Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הייתי ממליץ לקנות דוד *איכותי* קונבנציונאלי.  אני עם כרומגן ב- 16 שנה בבית.

לדעתי, רוב הסיכויים שהירידה בחימום שאתה מרגיש היא בגלל שהקולטים סתומים חלקית. אני התקנתי שני ברזים בחיבור הקולט לדוד ופעם בשנה אני שוטף את הקולט (בפתיחת ברז וסגירת אחר). צינור הריקון הוא שקוף אז אני רואה את הג'יפה שיוצאת.

:turn-l:
  • תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מודה לכל המגיבים על הרצון והנכונות לעזור בקבלת ההחלטה ובמיוחד ל @dani666 על הקישור לפורום בו אדם שרכש כזה דוד תיאר את המרורים ששבע מדוד נירוסטה כגון זה ששקלתי האם לרכוש. התייעצתי גם עם חבר קרוב שיש לו דוד וקולט כרומגן במשך יותר מ10 שנים והוא מרוצה מאוד.

אגב, עליתי בשבת לגג הבניין להסתכל על הדוד המקורי המחובר לדירה מקרוב, מסתבר שגם הזקן בן ה20 הוא מתוצרת כרומגן.

החלטתי ללכת עם ההמלצות ולבחור בכרומגן. ביום ראשון ערכתי סקר מחירים ובחרתי לבסוף במשווק ומתקין מורשה שמצאתי באתר של כרומגן.

השגתי מחיר מעולה, דרשתי גם ברז ניקוז בתחתית הקולט ופינוי הדוד הישן. להפתעתי תואמה לי התקנה תוך יום אחד.

אתמול לפנה"צ הגיעו המתקינים. תוך כשעתיים הסתיימה כל העבודה.

עכשיו יש דוד וקולט חדשים. הקולט נראה שונה מקולטים אחרים שאני מכיר, הרבה יותר שחור ונראה פחות שקוף. כנראה דור חדש של קולטים (מצרף תמונה של המדבקה עם פרטים מחוקים).

מחכה ליום עם שמש, סקרן להיווכח שגם עם מעט שמש יהיו מים חמים.

258808437_.jpg

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

ברז ניקוז בקולט זה טוב, אבל לא מצויין...

כשתפתח את הברז, המים יכולים לזרום מהדוד דרך שני הצינורות , והם יעדיפו את הצינור שאיננו סתום.

אני שמתי ברז אחד שמנתק את הדוד מהקולטים, וצמוד אליו, ברז ניקוז. ככה, בסגירת ברז אחד ופתיחת הברז השני, המיים מאולצים, בלחץ המערכת, לזרום את כל הדרך מהדוד, לקולט ובחזרה.

פורסם
לפני 20 שעות, Night Driver כתב:

תתחדש על הדוד.

רק קצת רימו אותך ונתנו לך קולט עם מדבקה הפוכה.

תודה, מדבקה הפוכה היא הפחותה בדאגותי :)

לפני 20 שעות, yuvk כתב:

ברז ניקוז בקולט זה טוב, אבל לא מצויין...

כשתפתח את הברז, המים יכולים לזרום מהדוד דרך שני הצינורות , והם יעדיפו את הצינור שאיננו סתום.

אני שמתי ברז אחד שמנתק את הדוד מהקולטים, וצמוד אליו, ברז ניקוז. ככה, בסגירת ברז אחד ופתיחת הברז השני, המיים מאולצים, בלחץ המערכת, לזרום את כל הדרך מהדוד, לקולט ובחזרה.

אוקיי, תודה על המידע המועיל, לא חשבתי ולא ידעתי שעדיף שיהיו שני ברזים. מקווה לזכור את זה כשיגיע הזמן להחליף שוב דוד וקולט.

בכל מקרה, להבנתי, ריקון המים מהקולט לא מונע סתימות לחלוטין, רק משחרר משקעים שעשויים להתגבש עם הזמן ולהפוך לסתימה. כלומר, קצת דוחה את הקץ. אני טועה? שטיפה בסגנון שמיושם אצלך מונעת סתימות?

פורסם
בתאריך 14.12.2021 בשעה 08:47, Haim_gds כתב:

מצטרף להמלצה על דוד רגיל ומציע לך להוסיף מונע אבנית מבוסס פוליפוספט כדי להאריך את השרידות.

דבר נוסף שכדאי לשים לב אילו הוא הצטברות אבנית בצנרת המגיעה מהדוד. בבית שלנו, שנבנה לפני כחמישים שנה, ביצענו שיפוץ חדר אמבטייה שכלל את החלפת כל הצנרת לחדשה (פזגול) כי בשנים האחרונות שמנו לב שאין לחץ במים החמים. היה מפחיד להסתכל בצנרת שפורקה...

חשבת על זה? בכל מקרה, לתחזוקה שוטפת מומלץ לפרק את הפלאנג' בסוף הקיץ (רצוי כל שנה אך אפשר גם כל שנתיים), לנקות אותו ידנית ולשטוף/לנקות את החלק התחתון של הדוד. אתה לא תאמין כשתראה כמה מצטבר שם. זכור שאת הסגירה של הפלאנג' מבצעים בהצלבה.

