Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בג'וק של אשתי יש HU אנדרואיד פשוט. מאוד לא אהבתי את איכות הסאונד אז לא מזמן החלפתי את ארבעת הרמקולים המקוריים והוספתי מגבר.
מקדימה: Infinity REF6532IX
https://www.alexsander.co.il//product/13707/infinity-ref6532ix-6-5

מאחורה בדלתות: PIONEER TS-F1634R
https://www.alexsander.co.il/product/9734/pioneer-ts-f1634r

את הרמקולים הקדמיים חיברתי עם מגבר Blaupunkt gta 4100b. אחוריים ללא הגברה.

בדלדתות קדמיות הדבקתי ירועות בידוד של STP GB (לא זוכר אם זה 1.5 או 2 מ"מ עובי). בידוד מינימלי בעיקר על חלקי פח גולים בחלק הפנימי של הדלת ובאיזור הרמקול.

יש שיפור. יותר באס ופחות עיוותים בווליום גבוה. אבל עדיין משהו שם לא נשמע לי טוב ולא צלול. ניסיתי לשחק עם הכיוונים במגבר ובHU אבל לא מצליח להגיע לסאונד נורמאלי. או שיש יותר מדי באסים ולא שומעים טוב תדרים גבוהים או שההפך. יש גם זמזום קל של רעש אלטרנטור, אבל הוא פחות מפריע לי ואתמודד איתו אחרכך.  יש לי בבית מגבר נוסף קטן של SONY בעל שני ערוצים. חיברתי אותו במקום הBlaupunkt אבל לא הרגשתי שום הבדל באיכות.

אולי הHU עצמו לא מוציא צליל צלול... כבר לא יודע מה לבדוק ולא רוצה להוציא סתם כסף על HU חדש.

מה עושים?

פורסם
לפני 56 דקות, fixxxer כתב:

או שיש יותר מדי באסים ולא שומעים טוב תדרים גבוהים או שההפך.

תנסה להפחית באסים מהרמקולים,

זה קיים במגבר בצורת כפתור HPF

להזיז את הכפתור כדי לקבל פילטר שמעביר רק גבוהים, ואז ניתן לסובב פוטונציומטר שקובע כמה באס יגיע לרמקול,

זה לא יפתור את איכות האנדרואיד,

אבל ייתן לרמקולים תנאים יותר נוחים.

dscf0002_172.jpg

בהצלחה

• אהבתי 1

-

פורסם

HPF במגבר הזה חותך בנקודה קבועה של 100 הרץ. הכפתור הסיבובי הוא רק עבור ה-LPF.

את הבאס בוסט במגבר הייתי משאיר על 0 או לכל היותר מנסה על 9.

אילו אפשרויות שליטה קיימות דרך ה-HU אם בכלל?

מתקדמות יותר בתקווה מרק Bass ו-Treble (ואולי Mid).

המגבר מחובר לרמקולים על ערוצים 1/2 או בגישור? 

פורסם
לפני 7 שעות, fixxxer כתב:

ומה לעשות עם בורר ה dB? לשים אותו על 0,9 או 18?

לשים על אפס.

אין טעם להזיז את הכפתור ל9 או 18, כי אז מוסיפים באס לרמקולים,.כשבמקביל מנסים להוריד באס על ידי כפתור HPF 

לפני 4 שעות, Tom_22 כתב:

HPF במגבר הזה חותך בנקודה קבועה של 100 הרץ

1+

• אהבתי 1

-

פורסם (נערך)

עשיתי את מה שהמלצתם ונשמע יותר טוב.
ב HU יש רק כיוונים של mid/bas/treble.

ניסיתי גם לחבר במגבר לערוצים האחורים הפנויים בגישור סאב שהוצאתי מהסקודה שלי. הסאב מוסיף המון וייתכן שאחפש סאב קטן מיד2 בשביל הניסאן ג'וק.

יש לי עוד שאלות:

1. ברמקולים הקדמיים על הטוויטר יש כפתור. במצב לחוץ +3db ובמצב לא לחוץ 0db. הרמקולים מותקנים למטה בדלתות. אז הכפתור הזה צריך להיות לחוץ או לא?

