Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לירוקים מבינינו

חידה: 

כמה זיהום אויר נוצר במהלך שריפת האוטו?

האם כמות זיהם האויר גברה על החיסכון שהואטו חסך בכל ימי חיו!

אשמח למישהו שיעשה את התחשיב!

ובאם כמות הזיהום גדולה צריך להעביר חוק בכדי שלא יצאו נפסדים!

וכן האם שריפה של אוטו חשמלי גורמת לזיהום יותר גדול מאוטו בעירה פנימית

  • מצחיק 1
  • מעניין 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
  • תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

חוץ מהצד הצהוב בסיפור הזה , על מה בדיוק מדובר?!

 

טסלה מודל s הוא רכב ספורט-סדאן פאר גדול עם ביצועים ברמה של מכונית ספורט.מה היה קורה עם היה לו במוו m5 והיה הולך לו מנוע, כמה היה עולה החלפה למנוע חדש?! או גיר או 30 אלף דברים שיש ברכב בנזין שמתקלקלים ויעידו פה אנשי פורום שהוציאו את שווי הרכב שלהם בתיקונים ועדיין נשארו עם שלל תקלות. ברכב חשמלי החלפת סוללה לחדשה בעצם מחדשת כמעט לגמרי את הרכב מבחינת הנעה.

 

ולאוהבי הצהוב:

הנה אחד שהרס את הבמוו m6 שלו

https://www.drive.com.au/news/bmw-owner-destroys-car-in-protest-20130917-2tvym/

זה הרס את המזראטי שלו

https://www.luxtimes.lu/en/luxembourg/chinese-car-owner-smashes-up-maserati-in-protest- ח602d4ad4de135b92365e9ac8

וזה הרס את את הלמבורגיני

https://gtspirit.com/2011/03/15/owner-beats-up-his-lamborghini-gallardo/

 

וכולם עוד כשהיו חדשות. ואין לשכוח את הישראלים שהשכיבו מרצדסים חדשים מול הסוכנויות בגלל בעיות בלתי נגמרות. 

 

במקרה של טסלה מדובר על אדם שהחזיק רכב פאר ספורט ישן בן 9 ומתפלא שגם בטסלה רוצים כסף על החלפת  סוללה לחדשה, ובמקום לנסות לתקן את הרכב כמו למשל האיש הזה:

 

https://www.google.com/amp/s/electrek.co/2021/09/13/tesla-battery-pack-replacement-repair/amp/

 

פשוט בחר לנצל את הפופלריות של טסלה ואת הטמטום האנושי בעוד סרטון דבילי שיכניס לו המון כסף.

 

כדרך אגב, טסלה מתמחרים החלפת סוללה מדגמי מודל 3 בארץ ב- 37000 עד 50000 שח שזה זול בעשרות מונים מהחלפת מנועי בנזין עם 300+++ כ"ס  או את הגירים לרכבים כאלה חזקים, ולרכבי בנזין יש עוד מלא דברים שצריכים לעבוד באינטגרציה מלאה אחרי ההחלפות שיש סיכוי שידפקו. ואם זה לא מספיק עלות סוללות ירדה ב 85% בעשור האחרון ולפי אנליסטים ירדו בלפחות 50% בעשור הקרוב, ולזה יתווספו סוללות מפירוקיות, סוללות משיפוץ, ואני לא יופתע גם לגלות סוללות תחליפיות לרכבים  בשלל מחירים מחברות אחרות בעוד עשור.

 

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעתיים, WE988244 כתב:

כמה זיהום אויר נוצר במהלך שריפת האוטו?

פחות מזיהום האוויר של החשמל של שלש מיליון צפיות....

 

אבל ברצינות,

כל עוד הטרנד היה לא לזהם עם מנוע בעירה,

הוא החזיק טסלה,

היום הטרנד זה לפוצץ את הטסלה,

אז מפוצצים.

