Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים,

מצ"ב הכלה היעודה דרך מחיר למשתכן (יש עוד כשנה עד המפתח אז אני "מתניע" - רק חבל שזאת לא איזה M3 E36  במקום ...).

6 חדרים במרכז, כ-140 מ"ר (ברוטו כולל קירות, בערך 125 מ"ר רצפה), סביבות 45 מטר מעל פני הקרקע (באמצע המגדל). פונה דרומה ומזרחה (צפון כלפי מטה בתמונה). מכיוון שמעולם לא עברתי את החוויה של להלביש דירה / לשפץ אחת אשמח אם תוכלו לסייע לי כי כמה שאני קורא, אני מרגיש יותר מבולבל ... אני מוטה איכות ושירות (מילה גסה בישראל) ומוכן לשלם עבורם אבל לך תמצא בעלי מקצוע טובים (אין לי ניסיון בתחום ואני בעיקר שומע מחברים הרבה תלונות ולכן חושש).

הקבלן עושה רק הכנה למיני מרכזי + ויתרנו על המטבח שלו. דוד חשמלי בלבד (150 ליטר) והחשמל יהיה תלת פאזי 25 אמפר. מפרט מס' 12 של מחיר למשתכן חל (דצמבר 2017).

מצ"ב הגרמושקה:

553182472_56.thumb.png.70e0e2ff391a99dd8ff59c5d22adfa07.png

סוגיות

1. משאבת חום - ככל שאפשר מערכת כמו ATW של מיצובישי שגם מקררת את הבית, גם מחממת מים (לדוד ולמכונת הכביסה) וגם חימום תת-רצפתי (לפחות באמבטיות, עדיף בכל הדירה) - איזו משאבת חום מתאימה מבחינת הספק ב-KW לחימום וקירור של הדירה בהתחשב במה שאני רוצה. אידאלית הייתי מחליף את דוד המים לדוד של 200 ליטר. זה בעיקר קריטי בכדי לדעת האם 3X25 אמפר מספיק או שמא צריך להגדיל ל-3X40 או 3X63 אמפר בעיקר כי התכנון הוא כיריים באינדוקציה שיקח זרם משמעותי אבל רוצה לאפשר הפעלה במקביל של כל מה שצריך (כולל מדיח או קומקום או מייבש) ובלי חשש לקפיצת פקקים כלומר אני מעדיף מראש לשים מערכת שתעשה את העבודה ב-85-90% מההספק המקסימלי שלה כדי שתשרוד לאורך זמן [בעיה משעשעת שנתקלתי בה היא שלכאורה כל משאבות החום שאני קורא את המפרט שלהן הינן חד פאזיות].

אני מודע לזה שיש לי רק את מסתור הכביסה להתקנת כל המערכות (גם הדוד שם לפי הגרמושקה) אז יתכן שגם מה שניתן לשים יהיה מוגבל למה שיעיל יותר מבחינת הצורה (ואז אני מניח שמדובר במוצר יפני או קוריאני אבל אשמח לדעת שאני טועה - האם יש משהו לאלקטרה לדוגמא?).

2. חימום תת רצפתי במים - האם ניתן לבצע את העבודה על גבי הריצוף הקיים בלי לפרק (ולו במחיר של לאבד 4-5 ס"מ גובה - זה בסדר אנחנו לא שחקני כדורסל) - שואל בעיקר כדי לדעת האם זה משהו שאפשר לדחות את הביצוע שלו למועד מאוחר יותר או צריך לחפור הכל? אם צריך מראש אז מניח שכבר אניח פרקט דמוי עץ כלשהו כגון במבוק (להבנתי זה מקל על מעבר החום מהמים בצינורות כי העובי של הפרקט הוא כ-10 מ"מ בלבד) - למישהו יש המלצות לגבי מוצר ספציפי?

3. מיזוג בתוך הדירה - בגלל העדר המקום במסתור מניח שזאת תהיה מערכת VRF מסוג כלשהו; מה שאני לא סגור עליו זה יחידות חיצוניות נפרדות בחדרים או פתחים בגבס וכמה מקום הגבס יגנוב מהתקרה. מודע לכך שאם יש מדחס אחד עם כרטיס אחד תקלה תהיה יקרה ושיש סיכוי להיות בלי מיזוג, אבל אני יכול לחיות עם זה. שאלה שלא מצאתי עליה תשובה היא האם החימום התת רצפתי יכול לתפקד גם כקירור תת רצפתי ....

