Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי טיפול ראשון ל308 גיטי שלי .

ונאמר לי שעל פי הגדרות יצרן צריך להחליף פילטר אוויר פעם ב40 אלף.

מדובר ברכב שנוסע בכביש כמובן ולא בשבילי אפר אבל עדין נשמע לי קצת מוגזם פעם ב40.אלף.

ברכבים קודמים שלי היתי מחליף 4 פילטרים בתקופה כזו.

האם מומלץ לי ללכת לקנות פילטר אוויר ולהחליף לבד?או שזה מיותר?

HONDA JAZZ 2016

2017 סיטרואן קקטוס אדומה-נמכרה

2020 308 גיטי 😎

פורסם

לא מכיר שום רכב שההנחיה היא להחליף לו פילטר אויר כל 10k. 

תצמד להוראות שקיבלת. החלפת יתר של פילטר האויר אינה מועילה, ואף מזיקה בטווח הארוך ( נשמע פרדוקסלי, אבל נכון, פילטר האויר אינו במיטבו כשהוא חדש לגמרי). 

חזיר דיזל

פורסם

קורן, אשמח לסימוכין למה שכתבת.

אני חושב הפוך, ישראל היא מדינה עם המון אבק ותנועה מאד צפופה (אלא אם אתה גר בצפון הרחוק).
אם תשאל מה אני הייתי עושה, הייתי בודק את המסנן פעם ב10, ואם אחרי 20 הוא נראה מטונף מחליף. מאד פשוט לבצע לבד.

• אהבתי 2

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הסימוכין הוא הסבר מפורט של מהנדס רכב שעובד בחברה שמייצרת בארץ פילטרים לתעשיה האוטומוטיבית. למיטב זכרוני הוא היה כותב פה פעם והיום כותב בקבוצה של הכנופצונים.

לגופו של עניין, הייתי בודק מה ההמלצות בספר הרכב/ספר הטיפולים למצב "תנאים קשים". זה יהיה חסם עליון מבחינתי. קשה לי להאמין שההמלצה היא להחליף פילטר אויר כל טיפול, אבל אולי אני טועה.

• רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 54 דקות, shellcase כתב:

קורן, אשמח לסימוכין למה שכתבת.

לא יודע אם אתה זוכר, היו פה בעבר דיונים מעניינים בהם הגיבו בעלי מקצוע מהתחום. 

ההסבר הוא שאחרי שהפילטר קצת נסתם, רמת הסינון שלו הופכת להיות טובה יותר כי חרירי הסינון קטנים יותר. ועקב כך אם מחליפים פילטר בתדירות גדולה מידי בסופו של דבר המנוע מקבל בממוצע אוויר מסונן פחות טוב. 

לפני 29 דקות, קורן בן אשר כתב:

הייתי בודק מה ההמלצות בספר הרכב/ספר הטיפולים למצב "תנאים קשים"

כל הפיז'ו והסיטרואן מטופלות בארץ לפי שיגרה של תנאים קשים (הנחיה של היצרן עבור ישראל ששונתה לכזאת ב 2012).

40 אלף זה לפי תנאים קשים - כל טיפול שני. 

בתנאים רגילים אני מניח שזה כל 60 אלף. 

• אהבתי 1
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם

אצלי לבדוק אם הפילטר נקי לוקח קצת עבודה.

לפרק מספר דברים ככה שאם אין לי פילטר כבר להחליף נראה לי מיותר לפרק כלכך הרבה בשביל לבדוק .

אם אני לא טועה זה בדיוק אותו מנוע כמו בGti?

https://m.youtube.com/watch?v=XKSEJJ-mjxQ

HONDA JAZZ 2016

2017 סיטרואן קקטוס אדומה-נמכרה

2020 308 גיטי 😎

פורסם (נערך)

אני מחליף כל 10000 גם של מנוע וגם של מזגן וכמובן גם שמן. יש כאלה שמנקים פילטר עם לחץ אויר, אבל זה שטות כי פילטר רב שכבתי וחלקיקים שנקלעו בפנים לא יוצאים.

כמובן, גם לא משכנע אותי שפילטר סתום חלקית עובד טוב יותר.

לא סומך על מרווחי טיפולים לא הגיוניים של יצרנים. יצרן רוצה שרכב יחזיק תקופת אחריות. מה קורה אחכ פחות מעניין אותו.

הכי נכון כמובן לפי שעות מנוע, אבל אין בדכ מידע כזה זמין. ופילטרים לפי תנאים אם יש ניטור. כמה שאני יודע בעבר היו רכבים עם אינדיקצייה מתי פילטר נסתם.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...