 

את אנשי הכת לא שואלים שאלות !

  • מצחיק 2
פורסם
לפני 6 שעות, Uri-G כתב:

 

כדרך אגב, טסלה מתמחרים החלפת סוללה מדגמי מודל 3 בארץ ב- 37000 עד 50000 שח שזה זול בעשרות מונים מהחלפת מנועי בנזין עם 300+++ כ"ס  או את הגירים לרכבים כאלה חזקים, ולרכבי בנזין יש עוד מלא דברים שצריכים לעבוד באינטגרציה מלאה אחרי ההחלפות שיש סיכוי שידפקו. 

 

מאיפה הנתונים על המחירים בארץ?

 

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם
לפני 7 שעות, Uri-G כתב:

 

 

במקרה של טסלה מדובר על אדם שהחזיק רכב פאר ספורט ישן בן 9 ומתפלא שגם בטסלה רוצים כסף על החלפת  סוללה לחדשה, ובמקום לנסות לתקן את הרכב כמו למשל האיש הזה:

 

https://www.google.com/amp/s/electrek.co/2021/09/13/tesla-battery-pack-replacement-repair/amp/

 

פשוט בחר לנצל את הפופלריות של טסלה ואת הטמטום האנושי בעוד סרטון דבילי שיכניס לו המון כסף.

 

 

זה כבר מזמן לא רלוונטי, לא ניתן לתקן יותר שום מארז סוללות של דגמי טסלה. 

ולמה אתה לא משווה לקורולה? סוללה ברכב עם 150 כ"ס או 500 כ"ס היא אותה סוללה ואותה עלות. מחיר? בשלב זה רק עולה כלפי מעלה. 

לפני 36 דקות, Tom777 כתב:

מאיפה הנתונים על המחירים בארץ?

 

יש קובץ אקסל עם מחירון חלפים.

פורסם

לדעתי הפיתרון להחלפת סוללה יהיה מתן פריסת תשלומים של 36~60 תשלומים, ככה זה עדיין יתקזז לעומת הוצאות דלק החודשית.

  • רעיון טוב! 1

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

בגדול, סוללה היא אמנם עדיין החוליה החלשה ברכב חשמלי מהדור הנוכחי, אבל היא כבר לא כזו חלשה כפי שהיה בעבר. זה לא רכיב שהייתי כל כך דואג מפניו, בתנאי שיהיו בשוק מבדקי סוללה ראויים שכן כמו מנוע בנזין, לתחזוקה (צורת הטעינה והטיפול במערכת הקירור שנדרש בחלק מהדגמים) ולסגנון הנהיגה השפעה משמעותית על הסוללה. כמובן שיש עוד רכיבים יקרים אבל האמינות שלהם מאוד גבוהה. 

פורסם

-ומה עם החלפת תאים בודדים בסוללה התקולה? זה אולי נשמע קצת מוזר היום אך עוד כמה שנים, כאשר מספר הרכבים החשמליים יעלה אז פיתרון חלקי כזה יכול להיות כדאי לרכבים ישנים. שוב, זה לא יחזיר את הסוללה למצבה כחדשה אך יאפשר שימוש של עוד מספר שנים ברכב במחיר סביר.

-פתרון אחר לתקופה בה הרבה מהרכבים יהיו חשמליים הוא "קניבליזציה" של סוללות תקולות, הכוונה היא לפרק את התאים התקינים ממספר מצברים שסיימו את החיים ולבנות מצבר 'חדש'.

פורסם
לפני 14 דקות, Haim_gds כתב:

ומה עם החלפת תאים בודדים בסוללה התקולה?

 

לפני כשעה, ch2856 כתב:

זה כבר מזמן לא רלוונטי, לא ניתן לתקן יותר שום מארז סוללות של דגמי טסלה. 

