Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום. 

ברשותי יונדאי אקסנט 2002. נדלקה לי הנורה והקוד תקלה הוא p1124

אני לא בקיא כל כך בתחום, אשמח לעזרה להבין מה הבעיה . 

מה שקראתי שזה קשור ל "תערובת רזה" לא מבין מה המשמעות אם יש מישהו שיכול להסביר

יש לציין שהרכב צורך הרבה דלק בערך 1 ל6 בתוך העיר( הנסיעות רק בעיר .)  אולי זה קשור..

תודה   

עריכה אחרונה על ידי Akiva.Ro
פורסם

אהלן,

הקוד מציין שהיחס בין האוויר לדלק לא תקין. יש "יותר מדיי אוויר" או " מעט מדיי דלק".

יכול להיות משהו כמו דליפת וואקום 

או להסתיים בפילטר דלק/משאבת דלק תקולה.

הייתי ממליץ להתחיל מלאפס את הקוד ולראות אם הוא חוזר. מהיכן אתה בארץ?

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם

בגלל שהרכב צורך הרבה דלק אני מנסה להבין אם יש קשר בין הדברים. 

גם אם יש תקלה מהותית אני לא רוצה להזניח.  

אני גר במעלות

פורסם

נסה לשים תוסף דלק (אולי משהו תוקע אינגקטור) ולבדוק שאין לך חורים מהקונס אוויר עד המנוע.

גם לבדוק שהפילטר אוויר נקי ולא סתום.

פורסם

אני אחרי תוסף דלק. בדיוק אחר כך נדלקה הנורה. עשיתי טיפול לפני חודש פילטר אוויר פלאגים ושמן. 

אני גם מנסה להבין למה. הצריכת דלק כל כך גבוהה.  230 קמ לטנק דלק 40 ליטר.  

פורסם

נסה לבדוק באיזור של פילטר האוויר האם סגרו אותו טוב.

כמו שציינתי מקודם, כנראה יש דליפת וואקום. תעבור מאיפה שיונק אוויר (כונס) עד למנוע (כפי שהציע @Shab00)

מה הייתה צריכת הדלק מלפני וכיצד אתה מודד אותה?

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם

אני יעשה בדיקה. 

אני אמור להרגיש יציאת אוויר? 

אני בודק מתדלוק לתדלוק ומחלק לקילומטרים שעשיתי .  כל תדלוק אני מאפס את המד

יש עוד בעיה אולי קשורה.  

הרכב בהנעה ראשונה בבוקר מתניע טוב אבל אחרי 5 שניות בערך מגמגם ונכבה.  בהנעה השניה או בשאר היום עובד חלק.  

ואם זה לא קשור לבעיות לעיל אשמח להסבר.  

פורסם
בתאריך 2.11.2021 בשעה 14:41, Kooper כתב:

הייתי ממליץ להתחיל מלאפס את הקוד ולראות אם הוא חוזר. מהיכן אתה בארץ?

איפסתי.  לצערי הקוד חזר.  

בדקתי כפי הבנתי המועטת ואין דליפת אוויר.  

חברים בבקשה עזרה.  

אם יש מישהו שמכיר מוסך טוב באיזור גליל מערבי בתחום אני ממש אשמח להמלצות.  

פורסם
בתאריך 15.11.2021 בשעה 01:35, Trhtkf כתב:

אני בעלים של אקסנט 2001, אבל גר בעוטף עזה. אם אתה באיזור, מוזמן ליצור איתי קשר ואנסה לעזור לך.

מפרידים בינינו סביב המאתים שבעים קילומטר אז לא נראה לי שזה יקרה בטח לא עם הרכב הזה ☺️

אולי אתה יודע לכוון אותי מה לבדוק ואיך?  

בכל אופן תודה

פורסם

כנס לפייסבוק, חפש קבוצה בשם 'תשאלו כנופצון', תפתח שם פוסט עם התקלה שלה, תכתוב מאיפה אתה ואני מאמין שתמצא מישהו באיזור שלך שיוכל לנסות לסייע לך.
בגדול, הייתי בודק את איזור יניקת האוויר, את תפקוד הממיר קטליטי ואת תפקוד חיישני החמצן.

