Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מפרסם שוב קצת יותר ממוקד מפןוסט אחר - 

אנחנו זוג+2 ילדים קטנים, אין תכניות התרחבות. כרגע עם רכב אחד פג׳ו 208 2016 מנפגעי רצועת התזמון המקוללת וצריך החלפת מנוע. כרגע אין כוונה להשקיע ברכב והכיוון הוא להחליף אותו בהקדם, הרכב עדיין במצב נסיעה.

אני אחרי ניסיון רע עם 2 מכוניות אירופאיות (אסטרה טורבו 2013, פג׳ו 208 2016) בשתיהן בנוסף למוסכים ועלויות תחזוקה גולת הכותרת שהלך מנוע. וזה הספיק לי.

לאור מצב שוק היד2 נראה שאין שום הגיון לרכוש רכב יד2 במחיר שמתקרב לחדש. אז אני כבר מוכן נפשית לרכישת רכב חדש (פעם ראשונה).

חשבתי על CX30 אבל נשמע לי ממש הזוי לקנות רכב בנזין במחיר כזה. כרגע לצערי אני צריך להמתין עם חשמלי לפחות עד שיעדכנו את חוק המקרקעין כמו שהבטיחו (מריבות שכנים).

גם שנה הבאה מגיעים מגוון דגמים מעניינים.

אנחנו נצטרך עוד רכב בהמשך אז חשבתי על כיוון אחר של לקנות עכשיו את הרכב השני ובהמשך לקנות רכב ראשי, אולי חשמלי.

המחשבה היא להחזיק אותו למספר שנים (עד סוף עידן הבנזין?).

נסועה היום עם רכב אחד כ- 17,000 ק״מ בשנה. שכשיהיו 2 זה יהיה פחות.

חשוב - אפשרות להתקין וו גרירה (מתקן אופניים)

הסתכלתי קצת מסביב.. מאזדה 2 יש במלאי. נראה רכב מיושן, וגם עם מובילאיי.

יאריס היברידית נראה רכב קטן.

יאריס קרוס אמורה להגיע בפברואר, לא יודע כמה יותר גדולה מיאריס רגילה. מחיר קרוב ל-140 אלף ש״ח שזה ממש יקר לרכב שני וגם לרכב עצמו על פי ביקורות.

יונדאי/קיה - לא יודע כמה אני רוצה לבדוק את אמינות הטורבו רובוטי

אשמח לשמוע דעות ומחשבות בנושא..

עריכה אחרונה על ידי galbh
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

קיה - יש סטוניק 1.4 אטמוספרי עם גיר פלנטרי ויש סלטוס עם מנוע 2.0 אטמוספרי עם גיר רציף.

יונדאי - יש וניו עם 1.6 אטמוספרי וגיר רציף. 

יאריס קרוס ראיתי כמה על הכביש, אני מניח שיש כבר באולם תצוגה, הגרסה הבסיסית הלא היברידית מתחילה מ-119 ולא מ140.

יש גם הונדה ג'אז שיותר מרווחת מהיאריס אבל יקרה ומתחילה מ-125 אלף. 

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

סטוניק 1.4 רכב מעניין? איך האמינות שלהם? יש למישהו מושג על זמינות?

לא מכיר גיר רציף ואת היתרונות והחסרונות... 

מביקורת שראיתי על היאריס קרוס הוא נראה ממש לא משהו, כנראה שהיתרון היחיד שלו זה סחירות עתידית. לא יודע כמה זה נכון ללא היברידי

פורסם

גיר רציף תורם לצריכת דלק,חלק אבל בגלל פעולתו הרכב יהיה רועש יותר אם כי תלוי בבידוד.

מזדה 2 די צפופה מאחור.

לא הבנתי מה התקציב לרכב?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, yulianx כתב:

גיר רציף תורם לצריכת דלק,חלק אבל בגלל פעולתו הרכב יהיה רועש יותר אם כי תלוי בבידוד.

מזדה 2 די צפופה מאחור.

לא הבנתי מה התקציב לרכב?

תקציב גמיש, מחפש את הקניה הכי ״נכונה״ (או הרע במיעוטו). אם לא היה הולך המנוע ל-208 לא הייתי חושב להחליף עכשיו רכב.

בשוק יד2 שעל רכב בן 3 רוצים לא הרבה פחות מחדש אין לי הגיון לקנות יד2.

היום יש 2 כסאות ילדים מאחור. מבוגרים לא יושבים שם.

פורסם

אז למה לא לרכוש למשל סיטרואן c3 ממודל מתקדם, יש להם אחריות של 5 שנים, רכב עם רצועה חדשה, וכיוון שאתה מודע לזה מידי פעם לבדוק את מצבה.

אבל הרכב עצמו טוב מאוד.

