Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העניין שבתחום המדובר ומנסיון עבר שלי ושל חברים  אין נחיצות להיות זמין מעבר לשעות העבודה המגודרות.

לכן, אבקש להגדיר את העניין ואם לא אסיק את המסקנות.

• תגובות 300
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני פשוט מנסה להבין את אופי השאלה והמשרה של פות"ש. כי במשרה שלי אם אני אהיה לא זמין בהגדרה באופן כזה "חפשו אותי ביום ראשון", אז יתקבלו החלטות שאני לא אוהב ולא אסכים איתן, מעל הראש שלי, ואני לא אוכל לטעון שהייתי זמין...

מצד שני כשאני זמין, אני יכול לתת מענה זמני ולהמשיך את הדיון בשעות העבודה, תוך שאני מגיע מוכן. 

אז בסוף אם זה מתאפשר, ומה שמחליטים מסביבך אתה מרוצה, אז כן זה לגיטימי. אבל בתרבות העבודה הישראלית, תהיה לא זמין == תהיה לא רלוונטי לקבלת ההחלטות. גם אם הן בדיוק בלב הגדרת התפקיד שלך. 

פורסם (נערך)

כן, ברור.

נראה מה הדרישות והסיבות של המעסיק ואחליט.

העדפה הברורה שלי היא שוב. העבודה מתבצעת בשעות העבודה בלבד.

ברגע שאני בבית אני 100% שם.

יכול להיות משהו חריג אז כמובן לא אהיה לא זמין אבל בהחלט לא באופן קבוע.

כי סלולרי של העבודה בבית יתחיל ב"רק לענות לשיחות דחופות" ואז אולי לבדוק מייל פה ושם. בקיצור מדרון חלקלק.

עריכה אחרונה על ידי samg
פורסם

החיים הם לא שחור ולבן. 

אפילו קופאית בסופר אפשר להתקשר אליה לשאול איפה שמה את כרטיס המנהל. 

אם אתה מצפה שאיש לעולם לא יתקשר אליך בענייני עבודה, מהרגע שיצאת את דלת המשרד, אתה כנראה לא מציאותי. 

יש הבדל בין שמתקשרים אליך כדי שתשב בהית להשלים שורות קוד או מצגת, לבין שהמנהל שלך מתקשר אליך לשאול שאלה מקצועית, כי הוא כרגע צריך להעביר תשובה למנכ"ל על נושא שבאחריותך. 

אגב, אתה מצפה לתשובות שמתאימות את הלך המחשבה שלך. יש כאן מגוון דעות. תהיה סבלני גם לדעות אחרות. 

לפני שעתיים, samg כתב:

בקיצור מדרון חלקלק

לא מדרון ולא חלקלק. אני עם סלולרי של העבודה שנים ארוכות. 

במשך כל התקופה רק פעם אחת ניתקתי את הטלפון למישהו על שאלה חצופה ב 19:00. 

• אהבתי 4

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, discoTD5 כתב:

לא מדרון ולא חלקלק. אני עם סלולרי של העבודה שנים ארוכות. 

במשך כל התקופה רק פעם אחת ניתקתי את הטלפון למישהו על שאלה חצופה ב 19:00. 

מנסיוני, יש מנהלים חסרי התחשבות שעושים לעצמם מנהג קבוע להתקשר/ לשלוח הודעות ווטסאפ מחוץ לשעות העבודה. מדוע הם עושים זאת? כי כל היום היו בישיבות ורק בערב התפנו לברר כל מיני דברים עם הכפופים להם. לא מדבר על סוגיות שלא סובלות דיחוי, זו ההתנהלות שלהם בשוטף.

העובד צריך להיות אסרטיבי. מצד אחד להגיד למנהל: בעניינים דחופים אני זמין גם בערב. בסוגיות שוטפות אני לא 'משתף פעולה' מחוץ לשעות העבודה. כמובן ש'דחוף' זה נתון לפרשנות. מנהל טוב יודע לעשות הפרדה. מנהל גרוע יטריד על שטויות.