4. מטבח / ארונות - אשמח להמלצות/דיס-המלצות נגר פרטי VS חברת מטבחים (רוב השרשורים עתיקים). שאלה אחת שיש לי כאן היא כיצד ניתן להגיע למצב שיחסית כל המטבח אטום כך שנמלים ומקקים למיניהם לא יטיילו להם בחופשיות בין הארונות

לבסוף מבחינת לו"ז - אני כאמור כשנה לפני קבלת מפתח אז מה לתעדף? אני לא משוכנע כרגע שאני זקוק לאדריכל או מעצב פנים והבנתי שהיום עושים לכל אחד "סימולציה" של המטבח וכו'. אשמח להבין האם זאת טעות.

מאגנוס

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא מבין בכל זה כמעט כלום, רק שחימום תת רצפתי מגיע למחירים של 2000-4000 ש"ח לחודשיים בחורף, צריך לקחת בחשבון. את שלי (בדירה השכורה) ניתקתי לגמרי שלא יקרה גם בטעות.

פורסם

אתה נכנס להרפתקה ששכרה בסופה.

אישית לא הייתי הולך על חימום תת רצפה עם המים. יש לי את זה בדירה ישנה, אמנם אז כל הצנרת תחת הריצפה עשו מנחושת. אבל כיום קל פשוט ונוח יותר ליישם חימום חשמלי, קל לשלוט בזה. (להפעיל או לנטרל, לא צריך לסגור ברזים)

בדירה בבית דירות אין צורך ביותר מ 3X25 אתה לא מפעל. ואם תקפיד על איזון פאזות/צרכנים לא תצרוך מאותה הפאזה יותר מאשר 16 אמפר . אישית הייתי סולל שני מעגלי כח נפרדים למטבח אם אתה רוצה אינדוקציה+תנור+צרכן זרם גדול אחר(מדיח) 

לא הייתי שם משאבות חום חשמליות, בדירות של בני המשפחה עברו לגז, ממליא הקבלן פורש צנרת ומיישם במרבית המיקרים "חנוכיה" במסתור הכביסה, לכן קל לחבר לקוי המים שמתחברים לדוד ולברז הכביסה .

מזגן מרכזי, זה כבר נושא נפרד, VRF כן או לא.

אצלי מזגן "רגיל" ומכיוון שבני הבית בתנועה תמידית בין החדרים, מן הסתם רצוי שיהיה מיזוג פעיל כל הזמן בכל החדרים.

בהצלחה.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה חימום תת רצפתי חשמלי, הוא רוצה חימום מים. זה יותר זול משמעותית. לא יודע כמה זה אפשרי להתקין על רצפה קיימת, אל תשכח שיש דלתות ומשקופים והפרשי גבהים בים המסדרון לדירה, בין הדירה למרפסת ועוד...

מבחינת מטבח, לא מכיר דבר כזה ארונות אטומים. בחיים לא ראיתי שעושים גומי בין הדלת לפתח כמו בדלת של מקרר. כדי למנוע כניסת נמלים וג'וקים צריך לרסס כל שנה סביב הבניין ובחדרי המדרגות.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בבתים חדשים (בניה ירוקה) הבידוד מעולה,תתארח אצל מישהו שרכש דירה בבניין חדש על מנת לבדוק אם זה מספיק טוב, ההבדל מול דירות ישנות מורגש מאוד, אומנם הרצפה קרה אבל לא קפואה ובחדר של הילדים אני פורס שטיח מקיר לקיר וכולם מרוצים בחודשי החורף.

לגבי חימום מים, תתקין נק' גז במרפסת שירות ובהמשך תעבור לחימום בגז - בראיה לאחור אני מצטער שלא התקנתי אצלי.

מטבח, כולם עושים הדמיה, אם תלך לנגר פרטי תוכל לחסוף כמה אלפים.

• מעניין 1

פורסם

ZAF - לענין החימום - משאבת חום איננה "חשמלית" - היא מערכת שלמעשה צורך חשמל כדי להעביר חום או קור מאזור אחד לשני אבל על כל KW שהיא צורכת על מנת לבצע זאת היא מניידת אנרגיה במכפלה מסוימת שידועה בתור COP (מקדם יעילות - זה נכון גם במזגן). ה-COP של משאבת חום יכול להיות 3 וגם יכול להיות 4 ומעלה, מה שאומר שהעלות יכולה להיות גם שליש וגם פחות מחימום בחשמל ואכן ממה שראיתי רבים מדווחים שעלויות החשמל שלהם נפלו ב-50 עד 70% לאחר התקנת משאבת חום (לא מכיר אישית רק ממה שקראתי).