אם בכול זאת יפנית, היאריס החדשה אופציה טובה, לא המרווחת בקבוצתה אבל אם הסתדרתם עם ה 208, אז כמיראה גם תסתדרו גם איתה.

היא חסכונית, הביצועים לא רעים, אבזור טוב, מה שכן נוקשה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

איפה עומד נושא החלפת המנוע? 

האם אתה מתקן את הרכב, אולי יש השתתפות של היצרן? 

אני הייתי מחליף מנוע ומשאיר את הרכב כרכב שני. וכך מפנה תקציב לרכישת רכב ראשי טוב יותר. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם (נערך)

יש לי 208 עם מנוע גמור והוצאות תחזוקה ובילוי במוסכים לא הגיוניים ב-3 שנים שאני מחזיק את הרכב. בנוסף היבואן לא עוזר ומגלגל את אחריות כשלי התכנון ללקוחות.

זאת סיבה מספיקה בשבילי לא להתקרב ליצרן, ליבואן ובטוח לא למנוע פיורטק נוסף

לפני 11 דקות, markb205 כתב:

איפה עומד נושא החלפת המנוע? 

האם אתה מתקן את הרכב, אולי יש השתתפות של היצרן? 

אני הייתי מחליף מנוע ומשאיר את הרכב כרכב שני. וכך מפנה תקציב לרכישת רכב ראשי טוב יותר. 

כרגע לא חושב להחליף. הוצאה גדולה. היבואן מציע הנחה למנוע מחודש מהיצרן בתמורה שאחתום שאין לי טענות נגדם. עדיין זאת הוצאה גדולה.

היבואן מסרב לפנות ליצרן בכל מני טענות שקשורות לקבלת ההחלטות שלי. יש שרשור ארוך בנושא בפורום רכב כללי.. הצטפרתי לפוסט מהתקופה האחרונה על 308 עם מנוע גמור.

אני לא חושב שיש כדאיות להשקיע אפילו שקל נוסף ברכב הזה.. צריך לעשות עליו טרייד או להעמיד ברחוב ולפרסם במחיר שחיטה.

פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, yulianx כתב:

אז למה לא לרכוש למשל סיטרואן c3 ממודל מתקדם, יש להם אחריות של 5 שנים, רכב עם רצועה חדשה, וכיוון שאתה מודע לזה מידי פעם לבדוק את מצבה.

אבל הרכב עצמו טוב מאוד.

אגב. ראיתי ש לא מעט שרשורים שאתה ממליץ על הרכבים הללו ונכנס לנושא דור הרצועה. 

אין קשר בין להיות מודע ולבדוק את הרצועה לבין גורלו של המנוע... ברכב הנוכחי הייתי מודע, בדקתי ויזואלית בעצמי, כשנדלקה נורת תקלה התחננתי ליבואן שיבדוק (ללא הצלחה), הלכתי למוסך חיצוני וטיפלתי בנושא בעצמי - המצב לא הוגדר כקטסטרופה בשעתו, ועכשיו 30,000 ק״מ אחרי המנוע גמור. (ולמי שתוהה היבואן מנסה לחנך אותי על קבלת ההחלטות שלי לגבי רצף טיפולים במוסכי הרשת)

פורסם

עד עכשיו לא היו בעיות בדור השני שלה.

שים לב שכול הבעיות היו בדור הראשון שלה.

אבל אם אתה חושש, הוצעו אופציות אחרות.

פורסם
לפני שעתיים, yulianx כתב:

אם בכול זאת יפנית, היאריס החדשה אופציה טובה, לא המרווחת בקבוצתה אבל אם הסתדרתם עם ה 208, אז כמיראה גם תסתדרו גם איתה.

היא חסכונית, הביצועים לא רעים, אבזור טוב, מה שכן נוקשה.

היאריס מבחוץ נראית ממש קטנה.. יותר מ-208 ומאזדה 3. אני טועה?   ותא המטען שלה מיניאטורי

פורסם

היא קטנה ממזדה 3, היאריס סופר מיני בעוד ה 3 משפחתית.

תא המטען קטן מעט מה 208, אך היא באותה קטגוריה.

ולדעתי אם תושיב מושבי בטיחות מאחור לא תהיה בעיה.

פורסם

היא לא יותר קטנה.

פורסם (נערך)

יש איזה יתרון למאזדה 2 על יאריס היברידית שעולות בערך אותו דבר?)

נראה שהיאריס מאובזרת יותר, בטיחותית יותר, חסכונית יותר ועם אחריות יותר טובה (דיברתי עם נציג שאמר שיש אפשרות להרחיב את האחריות על הרכב ל-5 שנים בתשלום, ויש את הרחבת האחריות על המערכת ההיברידית של טויוטה אחרי 5 שנים.. ) וגם בטח תיהיה סחירה יותר בעתיד

• תוכן חדש...