ערכי למבדה גבוהים - תערובת ענייה

ראשית, ננצל את ההזדמנות להסבר קצר וממצה על ערך הלמבדה. הלבדה הוא ערך שמחושב על סמך מדידת גזי החמצן (O2) והפחמימנים (HC). למבדה 1.000 פירושו שתערובת הדלק והאוויר המוזנת למנוע אידיאלית, ופעולתה של מערכת ההזרקה מושלמת. במצב זה היחס בין חלקיקי האוויר לחלקיקי הדלק הוא 14.7 חלקיקי אוויר לחלקיק אחד של דלק. כאשר התערובת ענייה (כלומר נכנסים יותר חלקיקי אוויר ופחות חלקיקי דלק) ערך הלמבדה יעלה. הרף העליון שקבע משרד התחבורה לערך הלמבדה הוא 1.03.

מה יכול לגרום לערך למבדה גבוה, בהנחה ושאר הערכים של גזי הפליטה תקינים?

* חדירת אוויר למערכת הפליטה - במידה ואוויר חודר אל מערכת הפליטה (האגזוז) של הרכב, המדידה שמבצע מכשיר המדידה (האנלייזר) של מכון הרישוי לא תיהיה מדויקת כיוון שגזי הפליטה נמהלים עם אוויר חיצוני. יש לבדוק את מערכת הפליטה של הרכב לכל אורכה ולחפש סימנים לדליפות אוויר, שנגרמים כתוצאה מריקבונות בצנרת או מחיבורים לקויים.

* צריכת שמן במנוע - אדי השמן שנשרפים במנוע גורמים לפעולה לא יעילה של הממיר, דבר שיכול להעלות את ערך הלמבדה. כמובן שרצוי לתקן את הבעיה שגורמת לצריכת שמן במנוע, אולם צריכת שמן קלה מקובלת במנועים מסוימים ולא תמיד דורשת תיקון. ברכבים שנוסעים בעיקר בעיר מצטברת שכבה קלה של שמן הממיר שגורמת לפעולה איטית שלו. כדי להקל ולשפר את פעולת הממיר מומלץ להוסיף תוסף דלק איכותי ולבצע נסיעה ארוכה ומאומצת עם הרכב, שתסיר את שכבת השמן והפיח שהצטברה על הממיר ואולי תאפשר מעבר של הטסט.

* חיישן חמצן עייף - חיישן החמצן מותקן באגזוז, על צינור הפליטה שמתחבר לסעפת הפליטה במנוע. חיישן זה מודד את תערובת הגזים שנפלטת מהמנוע ומדווח למחשב, כדי שיוכל לתקן את תערובת הדלק והאוויר בהתאם כדי להגיע לבעירה אופטימלית. חיישן החמצן צריך לבצע את המדידה בפרק זמן מסוים, ועם הזמן כשהוא מתיישן זמני המדידה שלו מתארכים וכתוצאה מכך התוצאות שהוא מחזיר לא מדויקות וזיהום האוויר עולה. בסופו של דבר לא יהיה מנוס אלא להחליף את החיישן הישן בחיישן חדש, אולם כדי לנסות ולשפר באופן זמני את ביצועי החיישן העייף ניתן לתת, רגע לפני הבדיקה, כמה "לחיצות" בסל"ד גבוה (ובהילוך סרק, כמובן) ולהגיע ל4500 סל"ד לפחות בכל פעם. פעולה זו שוטפת את חיישן החמצן משאריות פיח ושמן שנצטברו עליו ומשפרת קלות את פעולתו.

* ממיר קטליטי עייף / סתום - הממיר הקטליטי מותקן במערכת הפליטה של הרכב ותפקידו לנטרל את הגזים הרעילים הנפלטים מהמנוע ע"י תגובה כימית. שאריות של שמן שנשרף במנוע, לכלוך שנכנס למערכת כתוצאה משימוש בדלק מהול או טמפרטורת עבודה נמוכה של הממיר מורידים מיעילות הפעולה של הממיר וכמובן מעלים את רמות זיהום האוויר הנפלטות מהרכב. במקרים מסוימים חימום של הממיר (כפי שתואר קודם) יכולים לשפר את פעולתו של הממיר באופן זמני ולאפשר ערכים טובים מספיק כדי לעבור את הבדיקה. במקרים אחרים אין ברירה אלא להחליף ממיר קטליטי.

• תוכן חדש...