אין ממש משמעות לעניין זה האם הטלפון הוא של החברה או בבעלות העובד.

עריכה אחרונה על ידי FARM
פורסם
לפני 6 דקות, FARM כתב:

מנסיוני, יש מנהלים חסרי התחשבות שעושים לעצמם מנהג קבוע להתקשר/ לשלוח הודעות ווטסאפ מחוץ לשעות העבודה. מדוע הם עושים זאת? כי כל היום היו בישיבות ורק בערב התפנו לברר כל מיני דברים עם הכפופים להם. לא מדבר על סוגיות שלא סובלות דיחוי, זו ההתנהלות שלהם בשוטף.

העובד צריך להיות אסרטיבי. מצד אחד להגיד למנהל: בעניינים דחופים אני זמין גם בערב. בסוגיות שוטפות אני לא 'משתף פעולה' מחוץ לשעות העבודה. כמובן ש'דחוף' זה נתון לפרשנות. מנהל טוב יודע לעשות הפרדה. מנהל גרוע יטריד על שטויות.

הבעיה היא לא רק המנהל אלא התרבות עבודה במקום הזה שאתה מתאר.

בארהב כמות הפעמים שפנו מחוץ לשעות העבודה בהודעה (מחוץ למערכות המשרדיות שלא מוציאות אצלי התראה אפילו אם אני לא בoncall) - היתה בול 0

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 7 שעות, Ron Poh כתב:

במקום עבודה הקודם שלי. אם לא הייתי זמין בסלולר של העבודה, היה צפי שהייה זמין בסלולר הפרטי.

כמובן שאפשר לא לענות, בכך מראים את הלואליות למקום עבודה. כשמגיע הזמן שבו צריך להחליט את מי לקדם או ממי להפרד לשלום, הכל נלקח בחשבון.

זה פוגע בול.

להוציא מנהלים חוצפנים שמציקים על דברים לא רלוונטים, אין סיבה לא להיות זמין או לעשות דווקא ולא לענות.

הנכונות של מי מהעובדים לעשות את האקסטרה-מייל הזה ולענות גם כשהוא לא בזמן עבודה, זה לדעתי אחד הפרמטרים של עובד שמעריך את מקום העבודה שלו

זה יכול להיות משהו חשוב שנדרשת היכולת שלך וזה יכול להיות משהו חשוב למישהו שהוא לא אתה (נגיד מחפשים מפתח או משהו שאתה יודע איפה הוא)

אבל - אסור לשפוט אותך על זה שלא ענית (נגיד, היית בסרט, לא ראית את השיחה)

לפני 5 שעות, samg כתב:

העניין שבתחום המדובר ומנסיון עבר שלי ושל חברים  אין נחיצות להיות זמין מעבר לשעות העבודה המגודרות.

לכן, אבקש להגדיר את העניין ואם לא אסיק את המסקנות.

לטעמי האישי, כאשר תבקש להגדיר את העניין - עצם הבקשה תשדר למעביד שלך מסר שאתה לא מוכן לעשות את האקסטרה-מייל וזה ידליק אצלו נורה אדומה

פשוט תשאל, האם יש ציפייה שתהיה זמין מעבר לשעות העבודה, ואם כן - לאיזה סיבה ובאיזה היקף היות ולא נדרשת לכך בעבר ולא הייתה לזה סיבה בעבר

מכאן, אתה יכול להסיק את המסקנות לעצמך

פורסם
לפני שעה, Liviur כתב:

הבעיה היא לא רק המנהל אלא התרבות עבודה במקום הזה שאתה מתאר

יכול לבוא מנהל חדש וורקוהוליק (חולה עבודה) שמחליט שבמחלקה/ צוות שלו, כך הוא נוהג. ברוב מקומות העבודה בארץ ארץ אין תרבות של לא לשלוח מיילים/ להתקשר מחוץ לשעות העבודה.