2. הHU חושב הרבה כשאני מפעיל את הרכב. לוקח לו כמעט דקה לעלות. רציתי להיכנס להגדרות כדי לנסות לעדכן גירסת אנדרואיד או לעשות שחזור להגדרות יצרן בתקווה שיתחיל לזוז מהר יותר. הבעיה שהוא מבקש ממני קוד לדבר הזה. ניסיתי 0000 וגם 1234. הוא לא רושם שהסיסמה לא נכונה, אלא פשוט לא מכניס אותי להגדרות המתקדמות. צירפתי תמונה של פרטי המערכת. אולי תוכלו לעזור.

3. האם טבעות הספוג שמדביקים סביב הרמקול יתרמו לאיכות הסאונד או שזו חרטא?

Capture.JPG

Capture2.JPG

Capture3.JPG

עריכה אחרונה על ידי fixxxer
פורסם
לפני 50 דקות, fixxxer כתב:

ש לי עוד שאלות:

1. ברמקולים הקדמיים על הטוויטר יש כפתור. במצב לחוץ +3db ובמצב לא לחוץ 0db. הרמקולים מותקנים למטה בדלתות. אז הכפתור הזה צריך להיות לחוץ או לא?

מצב לחוץ מוסיף עוצמה לטויטר וצלילים גבוהים פחות יונמכו,

תראה מה נשמע יותר טוב

לפני 50 דקות, fixxxer כתב:

3. האם טבעות הספוג שמדביקים סביב הרמקול יתרמו לאיכות הסאונד או שזו חרטא?

אם יש רווח בין הרמקול לדיפון פלסטיק, אז הן יעזרו

-

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

עדכון:

התקנתי מחדש את הרמקולים בדלתות הקדמיות. מקודם היו מותקנים על מתאם פלסטיק דק שהגיעה בערכה של הרמקולים (כ 5 מ"מ). החלפתי אותו במתאם גבוה ומאסיבי יותר (18 מ"מ) ומסביבו הדבקתי את הספוג. ספוג נוסף הדבקתי על הפח של הדלת מול הרמקול. העברתי את הכפתור של הטוויר למצב לחוץ.

בנוסף התקנתי בבגאז' סאב "10 קטן של רוקפורד.

עכשוי אני מרוצה מהסאונד.

image.png.3ec107cf420eb96acc6de8004598f618.png image.png.3f0a4629c644f0c4722090e20ee8d2af.pngimage.png.0b76be3628f2aae7e16e51bbe0144e68.png

עריכה אחרונה על ידי fixxxer
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 9 שעות, fixxxer כתב:

החלפתי אותו במתאם גבוה ומאסיבי יותר (18 מ"מ) ומסביבו הדבקתי את הספוג. ספוג נוסף הדבקתי על הפח של הדלת מול הרמקול

מעולה,

לא פריטים יקרים במיוחד אבל בהחלט משדרגים את הביצועים של הרמקול.

תתחדש

-

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום

ממליץ להחליף את הרמקולים הקיידמים לסט קומפוונט - אינפנטי רפרנס 6.5.  

את הקיידמים להעביר לאחורה

ובעתיד להחליף למגבר 5 ערוצים 

או 4 ערוצים + מונו בלוק

ויחידת הראש אנדרואיד שלוקח לה זמן להידלק זה המסכים מהדגמים הישנים של השנתיים +- בערך. החדשים נידלקים בתוך שניה הם ניכנסים ל״מצב שינה״

וכמובן ליחידת ראש משפיעה המון על איכות הסאונד. 

דוקטור קארלד-מתקין מערכות שמע ומסכים לרכב (גילוי נאות ! )

פורסם (נערך)

הבחור כבר הצהיר שהוא מרוצה מהתוצאה של מה שביצע (ברכב של אשתו).

בשביל מה להיכנס להוצאות נוספות כרגע? ירצה, ישאל בעתיד מה לשדרג.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...