הצטברות אבנית בצנרת זו בעייה שגדלה במשך הזמן ולא סתימה שמעידה על התקלה. אצלנו זה הגיע למצב שבחורף שעבר כשברז המים החמים היה פתוח לחלוטין המים בקושי זרמו...

פורסם
לפני 54 דקות, Platinum כתב:

אוקיי, תודה על המידע המועיל, לא חשבתי ולא ידעתי שעדיף שיהיו שני ברזים. מקווה לזכור את זה כשיגיע הזמן להחליף שוב דוד וקולט.

בכל מקרה, להבנתי, ריקון המים מהקולט לא מונע סתימות לחלוטין, רק משחרר משקעים שעשויים להתגבש עם הזמן ולהפוך לסתימה. כלומר, קצת דוחה את הקץ. אני טועה? שטיפה בסגנון שמיושם אצלך מונעת סתימות?

אני לא מרוקן את הקולט, רק מזרים דרכו מים בלחץ ובזרם גבוה. באופן נורמאלי הלחץ בשני הצינורות של הקולט זהה (לחץ הרשת) וזרימת המים דרכו איטית וחלשה מאוד (קיימת רק בזכות הפרש הטמפרטורות). בשיטה "שלי" הזרימה חזקה ושוטפת את הצינור של הקולט מכל המשקעים והלכלוך. אני מבצע את השטיפה כטיפול מונע ושיפור של יעילות הקולטים, אבל היא תהייה יעילה גם במצב של סתימה בפועל.

פורסם
לפני 52 דקות, Haim_gds כתב:

חשבת על זה? בכל מקרה, לתחזוקה שוטפת מומלץ לפרק את הפלאנג' בסוף הקיץ (רצוי כל שנה אך אפשר גם כל שנתיים), לנקות אותו ידנית ולשטוף/לנקות את החלק התחתון של הדוד. אתה לא תאמין כשתראה כמה מצטבר שם. זכור שאת הסגירה של הפלאנג' מבצעים בהצלבה.

הצטברות אבנית בצנרת זו בעייה שגדלה במשך הזמן ולא סתימה שמעידה על התקלה. אצלנו זה הגיע למצב שבחורף שעבר כשברז המים החמים היה פתוח לחלוטין המים בקושי זרמו...

תודה על ההמלצה. כן, בהחלט חשבתי עליה וביררתי גם לגבי מסנן אבנית עם סיליפוס לדוד.

המשוב שקיבלתי הוא:

1. התרומה של המסנן והסיליפוס להפחתת אבנית היא מאוד נמוכה (תלוי באזור וטיב המים). גם עם מסנן כזה, עדיין תצטבר אבנית.

2. נדרשת יותר תחזוקה (למלא כל חצי שנה סיליפוס חדש)

3. זה עוד רכיב שעשוי לפתח נזילות.

4. עדיף להתקין מסנן דירתי (כבר יש, אבל בלי סיליפוס) ולא רק לדוד - בזה אני לא מעוניין

הדוד הקודם סחב 20 שנה בלי מסנני אבנית ולמעשה, בלי שום תחזוקה. אז החלטתי לוותר על הוספת הסנן.

אם היו אומרים לי שהוא מפחית אבנית בשיעור של 50-60 אחוז לפחות, הייתי שוקל זאת יותר בחיוב.

לפני 40 דקות, yuvk כתב:

בשיטה "שלי" הזרימה חזקה ושוטפת את הצינור של הקולט מכל המשקעים והלכלוך. אני מבצע את השטיפה כטיפול מונע ושיפור של יעילות הקולטים, אבל היא תהייה יעילה גם במצב של סתימה בפועל.

רוצה להבין אם הבנתי נכון.

מה שאתה אומר בעצם הוא ששטיפה כזו פותחת סתימות קיימות?

פורסם

בהחלט! סתימה שנוצרת משקיעה של חלודה ואבנית לא עומדת בלחץ הרשת.

לגבי אבנית:

רוב מדינת ישראל מקבלת מים שברובם הם מים מותפלים. מים אלו הם דלי אבנית (וגם מגנזיום ויוד ומינרלים חשובים אחרים!).
אני למשל כבר שנים לא הייתי צריך להסיר אבנית בקומקום. האם באמת יש לך בעיית אבנית?

פורסם

סיקרנת!

את האבנית שמצטברת אצלי בקומקום למשל. או אפילו בניאגרה ישנה נושנה קשה מאוד להסיר. ובטח שהיא לא יורדת עם לחץ מים של צינור. האבנית בקולט שונה?

סתם אם יש זמן פנוי אפשר למלא את הקולט בחומץ מהול או עם מסיר אבנית לתת לו ככה לשכב יומיים שלושה ואז לשטוף זה נראה לי יהיה יעיל הרבה יותר.

פורסם
לפני שעתיים, yuvk כתב:

בהחלט! סתימה שנוצרת משקיעה של חלודה ואבנית לא עומדת בלחץ הרשת.