פורסם
לפני 9 דקות, phpclub כתב:

לטעמי האישי, כאשר תבקש להגדיר את העניין - עצם הבקשה תשדר למעביד שלך מסר שאתה לא מוכן לעשות את האקסטרה-מייל וזה ידליק אצלו נורה אדומה

זה ממש הזכיר לי את זה:

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, samg כתב:

האם לגיטימי לבקש לציין בחוזה להגביל השימוש בו ונשיאתו רק בשעות העבודה המוגדרים ואף השארתו בתחומי החברה בסוף יום העבודה?

לא לגיטימי. 

משיחה או הודעה פעם בחודש מחוץ לשעות העבודה לא תסבול ויש מקרים שבאמת צריך את זה. 

אם זה הופך למשהו שיטתי שמתקשרים אליך כל ערב ואתה נדרש לבזבז על זה הרבה זמן פרטי, תעלה את זה מול מעסיק אם וכאשר. 

אבל לחלטין לא לגיטימי לכבות את הטלפון בסיום יום העבודה. 

• מבאס 1

פורסם
לפני 10 דקות, FARM כתב:

יכול לבוא מנהל חדש וורקוהוליק (חולה עבודה) שמחליט שבמחלקה/ צוות שלו, כך הוא נוהג. ברוב מקומות העבודה בארץ ארץ אין תרבות של לא לשלוח מיילים/ להתקשר מחוץ לשעות העבודה.

יכול. אז יכול.

הכול תלוי בארגון.

לפותח השרשור:

בכל פלאפון מודרני אפשר להגדיר שעות של פעילות ומעבר למצב שקט/רוטט/לא זמין באופן אוטומטי על פי שעות שאתה מכניס.

מה שאתה שואל לא קשור לטכנולוגיה או למכשיר, אלא להגדרת התפקיד. אם התפקיד לא ברור, בקש הבהרה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני כשעה, FARM כתב:

מנהל חדש צריך ללמוד את תרבות המקום. וגם למנהל הזה יש מנהלים מעליו.

ואם אין לו - אז הוא גויס להשתית תרבות אחרת.

לשלוח מיילים ? בכיף - שישלח כמה שבא לו. אני פשוט יענה עליהם ל מ ח ר ת.

להתקשר? Hard no. יש הבדל עצום בין השניים.

לכן יש תורנות Oncall פעם בכמה זמן - שזה מהנדס שאחראי לענות על בעיות בתחום מסוים - גם מחוץ לשעות העבודה. וזה מוסדר מראש.

השאר? יחכה למחר - ולכן התקשורת היא דרך כלים כמו Slack ולא SMSים או וואטסאפ - ובטח שלא טלפון.

(אני שם בצד רגע מקרי חירום אמיתיים שבאמת קורים - פעם בכמה חודשים או משהו דומה כן ? אני מדבר כדבר שקורה פעם בשבוע או יותר. זה פשוט לא צריך להיות קיים. ואם כן - זו בעיה או של התנהלות המנהל ותרבות גרועה או של תכנון עבודה גרוע מאוד / מוצר גרוע מאוד וחוסר Oncall)

בארץ יש תרבות ״חברמנית״ / ״משפחה״ יותר מדי שמזיקה מאוד לדברים כמו Work Life Balance - יחד עם זה - יש המון מקומות שמתנהלים כראוי.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

יש מנהלים שמרשים לעצמם כל יום יומיים לצלצל בשעה 6 בערב לעובד בדיוק כשהגיע הביתה.

צריך לחנך אותם בצורה נעימה ומתורבתת, שזה פשוט לא מקובל.

אני לא מסנכרן ולא אסנכרן את הנייד שלי עם המייל של העבודה. לא מיילים ולא לו"ז. 

צריך לבדוק מייל כי משהו דחוף, יפנו אלי ואתחבר מרחוק/vpn למחשב.

• תוכן חדש...