Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

בשביל התינוק אני מרתיח מים מראש ומעביר אותם לבקבוק זכוכית עם מכסה. כשצריך להכין לו בקבוק 180 מ"ל אני ממלא משם 160 מ"ל ועוד 20 רותחים חדשים מהקומקום. מים שרתחו ונשארו בקומקום אני שופך לעציץ, לא מרתיח שוב. חוץ מלהרתיח מים לילד אין לקומקום עוד שימוש אצלנו. ברור שאם היתה מתפתחת שם חלודה זה היה עף לפח, אבל זה עושה את העבודה יפה מאד.

בקיצור מה שהייתי עושה פעם...

לפני 45 דקות, Night Driver כתב:

זכוכית זה אחלה אבל להשאיר מים ב 40-45 מעלות זה גן עדן לחיידקים (במיוחד ליגיונלה). לא מומלץ.

מים רתחו, הגיעו ל-100 מעלות, משם לאט לאט התקררו ל-40 מעלות, כלי כמעט סגור לחלוטין.

מאיפה הליגיונלה מגיע?

ציטוט

חיידק הלגיונלה מצוי בסביבה הטבעית בעיקר במים חמים (בחום של ג'קוזי או מעיינות חמים), מגדלי קירור, מערכות צנרת גדולות או במערכות מיזוג אוויר של בניינים גבוהים. החיידק אינו מצוי במערכות מיזוג אוויר של כלי-רכב. המקומות השכיחים ביותר להימצאות החיידק כוללים בתי מלון, אוניות, סאונה, מי ברז ומגדלי קירור[3]. החיידק מומת תוך שתי דקות בטמפרטורת מים של 66° צלזיוס, בטווח 70°-80° צלזיוס החיידק מת מידית[4].

משמע כל עוד לא מוסיפים מים שלא הורתחו, אין ליגיונלה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אתה משאיר כלי פתוח. חודרים אליו מזהמים מהאויר שמלא בהם (חיידקים, נבגים שונים ומשונים וכל מיני חיות שאם היו בגודל שניתן לראות אותן עקרבוט פתאום היה נראה יצור נחמד).

עריכה: ובקשר לליגיונלה, אני לא ביולוג ולא חוקר מיקרובים אבל יודע שהמים בארץ מוכלרים (והכלור מחסל לגיונלה) ועדיין הסיבה שנקבעה בשסתום הערבוב בדוד כפי שנקבעה זה הפשרה בין לגיונלה לבישול ילדים (מאבק בין משרד הבריאות לבטרם).

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הכלי אינו פתוח, הוא סגור באופן כמעט מוחלט.

ובאוויר אין ליגיונלה, המקור לליגיונלה זה מצנרת המים.

מים מהברז מכילים ליגיונלה => ממלאים בקומקום יש עדיין ליגיונלה => מרתיחים אותם אין יותר ליגיונלה.

לגבי דוד - כמובן ששם המים מגיעים מרשת המים עם ליגיונלה, אינם מורתחים, ולכן חיידקי הליגיונלה עדיין קיימים.

הנחיות משרד הבריאות קובעות בבית להחליף מים כל יום (שזה בכל מקרה לא בעיה - המים הרתוחים נגמרים לפחות 3 פעמים ביום), ולמנוע מצבורי אבנית וחלודה.

בדיוק הבעיות שנגרמות בקומקומי מתכת.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...