SLOWRIDE - מודע לנושא הדלתות והמשקופים אבל חידוד ראוי. תודה!

לפני 5 דקות, rev-Match כתב:

בבתים חדשים (בניה ירוקה) הבידוד מעולה,תתארח אצל מישהו שרכש דירה בבניין חדש על מנת לבדוק אם זה מספיק טוב, ההבדל מול דירות ישנות מורגש מאוד, אומנם הרצפה קרה אבל לא קפואה ובחדר של הילדים אני פורס שטיח מקיר לקיר וכולם מרוצים בחודשי החורף.

לגבי חימום מים, תתקין נק' גז במרפסת שירות ובהמשך תעבור לחימום בגז - בראיה לאחור אני מצטער שלא התקנתי אצלי.

מטבח, כולם עושים הדמיה, אם תלך לנגר פרטי תוכל לחסוף כמה אלפים.

חימום בגז הוא נח (לחבר ילדות היה כבר בשנות ה-90 והיה פגז לחזור למקחלת חמה גם ב-5 בבוקר בינואר אחרי המועדון) אבל:

1. אני מעדיף שלא להיות כלל עם גז מסיבות בטיחותיות - הן באופן כללי והן ספציפית כיריים עם ילדים קטנים ושובבים.
2. מחירי הגז ובמיוחד כל החיובים הקבועים הם משהו שאין לי כל כוונה לשלם.

3. למיטב הבנתי הספק המים שגז מסוגל לחמם מוגבל ועשוי שלא להתאים למערכת חימום תת-רצפתית (עם צינורות מים).

4. ממה שקראתי חימום בגז מגדיל את הוצאות הגז משמעותית (פי 3-4) מבלי להקטין משמעותית את צריכת החשמל.

פורסם

בוא נתחיל בשאלה מרכזית: האם אתה בכלל זקוק למערכת החימום היקרה הזו? אתה במישור החוף הישראלי, לא בלפלנד, אז כמה תזקק לחימום? אני גר בחיפה, צמוד קרקע (טורי) 200 מ' מעל פני הים עם חזית למערב, והחימום היחיד בו אני משתמש הוא במקלחות. חימום נוסף נדיר, לפעמים אחד הבנים שמתפנק. אם יש לך תינוקות תזקק לחימום, אבל לא בטוח שההוצאה מוצדקת לתקופה הזו.

גם אצלי אין גז (סיפור ארוך), אלא כיריים אינדוקציה, 99% מהכביסה מיובשת במייבש  יש 6 מזגנים, מקרר גדול מאד, דוד שמש שמחומם שעות נוספות בחורף ולמעלה מ-70 גופי תאורה (כולל הגינות) - וחיבור חשמל 2X25 אמפר מספיק מעל הראש. המצב היחיד בו היה עומס יתר היה על מעגל שבו אחד הבנים הפעיל בטעות מזגן בחדר וחימום במקלחת הצמודה, וגם אז "נפל" רק המעגל הספציפי.

לגבי גודל הדוד 150 ליטר הספיקו גם כאשר כל המשפחה היתה בבית כולל בנות הזוג של הבנים. לא זוכר אפילו דירוג מכוון של המקלחות.

לגבי גז - גם אני מרוצה בהעדרו. בכל זאת יש לו יתרון - חימום זמין של מזון בהפסקות חשמל. יכול להיות חשוב כשיד ילדים קטנים.

לגבי המטבח - קנינו מנגריה שעשתה עבודה מעולה בפחות מחצי המחיר של יצרני המטבחים. מה שעשינו היה שישבנו אצל מעצבות מטבחים, אחרי כל פגישה שחסרנו את הרעיונות, ובסופו של דבר האדריכלית סינתזה מהם את תכנית המטבח.

לגבי מעצבת - עניין של עלויות ורצונך לעשות שינויים. אם יש רצון ותקציב מעצבת תעזור מאד, היא מכירה אפשרויות ויודעת להתאים לצרכים, היא מכירה תקנים, יש לה קשרים אצל ספקי החיפויים והאבזור, אז שקול בחיוב לפי העניותיך.

