Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

גר בדירה (בבעלותי) בת 20 שנה בערך עם דוד השמש המקורי (כיום בן 20 להבנתי) שלא טופל מעולם וכבר לא מחמם כמו פעם (גם לא באביב ובקיץ). ברור לי שהגיע הזמן להחליפו.

נתקלתי בפרסומים של דודי שמש מנירוסטה, קראתי עליהם קצת ומאוד מצא חן בעיני הרעיון של מערכת סגורה כמעט לחלוטין העושה שימוש במחליף חום. ובעיות האבנית בה (אמורות להיות) פחותות משמעותית ממערכת קלאסית של דוד וקולט.

במערכות הסולאריות האלה, אין כמעט הצטברות של אבנית כי המים שמתחממים בקולט חוזרים לדוד לחמם את המים לרחצה וכשהם מתקררים, הם שוקעים חזרה אל הטיובות וכמעט לא מתחלפים. לכן הצטברות האבנית מינימלית.

קראתי גם על הטיובות (evacuated tubes) המשמשות בקולט בפורומים בחו"ל - מסתבר שהן יעילות משמעותית מקולטים שטוחים רגילים.

דיברתי עם היצרן\יבואן. לברר עוד פרטים.

הדוד בנפח של 180 ליטר עובד לפי העיקרון של מיכל נירוסטה (דקה, בעובי של 16 מ"מ ובנפח של 35 ליטר) שנמצא בתוך דוד הנירוסטה.

הדוד בנפח של 200 ליטר עובד לפי אותו עיקרון, רק שבו המיכל הפנימי בנפח של 65 ליטר.

בנפחים האחרים יש צינור ספירלי המשמש כמחליף חום בעל שטח של 2 מטר מרובע ((מעל 20 מטר צינור 16 מ''מ קוטר).

מערכת קלאסית לא מלהיבה אותי. יעילות הקולטים יורדת עם השנים ככל שמצטברת בהם (ובפתח כניסת המים החמים לדוד) אבנית.

בחורף, יש הצטברות מואצת של אבנית בשל השימוש במאיץ. נדרשת תחזוקה תקופתית שפחות בא לי עליה.

אמנם יש פתרון שמוציא את חימום המים החשמלי אל מחוץ לדוד (תוספת של כ2000 ש"ח לרכישה והתקנה) אבל הוא לא פותר את בעיית הצטברות האבנית בקולטים.

בדקתי עלויות של מערכת כרומגן סופר שהיא סגורה ולכן יש בה הצטברות אבנית מופחתת בקולטים (אבל לא בחימום חשמלי). העלות עם התקנה היא באזור 5,000 ש"ח

העלות של דוד הנירוסטה (בנפח 150 ליטר) היא גם כ 5,000 ש"ח, לפני שביקשתי הנחה.

היתרונות נראים מאוד אטרקטיביים אבל אני חושש כי:

1.  הדוד שוכב ולכן לא ניתן להשתמש במאיץ עם גוף החימום החשמלי. זמן חימום המים בדוד יהיה ממושך (כמו בדוד רגיל, בלי מאיץ)

2. חימומים ארוכים מתבטאים בחשבון חשמל גבוה יותר. (שוקל להתקין מערכת שמודדת את הטמפרטורה בדוד ויכולה להדליק את הדוד באופן חסכוני יותר)

3. מיכל פנימי (או מחליף חום צינורי) עשוי נירוסטה (שנאמר לי שלא מצטיינת בהעברת חום).

4. אני לא מכיר מישהו שיש לו דוד כזה, לא יכול לקבל מידע ממישהו שאני סומך עליו.

אשמח לשמוע את חוות הדעת של אלה שמבינים בנושא וגם המלצות (או דיס-המלצות) ממי שיש לו דוד כזה

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

עריכה אחרונה על ידי Platinum
  • תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מכיר את האגדה על העט המיוחד שארה"ב ייצרה לשימוש בחלל. בו בזמן שהרוסים השתמשו בעיפרון....

דוד שמש סטנדרטי ללא תחזוקה כלל! החזיק לך 20 שנה מה אתה מחפש פתרונות מסובכים ויקרים משמעותית=ללא שום הבטחה שיעמוד במבחן הזמן. ועוד עם חסרון מובנה בזמן החימום לצריכה מועטה.

קנה דוד חדש פשוט ויש לך עוד 20 שנה שקט.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מבין את הגישה שלך, אבל:

1. הדוד צולע כבר כמה שנים, זה לא שהוא פתאום אחרי 20 שנה התדרדר משמעותית.

2. דוד פשוט חדש לא מבטיח הישרדות לעוד 20 שנה, לא חסר מקרים שדודים מתקלקלים גם לאחר שש, שבע או שמונה שנים.

3. דוד פשוט דורש תחזוקה תכופה יותר (אבנית, מאיץ) שנראה לי שאפשר להשתחרר ממנה.

4. הדודים האלה חדשים כאן בישראל. בארה"ב, אוסטרליה ועוד מדינות נעשה בהם שימוש כבר יותר מעשור.

