Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המזדה בגלל הגיר הפלנטרי תהיה שקטה יותר, ליאריס יש רציף.

אך היאריס יחסית סבירה, ושקטה מהגאז החדשה למשל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מוזר דווקא ביאריס sky לא היברידית יש חלונות אחורים מוכהים.

כנראה שהמעבר מרכב אירופאי מאובזר לאסייתי הוא לא כזה פשוט :-)

מראות מתקפלות, חלונות מוכהים, גלגלי סגסוגת 16״ וכו..

פורסם

משהו בסדר הפעולה שלך לא מובן לי. 

אתם משפחה שזקוקה לשני רכבים. ואתה מתחיל עם רכישת הרכב המשני? 

למה לא לרכוש כבר עכשיו רכב משפחתי, כמו cx30 שרצית (ולא עולה הרבה יותר מיאריס קרוס למשל). ובעתיד לרכוש רכב משני, אולי משומש, כשהשוק ירגע. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם (נערך)

כי יש לי השערה שזאת טעות לקנות עכשיו רכב בנזין ב-160 אלף ש״ח. אני אשים בצד שניה את נושא התקציב, חשמלי ב-200 אלף ש״ח יעלה ב-overall די דומה אם מתחשבים בדלק, אגרה וטיפולים. כמובן עם כוכבית על מס נסועה לחשמלי שיהיה יום אחד.

כמו שרשמתי בשניה הזאת אני נמנע מהתקנת עמדת טעינה אבל ייתכן שהמצב ישתנה בקרוב, או שהממשלה תשנה את החוק כמו שהחליטו או שאחליט לפעול בצורה אחרת בבניין.

אנחנו עדיין לא זקוקים לשני רכבים אבל נצטרך בחודשים הקרובים

* גם לקנות קורקינט עם סמל של טויוטה בכאלה מחירים זאת אפשרות שלא מובנת לי :-)

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם (נערך)

אתה מתכוון לאטמוספרית?

מסתבר שבמאזדה 2 אי אפשר להתקין וו גרירה. יורד מהפרק מבחינתי.. 

מישהו יודע להגיד אם יש מגבלה בסטוניק?

פורסם

היה לי את היאריס החדשה למס ימים.

בקטעי ההטיחות יש שם כמעט הכל.. כולל בקרת שיוט אדפטיבית, תיקון סטיה, בלימה אוטונומית, מצלמת רוורס וכו'

בקטע של תא הנוסעעם היא די משעממת..  יש מולטימדיה ולוח מחוונים עם מסך, וזהו בערך, משעממת..

מבחוץ, לפחות לטעמי היא מאוד יפה וחמודה,

בקטע של המרווח: בקדימה היא בסדר גמור, לא יותר מזה ולא פחות. מאחורה, ל2 יהיה פיקס, ה3 ימעך...

פגז' די חמןד לקטגוריה.

מבחינת ביצועים הרכב מרגיש די חזק, אם כי רועש בגלל הגיר הרציף. 

חסכונית מאוד מאוד בדלק, ו אמין שתחסר טוב מאוד.

בקשר לאחריות הסוללה, יש לך עד 5 שנים או 100k ק"מ, וניתן להרחיב כל שנה או 15k בעלות של כ500 ש"ח, עד 12 שנים.

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

היאריס היא בחירה טובה לרכב שני. אם סחירות מעניינת אותך אז הדגם ההיברידי כנראה יזכה לביקוש גדול יותר בתור משומש.

מאזדה 2 כבר מיושנת וזה מורגש.

הונדה ג'אז שהוצעה כאן היא גם אפשרות טובה, מרווחת יותר מהיאריס אבל תא הנוסעים שלה פשוט באופן משמעותי ומרגיש קצת עלוב.

גם לדעתי היאריס קרוס יקר מדי, במחיר קרוב יש את קיה סלטוס שמרווח משמעותית.

ליונדאי וניו יש מנוע בנזין וגיר רציף. יש אבזור בטיחות בסיסי וכך גם אבזור הנוחות. צפוי להיות אמין אבל הוא דיי משעמם. יכול להיות שאחרי החוויות שאתה מתאר הוא בחירה הגיונית כרכב שני.