ואחרון חביב - חשוב היטב על צרכי נקודות החשמל והתקשורת. אני פריק של תאורה, ויש צרכים כמו עמדות עבודה שצריכות הרבה נקודות חשמל ותקשורת - אז בכל מקום בו תכננו פינת עבודה יש לפחןת 6 שקעי חשמל וליבור רשת. אילו תכננתי היום הייתי מוסיף נקודת רשת ליד כל טלויזיה (מראש הכנתמ 2 שקעים והיום הייתי מוסיף שלישי). כמוכן הכן ארונות תקשורת מרווחים עם מקום לנתבים ונקודות חשמל להפעלתם. עוד מערכת תשתית שעליך לשקול היא אזעקה, כולל חיבור שלה לרשת הטלפונים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, sperial כתב:

בוא נתחיל בשאלה מרכזית: האם אתה בכלל זקוק למערכת החימום היקרה הזו? אתה במישור החוף הישראלי, לא בלפלנד, אז כמה תזקק לחימום? אני גר בחיפה, צמוד קרקע (טורי) 200 מ' מעל פני הים עם חזית למערב, והחימום היחיד בו אני משתמש הוא במקלחות. חימום נוסף נדיר, לפעמים אחד הבנים שמתפנק. אם יש לך תינוקות תזקק לחימום, אבל לא בטוח שההוצאה מוצדקת לתקופה הזו.

גם אצלי אין גז (סיפור ארוך), אלא כיריים אינדוקציה, 99% מהכביסה מיובשת במייבש  יש 6 מזגנים, מקרר גדול מאד, דוד שמש שמחומם שעות נוספות בחורף ולמעלה מ-70 גופי תאורה (כולל הגינות) - וחיבור חשמל 2X25 אמפר מספיק מעל הראש. המצב היחיד בו היה עומס יתר היה על מעגל שבו אחד הבנים הפעיל בטעות מזגן בחדר וחימום במקלחת הצמודה, וגם אז "נפל" רק המעגל הספציפי.

לגבי גודל הדוד 150 ליטר הספיקו גם כאשר כל המשפחה היתה בבית כולל בנות הזוג של הבנים. לא זוכר אפילו דירוג מכוון של המקלחות.

לגבי גז - גם אני מרוצה בהעדרו. בכל זאת יש לו יתרון - חימום זמין של מזון בהפסקות חשמל. יכול להיות חשוב כשיד ילדים קטנים.

לגבי המטבח - קנינו מנגריה שעשתה עבודה מעולה בפחות מחצי המחיר של יצרני המטבחים. מה שעשינו היה שישבנו אצל מעצבות מטבחים, אחרי כל פגישה שחסרנו את הרעיונות, ובסופו של דבר האדריכלית סינתזה מהם את תכנית המטבח.

לגבי מעצבת - עניין של עלויות ורצונך לעשות שינויים. אם יש רצון ותקציב מעצבת תעזור מאד, היא מכירה אפשרויות ויודעת להתאים לצרכים, היא מכירה תקנים, יש לה קשרים אצל ספקי החיפויים והאבזור, אז שקול בחיוב לפי העניותיך.

ואחרון חביב - חשוב היטב על צרכי נקודות החשמל והתקשורת. אני פריק של תאורה, ויש צרכים כמו עמדות עבודה שצריכות הרבה נקודות חשמל ותקשורת - אז בכל מקום בו תכננו פינת עבודה יש לפחןת 6 שקעי חשמל וליבור רשת. אילו תכננתי היום הייתי מוסיף נקודת רשת ליד כל טלויזיה (מראש הכנתמ 2 שקעים והיום הייתי מוסיף שלישי). כמוכן הכן ארונות תקשורת מרווחים עם מקום לנתבים ונקודות חשמל להפעלתם. עוד מערכת תשתית שעליך לשקול היא אזעקה, כולל חיבור שלה לרשת הטלפונים.

אחלה - אין חכם בכעל ניסיון!

ובאופן ענייני להערות:

1. נושא התקשורת והחשמל (שלהבנתי צריך לתאם אותו גם מול איש הגבס) - זה נושא אקוטי ללא ספק ולא ציינתי אותו משום ששם ברור לי שאני צריך כמה שיותר שקעים - פה צריך בעל מקצוע טוב שהוא גם חשמלאי וגם איש שמבין במערכות תקשורת (וראיתי שיש כאלו) אז אודה להמלצות בפרטי (גם לגבי המטבח ברשותך!).