נכון, זמן החימום שיידרש יהיה ארוך מזה הנדרש בשימוש עם דוד פשוט + מאיץ.

אני לוקח בחשבון שהחימום הראשוני יהיה ארוך באופן חד משמעי, אבל חימום המים בהמשך יקח מעט פחות זמן כי לאחר החימום הראשוני, יישמרו בדוד מים בטמפרטורה גבוהה יותר מזו שהיתה בהתחלה.

לגבי שאר היתרונות כבר פירטתי בפוסט הראשון.

אוסיף כי אני שוקל להתקין מערכת כזו שתתרום לחיסכון בחשמל.

פורסם (נערך)

אני עם YD.
אוקיי, לא יחזיק לך 20 שנים, אבל עדיין יחזיק 7-10 שנים (ולדעתי הרבה יותר אם תתחזק אותו מינימלית, ועל כך יש לא מעט חומר כאן בפורום הכל יכול).
כאשר מנגד אתה "משכיב" 5 ג'ובות שזה המון המון כסף ומי יודע מתי תהיה לך שם בעיה וכמה יעלה התיקון שלה, זה לא שזה שגר ושכח.
כל מערכת יש לה את הבעיות שלה.
כאשר משהו הוא מאד מאד נפוץ, אז קל, זול ומהיר לטפל בבעיה שתתעורר בו.
כאשר משהו הוא יוקרתי ונדיר - ובכן, הבנת כבר...
עובדה שהמערכות הללו לא "תפסו" והן לא נפוצות.
אגב דוד סטנדרטי - אני ממליץ על כרומגן ורק כרומגן (מניסיון, לא שיש לי שם מניות...).

עריכה אחרונה על ידי ירחמיאל
פורסם
לפני שעה, Platinum כתב:

הדודים האלה חדשים כאן בישראל. בארה"ב, אוסטרליה ועוד מדינות נעשה בהם שימוש כבר יותר מעשור.

ואללה , גר בארה״ב כבר כמה שנים , יש לי משפחה בכמה סטייטים + מבקר ב4 הפינות של ארה״ב דיי קבוע (צפון מזרח , צפון מערב , דרום מזרח ודרום מערב).

בשום מקום דודי שמש פה הם לא נפוצים, מכל סוג שהוא.

מחממים עם גז או נפט בבתים ישנים (גם דוד מים - כמו בארץ אבל מערכת שמשתמשת בגז). המערכות בנויות גם שיעבדו כשיש אספקת דלק בלי חשמל (בקרים פיאזו אלקטרים) וזה בעיקר נובע מעלויות דלק זולות יחסית.

יש דודי שמש (לרוב כמו המערכות פה באמת שצוינו) - הן יקרות (עלות בערך משולשת מדוד כזה) ובנוסף - הבדל משמעותי - זה שדודים וצנרת נמצאים פה בפנים לרוב (מרתף) וזה משמעותי כשהטמפ׳ החיצוניות בחלקים גדולים צונחות וכל צנרת מחוץ לבית קופאת. (לדוגמא - מרוקנים מערכות השקיה בחורף שלא יתפוצצו מהתרחבות של קרח)

וגם אני אגב - בעד לקנות עוד דוד איכותי ולסגור פינה.

20 שנה סחב - אחלה דוד

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעתיים, ירחמיאל כתב:

אני עם YD.
אוקיי, לא יחזיק לך 20 שנים, אבל עדיין יחזיק 7-10 שנים (ולדעתי הרבה יותר אם תתחזק אותו מינימלית, ועל כך יש לא מעט חומר כאן בפורום הכל יכול).
כאשר מנגד אתה "משכיב" 5 ג'ובות שזה המון המון כסף ומי יודע מתי תהיה לך שם בעיה וכמה יעלה התיקון שלה, זה לא שזה שגר ושכח.
כל מערכת יש לה את הבעיות שלה.
כאשר משהו הוא מאד מאד נפוץ, אז קל, זול ומהיר לטפל בבעיה שתתעורר בו.
כאשר משהו הוא יוקרתי ונדיר - ובכן, הבנת כבר...
עובדה שהמערכות הללו לא "תפסו" והן לא נפוצות.
אגב דוד סטנדרטי - אני ממליץ על כרומגן ורק כרומגן (מניסיון, לא שיש לי שם מניות...).

אני בעיקרון מסכים איתך ועם YD, הדיון הזה נפתח בדיוק בגלל הספק והחשש הנובע מהמעבר מהמוכר אל הלא מוכר.

המערכות האלו דווקא כן "תפסו" אבל כנראה (עדיין) לא בארץ.

מסכים עם ההמלצה על כרומגן, יודע שיש להם שם בזכות ולא בחסד.

לפני שעתיים, Liviur כתב:

ואללה , גר בארה״ב כבר כמה שנים , יש לי משפחה בכמה סטייטים + מבקר ב4 הפינות של ארה״ב דיי קבוע (צפון מזרח , צפון מערב , דרום מזרח ודרום מערב).

בשום מקום דודי שמש פה הם לא נפוצים, מכל סוג שהוא.

