי לעורר שאלות פוליטיות, הוא העלאת אגרת הרישוי השנתית לרכב חשמלי שעומדת היום על 530 ש"ח בלי קשר לקבוצת הרישוי (1-7). זה להערכתי יהיה הדבר הראשון שיקרה, כשתגיע מסה קריטית כלשהי שעוד לא הוחלט מהי.

לפני 12 שעות, galbh כתב:

יהיה מס נסועה כמו שיש מס במקומות אחרים בעולם. זאת לא סיבה לא לעבור לחשמלי. מי שעובר עכשיו מרוויח עד שיהיה מס כזה, כמו שמרוויח עד שיעלו את המס על הרכב מ-10% ל-20% ב-2025 אם אני לא טועה.

מס הקנייה עולה כבר בעוד 10 חודשים, לא ב-2025. במקביל יורדת גם תקרת ההטבה במס קנייה מ-75 ל-60 אלף ש"ח (בתוספת מע"מ). יתכן שעליית המס תאט את המעבר לחשמל ותדחה את הצורך למלא את הבור התקציבי. הכנסות המדינה מבלו וממס קנייה על רכב צפויות לעלות בשנים הקרובות, לא לרדת.

עריכה אחרונה על ידי Cadillac58

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם
לפני כשעה, Cadillac58 כתב:

מס הקנייה עולה כבר בעוד 10 חודשים, לא ב-2025. במקביל יורדת גם תקרת ההטבה במס קנייה מ-75 ל-60 אלף ש"ח (בתוספת מע"מ). יתכן שעליית המס תאט את המעבר לחשמל ותדחה את הצורך למלא את הבור התקציבי. הכנסות המדינה מבלו וממס קנייה על רכב צפויות לעלות בשנים הקרובות, לא לרדת.

אז מזל שקניתי טסלה לפני חודשיים :-)

• תוכן חדש...