לגבי אבנית:

רוב מדינת ישראל מקבלת מים שברובם הם מים מותפלים. מים אלו הם דלי אבנית (וגם מגנזיום ויוד ומינרלים חשובים אחרים!).
אני למשל כבר שנים לא הייתי צריך להסיר אבנית בקומקום. האם באמת יש לך בעיית אבנית?

אני חושב שהבנתי, ברשותך אחדד.

אתה מדבר על סתימה שנגרמה ממשקעים (אולי יותר נכון לכנות את זה בוצה) ושקעה אל תחתית הקולט. אני מסכים שככל שלחץ המים גדול יותר, כן גדלה יעילות הסילוק.

עד כאן, דיברנו על אותו הדבר.

עם זאת, רציתי להבין. האם לחץ המים הגבוה יותר  עוזר גם להסרת אבנית שנצמדה לדפנות תעלות המים?

לגבי אבנית בקומקום, אני משתמש בקומקומים עם גוף נסתר כבר שנים ואת המים אני ממלא לאחר שסוננו בפילטר בריטה.

אני יכול להעיד שלאחר שהפילטר קצת משומש (אני לא מדייק במועדי ההחלפה) כן ניתן להבחין בתחתיתו בהצטברות קלה של אבנית. אבל אני לא יודע לומר כמה אבנית היתה מצטברת לו לא הייתי משתמש בפילטר בריטה. גם לא אקח את הסיכון לבדוק זאת כי כל שני וחמישי יש פה באור עקיבא הפסקות מים שלאחריהן יש גלי מים צהבהבים עד חלודים לפרקי זמן לא קצרים.

אגב, לפי מה שאתה מספר על דלות המים באבנית (יאיי) ומינרלים (פה אין יאיי). דודי שמש וקולטים אמורים לזכות לאורך חיים משופר. מעניין אם יש פה כאלה שפתחו פלאנג' לניקוי אבנית וגילו שאין כמעט מה לנקות.

אגב 2, מודה לך על הארת העיניים. מידע חשוב ומאוד מעניין

פורסם

אינני כימאי או מומחה לדודים.

אבנית שוקעת בעיקר במקומות שבהם מים הופכים לאדים, כלומר, במקום שמים מתייבשים בו, או מחוממים עד לרתיחה.

בדוד, האבנית תצטבר בעיקר באיזור גוף החימום החשמלי. אני חושב שקצב הצטברות האבנית על דפנות צינורות הקולט לא צריך להדאיג.

אצלי הקולט היה סתום בחתיכות אבנית וחלודה ששקעו בצינור וסתמו אותו. חתיכות האבנית בטח נשרו מהגו"ח והחלודה - מניח שהגיעה מצנרת העיריה.
זרם המים של השטיפה פינה אותם ביעילות.

אני לא חושב ששטיפת הקולטים תעשה משהו לאבנית שמצטברת על דפנות הקולטים. אם זה ממש נחוץ, אני חושב שהסרת אבנית על ידי הזרמת

חומצה זרחתית מדוללת דרך הקולט תהייה הדרך היעילה.

פורסם
לפני 16 שעות, yuvk כתב:

ואצלי, כל חודשיים הקומקום דורש מילוי בחומץ+מים כדי להסיר את האבנית. כן לי יש בעיית אבנית...

לפני 10 שעות, yuvk כתב:

אבנית שוקעת בעיקר במקומות שבהם מים הופכים לאדים, כלומר, במקום שמים מתייבשים בו, או מחוממים עד לרתיחה.

לא מדויק, האבנית במים (ליתר דיוק סידן-מימן פחמתי) נוצרת מהמסה של גיר (מהסלעים) ע"י החומצה הפחמתית (הנמצאת בכמות קטנה בגשם). חימום מעל לטמפרטורה של 65 מעלות גורמת לפירוק ופליטת דו תחמוצת הפחמן והשקעת סידן פחמתי (שזו ה"אבן")

לפני 10 שעות, yuvk כתב:

אני לא חושב ששטיפת הקולטים תעשה משהו לאבנית שמצטברת על דפנות הקולטים. אם זה ממש נחוץ, אני חושב שהסרת אבנית על ידי הזרמת חומצה זרחתית מדוללת דרך הקולט תהייה הדרך היעילה.

חומץ תעשייתי זמין וזול הרבה יותר, תערובת חומץ/מים היא הפתרון המועדף עלי. הבעיה היא כיצד לסחרר אותה דרך הקולטים.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 13 שעות, Haim_gds כתב:

ואצלי, כל חודשיים הקומקום דורש מילוי בחומץ+מים כדי להסיר את האבנית. כן לי יש בעיית אבנית...

חומץ תעשייתי זמין וזול הרבה יותר, תערובת חומץ/מים היא הפתרון המועדף עלי. הבעיה היא כיצד לסחרר אותה דרך הקולטים.

השתמשתי גם אני בחומץ להסרת אבנית מהקומקום בעבר, עד שגיליתי שמלח לימון יעיל יותר לטעמי.

למה לסחרר תערובת בקולטים? לא יותר פשוט למלא אותם עד תום ולהניח לחומר לעבוד?

• תוכן חדש...