זה מסביר למה כשקראתי על השימוש במערכות האלה בארה"ב, התייחסו אליהם כ Solar system ולא Solar heater ובפוסטים שיצא לי לקרוא, הם תמיד היו בשילוב עם משאבות, מה שמסתדר נהדר עם זה שהדוד לא נמצא  באותו מפלס עם היחידה הסולארית.

אגב, נשמע שבארה"ב יש בתחום הזה המון DIY

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אם הדוד לא מחמם כמו שצריך, למה אתה רוצה להחליף את כולו? אולי כדאי להביא טכנאי דודי שמש שיבדוק למה זה לא מחמם, יכול להיות שזה בסך הכל גוף חימום או משהו. להחליף את הכל בגלל זה קצת מוגזם לא?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני רק יגיד. שבתחילת שנות 2000 חרומגן יצרה דודים מנירוסטה. זה נחל כישלון.

החליפו באחריות לאנשים. היה בכולבוטק

דוד רק אימייל. 

כאן רואים שהקולטים והדוד מחובר. זה מתכון לצרות. 

• אהבתי 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני כשעה, dani666 כתב:

@Platinum אני חושב שהשרשור הבא צריך לעניין אותך (אפילו שהוא מפורום אחר :-) )

וואוו,

ראשית, המון תודה על הקישור לדיון. הוא ממש מאיר עיניים.

1. גילוי נאות - פניתי בפייסבוק לשני לקוחות של דודי אור האלה עליהם מדברים בדיון המקושר. שניהם התבטאו בחיוביות מסוייגת קמעה לגבי הדוד (אחד אמר שהוא בסדר, אחר אמר שהוא מרוצה אבל הוא לא נשמע נלהב). שניהם אמרו שהשרות שקיבלו היה גרוע.

2. פניתי לדודי אור עצמם, ביקשתי נתונים טכניים ומידע. הם לא ממש הבינו על מה אני מדבר. החלטתי להתרחק מהם

3. פניתי ל "דן שמש" והתרשמתי מהם לטובה. אבל גם הם מייצרים בסין

אברר על מחירים לדוד שמש רגיל, עם העדפה לכרומגן סופר. הנסיון של הבחור שנכווה בדיון המקושר הוא בהחלט דגל אדום בוהק עבורי

לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

אם הדוד לא מחמם כמו שצריך, למה אתה רוצה להחליף את כולו? אולי כדאי להביא טכנאי דודי שמש שיבדוק למה זה לא מחמם, יכול להיות שזה בסך הכל גוף חימום או משהו. להחליף את הכל בגלל זה קצת מוגזם לא?

לפני 5 שעות, Platinum כתב:

דוד השמש המקורי (כיום בן 20 להבנתי) שלא טופל מעולם וכבר לא מחמם כמו פעם (גם לא באביב ובקיץ). ברור לי שהגיע הזמן להחליפו.

דוד וקולטים בני 20 שמחממים טוב רק בשיא הקיץ הם דוד וקולטים שכבר הגיע הזמן להוציא אותם לגימלאות לעניות דעתי. מה גם שמדובר בדוד של 80 ליטר ועדיף כבר אחד גדול יותר.

פורסם
לפני 9 שעות, Platinum כתב:

אגב, נשמע שבארה"ב יש בתחום הזה המון DIY

זה מאוד בתרבות והולך טוב עם העובדה שהחלקים והכלים זולים אבל העבודה יקרה.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מצטרף להמלצה על דוד רגיל ומציע לך להוסיף מונע אבנית מבוסס פוליפוספט כדי להאריך את השרידות.

דבר נוסף שכדאי לשים לב אילו הוא הצטברות אבנית בצנרת המגיעה מהדוד. בבית שלנו, שנבנה לפני כחמישים שנה, ביצענו שיפוץ חדר אמבטייה שכלל את החלפת כל הצנרת לחדשה (פזגול) כי בשנים האחרונות שמנו לב שאין לחץ במים החמים. היה מפחיד להסתכל בצנרת שפורקה...

פורסם

לא הייתי נוגע בדוד כזה.

קודם כל מדובר על מחליף חום לא בין הקולטים לדוד אלא בין הדוד למים המחוממים (אתה לא אוגר מים חמים וצורך אותם אלא אוגר מים חמים שדרכם עובר צינור שבו זורמים המים שאתה צורך ומתחממים בדרך מהמים החמים שאגרת) ואז כשנוצרת (והיא תיווצר) אבנית בצנרת מחליף החום בפנים ובחוץ לא תקבל מים חמים גם אם המים שבדוד רותחים.

שנית, במערכת כזו שהמים החמים בדוד נמצאים בלחץ אטמוספרי נקטודת הקפיאה היא אפס ולא מתחת לאפס כמו במערכת שנמצאת בלחץ. אם אתה גר באיזור שהטמפ' מתקרבות לאפס לא הייתי ממליץ.

שלישית, דוד רגיל חי טוב, חלפים זולים וזמינים וניתן להחליף חלקי מערכת לפי הצורך גם מיצרנים אחרים. פה אתה לקוח שבוי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...