Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם עניין שעלה לי לראש, האם גולף GTI יותר בטיחותית מאשר גולף רגילה? האם פיגו 208GTI יותר בטיחותית מ208 רגילה?

נשמע לי הגיוני שברגע שמדובר ברכב ספורט אז ישקיעו בשלדה יותר מחוזקת\מבחני ריסוק יותר "קשוחים" מאשר ברכב שמיועד לשימושים סטנדרטיים נטו.

רק לחדד את השאלה, הכוונה שלי היא לא לכל מיני מערכות בטיחות כמו "מובילאיי" או הצפצפה המרגיזה שמתריעה שלא חגרתי את הקניות של הסופר במושב שליד הנהג, אלה מבחינת היכולת של הרכב לשמור על הנוסעים במקרה של תאונה לא עלינו.

תודה רבה!

רועי.

פורסם

בגדול , ממש לא. 

סייג מסויים - ייתכן בדגמים מסוימים בדגם הביצועיסטי יהיה אבזור בטיחות משופר, לדוגמא יותר כריות אוויר. יש לבדוק כל מקרה לגופו ולהשוות איבזור. 

• אהבתי 1
פורסם

אכן מבחינה פאסיבית, ברגע תאונה אין הבדל משמעותי, לפעמים מנוע גדול יותר יכול להשפיע לרעה, לפעמים בתאונה עם רכב קל זה עלול להוות יתרון מינורי).
מבחינה אקטיבית לעומת זאת - יתרון האחיזה משמעותי מאד, בלמים גדולים יותר שעמידים יותר בהתחממות, כח מנוע שמקצר זמני עקיפה, כל אלה משמעותיים בעיני לא פחות מאיזורי קריסה וכריות אוויר, כי בינינו - אני מעדיף להימנע מהתאונה מראש ורכב עם מעטפת ביצועים משמעותית יותר עוזר פה מאד.

מצד שני - חייבים לקחת בחשבון כיול, לפעמים הרכבים הספורטיביים מכויילים להתנהגות קצת יותר כיפית ועלולים להפתיע את הנהג הלא מיומן במצבי קיצון שבהם רכב 'עממי' היה מתנהג בצורה בנאלית יותר.

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מרבית החיזוקים ברכבים סטנדרטיים המוסבים לדגמי ביצועים, אם יש כאלו, הם גם כך לא בכיוון התאונה. זה יותר בכיוון של התנגדות לפיתול, כמו גשר קדמי ואחורי לדוגמה, ולפעמים גם חיזוקים לנקודות העיגון של המתלים וההיגוי לשלדה. אלו נקודות שהן גם כך מחוץ לאזורי הקריסה הראשיים של הרכב כך שהם לא תורמים לבטיחות הפסיבית. 

• אהבתי 1
פורסם

מדובר על אותה שלדה רק חיזוקים בנקודות חיבור למנוע וגיר ואולי ציר עבה יותר.

גלגלים שאוחזים יותר ויכולת עקיפה ובלימה טובה יעזרו

פורסם

לא מדובר על אותה שלדה בהכרח, בעצם - בד"כ יש הבדל בין ה'שלדות'.
כן מדובר על אותו המרכב (בתוספת חיזוקים פה ושם), השלדה (שברכבי הנעה קדמית מודרניים מדובר בתת-שלדה קדמית ואחורית, שתי קונסטרוקציות מתכת נפרדות) היא דווקא שונה, כי גאומטריית מתלים של גרסה רגילה וספורטיבית לרוב יהיו שונות, הכוחות שהרכב ידע להתמודד איתם שונים ולכן 'עובי הברזל' יהיה שונה, ולפעמים גם הסגסוגת תהיה מתקדמת יותר בגרסאות קצה. ההבדלים גדולים אף יותר כשמדובר ב'סדנאות בית' כמו AMG, M, NISMO וכו'.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...