2. היתרון היחיד של גז (בתיאוריה) הוא היכולת לרכוש מייבש על גז שמייבש בחצי זמן אם לא שליש, אבל כאמור זאת מעולם לא היתה בעיה למרות שגם אצלנו 99% מהייבוש במייבש. מה שאנשים שוכחים זה שבנושא מחיר הגז יש לנו אפס יכולת להשפיע ולמחיר הגז אין בעיה לזנק עשרות אחוזים מאיפה שהוא נמצא - הרבה יותר קשה להעלות את מחיר החשמל (פוליטית/אופטית) + כאמור יש COP למשאבות חום ואלו יכולים להיות 3, 4 וגם ראיתי מערכות עם 7 ... אז יש לך מכפיל כוח משמעותי מול עליות מחירי האנרגיה. לענין העדר חשמל ויכולת לחמם, אם יש הפסקת חשמל חלילה וחס ויש לך מערכת עם מים זמינים ב-55 מעלות ומעלה (ראה להלן) אז אתה עושה סו-ויד 😂 ובנימה פחות מבודחת יש בהחלט אמגזית לעיתות חרום (ולא לקפה בטיול בלבד). תכלס במרכז הארץ אין לך הפסקות חשמל של שעות כי יש יותר מדי אנשים עצבניים מזה ...

3. לגבי החימום התת רצפתי - מסכים לחלוטין שזה לא מאסט, בטח שלא במרכז הארץ, אבל זה ללא ספק חימום נעים ביותר (לא מזגן שאני לא סובל אישית). אני מגיע לזה בדרך של "קצת מזה וקצת מזה" ואסביר:

א. יש ילדים קטנים (אופס שפך על הראש שוקו בצורה רנדומלית - קרה לי רק שלושום ודרש מקלחת מיידית כי היינו בדרך החוצה) + מבוגר שסובל מקור (עקב בעיה רפואית);

ב. אני רוצה לחסוך בחשמל בשוטף + להיות ירוק ומשאבת חום עושה לי שכל כי ממילא אני חייב להתקין מיזוג עם הכניסה - אם שמת כבר משאבת חום אז "חבל" לא לנצל אותה - העלות לחמם את הדירה לא אמורה להיות אסטרונומית (וכנראה נמוכה בשוטף משימוש בכל חימום חשמלי אחר כגון תנורי צלעות ואצלי יש שימוש רציני עקב הילדים/מבוגר שחייבים אז תכלס מדצמבר עד פברואר אני אפקטיבית עם תנורים דולקים וזה עולה לא מעט פכי שאתה בוודאי מנחש אעפ"י שיש לי תנורי צלעות די יעילים ויקרים של דה לונגי).
ג. הדלתא של העלות לבצע רק באמבטיות (שם יש סיבה נפרדת להחלפת הריצוף - אותו מבוגר עם בעיה רפואית) לעומת כל הדירה כנראה לא "איום ונורא" במיוחד אם בחלק מהדירה ממילא חשקה נפשה של הבוסית לשים פרקט. וכמובן שזה כלום לעומת לפרק את כל הריצוף אחרי שכבר גרים ...

ד. תלוי במערכת משאבת החום ששמים אבל רוב המערכות יכולות להביא את המים ל-55 מעלות ולפעמים גם ל-70 ויותר, ואז בהחלט דוד של 150 ליטר יספיק, אממה שחלק מהמערכות באות עם דוד אינטגרלי של 200 ליטר שהיתרון בו שהמים אינם מתחממים בו (מעבר החום מתבצע מחוץ ל"דוד" - למעשה הוא מיכל ותו לא - ולכן אין בעיות של אבנית ואובדן נצילות חימום (וכולנו ראינו איך נראה גוף חימום עם 5 ס"מ אבנית .... וכמה זה מוריד את היעילות). מכיוון שהגישה לדוד בעייתית במקרה הטוב, זה נושא שאני מעדיף לטפל בו מראש ואחר כך להיות עם ראש שקט (מה גם שהמתקין מספק אחריות והדוד הוא חלק ממנה כמובן).

4. חשמל - הבעיה שלי היא שאני מניח שתכנון המעגל שיבצע הקבלן יהיה דפוק כך שאתקע אבל כאמור הסיבה היחידה שחשבתי שאולי יש צורך להגדיל היא האמפראז' שיכולה לדרוש מערכת המיזוג/משאבת חום - אמרתי שאני לא מספיק יודע/מבין ולכן שואל ...

5. מסכים שהיתרון במעצב היא ליווי + קשרים לספקים/קבלני ביצוע + נקודת מבט / וידוא שלא פיספסת. הבעיה שממה ששמעתי מחברים רוב המעצבים כל כך רוצים לעצב לך את הדירה שהם מתרכזים במה שהוא במקרה הטוב תפל מבחינתי ...

שוב תודה! 