מיצובישי ASX מתומחר דיי יקר אבל אני מאמין שאפשר לקבל הנחות עליו בסוכנות. הוא מיושן אבל צפוי להפגין רמת אמינות גבוהה. לא יהיה חסכוני בתנאים עירוניים.

באופן תיאורטי דווקא הרכב המשני בבית הוא זה שיותר קל להחליף לרכב חשמלי. לרוב הנסועה קצרה יותר, בטווח קרוב לבית, וזה תוואי שמאפשר להסתמך רק על טעינה ביתית, בלי לחשוש מהטווח ומתקינות עמדות הטעינה הציבוריות, וגם לרכוש רכב חשמלי זול וקטן יחסית עם סוללה קטנה.

פורסם

תודה,

מצד שני החסכון האמיתי יתבטא דווקא בנסועה גבוהה מול רכב יותר בזבזני ושיותר יקר לאחזקה.

יש למישהו מידע אם אפשר להתקין וו גרירה ביאריס ובסטוניק?

פורסם

בסטוניק טורבו מותר, לפחות ב-GT מתחילת השיווק. ביאריס מותר, בפרימייר אדישן מתחילת השיווק בוודאות.

זה לא אומר שזה לא השתנה, מומלץ לבדוק את זה מול הסוכן שאתה מזמין ממנו ולקבל ממנו אישור סופי, רצוי אפילו התחייבות בכתב אם זה חשוב לך.

פורסם
בתאריך 9.12.2021 בשעה 15:04, markb205 כתב:

למה לא לרכוש כבר עכשיו רכב משפחתי, כמו cx30 שרצית (ולא עולה הרבה יותר מיאריס קרוס למשל). ובעתיד לרכוש רכב משני, אולי משומש, כשהשוק ירגע. 

מחשבות על שינוי כיוון.. במידה ואין בעיה להתקין עמדת טעינה. ואם מתעלמים רגע מנושא המימון. האם יש הגיון לקנות רכב בנזין ב 150-160 אלף ש״ח לעומת מודל 3 ב 200? מחישוב תמים לאורך 3-4 שנים בנסועה ממוצעת החשמלי יהיה זול יותר. (בהתחשב על החוסר מיסוי הנוכחי ועם התעלמות מסדאן מול suv)

פורסם

יש לי הצעה נוספת בשבילך.

אני בדיוק כמוך סבלתי מהפיג׳ו המקוללות האלו ועד שהיה לי קצת שכל לעבור למאזדה 2 הלך לי הרבה כסף.

אבל אם מדובר על רכב חדש ועל סופר מיני, מה שהייתי רוכש כיום זה סיאט איביזה.

שווה לך לבדוק גם אותה.

היא מרווחת מאד, עברה מתיחת פנים לאחרונה וכיפית לנהיגה

פורסם (נערך)

הפיורטק זה בקטגוריית זבל הרבה יותר גבוהה מה -dsg.

בשנים האחרונות הdsg נהפך להרבה יותר אמין.

שמע אם היית קונה יד2 לא הייתי ממליץ, אבל בגלל שאתה ממפש חדש, ויש אחריות. האיביזה לדעתי מבחינת הסופר מיני עדיפה על היאריס והמאזדה 2.

בצע נסיעות מבחן

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם (נערך)

בגדול אין לי שום רצון להוצאות מטורפות של רכב חדש.. זה על הפרק רק בגלל מצב שוק היד2.

כמו שרשמתי מאזדה 2 ירדה מהפרק בגלל שאי אפשר להתקין וו גרירה.

אני מתחיל לעכל ברצינות את האפשרות של דווקא לקנות את הרכב ״הראשי״ עכשיו ואז במחירי מדינת ישראל מודל 3 פתאום נראית הקניה הכי משתלמת (בהנחה שאפתור את נושא עמדת הטעינה).  לאן הגענו... 🙉

• תוכן חדש...