Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בפיגו ידנית, הוא רשם שהחליף טיימינג וקלטץ שסה"כ הגיוני הרכב 136א קמ, אבל הוא גם החליף גיר ומחשב רכב נשמע קצת מפחיד.
יש סיבה שמחליפים מחשב רכב או גיר בידני

פורסם

איזה דגם?

איזה שנה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

208 16 דיזל ידני 

שאלתי בפורום אחר, נאמר לי שהיה לחבר של מישו בעיה חשמלית עם האורות דרך אז החליטו להחליף מחשב דרך, מעניין אם זה אותו סיפור פה, רק שהגיר קומפלט הוחלף נשמע קצת מוזר ב130 אלף

עריכה אחרונה על ידי xdmanxd
פורסם

|* גילוי נאות, יש ברשותי רכב זהה

מהחלפת גיר לא הייתי מתרגש, מדובר בגיר קטן שלא "שווה" לתקן אז על כל תקלה מחליפים, לדוגמא אצלי הסינכורונים בגיר קצת עייפים, לא מצאתי אחד שמוכן לתקן, רק החלפה.

בנוגע לטיימינג, מועד ההחלפה הוא 10 שנים או 165K, היה לפני כשנה ריקול מטעם החברה (בוצע גם אצלי).

הבנתי מהצוות במוסך המרכזי שזו סוג של בדיקה מדגמית מהיצרן , לוודא שלא מתבשל להם סיפור דומה כמו ל1.2 בנזין (לא יודע עד כמה זה אמין).

מחשב רכב כן הייתי שואל מדוע הוחלף.

* תבדוק מתי הוחלף מיכל אוריאה, הייתי בודק גם מה מצבו של המזרק, אפשר לומר שזו ה"מחלה" של הדגם הזה.

פורסם

מעולה תודה רבה על המענה, בהחלט גיר בכזה קמ נמוך הרתיעה אותי, אבל אם אתה אומר שתקין אז מעולה.

לגבי האוריאה, שמעתי אני אבדוק במכון בדיקת רכב בתקווה שיבדקו את המיכל 

פורסם

מכרתי כזו לפני כחצי שנה.

לצערי פעמיים נאלצתי להחליף מיכל אוריאה בק״מ יחסית נמוך.

פעם ראשונה הוחלף כחודש לפני תום האחריות (47000 ק״מ),פעם שנייה לאחר פחות משנתיים מההחלפה הראשונה (80000 ק״מ +-).

מלובינסקי לא קיבלתי תגובה בנושא ובמוסך כמובן שדרשו כ-5000 ש״ח ״זה מה יש,אין מה לעשות ואין רצון טוב יותר״.

התקלה טופלה בעזרת חבר פורום נפלא,אך ברגע ההוא איבדתי את האמון ברכב והחלטתי למכור.

בנוסף לכך הוחלפו גם בולמים קדמיים מעט לאחר מיכל אוריאה הראשון עקב כשל של אחד מהם.

ממליץ לבדוק את הרכב טרם הרכישה במוסך גבע.

במקרה שלי לרכב גם היו חיים די קליים,מעל 90% נסיעה בכבישים בינעירוניים וצריכת הדלק נעה סביב 23 ק״מ לליטר.

פורסם (נערך)

יש מספקים מקומות שעושים ביטול למערכת אוריאה, תהליך של חיבור למחשב וחצי שעה המתנה.
לא מדליק נורת מנוע והרכב עובר טסט בלי בעיה.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם
לפני 5 דקות, Gavrik כתב:

יש מספקים מקומות שעושים ביטול למערכת אוריאה, תהליך של חיבור למחשב וחצי שעה המתנה.
לא מדליק נורת מנוע והרכב עובר טסט בלי בעיה.

זה לא פוגע במנוע או בצריכת דלק? אם כן ואכן זה לא עושה בעיות בטסטים נשמע מגניב

פורסם

לא לא פוגע בשום דבר. זה מגדיל את זיהום האוויר בתחמוצת חנקן (NOX) אבל בארץ לא בודקים תחמוצת חנקן בטסט אלא פחמן דו חמצני (CO2) לכן אין שום בעיה.

פורסם
לפני 12 שעות, GAD57 כתב:

הבנתי מהצוות במוסך המרכזי שזו סוג של בדיקה מדגמית מהיצרן , לוודא שלא מתבשל להם סיפור דומה כמו ל1.2 בנזין

משום מה אצל לובינסקי ריקול נקרא "מדגם". 

לא מדובר בבדיקה מדגמית אלא בהחלפת רצועת טיימניג + כל הגלגלות ומותחנים בכל רכב עם מנוע 1.6 דיזל בשנים הרלוונתיות ואחרי 60.000 ק"מ מהחלפה ראשונה החלפה נוספת רק של הרצועה  המותחנים, בלי גלגלות. 

לפני 9 שעות, Gavrik כתב:

בארץ לא בודקים תחמוצת חנקן בטסט אלא פחמן דו חמצני (CO2) לכן אין שום בעיה.

בדיזל בבדיקה שמתבצעת היום לא בודקים בכלל את הרכב הגזים של העשן. בודקים את כהות העשן. 

הייתי חושש קצת להתקין ברכב תוכנה פיראטית שחוץ מאוריאה לך תדע מה עוד ביטלו שם. 

• אהבתי 2

פורסם

לפי הבנתי לא מדובר בתוכנה פיראטית אלא בתוכנת ניהול מנוע מקורית של ה1.6 HDI רק ללא מערכת אוריאה. כמו שיש בכל דגמי פיג'ו-סיטרואן דיזל בלי מערכת אוריאה.

פורסם

כדאי  לבדוק צמות חוטים ברכב לראות שאין שם גורם לקצרים שגרם לבעיות הנ"ל.(בעיה יחסית נפוצה בצרפתיות).

בנוסף שים עין על הקילומטר שהוא אמיתי.

פורסם
בתאריך 13.2.2022 בשעה 23:39, Buki כתב:

משום מה אצל לובינסקי ריקול נקרא "מדגם". 

לא מדובר בבדיקה מדגמית אלא בהחלפת רצועת טיימניג + כל הגלגלות ומותחנים בכל רכב עם מנוע 1.6 דיזל בשנים הרלוונתיות ואחרי 60.000 ק"מ מהחלפה ראשונה החלפה נוספת רק של הרצועה  המותחנים, בלי גלגלות. 

תודה על ההסבר, סייגתי את המשפט הזה כי לא הייתי בטוח באמינות דבריו של נציג השירות.

• תוכן חדש...