עריכה אחרונה על ידי G. P. Magnus
טעות כתיב

פורסם

לגבי דוד מים "מחליף חום" לחימום מים ע"י אותה המערכת של החימום תת רצפתי - החברה שמתקינה לי את החימום תת רצפתי, אמרו לי שהם בעבר היו ממליצים לרכוש דוד מחליף חום ולחבר למערכת שלהם, וכך בחורף יש מים חמים כל הזמן. עם זאת, הם אמרו שהם גילו לאחר שנים, פתאום המשאבות חום מתחילות להתקלקל, התחילו לבדוק, והבינו שכל המערכת נסתמת מחלודה שנוצרת בדודים. בדודים יש ספירלה שדרכה זורמים המים החמים (אינם מתערבבים עם המים בתוך הדוד הזורמים בברזים בבית) והספירלה הזו, אפילו שהיא מצופה באבץ, מתחילה להתפורר ולהחליד גם בחברות של דודים יקרים. לכן הם לא ממליצים בשלב זה לחבר דודים למערכת החימום התת רצפתי.

כנ"ל לגבי מחממי מגבות, אם המחמם מגבות לא עשוי מנירוסטה אמיתית (וזה יקר), לא להשקיע במחחמי מגבות על מים כיוון שגם הם מחלידים.

• רעיון טוב! 1

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

מעניין ביותר! נקודה לשאול את החברות השונות כאשר אבוא לבחור. לגבי מחממי מגבות אכן הרדיאטור חייב להיות נירוסטה ועדיף 316 לשימוש בסביבת מים ... נראה איך מארגנים אחד או שניים!

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

עוד מערכת תשתית שעליך לשקול היא אזעקה, כולל חיבור שלה לרשת הטלפונים.

אחרי שסגרנו תכנית שינויים (מחיצות, חשמל, אינסטלציה) מול הקבלן, אשתי נזכרה שהיא רוצה מע' אזעקה (בגלל שאני לא רוצה סורגים) בקומה רביעית (אחרי למעלה מ-30 שנה בדירת קרקע).

מחיפושים ברשת, מצאתי שיש היום מערכות אזעקה אלחוטיות, שאינן מצריכות הכנת תשתית חיווט בקירות. מקווה שזה יתן מענה הולם.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

יש לי נגר מומלץ.

קוראים לו ציון והוא בנאדם זהב, מילה זאת מילה ועבודה נהדרת. עשה לי בית שלם והייתי מאוד מרוצה ממנו.

050-4566567

אזעקה אלחוטית אבנר... גם בנאדם זהב

050-5359662

בהצלחה 

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תודה רבה סולל!  💯! אני אוסף מידע ובהחלט אדבר עם כל בעלי המקצוע - תמיד אפשר ללמוד משהו ואם כבר אז כבר ... 

פורסם
לפני 7 שעות, G. P. Magnus כתב:

אם צריך מראש אז מניח שכבר אניח פרקט דמוי עץ כלשהו כגון במבוק (להבנתי זה מקל על מעבר החום מהמים בצינורות כי העובי של הפרקט הוא כ-10 מ"מ בלבד) -

פרקט לא מונח ישירות על הסומסום, צריך קודם לרצץ את הבית ורק אז להדביק את הפרקט

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

@pasat04 גם לי יש מערכת אזעקה אלחוטית - עשתה את המוות משך כמה שנים והעירה את השכונה תוך 3 דקות בכל פעם שהופעלה. אחרי תכנות חדש של החיישן הסורר המערכת שקטה, הבעיה היחידה היא שכל פעם שסוללה נחלשת מתחילים לקבל בלי סוף התראות, ובזן החלפת הסוללה הטלפון לא מפסיק לצלל. כי גרוע הם גלאי העשן שההתראה שלהם על החלשות הסוללה היא הפעלה שלהם, והמערכת לא מפסיקה להתריע גם לפחות 15 דקות אחרי החלפת הסוללה. מעצבן ביותר.

@G. P. Magnus לי יש ניסיון מצויין עם מעצבת - היא חיפאית, אבל כנראה עובדת ברדיוס די גדול. מה שכבש אותי היה  שקלטה את הראש של אשתי ושלי תוך 5 דקות בפגישה הראשונה ועשתה עבודה מצויינת. עכשיו גם הבן שלי שכר אותה כדי לעצב את הדירה שהוא עומד לשפץ. מבחינת הנגר - זו חברה מקריית ביאליק, אם זה מעניין אותך. אני צריך למצוא את הפרטים שלהם בתיקיה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...