 

 

פורסם (נערך)

ההכנסה ממיליון צפיות היא מגוחכת (יוטיוב כל הזמן מרעים את התנאים באופן עקבי) ועלות הפקה של סרטון כזה, עוד לפני הדינמיט, גבוהה יותר מההכנסות באיזה סדר-גודל או שניים.

 

אין פה שום עניין של כסף, בעברית צחה קוראים לזה צומי. קיבל צומי, ועל הדרך עזר לקדם את הערוץ של החבר. זהו.

באותה מידה יכלו לפוצץ עז, פרה, אופניים, מה לא.

 

 

עריכה:

שמתם לב לשם הכפר? יאאלה.

😂

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 16 דקות, Haim_gds כתב:

-ומה עם החלפת תאים בודדים בסוללה התקולה? זה אולי נשמע קצת מוזר היום אך עוד כמה שנים, כאשר מספר הרכבים החשמליים יעלה אז פיתרון חלקי כזה יכול להיות כדאי לרכבים ישנים. שוב, זה לא יחזיר את הסוללה למצבה כחדשה אך יאפשר שימוש של עוד מספר שנים ברכב במחיר סביר.

-פתרון אחר לתקופה בה הרבה מהרכבים יהיו חשמליים הוא "קניבליזציה" של סוללות תקולות, הכוונה היא לפרק את התאים התקינים ממספר מצברים שסיימו את החיים ולבנות מצבר 'חדש'.

זה הכל תלוי בצורה בה היצרן מייצר את הסוללה. בדגמים החדשים יותר שלה טסלה בנתה סוללה שלא מאפשרת החלפה של תא בודד ואם זה תורם לאמינות גדולה יותר של המארז כולו, כנראה שזה עדיף כי תאים הם בסך הכל מוצר מאוד אמין והשאר תלוי כמובן במערכת ניהול הטעינה/סוללה. אם תהיה אפשרות כזו זו תהיה החלפה ברמה של המודל (תאים - מודל - מארז) אבל כמובן שהכל יהיה תלוי בעלות העבודה והחלקים, זה כמו שלא תמיד משתלם לשפץ מנוע ועדיף לרכוש אחד מפירוק. 

 

כך נראה כיום מודל בתוך מארז של טסלה מודל 3, יש שלושה או ארבעה כאלו, כך שעם עלות העבודה בספק רב שהחלפת המודל התקול בלבד תהיה בכלל משתלמת בעולם המערבי. 

 

tesla-model-3-battery-pack-teardown-from-youtube-video-by-sandy-munro-may-2020_100746082_h.jpeg

calimotivebatterypackmodulesebay.jpeg

פורסם (נערך)

אאל"ט בסרטון אומרים שהרכב במקור הגיע עם סוללה קטנה יותר והוגדל ע"י הבעלים הנוכחי במוסך פרטי ומאז החלו התקלות וטסלה סירבה להיתעסק בזה כי השינויים בוצעו ע"י מוסך פרטי,  אפשר להבין גם את טסלה- היא לא יכולה להטביע את עצמה בבעיות שניגרמו על ידי מוסכים שונים ומשונים, נכון שבטוח יש מוסכים פרטיים טובים לבעלי טסלה -אבל ברגע שהיא תסכים לאחר היא תאלץ לקבל כל רכב שטופל ע"י כל מוסך פרטי שאלוהים יודע איזה התעסקות חאפרית יעשו ברכב.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

הטסלה זה בכלל לא החלק המעניין פה.

אם יש לי דברים שחשקה נפשי לפוצץ אותם, איפה אפשר לעשות את זה? מוכרים דינמיט לכל דיכפין שם ליד?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

א. הפינים האילו - כנראה באמת שקצת משעמם להם (אין כבר קורונה ?), רק פיצוצים יש להם בראש אילו ? 🙃

ב. תהיות לגבי רכב חשמלי - האם הוא "חד פעמי" עד לצורך להחליף בו סוללה ?

ימים יגידו.

alfa 156 2.5.

×
×
  • תוכן חדש...