Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

@Liviur נראה שיש לך הרבה ידע, מעניין אותי משהו כבר הרבה זמן, למה איכות התמונה בנטפליקס הכי טובה היא באפליקציה הפנימית של ה LG?

ומה בכלל ההבדל בין הדברים הבאים (שימו לב לתמונה שצרפתי)

מתוך ה LG אני מקבל dolby vision , גם על ה IPAD אני רואה שהוא dolby vision.

אבל מתוך הסטרימר של יס הוא כותב רק 4K HDR ואם זה מתוך מחשב הוא כותב בכלל ultra hd 4K (שניהם מחוברים לאותו מסך LG!)

מי מבין שניהם טוב יותר? ( ה HDR?) במה הוא פחות טוב מהדולבי? למה רק האפליקציה הפנימית של ה LG מביאה את הדולבי?

sIMG_8712.jpg

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
לפני שעתיים, DrorZi כתב:

מי מבין שניהם טוב יותר? ( ה HDR?) במה הוא פחות טוב מהדולבי? למה רק האפליקציה הפנימית של ה LG מביאה את הדולבי?

אה .... הבלאגן הקלאסי :)

בא נשבור את זה כי יש פה ערבוב של 2 פרמטרים לא קשורים - ונטפליקס בעצמם עושים סלט מוחלט מזה :)

HDR - מדבר רק על טווח צבעים ובהירות יותר רחב - וזה מושג דיי כולל אבל לרוב מתייחס לHDR10 או 8 שקשור לביטים שמשפיעים על עומק הצבע.

Dolby vision זו שיטה ספציפית של HDR שהיחוד העיקרי שלה קשור לכיול הצבעים מהיצירה , עריכה ונגינה של תוכן HDR. בתיאוריה אם אתה מנגן משהו עם Dolby vision - הדבר היחיד שאתה צריך לכייל זה את הבהירות הרצויה של המסך שלך. לשאר הדברים - יוצר התוכן דאג ואתה רואה לפי איך שהוא רצה שתראה.

כל תוכן של HDR אתה יכול לראות תיאורטית בכל רזולוציה - כי אין קשר ביניהם. יש תוכן בנטפליקס שהוא HD בלבד עם Dolby vision אפילו (עניין של זכויות הפצה)

ultra hd 4k - זה פשוט השם המלא של 4K.

אז מה יש לנו פה:

אפליקציה מובנית - תומכת בדולבי ויז׳ן ו4K - המצב האידאלי.

האפליקציה בסטרימר תומכת בHDR אבל אין לה את עניין הכיול של דולבי ויז׳ן - כנראה קשור לחומרה / סרטיפיקציה.

במחשב - אותו המצב של הסטרימר - זה כבר יכול להיות קשור לחיבור בין הטלוויזיה למחשב (לדוגמא HDCP עוד קללה :) ) או להגדרות הכרטיס מסך עצמו / הדרייברים / חלונות (סורי לא עובד ען חלונות) או לנגן הוובי שמשתמשים בו. יותר מדי ״חלקים זזים״ מכדי לדעת בוודאות.

ובאייפד - יש לך את עניין התאמת הצבעים - אבל המכשיר פיזית לא מסוגל להציג 4K מלא ולכן כנראה מראש מקבל מנטפליקס את הסטרים המקסימלי (שלא יהיה ספק - המכשיר מסוגל לנגן את זה בקלות - אבל הם פשוט לא שולחים כי התצוגה לא ברזולוציה של 4K) שהוא מסוגל להציג (HD עם דולבי ויזן - שגם פה - אתה לא תקבל HDR אמיתי - כתלות בסוג האייפד)

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תודה על הסבלנות לרשום הכל!

אפילו לא שמתי לב שבאייפד יש ויזין אבל הוא רושם HD ליד ו LG הוא רק רושם ויזין אבל כלום ליד ואז זה אומר 4K

לא חשבתי שצריך גם חומרה ו/או סרטיפיקציה של דולבי וזה באמת יכול להסביר חלק מהשאלות שלי.

פעם היית פותח טלויזיה, CRT פשוט וענק, ערוץ אחד, שידור ליניארי וזהו, זה מה יש, לך תשחק עם חוגת ה VHF לנסות לקלוט את ירדן אולי, היום תראה כמה שאלות יש למי שבאמת רוצה להבין 😄

• מצחיק 1

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תוכן חדש...